- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok.
Olyan routert keresek, aminek hardveres a wifi kapcsolója. Árban lehetőleg az alsó szegmensben legyen. -
válasz
Lizander #37296 üzenetére
szia,
mind a kettő jó 100/50 net alá.
ideális esetben adott belső antennás is jól beszórja a panelt, már ha a beállítások megfelelőek és az ellenoldalak is úgy akarják, de ez csak gyakorlati próba során derül ki biztosan, látatlanban nem lehet garantálni.
a tl-wdr3600 bár külső antennás, de az már dual band képes - tehát nem csak 2.4 GHz, hanem 5 GHz sávot is tud, illetve szimultán a kettőt -, ezért a külső antenna osztott a két sávra, bár azzal is beszór egy panelt, nekem is ilyen dolgozik jelenleg egy bő 50 nm lakásban, és több fal mögött is jó a kapcsolat még mobiltelefonnal is, ráadásul az 5 GHz sávon is, ami ugye fogékonyabb a távolságra és az akadályozó tényezőkre - cserébe gyorsabb átvitelre képes, mint a 2.4 GHz, illetve ha a 2.4 GHz sáv telített - panel esetén esélyes -, akkor jobb az 5 GHz, persze ehhez dual band képes ellenoldal is kell.
amennyiben nem kell az 5 GHz, úgy érdemes még említeni a tl-wr1043nd v2 típust is. -
Benőke
őstag
válasz
Lizander #37296 üzenetére
Ehhez a net sebességhez mindenképpen Gigabites Router kell.
A Vasbeton fal nem olyan gázos, a vájog sokkal problémásabb. Belső antennás sem olyan rossz. Külső antennás egy hangyányit jobb. Hatalmas különbséget az antennától ne várj, mert az eszköznek is jobb antenna kéne hogy lehessen valami érzékelhető javulás.15K behatárolja a lehetőségeket. Itt kezdődnek a gigás Routerek az ASUS N15U az jó, illetve a TP-LINK 1043ND v2, de 3600 se rossz csak az már tud 5GHz -es frekit is. Ha a falakkal problémád van az 5GHz még roszabb, bár panelben a sok 2,4 -es wifi miatt nem biztos hogy haszontalan.
ASUS ból az N18U -t mondanám, de az 20k
Vagy veszel egy MikroTik soho routert és megtanulod bekonfigolni
-
Lizander
csendes tag
Üdv! Új router vásárlása előtt állok de mivel már befürödtem 1-2 routerrel és 1-2 ismerősöm dettó ezért előbb kikérném a véleményeteket is. Alapvetően sima netezésre lenne a router, 1 asztali géphez (ami kábellel lenne csatlakoztatva a routerhez), 2 laptophoz és 2-3 telefonhoz kellene a Wifi része. A fő szempont, hogy az egész házban jó jelerősséget nyújtson a router, minél gyorsabb legyen a wifis eszközökön is a net, és megbízhatóan működjön. A lakás amibe kéne: 65nm2, panel, 1 szintes, vasbeton falakkal, amivel bizony pár routernek meg is gyűlt a baja. A netem sebessége: 100/50, de fejlesztés elképzelhető, ezért is lenne jó egy olyan darab, amiben van még tartalék. Torrentezés+letöltés az asztali gépen megy, a wifis eszközök alap netezésre+kommunikációkra vannak (pl.: Viber).
Két típust néztem ki:
Asus RT-N15U - belső antennás, páran azt ajánlották, ezt ebbe a lakásba ne vegyem
TP-Link TL-WDR3600Vélemény a 2 jelöltről? Esetleg más ajánlása (keret max 15k)?
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
Benőke
őstag
válasz
Hókusz Pók #37288 üzenetére
A soho routerek esetében a teljesítmény kisebb mint az iparinál, de az ipari sem egy hatalmas ugrás ám.
Hiába veszed a legdrágább AC -s wifi routert -t a kert végéig az sem ad hálózatot. pláne mert az eszköznek is vissza kéne tudnia lőni a router felé.AC -s routert felesleges venned ha csak nem a belső hálózat sebessége miatt szeretnél, egy sima N -s hálózat szerintem megteszi. Azt nem fejtetted ki hova szeretnéd a kamerákat, mert ha a ház oldalára, akkor az nem olyan nagy probléma, mert eleve 220 is kell neki, így értelmesebb odavezetni a hálózatot kábelen is.
Ha még is ragaszkodsz a wifi -hez, akkor sem kell feltétlenül nyugdíjazni a jelenlegi routeredet. AP módban egy másik routerrel megszórva a vak területet, vagy egy repeaterel megnövelni a wifi hálózatot is lehet.Kábelezést javaslom az IP kameráknak.
A kert végében nem is nagyon lesz jel, max ha a túlsó felére elviszed kábelen a hálózatot és odateszel egy AP -t. Wifivel is meg lehet oldani kültéri antennákkal, de a túlsó végébe is kell egy mert a kis eszközök belső antennája nem fog ellőni a házig a kert végéből.
-
szia,
legalább annyian, de inkább többen vesznek tl-wr1043nd v2 típust, pláne ha az olcsóbb ár szempont, de azt is megelégedéssel használják.
hardver;
tl-wr1043nd v2; qualcomm atheros qca9558 / 720 MHz / 64 MB ram / 8 MB flash / 3*3:3 mimo / 1 * usb 2.0
rt-n18u; broadcom bcm47081a0 / 800 MHz / 256 MB ram / 128 MB flash / 3*3:3 mimo / 1 * usb 3.0 + 1 * usb 2.0
a turboqam miatt gyorsabb és jobb szórású valamivel a wifi tekintetében az rt-n18u.
összességében nem csak drágább, de jobb is az rt-n18u, a kérdés az, hogy kinek éri meg a felárat, mert bizonyos szempontok alapján a tl-wr1043nd v2 is megfelelő választás lehet. -
Charx
senior tag
Sziasztok!
Látom itt sokan inkább az asus routereket preferálják, eddig én a WR1043nd-v2 routert néztem ki.
De az RT-n18u tényleg annyival jobb lenne? Azt szeretném hogy stabil és gyors legyen, ne keljen resetelni meg ilyenek. -
Celtis
veterán
válasz
Jedster #37284 üzenetére
A Dlink DIR657 az egyetlen árban szóba jöhető másod-router (ha nem akarom a gigabites LAN-t korlátozni a vezetékes oldalon). Viszont erről elég rosszakat olvastam. Most mégis inkább a repeater felé hajlok. A wifi-n nem érdekes a sebesség, csak a lefedettség. A repeater ezen kívül igény szerint áthelyezhető, a másod router egy adott pontra helyezhető csak el az adottságok miatt.
-
Soma01
veterán
válasz
Akkor csak lefedettséget szeretnél növelni?
Valamennyi kábelezés belefér? Mert írtad, hogy az antennát el szeretnéd vezetni... Lehet úgy kellene inkább, hogy UTP kábelt vezetsz el és veszel egy pár ezer forintos routert (akár kettőt is) és úgy biztosan meglesz a lefedettség. Nem kell 80-90.000-t költeni arra a routerre és a lefedettséget sem biztos, hogy produkálná.
Pl. vehetsz használt 1043ND V1-et és az jó lefedettséget fog biztosítani. Vagy újonnan TP LINK WR 841ND-t. Vagy ezekből kettőt. -
zsolt501
nagyúr
válasz
A jelenlegi netedhez semmi képen nem érdemes beruháznod egy Linksys WRT1900AC routerbe, felesleges pénzkidobás lenne.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Nem is tudom, pontosan hány éve használom a Linksys WRT 54 GL routeremet, de most több szempontból is el kell gondolkodnom, amiben már segítséget is kértem. A lényeg, hogy a jelenlegi eszköz sebességével semmi gond nincs, mivel lakóhelyemen a szolgáltató 10/2,5 Mbps csomagja van „jó” áron. A hatótávolság viszont problémás. A ház (65 m2) hátsó részében már nincs, vagy csak nagyon gyenge a jel, a kert (500m2) távoli részében pedig szinte egyáltalán nincs hálózati elérésem. Mivel egy, esetleg kettő kültéri kamerát is szeretnék beüzemelni, muszáj fejlesztenem és többen is azt javasolták, hogy a WRT 54 GL-tnyugdíjazzam, illetve használjam tovább majd AP-ként. A nagy kérdés most az, hogy érdemes-e beruházni egy Linksys WRT1900AC-re, vagy sem!?
Segítségeteket előre köszönöm!
-
válasz
lockdown90 #37286 üzenetére
több tényező függvénye, de például a tl-wr1043nd v2 esetén (wan <-> wlan irányból) egy 300-as és 2*2:2 mimo kapcsolat esetén ideális esetben bő 80 megabit/sec környékén.
a router tud 3*3:3 mimo szórást, ha adott hozzá azonos ellenoldal, akkor a fentinél kicsivel többet is. -
lockdown90
senior tag
válasz
Intruder2k5 #37246 üzenetére
2,4 GHZ mennyi a max amit atvisz gyakorlatban?
-
válasz
TeeJay #37281 üzenetére
a teljesítményen nem nagyon volt mit javítani, hisz eddig is tudta amit kell, hibákat javítottak, meg kapott néhány új funkciót.
- Added the support of TP-LINK Tether v2.0 IOS;
- Added a new login domain “tplinkwifi.net” for web-based management;
- Added the support for multiplayer online gaming with XBOX;
- Main bugs fixed include: (1)PS3 may not detect the router as a UPnP device; (2)DynDNS does not update properly occasionally;(3) Some minor issues with IPv6;(4)The USB Storage is not accessible when encryption is enabledén az új ios funkció miatt tettem fel, de a firmware javítási listában leírtak mellett ami még feltűnt; kapott még az adminisztrációs felületről történő direkt kilépéshez hivatkozást.
-
TeeJay
félisten
TP-Link WDR3600 és 4300-ra pár hete jött ki új FW friss funkciókkal meg hibajavítással
lett valami fejlődés eme két eszközzel vagy teljesítményre maradt ugyanolyan mint előtte? -
válasz
Celtis #37278 üzenetére
Jól sejtem, hogy egy ilyen eszköz nem egyszerűen jelismétlő, hanem egy önálló AP, aki wifivel csatlakozik a fő routerhez? Tehát a kliens a fő routert és a repetert külön eszközként látja, még ha ugyanaz az SSID és security beállítás is?
Pontosan így van.Másként feltéve a kérdést, a repeater ugyanazon vagy másik csatornán kell működjön, mint a fő router?
Ugyan azon.Még másként feltéve a kérdést: Ha a ház másik felében van LAN kábel is, akkor érdemesebb inkább egy második AP/router-t odatenni egy range extender helyett?
Jobb a kábeles kialakítás mert a repeater felezi az elérhető link sebességet. -
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Ezek a wireless repeaterek vagy range extenderek valójában hogyan működnek a kliens szempontjából?
Jól sejtem, hogy egy ilyen eszköz nem egyszerűen jelismétlő, hanem egy önálló AP, aki wifivel csatlakozik a fő routerhez? Tehát a kliens a fő routert és a repetert külön eszközként látja, még ha ugyanaz az SSID és security beállítás is?
Másként feltéve a kérdést, a repeater ugyanazon vagy másik csatornán kell működjön, mint a fő router?Még másként feltéve a kérdést: Ha a ház másik felében van LAN kábel is, akkor érdemesebb inkább egy második AP/router-t odatenni egy range extender helyett?
-
abkm
csendes tag
Sziasztok,
új routert szeretnék venni a Digi 200/50-es csomagjához, a mostani RT-N12 helyett.
Néztem, az N18-U-t, amit ajánlottak itt a fórumban, de nem találtam a tényleges adatátviteli sebességét (throughput wan-lan). 2 gép lenne közvetlenül rádugva kábellel (néha wifi-n keresztül, no meg persze 1-2 mobil), és később lehet, hogy csomagot is váltanánk a gyorsabb net érdekében.
Továbbra is ezt a kettőt ajánlanátok (N18-U és RT-AC56U), vagy más is szóba jöhetne? A beszerzése is érdekel, ha van ötletetek.
Köszi
-
nemlehet
őstag
válasz
Gubek-Einste #37273 üzenetére
Tekintve, hogy az ajánlott NAS-ok mind a duplájába kerülnek nem gondolkoztam ilyesmiben. Aztán lehet ez lesz a dologból, mert az igényeimnek valóban az felelne meg jobban.
-
-
nemlehet
őstag
Torrentezési/médiaszerver célzattal keresek routert, mert kissé sokallom a gép fogyasztását, hogy csak a torrent miatt megy.
30/8 megabites netem van, de a net megosztása nem fontos, hogy erről menjen lévén már AP-kel le van fedve a ház. Viszont sok eszköz van a házban (3 PC, 3 laptop, 2 tablet meg 5 okostelefon és valószínűleg hamarosan egy DLNA képes TV is) szóval jó lenne, ha ezeket akár egyszerre is ki tudná szolgálni és szimultán sok torrenttel is elboldoguljon (pl most is kb 250 darab fut, persze korlátozott szálakkal), valamint ez nem tudom reális igény-e de olyan külső dokkolóm van amibe több merevlemezt is bele lehet rakni tehát ha tudna több merevlemezt (1,5 TB, 2 TB) kezelni nem lenne rossz (akár 1 porton keresztül, nekem mindegy). Főzött firmware-el is megfelel, nem kell hogy gyári megoldás legyen. Az ár nem elsődleges szempont de olyan 20k-ig gondoltam szánni rá, de többet is hajlandó vagyok ha ennyiből nem megoldható, de nyilván legyen minél olcsóbb. A hatótáv nem olyan fontos lévén akik wifivel csatlakoznak közel vannak, akik meg távol oda be van húzva kábel a házban, úgyhogy mindenki el tudja érni. -
akkójóva
tag
Üdv!
Új routert akarok venni , de most nem magamtól , mert az előbb jól megszívtam
Szóval jelenleg Digi 50/30-as netet használom , de a későbbiekben 100/50-es lesz , tehát ahhoz kéne a router.
A router és a gép között kb. 10 méter van és egy 10 cm-es téglafal. 1 gép 2 telefon , illetve 1 laptop lenne állandóan a routerre csatlakoztatva , de a leglényegesebb a gép. Emeletes társasházban lakom , tehát elég sok wifi van a közelben (most ahogy nézem 7).A lényeg az lenne , hogy amikor játszok , ne legyen 700 ms-em , mert a laptopon youtubeon videót néz valaki vagy esetleg skypeon beszélgetnek. Asust jobban preferálnám , de ha a másik jobban megéri , akkor azt is írjátok le(és ha nem lenne gond , akkor egy adaptert is írhatnátok , ami tudja fogni azt a jelet , amit a router küld) Árban ha lehetséges jó lenne , ha a 2 meglenne 10.000-ből (olcsóbb se baj , ha tudja , amit kell)
Előre is köszi a válaszokat!
-
csimbi82
csendes tag
Üdv!
T-Home-os internetem és egy adsl+ dsl-360r típusú modem van, a következő routert szeretném mellé venni: TP-Link TL-WR841ND viszont amelyik oldalon kinéztem magamnak ott vannak termék vélemények, mindenki dicséri de egy hozzászóló azt írta akinek ilyen modeme van mint nekem az messze kerülje el ezt a routert, konkrét dolgot nem írt csak annyit, hogy nem szereti a d linket meg szívni fog az ember vele. Erre szeretnék választ kapni, hogy valóban másik típus után kell néznem vagy csak az illetőnél volt valami más probléma és ezért írta.
-
Benőke
őstag
válasz
Zolee11 #37256 üzenetére
Persze HW -ben erősebb router jobban bírja a terhelést, de ha ezen valaki felbuzdul és növeli a kapcsolatok számát, akkor megint határ terhelésen lesz... Sávszélesség korlát talán hatékonyabb lenne...
Persze a 100 -as netet a jelenlegi eszköz át sem viszi maradéktalanul... Persze csak kicsi hiányzik, de a jelenlegi gondolom izzad rendesen a feladat alatt
-
Zolee11
senior tag
Köszönöm szépen!
Nekem a wifis átvitel nem elsőrendű szempont, ahol nagy mennyiséget kell és gyorsan másolni ott a kábeles megoldás a nyerő, wifit csak notival, telefonnal használunk, ott meg nem érdekes, hogy nincs 100 Mbit. Viszont fontosabb az, hogy kint a teraszon vagy a kertben is legyen használható lejerősség, erre pedig a 2,4 GHz jobb.
Még néztem a 4300-as típust is, de ott gyengébb a proci, viszont több a memória. Nem tudom mi fontosabb az én esetemben, de a procira tippelek, inkább az legyen erősebb, nem hiszem, hogy a memória lenne kevés, de a 1043-al így is duplázok a mostanihoz képest. a 4900-as már túl drága, így a 1043-as a nyerő. -
válasz
Celtis #37260 üzenetére
jelentős különbséget nem szabad várni azonos feltételek mellett, hiszen nincs nagy különbség az antennák tekintetében, szabvány korlátozza a szórást...stb.
minimális különbség van a két típus között, de szélsőséges esetben az is sokat számíthat, így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ér annyit a különbözet, vagy sem.
én arra írtam, hogy ha már képben van a 20 e ft is, akkor érdemes lehet az rt-n18u típusban gondolkodni. -
Zolee11
senior tag
Ezt mindegyikőtöknek írom, akik a jó erős wifis routert keresik, hogy a wifis kommunikáció 2 eszközön múlik, a router és az amivel használod, hiába szerelsz a routerre akkora antennát, hogy a szomszéd faluban is venni a jelét, ha az eszközöd tized távolságra sem tud kommunikálni.
A másik, hogy garantált átviteli sebesség a wifin nem létezik. Ez nagyon sok mindentől függ.
Sok más helyen panaszkodnak a jelerősségre mert egy szinttel feljebb vagy lejjebb már nem olyan jó, de azt elfelejtik hogy egy botantenna milyen irányban "sugároz", egy kicsit kéne megfelelő irányba dönteni és mindjárt jó.
Én a 841ND-t évek óta használom, kertes házban, a kertben 40-es falon keresztül tökéletes, hosszában azaz több válaszfalon és egy főfalon keresztül is jó notival, de egy telefon itt már nyekeg, azaz neki gyenge. Notival csak akkor van gond, ha a ház alapjának síkja alá kerül a noti hátul a kertben. Szóval a lakásban notival mindig tökéletes.
Ha ennél jobbat veszel, és legalább 5dBi-s antenna van rajta akkor ennél rosszabb tuti nem lesz.
Viszont egy eleve 100Mbit-es wan portos routertől elég meredek elvárni a 100 Mbit-es wifis átvitelt. -
válasz
kisgyerek85 #37255 üzenetére
szia,
semmi más kitétel?
rt-n12 d1, tl-wr841nd, vagy esetleg beleszorítani a tl-wr1043nd v2 típust.Zolee11; szia, van értelme, a tl-wr1043nd v2 sokkal erősebb hardveresen, így a húzós terhelést is sokkal jobban bírja.
charles26; szia, a tl-wr841nd csak 100-as router, így wan <-> lan irányban csak az annak megfelelő 94 megabit/sec sebességet tudja, wifi kapcsolaton pedig még annyit sem, mivel a 2.4 GHz és 2*2:2 mimo esetén jellemzően bő 80 megabit/sec környékén korlátos lesz a sebesség, ráadásul ez nem csak a routeren múlik, hanem az ellenoldalakon és a környezeti tényezőkön is.
100-as digi (pppoe) net alá már gigabit képes router javasolt, bár a fent írt tényezők miatt, 2.4 GHz sávon akkor is adott lehet, hogy nem fér át a 100-as net wifi kapcsolaton, ahhoz már 5 GHz, tehát dual band router és ellenoldal javasolt, azzal ideális esetben már a bő 100-as net maximális átvitele sem probléma.
amennyiben van dual band, tehát 5 GHz képes ellenoldali eszközöd, úgy javasoltabb a tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300 router.Celtis; szia, 20 e ft körül már érdemes beleszorítani az rt-n18u típust, még a tl-wr1043nd v2-től is jobb kicsivel a wifi szórása.
-
Celtis
veterán
válasz
kisgyerek85 #37255 üzenetére
Sziasztok,
Én is hasonlót keresek. A lehető legjobb wifi lefedettséget adó gigabites router 15 vagy 20e alatt. Utóbbit akkor, ha annyival jobb, mint egy átlag router, hogy egy wifi extender is megspórolható vele.
-
charles26
újonc
Sziasztok!
Éppen router vásárlás előtt állok, ezért szeretném kérni a segítségeteket.
Kinéztem egy routert az ipon.hu webáruházában; a fenti összefoglalóban is említett TP Link WR841N-t.
100 Mbites Digis internetkapcsolatom van, a kérdésem az, hogy az imént említett router garantálni tudja-e a 100 Mbit sebességet wifin, vagy csak jóval kevesebbet? (Panel lakásról van szó, max 5 méter lenne a laptop és a router közötti táv.)Érdemesebb esetleg magasabb árkategóriában gondolkodnom (gigabites router) vagy ez a TP link is megfelelő?
Ti mit ajánlanátok?Előre is köszi a segítséget!
Üdv -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy kicsit speciális kérdésem lenne: jelenleg egy TP-Link WR841-ND (V7.2 asszem) routerem van, gargoyle 1.5.x firmware-el, ez sokkal de sokkal jobb mint a gyári, viszont akármennyire próbáltam finomhangolni a kapcsolatok számát, az öcsém annyi torrentet képes futtatni, hogy még így is túlfut a kapcsolatok számán és akkor jön a lag. A routerre is alig lehet belépni, viszont sikerült annyira lecsökkentenem a kapcsolatok időtartamát, hogy ez nem probléma, mert eldobálja a régieket, viszont valamiért így is néha a torrent meg-megfogja, azaz nem tudok egy másik gépről hálózaton keresztül filmet nézni egy media lejátszón, mert akad. Olyankor átmegyek öcsémhez és szólok, hogy jó lenne kilőni pár... mert már most pipa vagyok. Utána tökéletesen megy.
Arra gondoltam, hogy egy 1043-as TP-Link segíthetne ezen, öcsémre nem tudok észérvekkel hatni, és a netem is 100 megás lett, így lassan a router a szűk keresztmetszet, igaz így is 8-9-10 megabyte-ot is látni letöltéskor.
Van értelme cserélni egy WR1043ND-re pl V2.1-re? Gondolom ezekben sokkal erősebb proci van, tehát jobban bírná a terhelést is és nem akadna a hálózatom öcsém miatt sem. -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok! 10-12 ezer forintos arsavban szeretnek routert venni. Elsodleges szempont, hogy jo eros legyn a wifije. Milyen tipusokat ajanlotok?
-
Komi28
senior tag
válasz
Intruder2k5 #37248 üzenetére
Köszi.
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy olcsó routert, olyan max 4000 et szánnék rá, a lényeg, hogy 50/30-as Digi netet ki tudja szolgálni Wifin is. Semmi extra funkció nem kellene, csak hogy ez menne wifin is.
Előre is köszi.
-
válasz
Brian_GT #37249 üzenetére
Az 5GHz-nek két előnye van a 2.4GHz-el szemben!
1. WiFi zsúfolt környezetben, pl. lakótelepen, könnyebb szabad csatornát találni!
2. Megfelelő klienssel, és megfelelő jelerősség mellett, gyorsabb mint a 2.4GHz!Az antennák száma nincs közvetlen hatással a lefedettség mértékére, inkább az elérhető átviteli sebességgel arányos!
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Látom itt többen is dilemmáztak a TP-link 1043v2 és a WRD4300-as router között.
Én is szeretném lecserélni a 1043v1-es routerem, digikábel 500-as netet akarok köttetni.
Jelenleg igaz hogy nincs 5Ghz-es kütyüm, de később még akár lehet, viszont a proci vagy ram kérdésben nem tudom melyik lenne jobb. Erősebb proci - kevesebb ram, vagy fordítva?
Mondjuk a NAS megy 24/7-be sok torrental.
Szerintetek? -
Brian_GT
őstag
válasz
Intruder2k5 #37246 üzenetére
Köszi mindenkinek. Igazából én wifit csak konzolra használok és telefonhoz. Egyébként semmi olyan nincs amire kellene az 5GHz.
Amúgy nem vagyok hülye csak annyira nem foglalkozok router fejlődéssel...ez az 5GHz előnye az hogy ha van a közelben sok wifi akkor nem zavar be mert nem minden 2.4-en megy + erősebb a jel stb? Mert nekem eddig is jó volt a wifi...gyakorlatilag 1 max szomszédos szobába megy a jel, és 1 antennával is eddig okés volt, ezen meg van 3Alapból akkor a gyorsabb proci végett inkább a wd1043at akkor? Megmondom nekem is ez a szimpibb.
-
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Digi 500 nethez szeretnék majd venni router. A jelenlegi D-link Dir-825-t cserélném le mivel valószínüleg nem bírja el az 500-t.
Milyet ajánlanátok? Ha lehet usb-ről működő torrentezős ajánlott vagy ahhoz külön nast? Jó lenne egyben letöltésre is és net-megosztásra lakásban is használni. Köszi -
-
Norbi14
senior tag
Lètezik olyan router amire pl rádugok egy külső vinyót ès androidos telefonnal el indítok egy torrent letöltèst. Tehát a telefon wifin arra a hálózatra csatlakozik, elindítok egy töltèst de azt a routerre dugott külső vinyóra tölti. Ilyen lètezhet?
-
válasz
Tutivesztes #37240 üzenetére
Gondolom a TP-Link 1043ND még a régi v1-es szériás.
Mobil miatt felesleges az AC router megvétele, úgy sem lesz kihasználva. Az újabb hardver és a plusz szolgáltatások miatt már érdemes lehet venni egyet.
Ajánlott eszközök 240-es nethez: Asus N18U/N56U/N65U/N66U/AC56U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900/Archer C7. -
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Most kellett szembesülnöm azzal a ténnyel, hogy nem a UPC szar, hanem a routerem nem bírja a 240/20-at, főleg letöltésben persze...(TP-Link TL-WR1043ND). Szeretnék egy olyan routert helyette ami ugyanilyen stabilan viseli a torrentetzést, és egyszerre 5-6 eszköz kezelését. Ami még fontos lenne az ac szabvány, mert most hogy a telefonom is tudni fogja, ki szeretnem használni a nagyobb sebességet azon is. (szánalmas, de ez van). Elég nekem az archer c7, vagy van jobb/stabilabb, esetleg tök felesleges igény egy mobil miatt az ac? Árban 30-40 a max. Köszönöm a segítséget előre is...
-
Hopo82
tag
Üdv. mkinek!
Segítségeteket szeretném kérni, invitel-es net van és van ugye a gyári modem meg van egy wifi-s router.
Na már most a modem behalt :S és amíg nem jönnek kicserélni addig az megoldható h a wifi-s routert használjam a modem helyett?Mindenkinek köszi előre is a segítséget.
-
nokia123
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37236 üzenetére
Hát ez szomorú.
-
-
nokia123
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37234 üzenetére
Észrevennék? De hogy
ha minden maradna csak egy sokkal jobb modem+routert tennék a helyére.
-
-
válasz
Multibit #37224 üzenetére
Meg egy ATA-egység.
Akárcsak Nokia123-nak.VoIP-os router a megfizethető kategóriában nemigen van. Nekem van egy régi Linksysem, 100 Mbites és nincs benne wifi.
De amióta kipróbáltam, hogy milyen egy dedikált IP-telefon(központ), már nem vágyom routeres-ATÁ-s megoldásra, ki is iktattam három ATÁ-mat meg ezt a Linksys-routert.
Egy stabil router (mondjuk N18U -- nekem nagyon bejött) + egy Gigaset IP-telefon szerintem sokkal jobb megoldás, mint egy kombi egység, és még csak nem is drágább.
A Fritzboxok nekem is tetszenének, de az integráltságuk komoly hátrány lehet fejlesztéskor.
Üdv: MaCS
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Nekem ilyenem van és nagyon nem vagyok megelégedve vele Magyarul egy rakás szar[link] És ettől tud valaki jobbat ajánlani? De olyan kel amiben van Voip.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
WhiteHawk24 #37225 üzenetére
Szerintem az Asus RT-N18U ma az egyik legjobb ár/érték arányú router, ha nincs kifejezett igény az 5GHz-es wifi-re.
-
válasz
sweetsour #37226 üzenetére
maximálisan átnyomja a digi gigás netjét. (~940 megabit/sec)
valamivel jobb a wifi szórása, mint a tl-wr1043nd v2 routeré.
a tl-wdr4300 típust nem hasonlítom a másik kettőhöz, mert az már 5 GHz képes is és osztott antennás, ami miatt gyengébb a 2.4 GHz szórása, cserébe adott az 5 GHz sáv is. -
sweetsour
tag
ASUS RT-N18U routerrel milyen WAN-to-LAN throughput sebességgel lehet számolni?
A Wifi jel erősség hogyan viszonyul egy TP-LINK TL-WR1043ND v2 vagy TL-WDR4300 jelerősségéhez, van valakinek tapasztalata?
-
Multibit
nagyúr
válasz
WhiteHawk24 #37222 üzenetére
Tudjon ezer dolgot és még ne is legyen drága. Na persze. Ilyen routert nem fogsz találni.
A kívánságlistádat leginkább egy Asus RT-N18U router + egy olcsó switch elégíti ki. -
CivicEsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37049 üzenetére
Itt vannak alattunk a Digis szerelők, és eddig készségesen segítettek mindig (legyen szó cat5-ös kábel elkészítésénél, vagy a zte routerükhöz az admin jelszó kiadásával).
Az eddig ajánlott routerek nem rosszak, de mind elhasaltak a hiányzó RJ-11es port miatt a telefonhoz.
tehát a követelmények az új routerrel szemben a következő lenne:
- 1 Gbps WAN port
- 4 Gbps LAN port
- 1 RJ-11 port a telefonnak
N-es wifi szabvány.
Ezen felűl:
Digi netem van, jelenleg a gigabites csomag.
Van itthon egy tablet, egy okos telefon, ami wifin rajta lóg 0-24.
Ha itthonról dolgozom, akkor egy vpn telefon LAN-on, egy laptop, ami wifin vpn-ezik be a céghez, a saját, és asszony laptopja, ami közben folyamatosan tölt le/fel közben.
ezek fényében milyen routert ajánlanátok 20-25 ezer forintos értékhatárig, ha jó, és tényleg megéri akkor egy 5-10 ezret még rá tudok dobni. -
WhiteHawk24
tag
Hali!
Olyan routert szeretnék venni, amiben négynél több LAN port van, gond nélkül kiszolgál sok Wifis eszközt (ezeknek nem kell nagy letöltés, csak 4 telefon meg 2 laptop van jelenleg, és kitudja mi lesz még), nyomtatót rá tudok kötni USB-vel.
Ami extraként is jól jönne, az még egy USB port, hogy külső merevlemezen lévő adatokat meg tudjak osztani a hálózaton belül.
A hab a tortán meg az lenne, ha torrent kliens is lenne rajta.
Árhatárt nem mondanék, de nem a legdrágább kéne, hanem ami jó minőség, és ár/érték arányban jónak mondható.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
válasz
SMartin-HU #37219 üzenetére
Nyilván nem baj, ez egy nagyon jó router!
-
SMartin-HU
tag
válasz
Intruder2k5 #37218 üzenetére
Az baj, hogy nekem ez egyre jobban tetszik?
Mennyi lehetőség!
ez már perverzió...
-
válasz
SMartin-HU #37216 üzenetére
Szia!
Lényegében mindent tud, amit egy router tudhat, a kérdés szerintem inkább az, hogy a tulajdonosa mit tud kezdeni vele!
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
Ár alatt tudnék hozzájutni most egy Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN wifi routerhez. [link]
A kérésem az lenne, hogy valamelyik segítőkész hozzáértő, írja le mit is tud ez a router ténylegesen. Ugyanis ez már nem az a kategória, amivel én eddig foglalkoztam.
Azzal tisztában vagyok, hogy a Mikrotik már felső kategória az átlag otthoni routerekhez mérten.
Amennyiben életképes lenne nálam, akkor viszont megtartanám
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
Gubek-Einste #37212 üzenetére
Koszi, megsasolom oket.
-
zoltan6
addikt
válasz
Gubek-Einste #37211 üzenetére
pedig anno jó kis router volt. én is még 2008-ban vettem volt majdnem 30000ft,még igazi cisco gyártmány,én is most cseréltem le a nagyobb csomag miatt,a régi meg ment a szülőknek,legkisebb 50/30-as digis csomaghoz még tökéletes.
-
-
válasz
killerjohn #37190 üzenetére
Ennek a router-nek kb 130-140 Mbps-nél van a NAT képességének a vége.
Ajánlott gigabites router-ek: Asus N18U/N56U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300, áruk 20k-ig. -
Benőke
őstag
válasz
Ekkosh #37208 üzenetére
Nem ismerem az eszközt, de ha a környezetében jól működik vele minden, akkor felesleges lecserélni, szerintem.
Ha lehet modem módban használni az oké, de olyan routert nem tud senki sem mondani ami biztosan átlő 4 téglafalat, és a telefonod meg egyéb eszközök szintén át kell lőjék visszafelé a falat.
Ez esetben biztosan külső antennás kell, de ez még egyáltalán nem biztos, így sem. Ha pedig nem lövi át, akkor még is csak kell egy plusz eszköz.
A szokásosat lehet javasolni. 1 sávos 2,4GHz ASUS N18U vagy kétsávos 2,4/5GHz ASUS N66U
Ezek mind külső antennás eszközök. 5GHz biztosan nem megy át 4 falon a 2 is necces neki.
Esetleg lehet szó AC -s routerről is (ha a mobil eszközök ismerik a szabványt) AC66U/AC68U/AC87U ezek is mind külső antennásak.
Az ASUS ruterek szinte mind használhatóak AP módban akár a mostani router mellé is.
-
Ekkosh
tag
válasz
Benőke #37207 üzenetére
Nem teljesen értem mire gondolsz, de ha arra hogy lehet-e modem módban használni ezt a cuccot és venni másik routert akkor szerintem lehet. Meg amúgy is szeretnék egy rendes routert, szóval mit javasoltok? + infó: jó öreg vastag téglafalas ház és kb 4 falat kell átvigyen, és 10-15 métert. Köszi
-
Benőke
őstag
válasz
Ekkosh #37206 üzenetére
Ránézésre belső antennás a cucc. Ahogy nézem ezt nem lehet kiváltani, de javíts ki ha tévedek. Szóval ha igazam van, akkor kérdés megváltozik kicsit.
Ha nem lehet cserélni, akkor csak a router áthelyezése vagy AP használata a megoldás. AP [link] vagy olyat ami 2 sávos : [link]
Vagy veszel egy ASUS routert külső antennával és AP módban használod.
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Angliában élek, és kaptam a Virgin Media előfizetésemhez egy ilyen routert, de sajnos a hátsó szobában már abszolut nincs wifi, szóval kellene vegyek egy jobbat. Nas és HTPC lenne rajta kábellel és 3 laptop + 3 telefon wifin állandóan. Mit ajánlanátok ami a jelerősségéről híres, kábelen gyors hogy vigye a streamelést, és megbízható? Köszi
-
Hyena
senior tag
válasz
verybigboy #37195 üzenetére
En R7000rol valtottam AC68U-ra.
A valtas oka az volt, hogy PPPOE halozatnal pl DIGI Netnel a plafon atvitel a gyari firmware-el kb 400 megabit ami nem tudta kiszolgalni a gigabites elofizetesemet.
Amiben SZERINTEM az AC68U jobb mint az R7000
Gyorsabb WAN PPPOE-n is (935 megabit volt az eddigi legjobb eredmenyem)
Attekinthetobb menurendszer
Van benne torrent kliens
Kissebb meret, kevesebb helyet foglal
Tetszetosebb design
Olcsobb ar
A lenti eszkoznel stabilabb mukodes
Gyorsabb boot idoAmiben az R7000 jobb
Papiron nagyobb teljesitmenyu hardver mely teljesitmenyt nem tud a gyakorlatba atultetni.
A smallnetbuilderen en is olvastam a tesztet az R7000-rol, ezert is vettem meg ezek utan, de sajnos az ott talalhato eredmenyeket nem tudtam otthon reprodukalni, de azt azert megemlitem , hogy a teszt ota mindket eszkoz firmware-e frissult.
Az egyik baratomnak jelenleg is R7000 van es sajnos a PPPOE problema nem oldodott meg a frissitessel.
Egyebkent a topicban tobben is valtottak R7000-rol.
100 megabites nethez valoban mindketto tulzas, de talan valtani szeretnel majd masra... -
Benőke
őstag
válasz
verybigboy #37198 üzenetére
Nem tudom mennyi kliens lenne a routerre lógatva de biztos, hogy soho eszközt szeretnél céges felhasználásra?
-
Multibit
nagyúr
válasz
verybigboy #37200 üzenetére
100 Mb/s netsebességhez miért akarsz R7000-et vagy AC68-at venni? Nem érzed túlzásnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged