- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schaeffer
újonc
Sziasztok!
WiFi routert / routereket keresek, de lövésem nincs milyet, nem értek hozzá eléggé.
Fontosabb paraméterek:
kb. 100m2-es családi ház, de jövőre tervezzük beépíteni a tetőret, azt is ki kéne szolgálnia. Nagyjából az egészben normális minőségű WiFi jelet kéne produkálni, ami nem szaggat, nem dobál, nem folytatom.
Inkább ráhagyással tervezném a dolgot, ha a kertben is van net, az lényegesen jobb verzió, mintha a házban sem.
2 asztali PC van, ezekből az egyiken dolgozom, azt mindenképpen szeretném vezetékesen (LAN) is rákötni, de ha lehet a másikat és a TV-t is.
Jelentős és egyre növekvő mennyiségű eszköz fog lógni rajta, 5-6 teló, 2 TV, tablet, okoskütyük, stb. Ezt minél jobban, kényelmesebben kezeli (pl. egy hálózat, amin belül automatikusan vált a 2,4-es és az 5-ös freki között), annál jobb.
El tudom képzelni azt is, hogy 1 nagy teljesítményű darab besugározza az egészet, vagy több kisebb egy WiFi mesh rendszerben összekötve, ez nekem mindegy, nincs erős preferenciám, működjön.
Jelenleg csak sz*r minőségű Telekom DSL van az utcában (2020, megyeszékhely belvárosa, zseniális!), de hosszú távra tervezem a rendszert, hátha fejlesztenek valamit, ergo erősebb, Gbit- és WiFi6-képes modemek előnyben.
3 gyerek is fog ott lakni, közülük 2 már most rá van csavarodva a kütyükre, tehát kulcsfontosságú, hogy legyenek benne fejlett parental control funkciók, amivel a nethozzáférést korlátozni tudom eszközre és / vagy felhasználóra. (pl. az Asusnak tudom hogy van ilyenje, a többi gyártónál ezt kevésbé látom)
Mivel a net must-have a munkához, tervezek bele Telenor-os SIM-kártyát is tenni a DSL mellé. Itt más megoldás is elfogadható (pl. egy jó mobil stick, ami a munkára használt gépbe bedugható) és akkor elég a sima vezetékes router a ház többi részéhez, de a preferencia az, hogy egy eszköz kezelje a mobilnetet és a vezetékest, ami a mobilnetet tudja korlátozni is, legalább bizonyos időszakokban. Kerülő megoldásokat is elfogadok ha működnek (pld. USB-s mobil stick-et bedugni a router USB portjába egy értelmes megoldás, vagy marhaság?)
2 hét múlva költözöm, tehát legyen kapható Mo.-on is, ne a világ végéről utazzon 2 hónap alatt.Pénz:
Eredetileg szerettem volna 50 kHUF alatt megúszni, de ahogy nézelődtem, rájöttem hogy ez most másodlagos, a funkcionalitás és stabilitás, meg a kényelem most sokkal fontosabb számomra. Ha 150 kHUF-ért van olyan megoldás, ami mindent tud, akkor annyiért, de egyelőre még használható kompromisszumot sem találtam és kezdem feladni.Pl.: Egy Xiaomi AX3600 alapból megfelelne, elég erősnek tűnik, még árban is OK, de nincs benne SIM foglalat és parental control se. Asus-nak szintén a SIM foglalat a gyengéje (legtöbb modelljükben njincs, vagy nem látom a leírásban) és viszonylag drága is, bár ez már lassan nem érdekel. Tplink és Huawei estében minőségi kérdőjeleim vannak, bár lehet csak azért, mert nem értek hozzá.
Plíz, help!
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Delta Force (2024)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Projektor topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- Garmin Heart Rate Monitor HRM-Tri eladó (2db is van)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest