Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schaeffer

újonc

Sziasztok!

WiFi routert / routereket keresek, de lövésem nincs milyet, nem értek hozzá eléggé.

Fontosabb paraméterek:
    kb. 100m2-es családi ház, de jövőre tervezzük beépíteni a tetőret, azt is ki kéne szolgálnia. Nagyjából az egészben normális minőségű WiFi jelet kéne produkálni, ami nem szaggat, nem dobál, nem folytatom.
    Inkább ráhagyással tervezném a dolgot, ha a kertben is van net, az lényegesen jobb verzió, mintha a házban sem. :)
    2 asztali PC van, ezekből az egyiken dolgozom, azt mindenképpen szeretném vezetékesen (LAN) is rákötni, de ha lehet a másikat és a TV-t is.
    Jelentős és egyre növekvő mennyiségű eszköz fog lógni rajta, 5-6 teló, 2 TV, tablet, okoskütyük, stb. Ezt minél jobban, kényelmesebben kezeli (pl. egy hálózat, amin belül automatikusan vált a 2,4-es és az 5-ös freki között), annál jobb.
    El tudom képzelni azt is, hogy 1 nagy teljesítményű darab besugározza az egészet, vagy több kisebb egy WiFi mesh rendszerben összekötve, ez nekem mindegy, nincs erős preferenciám, működjön.
    Jelenleg csak sz*r minőségű Telekom DSL van az utcában (2020, megyeszékhely belvárosa, zseniális!), de hosszú távra tervezem a rendszert, hátha fejlesztenek valamit, ergo erősebb, Gbit- és WiFi6-képes modemek előnyben.
    3 gyerek is fog ott lakni, közülük 2 már most rá van csavarodva a kütyükre, tehát kulcsfontosságú, hogy legyenek benne fejlett parental control funkciók, amivel a nethozzáférést korlátozni tudom eszközre és / vagy felhasználóra. (pl. az Asusnak tudom hogy van ilyenje, a többi gyártónál ezt kevésbé látom)
    Mivel a net must-have a munkához, tervezek bele Telenor-os SIM-kártyát is tenni a DSL mellé. Itt más megoldás is elfogadható (pl. egy jó mobil stick, ami a munkára használt gépbe bedugható) és akkor elég a sima vezetékes router a ház többi részéhez, de a preferencia az, hogy egy eszköz kezelje a mobilnetet és a vezetékest, ami a mobilnetet tudja korlátozni is, legalább bizonyos időszakokban. Kerülő megoldásokat is elfogadok ha működnek (pld. USB-s mobil stick-et bedugni a router USB portjába egy értelmes megoldás, vagy marhaság?)
    2 hét múlva költözöm, tehát legyen kapható Mo.-on is, ne a világ végéről utazzon 2 hónap alatt.

Pénz:
    Eredetileg szerettem volna 50 kHUF alatt megúszni, de ahogy nézelődtem, rájöttem hogy ez most másodlagos, a funkcionalitás és stabilitás, meg a kényelem most sokkal fontosabb számomra. Ha 150 kHUF-ért van olyan megoldás, ami mindent tud, akkor annyiért, de egyelőre még használható kompromisszumot sem találtam és kezdem feladni. :W

Pl.: Egy Xiaomi AX3600 alapból megfelelne, elég erősnek tűnik, még árban is OK, de nincs benne SIM foglalat és parental control se. Asus-nak szintén a SIM foglalat a gyengéje (legtöbb modelljükben njincs, vagy nem látom a leírásban) és viszonylag drága is, bár ez már lassan nem érdekel. Tplink és Huawei estében minőségi kérdőjeleim vannak, bár lehet csak azért, mert nem értek hozzá. :F

Plíz, help! :)

Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés