Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
macii97
senior tag
válasz
macii97
üzenetére
Végül megrendeltem két RT-AX58U V2-t, ma meg is érkezett.
Ugyanoda kerültek, ahol a korábbi router+repeater voltak.
Beüzemelés megtörtént, hasít az ax wifi a házban
Ahol eddig max 20-30 mbit volt a sebesség, most kimaxolva 100/10 pedig wireless backhaul a kapcsolat. Ha lesz rá mód és idő, kapnak egy kábelt, de így is már sokkal jobb.By the way, a V2-re ugyanazt a frissítő csomagot kell feltenni, mint a V1-re.
Amit észrevettem, hogy restart után az aimesh node 2.4 ghz-en kapcsolódik és panaszkodik a gyenge kapcsolatra. Ha rámegyek hogy "optimalizálás" akkor gyorsan átmegy kitűnő 5g-re. Remélem ezt nem kell minden áramszünet után eljátszani
-
macii97
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Szeretném az RT-N18U illetve asszem Mercusys ME30 occó repeaterből álló 2.4ghz hálózatot felújítani, mivel főleg repeater oldalról elég kuka a történet, hol van rajta net hol nincs és szét vet miatta az ideg.
Amit használok:
- 100/10 net ami a fejlesztések miatt hamarosan remélhetőleg emelkedni fog (most húzzák a kábelt a ház előtt)
-samba, ftp fájlmegosztás egy külső USB-s SSD-ről tehát legalább usb3 legyen rajta de inkább 3.1/3.2 ha lehet
- az ssd-t wan-on keresztül is elérem az asus ddns-el
- download master, amire kell nekem, arra tökéletes
- sok 2.4ghz okoseszköz, tehát ezt nem tudom kiiktatni
- sok ac eszköz, telefon laptop
- 1-2 gép ami talán támogatja az ax-tAmit terveztem:
Szeretnék 5ghz hálót is, arra gondoltam egyből nekiugrok az ax-nek, két ax58u-val, ez most kb. 80ból lenne meg. Már majdnem megrendeltem, amikor a topikjában olvasgattam és találtam olyan kommenteket hogy ezek az ax routerek n/ac-n sokkal gyengébbek.
Aztán hasonló árban találtam ac86u-t így elbizonytalanodtam.
Mindkét modellre van merlin.
Wireless aimesh lenne összekötve, jelenleg nincs módom kábelezni a kettő eszköz között.
Ha esetleg lenne olyan olcsóbb megoldás akár két különféle modellel ami ezeket teljesíti, annak is örülnék, illetve bármilyen javaslatnak, hogy melyik irányba induljak.Köszönöm!
-
macii97
senior tag
válasz
Sotyks94
üzenetére
Nos, mivel szerintem ebből más is szerezhet infót, nem privátot írok. Akit zavar, ne olvassa.

Asus RT-N18U, HGG-féle firmware, kis interferencia (2-4 hálózat helyzettől függően).
A tesztelés a következő környezetben zajlott:
- távolság kb. 16 méter
- akadályok: 2 gipszkarton fal (14 cm közte szigetelés), 4 téglafal (3 vékonyabb, 1 vastagabb)Az internet 30/4-es, ebből ennyit tudott ebben a távolságban:

Szerintem ez nagyon jó eredmény. A régi darab itt már észlelhető sem volt, nemhogy normális sebességű. Emellett a teljes házban hozza a 30-as sebességet, ez már az udvar hátsó harmada.
Tehát akinek nem kell az 5 Ghz, nagy a lefedendő terület, nyugodtan válassza ezt a típust! -
macii97
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Ez oke lenne, ha a weben is azon az aron futna. De az, hogy a normal shopban 10k-val dragabb mint weben rendelve... Felhaborit... Es az elado meg belerohog a kepembe hogy a ket boltnak semmi koze egymashoz.

(Ja lehet h nem volt ertheto de persze a normal es a webshop is a mediamarkt)
-
macii97
senior tag
Ma a pécsi árkád media marktban 30k-ért árulták az rt-n18u -ut. Kozben az online ára 21 k, 19900 az emagnál + free shipping. És amikor mondom a sracnak, a valasza az, hogy ha neten rendelem egy honapot kell ra varnom. Na persze!
Jol felcsesztek, meg is rendeltem. Ha megjon irok hogy milyen!
koszi mindenkinek! -
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen!

-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi szepen mindkettőtöknek!
Jelenleg egy tp link wr542g van használatban, de már nagyon nyűg. Ahhoz képest mondjuk hogy mekkora a lefedendő terület, nagy nehezen de majdnem teljesen megbirkozik vele. Tehát az elsődleges cél a jelerősséget növelni. Még van kb 1 hónapom a vásárra, vannak ettol jelenleg fontosabb dolgok is most.
Csaladi kertes téglaház némi betonnal, egy szinten, kb 5 másik hálózattal. A net jelenleg 30-as, de nemsokára 60ra fog duplázódni (ez amúgy éves tendencia). Szóval olyan beruházást szeretnék, ami korszerű és sokáig le lesz róla a gond. Pénzben a 20-30 a maximum amit rá szánnék szívesen.Ami szóba jött:
Asus rt-n18u (de ez csak 2.4 ghz, 5 dbi)
Asus rt-n56u (ha jól tudom ennél is kulon antennak vannak, 3*5.1 dbi 5 ghz, 2*3.8 dbi 2.4 ghz)
Asus rt-ac56u (ennek az ara mar "b@***a a csőröm" azért - megéri?)
Melyiket vennétek a helyemben? Megmondom oszinten a belso antenna riaszt kicsit, bar lehet hogy ez hulyeseg, ezert vacillalok a 18u es n56u kozott. Az ac-t feleslegesnek erzem.
Gondolom a mostanihoz kepest mindharom sokkal jobb lenne minden szempontbol. -
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aha, tehát ennek is osztottak az antennái. Nem külön 2.4 es 5-os. Koszi!
-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Esetleg arról lehet tudni, hogy azonos környezetben az n18u vagy az ac56u tud nagyobb hatótávot? Nem hátrány a belső antenna? A kettő közt gondolkozok, ha nem jelentősen gyengébb hatótávban, a többlettudása miatt megérheti.
-
macii97
senior tag
Gyerekek, az infók alapján nézelődök a neten mostanában. a WDR-3600-al az a bajom, hogy bár tudja az 5 ghz-et, az szinte semmit nem érne, ha olyan szobából sugárzom, amit téglafal vesz körül.
Szóval nézelődök sima 2.4-es vonalon, Asus RT-N18U-ban kezdtem gondolkodni, ma pedig olvasom a kolléga írását, hogy elég jó választás, ha fontos a hatótáv és a stabilitás. Valóban jobb lehet ugyanabban a környezetben mint a 3600? Tudom, erre nincs egyértelmű igen/nem válasz, de saccra kb.Mivel van pedagógus a családban, aki laptopról nyomtat, szeretném rákötni a routerre azt is, mivel most az asztalinak muszáj bekapcsolva lennie ugye, hogy a megosztott nyomtatót használni lehessen. Nehézkes és ormótlan megoldás. Szóval, akármilyen usb-s nyomtató ráköthető egy routerre? Típus szerint egy canon mp280.

-
macii97
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
-
macii97
senior tag
[link]
Ez a cucc mire jó? Ha berakom a gépbe akkor wifire birok csatlakozni? Tehát" vevő vagy adó"? Értetlen vagyok bocsi
-
macii97
senior tag
Ugynezki hogy a tp link 3600 megfelelő lenne, de felvetődött bennem pár kérdés még. A dual-band nem befolyasolja a hatotavolsagot? Mert ugye az antennak meg vannak osztva.
Otthoni egyszeru hasznalatra eleg a gyari firmware vagy ajanlott egy custom?
Bocsi a lamasagert, de piszkalja a csoromet
Ja, es az, hogy egy 4300 nem jobb valasztas? Igazabol annyit latok kulonbseget, hogy 3 szarva van, de azt is tudom, hogy a tobb nem mindig jobb.

-
macii97
senior tag
Hali!
Kis segitseget szeretnek kerni. Egy csaladi teglahazba szeretnek uj routert. Jelenleg egy egy antennas tp link van, kb 6 eves lehet, de a netünk kezdi kinőni. A hatotav nem rossz, a 100 m2 egyszintes hazat lefedi, viszont a haz mogotti garazsban nem elvezheto mar a sebesseg. Hiaba fogja a jelet, de a sebesseg iszonyu lassu. Ezen kene javitani. A router a haz elso feleben van, szekreny tetejen, a garazstol 3 fal valasztja el Mashol nem megoldható az elhelyezés. Jo lenne valami olyasmi ami a kovetkezo evekben kiszolgal minket, kisse nagyobb hatotavval. 2 laptop, egy vezetekes asztali gep, (esetleg egy nyomtato rakotese), tablet, okostelefon. Jo lenne 20 k alatt/korul maradni. Megoldhato ez 1 db routerrel vagy kell egy ilyen jeltovabbito? Biztos nem ez a hivatalos megnevezes
Ha kell, azt esetleg kesobb tudnam beszerezni melle.
Sok ellentetes velemenyt olvasni a neten, nem is ertek hozza, es oszinten szolva nem is akarok erteni hozza.
Koszi a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED monitor topic
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Sony A6500 váz + 8 akku + meike markolat
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, Z490, Lian Li ház, 850 W Táp
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
kezdtem ideges lenni.

koszi mindenkinek!

Gubek-Einste
Dr.NX