- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
maxika2004 #39999 üzenetére
sarkítva; a hálózat neve
-
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC66U routerem. Ha fw-t szeretnék cserélni, melyik a javasolt Tomat, vagy dd-wrt? Fő szempontok: stabilitás, teljesítmény, QoS, sávszélesség riporting. tudtok esetleg olyan oldalt, ahol van dummy felület, amit meg lehet nézni mind a két router esetében? Asus-hoz van, és ott tök jól be lehet barangolni élőben a user GUI-ját. tomato-ra és dd-wrt-re nincs ilyen?
-
Gézengúz
addikt
válasz
maxika2004 #39994 üzenetére
persze ugyanaz az SSID ugyanaz a jelszó, de sajna akkor is át kell csatlakoznia...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
gukker1 #39992 üzenetére
Pl. a routerben lévő torrent kliens nagyon le van butítva, és sebességben sem az igazi, egy csomó beállítási lehetőség hiányzik belőle.
500-as nettel nem sikerült 50Mbit sebesség fölé tornászni a benne lévő klienst, ami elég gyenge mutatvány, igaz ezt több minden is okozhatta, de azért ez tényleg elég karcsú. -
Gézengúz
addikt
válasz
maxika2004 #39990 üzenetére
Így is úgy is...ahogy szeretnéd..
Már, hogy azonos SSID-jelszó esetén egy hálózat látszódik de mégis 2 hozzáférési pont van...
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Kinottem a Draytek Vigor 2830-ast. Kellene melle meg egy AP. Melyik lenne jobb, ha egy ugyanilyet tennek vele parba, vagy pl egy Linksys EA6350? -
csasaKKP
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39984 üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
7 lakásos társasházban, belső 2 szintes, 82nm lakásba, fent jön be a UPC 240mbit net, ubee modemmel.
A régi TP link 1043 ND routerem nem tudja csak a fele sebességet lekezelni, ezért kell egy új + az ubee wifije már nem él el a földszinten a routertől legtávolabbi szobába.
Az emeleten 2 PC lenne felcsatlakoztatva, a földszinten egy xbox, 4 mobil, 2 PC TP-Link wifi vevővel.
Födémet és 3 ytong falat is át kellene vinni a wifi jelnek a legtávolabbi szobába a routertől.
(Bár gondolkodtam, hogy a leendő cucc fenn lesz, a régi fehér 1043 ND-t pedig valahogy a földszintre rakom csak nem tudom hogy és milyen módba kellene beállítani, ha van egyáltalán értelme?)
Szóval a 2 típus közül melyiket ajánlanátok? A 4300-ra már kaptam javaslatot Tőletek, de lehet megtoldanám a költségvetést, ha az Asus jobb/stabilabb (közben bújom annak is a topikját + itt is visszaolvastam amit tudtam. Látom már ma is kérdeztek hasonlót, én a miatt érdeklődnék, mert egy a 4300 is játszik).
- TP Link 4300 (van 5ghz is bár nem tudom az mennyivel jobb/több)
- Asus N18UKöszönöm Szépen!
-
Gézengúz
addikt
válasz
maxika2004 #39983 üzenetére
A B-t azelőtt állítod be mielőtt rádugod az A -ra, ha be van állítva akkor már az A-n keresztül is elfogod érni..Így vili?
Arra figyelj, ha kikapcsolod a DHCP-t akkor adj a gépnek (addig) a tartományban fix ip-t, mert nem fogod elérni addig a routert amíg nem oszt DHCP-t, ha már rá lesz dugva a DHCP-t osztó routerra akkor nem lesz ilyennel probléma..
A legyen 192.168.0.1
B legyen 192.168.0.99 és a DHCP ezen kikapcs..zsinór LAN-ból-LAN-ba -
válasz
csasaKKP #39982 üzenetére
Szia!
Ez nagyban függ az elvárásoktól, és a követelményektől is, de az ASUS RT-N18U egy tipikusan ilyen modell!
És igen, van több olyan modell is, aminek a gyári szoftvere is Linux alapú, de ott nincs "rendszerszintű" hozzáférésed semmihez, mint a custom fw-kben, a legtöbb esetben csak a webes felületen elérhető opciókat állítgathatod, vagy ha van is némi telnet hozzáférés, az igen korlátozott lehetőségeket ad, magyarán mondva gyári fw-ben nem lesz root jogod! Olyasmi ez, mint a gyári szoftveres és a root-olt telefon, vagy mondjuk egy GPS/PNA kérdése, azon is WindowsCE, vagy Linux fut, alapesetben mégis csak két három gombot használhatsz benne, amivel a navit indítod, meg esetleg médialejátszást, stb..., de rendszerszinten nem éred el azt sem, csak "hekkeléssel"!
-
maxika2004
őstag
válasz
Gézengúz #39939 üzenetére
Köszi !
" ""A"" Routerhez "B" WiFi router hozzákapcsolása:
"A"-n: DHCP tartomány kiolvasása. (Pl. 192.168.0.100 - 192.168.0.200)
LAN IP címének kiolvasása.(Pl. 192.168.0.1)"B"-n: LAN IP címének beállítása. (Pl. 192.168.0.99)
DHCP = OffWiFi SSID, csatorna, titkosítás beállítása.
UTP kábel "A" egyik LAN portjából "B" egyik LAN portjába."
Talán, de lenne pár kérdés :
" "B"-n: LAN IP címének beállítása... "
Ezt elérem a fenti kábelezéssel pc ről ?"
"B"-n: LAN IP címének beállítása. "
Azt kell ide irni amit az A LAN IP címének kiolvasok ?Huuu de kinai ez nekem !
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik router a legjobb ár/érték arányú? Illetve egy kicsit offba (csak kíváncsiság): a routerek gyári software-e is Linux alapúak szoktak lenni?
-
lowzor
veterán
válasz
Intruder2k5 #39980 üzenetére
Akkor ebből T-pont lesz...
-
válasz
lowzor #39979 üzenetére
Ez a vacak, teljesen másképp néz ki, mint a régi változat!
DSL360R T1/E sehol sincs kereskedelmi forgalomban, csak T pontban tudod megvenni, más üzletben nem! Utolsó általam ismert ára 6-6500HUF közt volt...
-
Gézengúz
addikt
válasz
lowzor #39975 üzenetére
Csak nehogy az új revizióba szaladj bele mert az hulladék Trendchipes lett megint!!!!!!!!
dchard írta
"Figyelem!
Úgy tűnik felbukkant a piacon egy új hardver verziójú D-Link 321B modem, amely NEM kompatibilis az általam írt firmware-rel. Névre pontosan megegyezik a korábbi verzióval de sem kinézetében, sem belső tartamában nem hasonlít az eredetire. Az új verzióban a fellelhető leggyengébb Trendchip típusú chipset található, kerüljétek el nagy ívben!"
-
-
válasz
lowzor #39969 üzenetére
Hát a véleményem az, hogy nagyon drága. És ezzel még nem is lenne gond, de hiper gyenge hardver van benne. (2 MB flash és 8 MB RAM lényegében vicc kategória. A legolcsóbb router-ekben amiket itt szoktunk javasolni is van 4 MB flash és 32 MB RAM.)
Ha nagyon ragaszkodsz a kombinált készülékhez, akkor TP-Link TD-W8970B alá ne add (400 MHz Broadcom CPU, 16 MB flash, 64 MB RAM). Viszont ennyiből már bőven veszel egy remek fekete 360R modemet (ha más nem, a Telekomtól) + egy szintén megbízható router-t.
De a te pénzed, te döntésed.
-
GangBAng^
tag
Sziasztok!
Nagy kétszintes családi házban lakom. 250 -es upc net van. Általában 6-8 eszközzel csatlakozunk a wifire,de ha jönnek rokonok akkor 10-12 eszköz is lehet. 2 router között filózok: Tp-link TL-WR1043ND 13.000 ft vagy érdemesebb rááldozni még egy kis manit a Asus RT-N18U 21.000 Ft? Előre is köszi a választ!
Üdv, -
lowzor
veterán
(#39965) proradeon:
Erről mi a véleményed? [link]
Nem tűnik rossznak.(#39963) Gézengúz:
Köszi az ajánlatot, de inkább egy újat preferálnék, mivel nem pár évre veszem
(#39967) Gézengúz:
Tuti nem.
Csak papíron fizetem a 20-ast, gyakorlatban annál jóval kevesebb jön.Amúgy ha tényleg jóval ajánlottabb 2 eszköz külön, akkor veszek csak simán modemet, aztán használom a msotani router-emmel (mondjuk már az sem mai darab). Csak nem lenne rossz 1 eszközt kiváltani így.
-
vmaxter
tag
válasz
Gézengúz #39963 üzenetére
Amit Te írsz és ami az összefogalóban van a sávszél.-ről azt értem. A kérdésem elsősorban arra vonatkozott, hogy a 100Mbit-es router ugyanúgy fogja-e bírni a strapát mint most, amikor okostelefonnal, és/vagy smart tv-vel is csatlakozok majd rá, miközben mondjuk torrentezek, vagy WoT-ozok.
Így érthető a problémám? Boccs, de v.színű azért nem tudom elmagyarázni, mert k.-ra nem értek hozzá
-
válasz
lowzor #39962 üzenetére
Általában itt azt szoktuk javasolni, hogy inkább legyen külön ADSL modem és külön router. ADSL modemek közül ajánlott a Telekom féle, fekete D-Link 360R (tehát még véletlenül se a régi, szürke színű.)
Router-ből pedig egy Asus RT-N12 D1 vagy egy
TP-Link TL-WR841N.Ha mégis egy TP-Link féle ADSL modem+router kombináció mellett döntesz, két dologra figyelj nagyon.
1, Annex B-s legyen. (Semmiképp se Annex A-s!)
És miután megvetted, beállításkor a VPI/VCI értéke Telekom hálózat esetén: 1/32Egyébként én már állítottam be ilyen TP-Link féle ADSL modem+router kombinált készüléket, és azóta se hívtak, hogy gond lenne vele. De ettől függetlenül inkább szavazok a két külön készülékes megoldásra.
-
PainKiller13
őstag
válasz
lowzor #39962 üzenetére
Igen működik viszont neked kell beállítani, ami nem egy nagy kunct, kollega írja hogy van neki ilyen mint nekem, ha baráti áron adja, akkor érdemes megvenni, + mellé egy 5-6ezres wifis routert.
Én T-s cuccot használom Invitel területen, csak át kellett állítani pár dolgot
Amit leírás alapján meg itteni segítség alapján meglehet csinálni.
-
Gézengúz
addikt
válasz
vmaxter #39961 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz? Ha 100mbites eszközt használsz az jóval olcsóbb, kisebb a fogyasztása de 100Mbit plafon nem lesz meg vele. Az a kérdés kibírod a 10Mbit veszteséget vagy nem..
asdxv újrakondizott fekete 360R-em is van eladó
( dchard féle szoftverrel )
Mindegyik működik! Probléma inkább akkor van ha T-s cuccot akarsz nem T-s területen használni..
-
lowzor
veterán
válasz
PainKiller13 #39960 üzenetére
Hát, akkor most nem tudom mit csináljak
Mindegyik működik T-Home-al? -
-
lowzor
veterán
válasz
PainKiller13 #39957 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy jó, ha max 20 megával jönni fog a net
Így sem ajánlott? -
PainKiller13
őstag
válasz
lowzor #39956 üzenetére
Nekem TP-Linkből volt 2 éve az akkori Gigabites USB-s változat, de nagyon lassú volt, nem bírta egyszerre a 2 dolgot, pedig USB-t még nem is kötöttem rá, szerintem jobban jársz modem + routerrel külön.
(nekem pár napja hozott az invitel egy ZTE combot, meglepően jól bírta azt a pár órát amíg használatban volt)
-
lowzor
veterán
Hali
Olyan Router-t keresek, ami ADSL modem is egyben (T-home ADSL-hez lenne).
Kb 10-15k a keret.
Melyik lenne a legmegfelelőbb? -
válasz
kory24 #39954 üzenetére
szia,
adott sebességű net alá mind a két típus megfelelő, az asus alapban annyival tud többet, hogy nem csak wifi router funkciós, hanem ap és range extender opciókat is tud, a tp-link azokra csak moddolt firmware felhúzásával képes.
Shingen; ismered netán a három testvért?
jól megy nekik azóta az rt-ac68u? -
kory24
őstag
Sziasztok!
Ahol lakom falun csak ADSL net lehetőség van.
Jelenleg 10mbites, max 20megást bír a vonal, tehát max 20megabites lesz.....A célom az, hogy lehetőleg sose bontódjon kapcsolat.
Akkor mindegy melyik routert veszem e 2 közül?
TP-LINK WR-841N
Asus RT-N12 D1Az Asus drágább kicsit, de megéri azt a plussz pénzt nekem?
-
vmaxter
tag
válasz
Gézengúz #39949 üzenetére
Konkrétan például jó lenne tudnom, hogy a most használt Cisco EPC3925-nek milyen paraméterei vannak. Gigabites-e vagy sem? Persze ez egy Wi-fi-s kábel modem, aminek nem tudom van-e összehasonlítható eleme egy routerrel? Így összetudnám hasonlítani az általad ajánlotakkal, de pillanatnyilag sehol sem találok róla infót.
-
Gézengúz
addikt
válasz
vmaxter #39947 üzenetére
100/50-hez már pont nem elég a TP-LINK 841N, max. 94Mbit környéke jön át rajta csak, ha Neked ez elfogadható akkor ez 5000Ft környékén, 2W-os fogyasztással számolhatsz vagy
TP-LINK 1043ND V2 Gigabites cucc 12ezer környékén durván 10-12Wos fogyasztással számolhatsz...
Egyébként topikösszefoglalóban nagyon rendezetten le van írva..
-
zsolt501
nagyúr
Ismerős helyzet, ilyen helyen már én is jártam, nem igazán tudják megérteni, hogy a router nem igazán erre való, max az csak egy lehetőség, arra egy szerver kell, ha nagyon torrentezni akarnak.
Nekem egy AC68U routerem van, de soha nem jutott az eszembe hogy azt használjam ilyenben, na jó egyszer kipróbáltam hogy mit bír, de ennyi volt, nem igazán erre való.
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Van egy T-s előfizetésem amit nem fogok meghosszabítani, mert váltok DIGI-re. A Té Wi-Ffi-s modemjének segítségével fel tudok menni a netre okostelefonnal, SmartTV-vel. Továbbá az asztali gépemet is elértem így különböző eszközökről. Ezzel el is vagyok. A DIGI azonaban nem ad ilyen modemet, nekem kell routert venni, hogy meg tudjam osztani a netet a többi eszközön.
Kérdésem lenne, hogy szükséges-e nekem egy felső kategóriás, gigabites cucc, vagy elég egy középkategoriás is. Vagy akár egy belépő szintű?
Illetve ha veszek egy ilyen eszközt azzal ugyanúgy betudok-e majd jutni az asztali gépembe smart TV-vel mint eddig?50/30-as, vagy max 100/50-es netet szeretnék. Állítólag optikai hálózatuk van, ahhoz pedig csak valami átalakítót adnak.
Köszi
-
válasz
total90 #39945 üzenetére
ezért is írtam, hogy nem gyenge, bír az komolyabb terhelést is, jobbat nem nagyon találni jelenleg, amivel tervezni lehet a jövőre nézve.
zsolt501; ááá, akkor te még nem jártál torrentes huszároknál, ahol három munkaállomás és digi 80/25 net alá kevés volt az rt-ac66u, hívogattak, hogy vigyek erősebb routert, ne a torrentet kelljen már visszafogni, hogy mellette még mást is tudjanak csinálni a neten...
-
válasz
crissprivat #39942 üzenetére
(#39943) kali
A jovore nezve is fontos a valasztas, azert nem lenne sporolva a dolgon.
(#39944) zsolt501
Egyelore ilyen a net, egyelore ennyi gep... azert akarok valami erosebbet, hogy ne kelljen sokaig cserelni.
-
válasz
karika011 #39938 üzenetére
Köszi ez nagyon hasznos információ volt.
Én nem használnám ki a 68-at, a 66 is addig jó lenne amíg ki nem rohad. 240mbit-es netünk van azt kell tudni kezelni. Persze nem elvárás, hogy ezt hozza wifi-n, a lényeg, hogy ne szarjon be egy kis torrent-től, és ne kelljen folyton vesződni vele.Gondolom ezeket az ASUS-okat is be lehet állítani dynamic ip-re mert most úgy van, hogy a UPC doboza forwardol a router felé és az osztja a netet. Illetve közvetlenül kábellel egy gép a UPC-re van kötve, hogy ott mindig legyen net ha esetleg elromlik a router. Gondlom ezt itt is be lehet így kötni.
-
Gézengúz
addikt
válasz
maxika2004 #39937 üzenetére
Menni fog?
-
karika011
tag
válasz
adamssss #39935 üzenetére
Szia!
Én egy hete cseréltem le a 1043-t egy asussra , de abszolút nem bántam meg. Egy panelban lakom fullon a 2,4GHz tartomány lehet hogy a wifi-je csak ezért volt gyengébb , de azt hogy vezetékes összeköttetésnél is xaraxik azt már nem viseltem el .Most ezzel semmi gondom , az egész lakásban megfelelő a térerő , 5GHz-s
tartományban nincs más router ,a hardver része pedig köröket ver rá a 1043-ra , pedig nekem a TP-link is "tuningolt" volt .Én a RT AC68U-ra váltottam . Hozzáteszem elég sok eszközt kell kiszolgálnia.
Üdv -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Pár napja érdeklődtem ruter ügyben, a házunk másik végébe akarok vezetékkel, még egy rutert tenni,
ahol a géptől jó pár falon keresztül már nagyon kics( kb 1 max 2 es !...)Megvettem a 841N -t
A gép mellett egy 841ND van összekötöttem a 841 el.....
eddig megvagyok , beállitásilag segitsetek, mit hol hogyan...
elég hülye vagyok, a hálózatos dolgokhoz ! -
válasz
PainKiller13 #39933 üzenetére
Hát ez nem valami jó hír. Mondjuk azért nem ugyanaz a két típus, de nem túl biztató. Igazából a mostani baromi jó csak 3-4 naponta teljesen lehal...
-
válasz
PainKiller13 #39933 üzenetére
nálad valami (kapcsolódó beállítások?) nagyon nem stimmel, ha azonos feltételek (elhelyezés, antennák állása...stb.) mellett az rt-n18u wifi szórása gyengébb, ha még v1 (v1; 3*3 dBi és 3*3:2 mimo / v2; 3*5 dBi és 3*3:3 mimo) volt a tl-wr1043nd.
-
Sziasztok!
30-40 ezres kategóriában az AC66U-nál van jobb ajánlat? Főleg a stabilítás, és az a fontos, hogy nem nagy távolságra, de egy vasbeton pillért át tudjon küldeni.
Sajna az 1043 egyre többször döglik le így lehet megérett a csere.
Köszi
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Egy picit égető kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.
Jelenleg a routertől kb 10-13 méterre vagyok, több falon keresztül, egész gyenge a jel.
Gondolkozom egy switch beiktatásán, de ez macerás, meg kellene kb 35méter kábel, hogy igényesen elvezessem ide a szobába, plusz fúrás, stb.Találtam a médiamarktban ilyesmi homeplugs-okat. Kérdésem az lenne, hogy ezek ki tudják váltani a switchet, illetve a közvetlen, 30-35méter kábelezést?
Nem a wifis verzióban gondolkodom, hanem a kábelesen, tehát routerből madzag az egyik felébe, itt pedig a konnektorból a gépbe.
Kiválthat egy switchet, működőképes a dolog?Köszi.
-
tigipuf
senior tag
Gyorsba kérdezném mert nem találom
WR 741-ND ha jól emlékszem alternatív firmware-rel tudja ugye az acces point funkciót,módot?
-
-
LógaGéza
veterán
Két antennás routerre rá lehet kötni 1 25dB-es Yagit, és egy másik 5dB-es körsugárzót, vagy bele fog zavarodni?
-
SPeti1984
senior tag
És picit drágábban esetleg ez milyennek számít?
-
SPeti1984
senior tag
Otthonra szeretnék venni egy wifis routert mert az emeleten ami van annak a jele a földszinten már aránylag gyenge, viszont az emeletről egy kábel be van húzva a földszintre tehát ott azt betudnám dugni egy wifis routerbe és talán akkor ott is erős jel lenne. Mivel nem akarok sokat költeni rá ezt néztem ki: Szerintetek milyen lehet ez? mivel 30 megás net van otthol mindenképp n-es 300mbps-es routerben gondolkodon.
Mi a véleményetek erről?
Vagy inkább 3-ért használtan egy Netgear WNR2000 v2 vagy újonnan egy Trust 18211??
-
pjm
csendes tag
OK, köszi! Fix torrent, meg hasonlók nem játszanak, bőven jó lesz akkor a 743ND. Köszi!
Egyenlőre semmit sem várok tőle, a két és cserélhető antenna játszik esetleg, és nem sokkal drágábbak ezek, mint egy alap eszköz.
Még egyszer köszi az infót.
Még valami. Jól vágom, hogy hiába két éven írnak rá, 5 év a gári, amit a gyári szervizekben érvényesíteni lehet? (bár nem hiszem, hogy bármi kijönne, ami az első két évben nem...)
-
Exfury
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni új router vásárlásához
Panelházba kellene egy 100/50-es digis net kiszolgálásra. 4-5 gépet kellene kiszolgálnia, ebből 3 fixen wifi-s kapcsolaton keresztül csatlakozna.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
rdanii13
tag
Laptop csak délután 5 után megy róla, telefonom egész nap rajt van ha itthon vagyok de max este az ágyba használom, lanon csak 1gép megy rajt. Torrent van amikor egész nap megy(feltöltés, de az a legjobb esetbe 300kb annyira nem terheli szerintem, letöltés csak alkalmanként nem folyamatosan)
-
szia,
nem gyengébb a tl-wr843nd, sőt, a tl-wr841nd csak v8-tól olyan erős hardverű.
hardver szempontjából a két linksys is tudja nagyjából azt a wan <-> lan sebességet, amit a két tp-link, hozzávetőlegesen terhelésben is, wifi szórásban viszont jobbak a külső antennás tp-link eszközök.
az átlagos otthoni felhasználást nem tudom értelmezni, mert az mindenkinek más, valakinek csak 1 - 2 munkaállomás kábelen, szintén annyi wifi útján és mindegyikkel csak böngészgetés megy, másoknak meg átlagos, hogy folyamatosan megy egy vagy több munkaállomásról is a le- és feltöltés, esetleg torrent, ami pláne képes terhelni az eszközt. -
Gézengúz
addikt
válasz
rdanii13 #39910 üzenetére
Ahogy az összefoglaló írja...(De milyen jól)
Belépõszint
TP-Link TL-WR741ND:
- Maximum 50-60 Mbit-es sávszélességû internetkapcsolat mellé
- Atheros AR7240 rev 2 @400Mhz, 32MB RAM
- 10/100 ethernet
- N-lite WiFi (150 Mbit linksebesség)
- 1 db 5 dBi külsõ antennaTP-Link TL-WR743ND:
- Ugyanaz, mint a TL-WR741ND, csak tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz.Középkategória
Asus RT-N12 D1:
- Max. 65 Mbit sávszélességû internetkapcsolat mellé
- Broadcom BCM5357C0 @300 MHz, 32 MB RAM
- 10/100 ethernet,
- Teljesértékû N WiFi (300 Mbit linksebesség), 2x2:2 MIMO
- 2 db külsõ 5 dBi antennaTP-Link TL-WR841ND v8:
- Max. 80-90 Mbit sávszélességû internetkapcsolat mellé
- AR9341 @ 535 MHz, 32 MB RAM
- 10/100 ethernet
- Teljesértékû N WiFi (300 Mbit névleges linksebesség), 2x2:2 MIMO
- 2 db külsõ 5 dBi antennaTP-Link TL-WR841N v8:
- Ugyanaz mint a TL-WR841ND, csak ennek nem eltávolíthatóak az antennái. (Az ND típusnál a D a Detachable-re utal, azaz "levehetõ".) -
rdanii13
tag
Helló! Olyan kérdésem lenne, hogy itthoni egyszerű használatra milyen routert ajánlanátok?
Egy őskövület SMC routert váltana le (egyetlen gond vele hogy picit gyenge a jele, és sokszor elmegy a net), sokat nem szánnék rá mert felesleges, a lényeg hogy cserélhető antennás legyen, hogy ha gyenge a jel tudjak erősebbet rátenni!
Ja és általában 2 eszköz szokott a wifire csatlakozni(1telefon 1 régi laptop), néha 3 vagy 4, ha ez számít!
-
pjm
csendes tag
Sziasztok! Rosszalkodik a régi, tehát szükségem lenne valami megbízható, stabil routerre, átlagos otthoni felhasználáshoz. Napi kb. 16 óra használat, 2-4 eszközzel. Kinéztem már a TP Link 841ND-t illetve a 843 ND-t. A csalafintaság az, hogy a 843-at olcsóbban kapnám, pedig több a szolgáltatása. Lehet, hogy gagyibb a hardvere? Van minőségi különbség? Tényleg jobb minőség ez, mint az Lynksys E900, vagy 1200? Többen mondták...
A válaszokat előre is köszi...
-
válasz
beller #39906 üzenetére
Igen be lehet lépni, ha jól kötöd össze, és állítod be a routereket! Ez így tuti nem jó, ugyanis két DHCP szerver van a hálózaton, ráadásul eltérő tartományban, a DMZ-nek így semmi értelme, stb... De ez már nem ebbe a topikba tartozik, ha lesz kedved majd itt folytasd!
-
válasz
maxika2004 #39899 üzenetére
azt nem, kiírja, hogy nem vagy jogosult használni és letilt!
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #39898 üzenetére
Megérkezett az rt-n 12 d1. A Cisco 4 sárga kimenete közül az egyiket összekötöttem az Asus 4 sárga bemenete egyikével
A Cisco-ban DMZ Hosting: Enable, DMZ Host IP Adress: 192.168.0.15 . Az Asus 3 maradék sárga kimenetéből az egyikbe bekötöttem a PC-t. Az elején még nagy nehezen be tudtam lépni az Asus menüjébe, valahol ott olvastam ki a 192.168.0.15-ös IP címet és akkor adtam a Wifi-nek is egy jelszót. Végül is most minden műxik, de nem tudok belépni az Asus menüjébe. Mondjuk nagyon nem is akarok, de azért bosszant. Be lehet valahogy lépni? Ezek után az fw módosítástól elment a kedvem
(mára
)
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39904 üzenetére
Akkor eddig biztos szerencséd volt, mert én is egy két szintes családi házba raktam az Rt12-t és két válasz fallal odébb már nagyon gyenge volt a térerő. Az emeleten pedig használhatatlan volt.
Szerintem az Rt18 nem egy luxus kategória 30-as netre sem. -
válasz
Spuri2000 #39902 üzenetére
Több RT-N12 D1-et is állítottam már be, legutóbb karácsony előtt párom unokatestvérének, egy kétszintes házba, az emeleten van a router, de lent a vasbeton födém alatt is kifogástalan, a Windows 5-ös skálája szerint 3-mas 4-es jel volt mindenhol, amin a 20-as ADSL teljes egészében át is megy! Nyilván az RT-N18U egy más osztályt képvisel, de árban is, és kicsit ágyúval verébre kategória lenne a 30-as nethez!
-
válasz
Spuri2000 #39902 üzenetére
az rt-n12 d1 wifi szórása egyáltalán nem mondható gyengének - adott kategóriában, mert a két típus nem azonos ligában játszik -, ahol az nem teljesít jól, ott vagy környezeti problémák vannak, vagy beállítási/ellenoldali gondok.
arról nem is beszélve, hogy alapesetben a 3 antenna csak akkor jelent előnyt a kettővel szemben, ha azt az ellenodal képes is kihasználni, mert az is 3 antennás és jobb, mint 2*2:2 mimo képes. -
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39901 üzenetére
Én nem venném meg az Rt12-t. Teljesen gyenge a WiFi-je, akkor már inkább egy 3 antennás Rt18-as.
-
válasz
ben-ga #39900 üzenetére
Én egész biztos nem működtetnék két WiFi-t, a Telekom eszközét csak "modemként" használnám! Azért írom idézőjelbe, mert valójában a Telekom eszközei nem tudják a bridge módot, de ez most itt részletkérdés! Szóval letiltanám a CISCO WiFi-jét, az egyik LAN portjára rákötném a saját routerem, ami inkább egy ASUS RT-N12 D1 lenne Tomato firmware-el, és minden klienst erre csatlakoztatnék, és ezen osztanám szét a rendelkezésre álló sebességet! Ha használsz port forwardot, torrenthez, játékhoz, stb..., akkor a saját router WAN MAC címét be kell írnod a CISCO DMZ menüjébe, így csak a saját routeren kell majd a forwardokat állítgatnod!
Én így oldanám meg!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen egeret válasszak?
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest