- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy TL-WR940N típusú router és nem tudom mi az oka de, azt tapasztalom, hogy wifin nagyon lassú a sebesség, 3 eszközzel is mértem sebességet. Lanon teljesen rendben van. Próbálgattam bizonyos beállításokat a wireless settings részben de nem jártam sikerrel, lanon 90/25-öt mérek, wifin korábban mértem 50-70/25 Mbit/s sebességet is, most wifin 10-15/1-5 Mbit/s. Mi az ami nem jól van beállítva? Így nézek ki most:
Ha van másik topik akkor irányítsatok oda, köszönöm szépen.
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36694 üzenetére
Csak azért hasonló, mert nekem sem kapcsolódik maxon. Neked 300 nekem 150 lenne.
Amiket írtam router, tudja a 2,4-et is, igen. Tehát nem lenne gond. Te meg a gépeddel mehetnél 5Ghz-re.
Amúgy nekem 135-ös kapcsolódási sebességgel (N150-es vevő) 78 Mbps szokott lenni. Így neked a 20 Mbps nagyon kevés. 100 fölött kellene lennie.Arra gyanakszok, hogy telített a frekvencia 2,4-en. Ezért jobb lenne az 5. De nézd meg mennyien vannak a csatornádon és a környéken. Lehet egy csatorna váltással megoldódik.
-
válasz
Gubek-Einste #36697 üzenetére
Köszi
-
Nem lesz vele gond de van neki saját témája is itt a fórumon, ha gondolod néz be/kérdezzél.
-
válasz
Gubek-Einste #36695 üzenetére
És az elég stabil vas gyári firmware-rel is? Az új NAS-om kihasználja a gigabites hálózatot és izzasztja a routert
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Soma01 #36692 üzenetére
150-216Mbps között mozog ez az érték. Telepítettem a Gigabyte lap oldalán található drivert, majd az INTEL oldaláról is letöltöttem és feltettem azt is - nincs változás, alig haladja meg a 20Mbps-ot a letöltési sebesség (speedtest.net). Akkor is ez a helyzet, ha csak én vagyok a routerre csatlakozva.
PS3 beépített G-s WiFi kártyával szerelt, de az eszközök (úgy tudom mind) visszafelé kompatibilisek tehát ebből nem lehet probléma. A Te helyzet miért lehet hasonló az enyémhez? Merthogy mondtam: Nekem sem megy tökéletesen 150-el, pedig pár méterre vagyok. - nálad is N 330-as router megy, és AC-s klienssel használod? -
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36690 üzenetére
Szerintem valami driver probléma lesz. Milyen a kapcsolódási sebességed?
Nekem sem megy tökéletesen 150-el, pedig pár méterre vagyok. Igaz, van pár hálózat amivel egy csatornán vagyok.
Neked nem zsúfolt nagyon a hálózat?
Ha olcsót akarsz TP-Link TL-WDR3600/4300 (15.000 alatt/körül van az áruk) router-től indul és az alaplapod tud 5Ghz-et, de a PS3-at nem ismerem. Az tudja? Milyen adapter van hozzá, vagy beépített wifi-je van?
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Az alap problémát itt leírtam, és nem kaptam / nem találok megoldást erre. Már az okát sem értem, hogy miért nem megy az N-es átvitel és sebesség.
Egy AC-s router csere gondolom megoldja, de egyrészt drágák másrészt abból melyik lehet jó ami nem horror (20k+) árú? Digi net (100/50), 2 PC vezetékes kapcsolattal, és min. 2 eszköz (PC + PS3 vagy tablet) WiFi-vel van használva.
A segítséget (az esetlege megoldási javaslatot és router ajánlást is) előre is köszönöm! -
dyoxika
csendes tag
Sziasztok.
Router csere előtt állok. Sürgős lenne, igy Tesco és Media Markt kínálat lenne esedékes. Routerre szánt összegem 5-6 ezer ft.
Kábelről egy pc, és egy laptop, vmint wifirol egy másik laptop ill 2-3 mobil csatlakozna. Kertes iker házról lenne szó.
Upc-s közép kategóriás nettel.
Mire figyeljen, milyen szempont alapján válasszak?
Bocsánat az ékezetek miatt, mobilról írok.
(jelenleg tp-link van. Csere oka, hogy random megszakad a wifi és csak aramtalanitas után használható a router. Kábelen jó. Router mellett állok es se mobil se laptop nem csatlakozik. Csatorna es firmware se segített.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek! -
válasz
FishAir #36684 üzenetére
szia,
előfordul, hogy bizonyos helyzetekben bezavarhat bármilyen eszköz, ami azonos sávon működik, normális esetben erre (is) lenne a 1 - 11 vagy 1 - 13 csatornás tartomány, de ha már eleve zsúfolt a 2.4 GHz sáv, akkor pláne problémás lehet.
amennyiben te az 5 GHz hálót használod, úgy hiába van akár száz elérhető 2.4 GHz háló a közelben, hiába foglalt annak minden csatornája akár többszörösen, az a te 5 GHz hálózatodat nem fogja zavarni. -
FishAir
senior tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a légzésfigyelőnek és a babaőrzőnek mennyire zavar be a 2,4ghz? Van értelme lecserélni 5ghz-re? Amúgy is van itt vagy 10-15db 2,4-es csatorna a környéken, gondolom azok továbbra is keresztbe tennének hiába cserélem én le.
-
válasz
Benőke #36650 üzenetére
A wi-fi-je mennyire stabil? Igazából „csak” routerként használnám, mert van külön NAS-om, de fontos a stabil működés nagy hálózati terhelés esetén is. Vendég Wi-Fi-t tud? Mármint, hogy csak a netet osztja meg, de a helyi hálóra nem engedi be a vendég Wi-Fi-n lévő eszközt.
-
Soma01
veterán
válasz
Jedster #36677 üzenetére
Havernál kipróbáltam 100-as Digivel, ott még nem volt switch csere a házban és ugyan annyi jött a gyári FW a 1043 v1-el mint közvetlen tárcsázással. Azaz kb. 95/55 Mbps. Tehát gyári szoftverrel is kijön a 100 szerintem. A "http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=465" szerint 74-nél el kellene véreznie. 120 Mbps fölött van olyan Digi-s netnél is (ugyan ez a V1) ahol már volt switch csere és 200-as a net. De lepróbálom most már saját magam Openwrt-vel. De csak 200-as Digis-nethez tudok "hozzáférni" esetleg 240-es UPC-hez, de az már volt mérve.
Csak mondja meg valaki, hogy melyik változatot tegyem fel és, hogyan rakhatom vissza a gyárit ha nem kell az Openwrt!
-
KunEmber
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36679 üzenetére
Ah, ez vezetett félre. A youtube-on néztem az asus rt-n12 d1-nek a menüjét, ott volt auto, n only, b only, g only és b+g mixed. Akkor az auto-beállítás lesz a nekem való.
Ismét köszi! -
-
KunEmber
senior tag
Még valami, ha az új wifim 'n.only' módban sugároz, azt minden gond nélkül veszi 'g' vevő, ugye?
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #36673 üzenetére
Engem ez győzött meg:
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_44071-44071.htmlGyanítom, ott nem a router volt a kevés, ugyanis még a gyári teszten is bírt ennyit dinamikus/statikus IP mellett:
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=465Több olyan esetbe is belefutottam, hogy nem gigabites a router és a modem közötti kapcsolat. Vagy: lehet, hogy a net volt lassabb.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36671 üzenetére
Köszönöm, mostmár lényegesebben tisztábban látok, még rágódok rajta.
-
válasz
Jedster #36670 üzenetére
Én abban sem vagyok biztos, hogy a 240-es netet elbírja! Sőt inkább az ellenkezőjére fogadnék... Persze más kérdés, hogy egyetlen szálon iperf-el tesztelve ki lehet mérni ennyit, de több, sok kapcsolati szállal, több klienssel, stb... jóval hamarabb elkaparna az! PPPoE-n meg írták a topikjában, hogy 110-115Mbps-t mértek DIGI nettel!
-
-
Jedster
tag
válasz
KunEmber #36661 üzenetére
A Netgear routerhez érkezett 1 db értékelés. Nagyon hasonló Atheros chipeket használ ezekben a routerekben a Netgear, mint a TP-link. Gyanítom mindegyiket Kínában gyártják. A TP-linket viszik mint a cukrot, mert annyira olcsó. Ezen az áron minden márkánál előfordulnak minőségi problémák. Innentől a negatív értékelésekre már a matematika adja a választ.
ASUS-ban a legolcsóbb gigabites router az N15U.
-
tunkiih
őstag
Sziasztok. Használtan szeretnék TP-Link WR1043ND Routert vásárolni. A kérdésem az lenne hogy van lényegesebb különbség a jelenleg kapható 2.1 Verzió és a régebbi 1.4-1.8 (v1) verziók között?
-
KunEmber
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36662 üzenetére
Hú, az egy kicsit húzós árban. Bár ha arra gondolok, hogy 5 év után nem azért rakom ki, mert rossz; hanem mert már nem tudja a sebességet, akkor lehet, hogy érdemes befektetni.
-
válasz
KunEmber #36661 üzenetére
Szia!
Akkor legyen ASUS RT-N18U, akárcsak a Linksys WRT54GL, ez is BroadCom alapú, van rá Tomato is, és elbírja az 1000-es DIGI-s netet is! Sajnos az RT-N12 D1 és a TP-LINK 841 is kevés a 100/50-es nethez! A g szabványú kliens használata nem gond egyik modernebb routerrel se, visszafelé kompatibilisek az eszközök!
-
KunEmber
senior tag
Hello Skacok, sablonduma: panellakás, 2 laptop (az egyik csak 'g'-tud, tehát mindenképpen g+n szórás kell), 2 okosteló, diginet 50 (50/30), de lehet belőle diginet 100 (100/50) is.
Erre a feladatkörre megfelő a Netgear JWNR2010-100PES N300 , vagy mindenképpen mást ajánlotok?
Láttam, hogy fentebb TP-link 841N és Asus N12D1 az ajánlott, de előbbiről az edigitalon nem mondanak túl jókat, utóbbiról meg éppen semmit. L-WRT54GL-ről váltanék, szóval 5 és fél év alatt hozzászoktam a nyugalomhoz
Köszi!
-
MarQs
senior tag
válasz
Jedster #36659 üzenetére
Köszönöm szépen a kerek választ!
Az USB csati miatt a TL-WR842ND v2-re fog szerintem esni a választás! -
Jedster
tag
10 alatt a gigabites portokról le kell mondani. A D-link nem ajánlott.
Ami ajánlott: TP-link 841N, 841ND. Asus N12D1. Az 50-es netet átviszi mind.
Ha kell 5GHz-es wifi, akkor 10 körül jó lehet egy TP-link WDR3500.Hogy melyik a jobb vétel, azt az akciók is meghatározzák. 841N-et láttam 6 alatt a héten. N12D1 is van 6,5-ért.
-
progyface
csendes tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Ezt a kérdést passzolom. Sosem volt a sebességgel problémám. Így ellenőrizni sem ellenőriztem hosszú ideje. Igazából a legjobb/legolcsóbb kombinációt keresem. Nyilván, mint mindenki, de szóval azt akartam mondani, hogy nincs szükségem semmi extrára. A jel legyen stabil és lóghasson a hálózaton egyszerre több eszköz gond nélkül. Kb. ennyi. -
válasz
progyface #36656 üzenetére
szia,
az a startnet 20/10 nem diginet 50 és 50/30 nálad is már?
a tl-wr720 beépített antennás, így nem a legjobb a wifi szórása, sokkal jobban járnál egy tl-wr740n vagy tl-wr741nd típusúval, arról nem is beszélve, hogy azonos vagy picivel drágább áron kifogható tl-wr841n(d) is, ami már hardveresen is erősebb és jobb wifi képességekkell is rendelkezik. -
progyface
csendes tag
Sziasztok!
Router vásárlása előtt állok. A netem Digi StartNet(20/10-es). Az eszközök, amik csatlakoznának: telefon, xbox (néha), és lap-top. A lakás egy garzon, egy szoba. Szóval azt gondolom ez nem befolyásoló tényező.
A kérdés, hogy ez az eszköz megfelelő-e?
[link]
Vagy gondolkodjam valami komolyabban?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Ez a két router (LINK1 / LINK2) mennyire ajánlott?
Igazából csak a DIGI sávszél növekedése miatt (50/30 Mbps) cserélne a leendő gazdája, egy átlagos panellakásba költözne az új jövevény - különösebb elvárások a stabil üzemen kívül más nincs!
Vagy van esetleg jobb ár/érték arányú, praktikusabb megoldás? A két linkelt eszköz kiütik a beruházás felső korlátját - ennyi a max.!
Előre is köszönöm szépen! -
-
Sziasztok!
Milyen gigabites routert tudtok ajánlani, ami gyári firmware-rel is atomstabil nagy terhelés mellett is, erős a wi-fije, ha tud 5 GHz-et is, az sem hátrány. Ja, és DIGI nettel is működjön.
15-20k-s ársávban létezik ilyen?
TP-Linket egyelőre hanyagolnám.
-
Jedster
tag
Több eltérés is van a routerek között. Az N56U belső antennás dual band router, és MIPS licences Ralink chip fut benne. A WDR-4300 szintén dual band router, de külső antennákkal. Szintén MIPS alapú SoC fut benne, de az Atheros gyártja, és van külön chip az 5GHz-es wifinek. Mindkettő nagyjából egy szinten van gyorsaságban, és a RAM is 128MB.
A 1043NDv2-ben nincs 5GHz, de 3T3R-es 2,4-es wifije van, nagy külső antennákkal. Szintén MIPS alapú Atheros chip hajtja, de magasabb órajelen (560 helyett 720MHz). Viszont csak 64MB a RAM.
Az N18U viszont ARM alapú Broadcom chip-re épül (ARM A9 @800MHz), és USB3-as kimenete van. 3 darab nagy külső antenna.
Kétségtelenül az N18U a legjobb teljesítményben. Viszont mindegyik felsorolt router elég gyors. Akár gigabites nethez is ajánlottak, hiszen van bennük hardveres NAT gyorsítás, így nem számít a processzor ereje. A különbség speciális igények esetén jöhet ki. Elvileg mindegyik simán elbírja a játékot és torrentet, akár wifin keresztül is. Ha a kettő egyszerre futna, vagy esetleg USB-ről menne a torrent, akkor már előjöhet az ASUS N18U ereje. A QoS ütemezés gyárilag csak az ASUS routereken állítható kézzel. Ha egyszerre menne a játék és a torrent, akkor ajánlott a TP-linkre egy OpenWRT/DD-WRT felrakása.
-
Jedster
tag
válasz
vargalex #36641 üzenetére
Köszi.
Ezekhez kell valami patch/optimalizáció, vagy gyári OpenWRT-vel ennyi? Mondjuk érdekes látni, hogy OpenWRT jobban optimalizált, mint a gyári fw. Az is érdekes, hogy a régi 1043ND is hozza majdnem. Akkor lehet, hogy elég lenne neki a mostani router, ha tölt rá egy OpenWRT-t.
-
vargalex
félisten
válasz
Jedster #36631 üzenetére
Szia!
Azért egy kicsit helyesbítenék. A TL-WDR3600 és TL-WDR4300 esetében valóban nem megy alternatív firmware-val a hardware NAT, de azért jóval 240 Mbps fölött tudnak. Sőt, OpenWrt-vel egy TL-WR1043ND v1 is hozza közel a 240 Mbps-t.
-
jeni
félisten
válasz
Jedster #36639 üzenetére
Szia
Az Asus N56U és a TP-Link WDR-4300 teljesítményben-tudásban van különbség?
a gyorstalpalóban nem tudom kizongorázni a különbséget.
Olvastam,hogy ez a 1043NDv2 ugyan olyan proci hajtja vagy még picivel jobb.
A két TP-Link közt elhanyagolható a difi? Ha igen gondolom ebben az esetben az újabbikat érdemesebb megvenni.
a Wifi,a torrent és a gyerek multijátékra is kellene a router,hogy hibátlanul menjen
ennél az Asus N18U routernél mennyire hátrány,hogy csak 2,4Ghz?
Asus N56U és a N18U közt csak a 5Ghz átviteli freki hiánya a különbség?
-
Jedster
tag
válasz
MaCS_70 #36632 üzenetére
A jobb támogatás az ASUS mellett szól. 3 év garancia, kiterjedt szervizhálózat. Szoftveres téren is több (gyári) támogatást kap. Tomato van hozzá, és az ASUS routerekben van recovery mód is, ha valami gond történne frissítés közben. Minőségi alkatrészek, szépen megtervezett hűtés, stb.
Az Archer C5 mellett az AC szabvány szól. Akkor érdemesebb azt venni, ha ki lesz használva valamilyen eszközzel a nagyobb sávszélesség. Ha nem fontos a nagyobb sebesség wifin, és nincsenek bezavaró szomszédos hálózatok (pl. panelban), akkor én nem költenék rá. De ha nem kellenek az extrák, jó a gyári firmware, akkor megvehető. Viszont ugyanaz az SoC hajtja, mint a 1043NDv2-t, és a 2,4-es hatótávolság a beépített antennák miatt nem lesz kiemelkedő (főleg telefon/tablet esetén). Én az olcsó TP-link routereket szeretem, a WDR3600-ig bezáróan. Nagyon jó ár/teljesítmény arányuk van. Ugyanakkor én 20 felett már jobban szimpatizálok az ASUS routerekkel.
Esetleg még ki lehet próbálni a gyári firmwarek netes demóját. Talán segít a döntésben:
http://www.tp-link.com/resources/simulator/Archer-C5_v1/Index.htmhttp://demoui.asus.com:8080/index.asp
Utóbbi nem pont az N18U firmware-e, de pár funkciót leszámítva (pl. 5GHz), szinte ugyanez.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Gubek-Einste #36634 üzenetére
Köszi a gyors választ. Akár egy "alap" Nas is megfelelne nekem? Pl egy D-Link DNS-320L, amiben van torrent kliens és legalább jó printszervernek is? Vagy van jobban ajánlott típus?
-
válasz
vilmaboy #36633 üzenetére
Egy router soha sem lesz képes olyan teljesítményre mint egy NAS, még az új ARM alapúak sem.
Ha megelégszel a korlátozott sebességgel és kapcsolat számmal akkor jó megoldás a router-en torrent-ezés.
20k határral ajánlott: Asus N18U/N56U gyári firmware-rel is képes rá, a TP-Link 1043NDv2/3600/4300 pedig csak custom firmware-rel képes a torrent-ezésre. -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Melyik routert tudnám használni torrent letöltésre és visszaseedelésre? 1-2 antennás dolog elég, 2 szobás panelbe lenne. Nem akarnék rá sokat költeni, de gagyit sem szeretnék. Érdemes egyáltalán routert használni erre a célra? Vagy inkább egy alap NAS?
-
válasz
Jedster #36631 üzenetére
Nagyon-nagyon köszönöm, már jócskán többet dolgoztattalak Benneteket, mint amennyit egyáltalán egy ilyen router ér...
Sajnos van bennem egy ilyen hülye félreértelmezett maximalizmus, hogy a legjobb döntést hozzam, holott gyakorlatilag bármelyik megoldás megfelel, és még csak ne is túl nagy a téves döntés következményi kockázata...Az Általad leírtak alapján az ASUS N18U lenne a nyerő -- csakhogy szinte annyiban kerül, mint a TP-Link Arcer C5...
Nem pazaroljatok rám több időt, mert kezdem kellemetlenül érezni magam!
Köszönettel: MaCS
-
Jedster
tag
válasz
MaCS_70 #36628 üzenetére
A WDR3600 és a 4300 szinte az utolsó csavarig megegyezik. A 4300 kapott még egy antennát és egy jobb 5GHz-es chipet, ami már 3T3R MIMO képes. A 2,4-es része viszont ugyanaz, ugyanúgy csak a két szélső antennán megy. A tesztben mért eredmény nem feltétlenül mérvadó. Valami firmware probléma lehet, és szerintem 2x2 MIMO-s eszközzel tesztelték. Én azt szoktam tanácsolni, a 3600 és a 4300 közül azt érdemes vásárolni, amelyik olcsóbb. Jó routerek, viszont a hatótávuk nem olyan jó, mint pl. a 1043NDv2-nek, és ha saját firmware megy rájuk, nem fogják átvinni a 240-es netet teljesen. A 1043NDv2 erősebb, bár az sem garantáltan bírná el.
Az ASUS N18U elbírná szoftverből is, de annak a gyári firmware-e is elég jó szokott lenni a legtöbb feladatra. Universal beamforming technológiát is támogat, ami nagyobb hatótávot eredményez. Meglepne, ha nem lenne jobb a hatótávja, mint a jelenlegi v1-es 1043ND-nek.
Az 500g alapján nem érdemes előítéleteket gyártani. Egyrészt az egy régi G-s Broadcom lapkára épült, másrészt talán a firmware sem a legjobb volt rajta. A tápok is viszonylag sűrűn fáradtak el (később módosították), ami szintén okozhat ilyen problémát. Azóta a legtöbb ASUS router a kategóriája legjobbjai közé tartozik, és szerintem az elmúlt 5-6 évben szemmel láthatóan fejlődtek a termékei ebben a szegmensben (és korábban is sokan választották emiatt). Ezzel szemben a Linksys ebben az időszakban fokozatosan lecsúszott, az ASUS pedig átvette a helyét. Általában a TP-linket kell megvédenem a fórumon.
A választáshoz el kéne dönteni, melyek a fontosabb szempontok:
WDR3600 és 4300: N-es 5GHz, jó ár/teljesítmény, 128MB RAM, 2USB, több saját firmware, viszont butább gyári tudás, közös 2,4/5GHz antennák
1043NDv2: Erősebb processzor, "csak" 64MB RAM (a v1 még 32MB volt), 1 USB, szintén buta gyári firmware, 5dbi-s antennák
N18U: Még erősebb processzor (800MHz ARM A9), 256MB RAM, 128MB Flash, 1-1 USB3,USB2, jó gyári firmware, 5dbi-s antennák, beamformingEsetleg a régi routert lehetne AP-nek használni, ha gondok lennének a hatótávval. Ez valamelyest szintén befolyásolhatja a döntést.
-
-
-
válasz
Jedster #36611 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Most nagyon bizonytalan lettem -- lehet, hogy 4300 lesz? Esetleg 3600? Eszerint [link]a 3600-as jobb!
Az ASUS-szal annyi bajom volt, két 500g is csapnivaló jelerősséget és jelstabilitást produkált, ahol egy TP-Link 3420-as kiválóan ment.
Üdv: MaCS
-
Vasinger!
nagyúr
Melyik a legolcsóbb Dual Band-et támogató Wifi router ami nem beépített apró antennával rendelkezik és ennél fogva fél méternél távolabb is el tudja lőni a netet?
Ja igen Dual Band: egyszerre tudjon szórni mindkettő frekvencián.
-
-
válasz
lehella #36621 üzenetére
Hogy meddig és mekkora sebesség lesz az csak a helyszíni teszt során fog kiderülni.
Net sebességet jó lett volna ha írsz de az FTP/torrent miatt gigabites típus lenne az ajánlott. Elképzelhető, hogy custom firmware-t kell használnod, hogy minden igényedet ki legyen elégítve.
Mivel árat sem írtál így ami szó jöhet: Asus N18U/N56U/N65U/N66U/AC56U/AC66U/AC68U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900/Archer C7. -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlnátok az alábbi célokra?
-Kb. 5-10 eszköz használná, Wifi/vezetékes módon
-FTP szerver funkciója legyen, USB eszköz fogadással
-Lehessen akár torrentet is futtatni vele
-NOIP.com támogatása
A nagyobb problémám az, hogy területileg 3 egymás mellett lévő szobát kellene lefedni(meg felfele egy emeletet), 20 méter távolságban, másik irányban meg 30 métert tudjon, lefedni a kertet. -
-
-
megtalálod adott típust a téma összefoglalójában, az ajánlottak között.
amennyiben kell az rt-n56u többlete (például alapban van 3g/4g megosztás), vagy szimpatikusabb a gyártó, illetve maga a router, akkor azt is választhatod, szintén ajánlott típus.MaCS_70; számtalan részletet lehetne írni, hogy miben jobb a v2, de a v1-ből is kihozható gyorsabb wan <-> lan sebesség is, bő 30% is hozzácsapható, csak moddolt firmware verziót kell felhúzni.
-
jeni
félisten
ez menyire javasolt 16000 Ft alatti routerek cuccok közt?
Az Asus RT N65U az még jobb vétel a +10000 Ft többlet ár miatt hosszabb távon használva? -
-
Jedster
tag
válasz
MaCS_70 #36591 üzenetére
A router elhelyezésnél arra kell törekedni, hogy minél kevesebb falon menjen keresztül a jel. Ha az emeleten van, akkor érdemes az antennákat is úgy tájolni, hogy az eszközök irányába sugározzon (a botantennák az antenna hosszára merőleges irányban sugároznak). Az 5GHz-ről érdemes tudni, hogy kevésbé szereti a falakat, mint a 2,4.
Az Archer C5 új modell. Nincsenek vele tapasztalatok, és a firmware támogatása sem az igazi. A C7 ajánlott modell. Ahogy néztem, a C5 is hasonló felépítéssel rendelkezik (ha minden igaz), mint a C7. Szerintem megvehető, de a C7 ismert, ezért az az ajánlott.
A mostani routered azért nem "valódi" gigabites, mert koránál fogva, még nem látták el hardveres NAT chippel, ezért a központi processzorát terhelte az adatforgalom. Helyi hálózaton (LAN-LAN), switchként képes gigabites sebességre. Ugyanakkor két dolgot érdemes még megemlíteni. A C5 2,4-es antennái belsők, a külső antennák az 5GHz-nek vannak fenntartva. A hw NAT csak gyári firmwarrel működik. Ha később meg lesz okosítva OpenWRT-vel esetleg a router, akkor valahol 200-300 Mbit lesz a WAN-LAN áteresztő képessége, a 800+Mbit helyett.
Az ASUS routerek elég jó minőségűnek számítanak. Selejt esetén vissza kell cseréltetni őket. A gyári firmware több igényt ki tud elégíteni, mint a TP-link esetén. Az AC56U különösen ajánlott router. Sajnos nem olcsó, de az olcsó AC-s eszközök még nem terjedtek el. A TP-link mutatott be pár olcsóbb AC-s routert, de szintén nincs velük sok tapasztalat. Amennyiben a 2,4GHz elégséges (falak esetén ajánlottabb a használata), úgy a 1043NDv2.x, valamint az ASUS N18U a legjobb vétel.
AiCloud esetén nem tudom mire vagy kíváncsi, de itt van egy bemutató róla:
http://www.youtube.com/watch?v=ZBKFtSRw8IM -
balightt
tag
válasz
Gubek-Einste #36608 üzenetére
Szia!
Terület nem nagy (3 szoba, középsőben van a router, 2 másik szoba veszi körbe), falak nem főfalak, téglából vannak (régi bérház).
A másik kérdés fogós. Csupa üzleti notebook, meg egy macbook csatlakozik rá.
-
-
zex
aktív tag
Ja és még csak annyi, hogy a meglévő Linsys WRT610N-em helyett most egy Cisco RV110W-et kínáltak fel cserekészülék gyanánt. Paramétereit nézve ez gyengébb mint ami nekem volt, mivel sem gigabit LAN-ja nincs sem 5GHz-es wifije, sem USB-je nincs. OK, hogy Small Buisness felirat van rajta, csak arra nem jövök rá mitől ilyen drága ez? Ugyan is a TP-Link TL-WDR3600, amit kinéztem, az ennek kb fele ára és többet tud...
-
balightt
tag
Sziasztok!
Milyen routert javasoltok egy vállalkozás számára, amelyben kb. 10 munkavállaló használná folyamatosan. Egy 150mbites UPC netet osztana szét, mobilokkal együtt olyan 20 eszköz lógna rajta a WIFI-n egy időben. Fontos, hogy megbízható, stabil legyen. Árban 20-40ezer forintra gondoltunk. A javaslatokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest