Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exelsior24

aktív tag

Sziasztok!

Telekom-os optikai, Sagemcom ONT 1000Mbit-es net-hez keresnék valami jó és megbízható routert, lényeg, hogy mind LAN-on mind, mind WiFi-ben minél jobban kihasználható legyen a sebesség. Fontos még, hogy a WiFi-je erős és nagy hatótávolságú legyen, mert családi házba lesz, illetve sok okos eszköz van a házban amelyek 2.4 és 5 Ghz-en kapcsolódnak a hálózathoz.

Eddig egy Xiaomi Router 3-at használtam, ennek nagyon remek a WiFi-je, de csak 100 Mbit-es LAN portok vannak rajta, és ezt AP módban használtam, az új routeren viszont szeretném, ha az osztaná az IP-ket és kezelné a hálózatot, mivel ez a Sagemcom ont igen le van korlátozva, és belső beállítási lehetőség is alig van benne.

Láttam nagyon sokan ajánlják és veszik az Asus AC65P routert, ami tényleg elég jó ár-érték arányúnak tűnik. Régebben volt Asus routerem, de azzal nem voltak jó tapasztalataim, folyton szakadt vele a kapcsolat, egyedül a Padawan FW feltétele segített, utána stabilan működött már minden rajta.

TP Link routerekkel nincs tapasztalatom de azokat is nézegettem, illetve Mesh rendszereket is néztem, a nagy WiFi lefedettség miatt, de azok még elég drágának tűnnek. Ha valakinek van velük kapcsolatban tapasztalata azt is szívesen fogadom.

Új hozzászólás Aktív témák