Hirdetés
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Közben utánajártam:
"NAT (Network Address Translation): Egy technológia, amivel több eszköz osztozik egyetlen publikus IP-címen.
A mobilneted esetében ez azt jelenti, hogy nem kapsz saját egyedi, publikus IP-címet, hanem egy közös „nagy IP mögött” leszel, sok más előfizetővel együtt."Köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmemet.
-
Tompika777
senior tag
Annyit kiegészítésül, hogy egyrészt ezek eddig is tudott dolgok voltak, ha te mást hallottál, az volt félreinformálás.
Másrészt annyit kell még tudnod a Telekom hangalapú korlátlan nethez, hogy mivel nem dedikált adat célra van, így natolva leszel, ha tetszik, ha nem, és nem is vesznek ki mögülle semmiképpen sem. Alapvetően ez nem gond, de bizonyos dolgok azért van, hogy nem szeretik, tehát publikus IP címed nem lesz. -
-
Taci
addikt
Most beszéltem a Telekommal, és az alábbi információkat kaptam:
- Van korlátlan netük (5G): Mobil S + Net L, ~10e Ft / hó.
- Ezt a SIM-kártyát is lehet használni a SIM-es routerekben. (Erre azért kérdeztem rá, mert több helyen is azt mondták, ezek a routerek csak és kizárólag csak Adatcsomagos SIM-ekkel működnek, hangalapúval nem. De az ügyintéző ezt határozottan cáfolta.)
- Árulnak SIM-es routereket is, amiknek tápcsatlakozójuk van (így nem kell töltögetni): Huawei B535-232A (4G-s, 20e Ft) és TCL Linkhub 5G (HH515LM) (5G-s, 51e Ft).Csináltam Speedtestet, 124 Mbps volt az 5G, 60-70 Mbps a 4G, szóval így már bizakodóbb vagyok, hogy lehet "rendes netem" addig, amíg (pár év múlva) be nem húzzák a kábelt a környékre.
Csak azért írtam le ezeket, hátha van valami észrevételetek, esetleg az ügyintéző nem adott teljes/pontos képet/leírást, és még figyelnem kellene valamire.
A ZTE MF289D továbbra is a "kalapban van", mint 4G-s alternatíva. A Huawei és eközött mi az eltérés, melyiket éri meg jobban?
Vagy nézzek 5G-st? A TCL megfelelő lehet? Vagy nézzek használtban "jobb" márkát? (Miben jobb, miben nem jó esetleg a TCL, és mit nézzek helyette?)Köszönöm!
-
4Grider
félisten
Az E6888-982-höz nincs egy normális technikai leírás, ami van, az alapján 4G-re erősen nem ajánlott kategória, mert csak 2 sávot fog össze. Ha pedig 4G-n gyenge, 5G-n sem lesz kiemelkedő.
Ja és azt sem tudni, hogy kivett akkumulátorral (asztali routerként használva hogy ne púposodjon fel az akksi) egyáltalán bekapcsolható-e. -
dzf007
senior tag
Esetleg tarr (one) mobilnetbe is gondolkozhatsz(korlátlan mobilnet 5G is, 6500ft) vagy egy zte mf289d routert ajánlok 3 sávot összefog. Én most ezt használom, használtan akár itt a hardveraprón is 20-25000ft vagy zte Mc801A 5G router használtba 50-70000ft ez 5 sávot tud összefogni ill. 5G hálózatos. Mindkettőhöz lehet kültéri antennát T09 csatin kapcsolni..Előbbi wifi 5, utóbbi wifi 6. Én is Nyíregyháza...
-
4Grider
félisten
Alapvetően ott a gond, hogy a Telekom nem ad korlátlan adatkártyát. Hangcélú sim-hez ad jó drágán korlátlan mobilnet opciót, de azt nem teheted routerbe. A külön kért multisimet sem, bár az összes előfizető legalább 60%-a routerben/modemben használja a hangcélú multisim-eket is és egyelőre nem tudunk figyelmeztetésről/szűrésről/felmondásról.
-
Taci
addikt
Na meg is jött a csodamasina az Emagtól. V13-as, örültem. Beizzítom, full román nyelv. Mondom semmi gond, frissítem a firmware-jét egy angolra, aztán hajrá. Aha, nem engedi, mert különböző régió... Szóval frissítettem a legfrissebb románra, de nagyon kivagyok tőle... Van rá esély, hogy valahol át lehet állítani angolra? Próbáltam az appot, ott nincs ilyen lehetőség. Végigmentem háromszor a beállításokon, sehol semmi nyelvi beállítás... Hátha ti többet tudtok. Köszi!
-
woodworm
veterán
Lehet, hogy több találat van az f300-asra, de ha el is olvasod, akkor tapasztalhatod, hogy nagy része kérdés. Ezért nem hiszem, hogy releváns találat lenne. Ha a rá kapott válaszokat is megnézed, akkor megtudod, hogy egyik sem igazán ajánlott, alig néhány pozitív visszajelzés van velük kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kompakt vízhűtés
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- További aktív témák...
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Motorola edge 40 neo - makulátlan, ár-érték bajnok
- Dell Latitude 5500 8.gen-i5/16GB RAM/256SSD/WIN11/GARANCIA
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő