- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykó78
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, összehasonlítási alapja TP-Link WDR 3600/4300 és Asus N56/N65 routerek wifi jelerősségével kapcsolatban? A TP Linkekről azt olvastam, hogy nem érik el a WD1043 szintjét, viszont szükségem van a 2 sávra. Ezek az Asusok megérik a felárat wifi szempontjából? -
válasz
zolnagy #38198 üzenetére
Ezen teszt alapján "csak" ~800 mbps-ot képes NAT-olni, ami azért messze van az elérhető 940 mbps-tól.
A teszt nem mai, így lehet, hogy azóta már egy újabb firmware kiküszöbölte ezt a dolgot, de sajnos újabb teszt nincs, így addig amíg nem látok olyan tesztet, ahol az RT-N56U átengedett legalább 920 mbps-ot WAN-LAN irányban, nem ajánlom a gigabites digi csomaghoz ezt a modellt. -
válasz
leviske #38196 üzenetére
Szia!
Az alábbi router-ek ajánlottak 1000 mbps-os csomag mellé (ezek biztosan képesek átengedni UTP-n az 1000 mbps sávszélességű internetkapcsolat valós sávszélességét, azaz ~940 mbps-ot):
Asus RT-N18U
TP-Link TL-WR1043ND v2.x
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300
Asus RT-N65UAz általad említett Edimax router már a jelenlegi kapcsolatodhoz is nagyon gyenge. Ha nem terveztek a közeljövőben 100 mbps-nál nagyobb csomagra váltani, akkor ajánlott lecserélni legalább egy TP-Link TL-WR841N router-re. De ha egy esetleges jövőbeli 100 mbps sávélességnél nagyobb csomagra váltásra is tervezni akarsz, akkor érdemesebb egyenesen valamelyik fentebb említett router-be fektetni.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Miután az új net nem ott lett behozva, ahol a régi jött, kénytelen voltam előtúrni egy régebbi routerem. Egy Edimax BR-6214K-ról van szó (nem a fehér kivitel, hanem a régebbi). Feltettem rögtön az elérhető legfrissebb firmware-t, de szeretném megkérdezni, hogy mennyire gagyi cuccról van szó. Érdemes befizetni másra, vagy talán ez se fog korlátot szabni, míg nem kezdünk el a 100Mbps sebességű csomagok felé kacsintgatni?
u.i.: Jelenleg 50/30-as optikai net van, és egyedül talán a jitter mintha emelkedett volna(eddig talán 1ms volt, most meg 4-6). Plusz most a ping is 1-2ms-al magasabb.
MÁS: Majd esetleg 1000Mbps vagy 500Mbps nethez milyen vezetékes és milyen vezeték nélküli router ajánlott?
-
válasz
sajtee #38193 üzenetére
Elég lehet ide egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is ha nem kell gigabites portok és/vagy 5 GHz-es támogatás.
Illetve, egy kérdés, amiért kérlek, ne kövezzetek meg, de a "tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz." pontosan mit takar és mire jó (illetve, kell-e nekem - kétlem)?
Azt jelenti, hogy az eszköz fel tud ugyan úgy csatlakozni egy wifi hálózatra mint egy telefon/laptop/stb és megosztani a wifi-n kapott net a LAN portjai felé. Arra jó ha az adott helyre el kell juttatni a netet de a kábelezés valami miatt nem megoldható.
Neked erre nem lesz szükséged. -
sajtee
őstag
Sziasztok!
Új routert szeretnék venni, de nem igazán tudom, melyik is lenne számomra a legjobb.
Jelenleg 2 szintes családi házban lakunk (tégla), 8/4-es nettel.
Ez várhatóan a közeljövőben változni fog társasházra, illetve 15 vagy 20 mb-s netre.
De jelenleg itt lakunk, ide kell.Tehát, a házban van egy PC (kábellel csatlakozik), 2 laptop (egyik sem tud gigabitet), illetve 2 telefon - utóbbi négy wifi-ről csatlakozik természetesen. Ezek mellett van egy xbox 360, illetve 1 tv. Ezeket felváltva használom, 1 kábellel, és marha ritkán, meg akkor amúgy sem megy a gép, tehát nem oszt-nem szoroz.
Nem igazán tudom, egy- vagy két antennásat kéne néznem (szerintem 1 is elég)? A fő szempont a wifi, az asztali gép keveset lesz használva, illetve a későbbiekben talán el is lesz adva.
Illetve, egy kérdés, amiért kérlek, ne kövezzetek meg, de a "tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz." pontosan mit takar és mire jó (illetve, kell-e nekem - kétlem)?
-
Multibit
nagyúr
válasz
pkocsis #38183 üzenetére
A mostanival mindent belott maganak
Amire Te gondolsz, az a Synology-nak az a szolgáltatása, hogy ha általa ismert firmware van az adott routeren, elvégzi rajta a szükséges portforwardokat. De csak ennyit. Tehát nem mindent lő be a routeren. A jelenlegi routeredből másold ki a portforward beállításait és ez alapján akár kézzel is beállíthatod az új routeren ugyanezt. -
válasz
Bálint85 #38190 üzenetére
Nem. Csatlakoztatod a 3G vagy LTE stick-et a router-re, azon pedig felépül a 3G / LTE internetkapcsolat. Ezt az internetkapcsolatot osztja tovább WiFi-n, illetve vezetékes hálózaton. A WiFi hatótávolsága független a 3G-től vagy az LTE-től. (Vagy most már nem tudom minek a hatótávolságáról is beszélünk.
)
Egyébként ez a téma itt off topic.
-
válasz
Bálint85 #38188 üzenetére
Szia!
Ha 3G stick-et csatlakoztatsz egy arra megfelelő router-re, és felépül a 3G vagy LTE kapcsolat, akkor onnantól azt az internetkapcsolatot osztja tovább a router, WiFi-n is. Tehát az adott internetkapcsolat technológiájától nem függ a WiFi hatótávolsága.
(#38187) taki1111: Ez csak akkor derül ki, ha kipróbáltad. Sajnos ezt se mi, se más nem tudja előre megjósolni.
-
Bálint85
senior tag
routernél ha 3G/4G sticket dugok a routerba /pl: Huawei e3372 LTE 4G/ annak mekkora a hatótávolsága, mint a wifinek?
-
taki1111
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #38171 üzenetére
re:
RT-N12 elég barátabb áron van és igy hogy van egy extenderem (wn3000 netgar) talán befedi a teret.
mit gonolsz? -
jeni
félisten
válasz
Dalzarus #38184 üzenetére
ha nincs szükséged az 5Ghz-re vagyis nincs ellen oldalon ugyan ilyen,akkor az Asus RT-N18U a jobb vétel neked és még olcsóbb is az RT-N65-nél.
-
válasz
Dalzarus #38184 üzenetére
Szia!
Az alábbi router-ek ajánlottak számodra (ezek biztosan képesek átengedni UTP-n az 1000 mbps sávszélességű internetkapcsolat valós sávszélességét, azaz ~940 mbps-ot):
TP-Link TL-WR1043ND v2.x
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300
Asus RT-N65U -
Dalzarus
tag
Milyen routert ajànlanàtok 1 gigàs lan portokkal? Egy 33 nègyzetmèteres lakàsban szòrnàm a wifit vele, 2 tàblagèpnek, tehàt nem egy NASA űrszondàt szeretnèk, csak egy megbìzhatò ès stabil routert ami àtengedi az 1000mbps-es netet kàbelen a pc-hez ès szòrja a wifit. Az àrakkal nagyon nem vagyok tisztàban, igy titeket kèrlek, hogy segìtsetek, mennyit kellene ràköltsek, ha ezek az igènyeim, ès milyen konkerèt darabokat ajànlanàtok?!
-
pkocsis
tag
válasz
proradeon #38179 üzenetére
A kerdes miertje: Parameterek alapjan nem tunik rossz vetelnek, de ha nincs szinkronban a NAS-al hajamra kenhetem! ( nem kompatibilis)
Van a synologynak egy ez varazsloja a beallitasokhoz. Ezzel pofonegyszeru a nas belovese. Ha nem kezeli ezt a routert szarakodhatok. Nem vagyok informatikus. :-( -
pkocsis
tag
Megirom ujra, mert valoszinuleg ezen mindenki atsiklott. :-(
Ismreri valaki ezt(hasznalja): TP-Link Archer C7 AC1750 router
Esetleg Synology NAS-al egyutt? -
zolnagy
őstag
válasz
proradeon #38173 üzenetére
Köszi!
Alapvetően max. 20e-ben gondolkodom, ezért marad a wdr3600 és az N56U.
Ha az Asus egy kicsivel jobb az 5 GHz sugárzásban, akkor nekem még megéri a felárat.
A TP-Link Atheros, az Asus Ralink chipsetes, ezek hogy viszonyulnak egymáshoz? Jobb a Ralink az Atherostól? -
válasz
zolnagy #38172 üzenetére
Szia!
Így már tiszta a kép.
Ajánlott számodra az Asus RT-N56U, az Asus RT-N65U, a TP-Link TL-WDR3600, esetleg az Asus RT-AC56U attól függően mennyit szánsz rá ill. hogy melyik márka a szimpatikusabb.
-
zolnagy
őstag
válasz
proradeon #38167 üzenetére
74 nm panel lakás. Az 5 GHz a TV-hez ugyanabban a szobában lenne (ha dualband routerben gondolkodom). Ez a lényegi rész a wifinél, mert a többi sebességigényes feladat (pl. NAS Transmission, ill a sebességigényes feladatokra használt laptop is kábellel lenne összekötve. A 2,4 GHz megmaradna a mobilokra, ill. nagyritán esetleges vendég internet elérésre + a munkahelyi gép esetleges VPN kapcsolódására.
A legtávolabbi rész kb. 10 méter a routertől 2 falon keresztül, de ott elég ha bármilyen sebességgel eléri az internetet.
A net az egy Diginet 100-as csomag. -
-
Nem rossz, de van akinek volt már több is!
-
válasz
zolnagy #38164 üzenetére
"Akkor ezek szerint az Asus N56U nem rossz a célra."
Ezt nehéz megmondani. De így, hogy nem írtad le, hogy pontosan mekkora területet akarsz lefedni, egyenesen lehetetlen.
(panel? ház? egy szintes? több szintes? milyen falak vannak?)
Még ha megírod nekünk ezt az információt, akkor se könnyű megjósolni, hogy melyik router is lesz jó neked, de az alapján már el tudunk indulni egy vonalon, és nagyjából ki lehet következtetni, hogy elég egy belső antennás modell, vagy mindenképp külső ajánlott.
-
-
zolnagy
őstag
válasz
proradeon #38163 üzenetére
Próbáltam, de sajna nem jött össze. UART USB vezérlőt kötöttem a soros portra és egy ottani szaki is segített, de a putty nem akarta látni sehogy sem, pedig mindent az előírás szerint állítottam be.
De mindegy, már eladtam alkatrésznek, tehát kell új (most a régi Linksys WRTGL54 router fut)Akkor ezek szerint az Asus N56U nem rossz a célra.
-
válasz
zolnagy #38161 üzenetére
"Nekem is 1043 ND v2 volt, de tönkretettem egy fw frissítéssel."
Simán lehet, hogy újra életet lehet bele lehelni. A TL-WR1043ND topicjában van pár felhasználó, aki ingyen és bérmentve megcsinálja, igaz én csak budapestiekről tudok.
Mekkora területet akarsz lefedni WiFi-vel?(#38162) Sholom: Kerüld a TP-Link TL-AC750 C2 modellt. Sokkal inkább ajánlott az RT-N56U.
-
Sholom
tag
Ajanlottatok az Asus RT-N56U-t. Az uzletben ra akartak beszelni mindenaron a TP-Link TL-AC750 C2-re.
UPC 240 Mbit internetem van, 5GHz wifi, Gigabit LAN mindenkeppen kell! Az elado szerint a TP mar uj technologias, az Asus elavult es dragabb is
-
zolnagy
őstag
válasz
proradeon #38152 üzenetére
Nekem is 1043 ND v2 volt, de tönkretettem egy fw frissítéssel. Én is 3600t terveztem venni már csak az 5 GHz miatt is, amit a TVre dlna streamelésre használnék. Van külön NAS, ezért pl. az Asus N18U erejét nem használnám ki, viszont gigabit lan fontos. Tehát olyan gigabites dualband routert keresek, aminél a wifi rész jó. Az Asus N56U nem túl erős hardverileg, de a wifi részére jókat írnak a belső antenna ellenére. Ez milyen lehet ebből a szempontból a wdr3600-hoz képest?
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Adott a digi 80/25 Mbps-es net, ami rövidesen 200-ra fog változni, a közeljövőben meg egy Nas beszerzése a cél. Jelenleg egy Tp-Link 1043V1. zakatol, ezt szeretném lecserélni egy megbízható erősebb vasra. Hozzászólások, ajánlások elolvasása után a sokat ajnározott ASUS RT-N18U, valamint ASUS RT-AC56U maradt a kalapban. Utóbbi iponnál most elég jó árban van, talán egyedüli hátránya a belső antennák, ezért az érdekelne, hogy a wifije van-e olyan erős mint a Tp-Linknek?
Összességében melyik lenne az ajánlottabb?Nem tartozik a témához, de talán itt kapok választ.
Nemrég újítottam fel a gépet (lásd adatlapom), és nem tudom pontosan, hogy azóta-e, de a lényeg, hogy mérésnél a feltöltés sehogy nem akaródzik 10-12Mbps-nél nagyobb lenni. Kiiktattam a routert, de a feltöltés maradt ugyanannyi. Laptopon, wifin mértem 20-25Mbps-et a feltöltési oldalon, ezért gondoltam, hogy az asztali gépen van valahol korlátozva, de innen passz. Tudnátok tanácsot, ötletet adni?
Kösz előre is.
b.lajos -
válasz
Ron Swanson #38157 üzenetére
a kábeles kapcsolat sebességének tekintetében mindegy, a wifi esetén viszont fontos tudni, hogy az asus esetén adott ugyan az ac szabvány is, de 5 GHz sávon csak 1*1:1 a mimo, ami például ac képes mobiltelefon esetén nem is lenne probléma, de cserébe az n szabványos 5 GHz rovására megy, ott már illene legalább 2*2:2, ahogy adott az a 2.4 GHz sáv esetén is.
a tl-wdr4300 2.4 GHz sávon 2*2:2, 5 GHz esetén pedig 3*3:3 mimo képes. -
taki1111
csendes tag
sziasztok.
nem nagyon olvastam vissza de tudnátok valami jó routert ajánlani?
elég régi építésű a ház és a falak vastagok.
a közelben más eszközök nincsenek.
és a net is csak max 10Mbit/s -eshozzátenném hogy van egy wn3000rp netgear estenderem is amit a rendszerbe beiktatnék..
köszönömS
-
-
válasz
Ron Swanson #38154 üzenetére
szia,
az rt-ac52u csak 100-as router, így adott a ~94 Mbps wan <-> lan/wlan korlát, ezért csak attól lomhább net alá jó, a tl-wdr4300 pedig gigabit képes, akár a digi gigás net alá is betehető, de a wifi nem ac, hanem csak n szabványos dual band.
-
Hali!
Melyik routert vegyem a kettő közül?
TP-Link WDR4300
ASUS RT-AC52U + 450Mbit USB adapter -
Sun
csendes tag
Annyi jót olvastam az Asus N18-as routeréről, hogy rendeltem egyet. Egy 9 éves G-s Belkint váltott :-)
-
pkocsis
tag
Ismreri valaki ezt(hasznalja): TP-Link Archer C7 AC1750 router
Esetleg Synology NAS-al egyutt? -
Dalzarus
tag
válasz
Gubek-Einste #38144 üzenetére
Milyen routert ajànlasz az 1000 mbps-es nethez? Nem vagyok otthon az àrakban, mennyit kellene kb ràszànni? Egy 33 nègyzetmès lakàsban szòrom a wifit 2 tàblagèphez, szòval nem kell csùcszuper, de jò minősègűt ès stabil darabot szeretnèk, mert a gèpen viszont masszivan mmorpg-zek :-)
-
válasz
Dalzarus #38143 üzenetére
Ennek az eszköznek a WAN/LAN portjai csak 100-asok így max olyan 93-94 Mbps amit képes átengedni, a 300 Mbps a wifi link sebességére vonatkozik.
1000 Mbps-s net alá már egy újabb szériás gigabites router kell, sőt a mostani 100 alá is erősen ajánlott a gigabites típus használata. -
Dalzarus
tag
Hello,
Lesz egy hülye kérdésem, de tényleg nem találok rá választ
Van egy cisco e900-am 300mbps sebességgel. 100 Mbps-es net van jelenleg bekötve a routerbe ami a wifit szórja a lakásba és kábelesen tovább van vezetve a net egy pc-be. Váltani akarok 1000 Mbps-es netre, de nem világos, hogy a router 300 mpbs-es sebessége csak a wifiszórás sebességét jelenti vagy a kábelen keresztül is csak annyit tud továbbítani a gépre? Mert akkor ugye semmi értelme az 1000 mbps-nek. Tehát a kérdés az, hogy kábelen át tudja vezetni az 1000 mbps-t, vagy csak 300-at?
Előre is köszi a választ.
Cheers
-
masoo
tag
válasz
krealon #38134 üzenetére
Ilyen funkcióval bír az ac56u illetve funkciókkal?
Valamint ki tudom ezt használni majd valamire?Egy egyszerű otthoni wifi, nyomtató megosztás, mobil winchester routerre kötése a fő elvárásom. 3-5 eszköz használná a netet, állandóan inkább csak 3.
Asus n18u val harcol az ac56u és most utóbbi áll nálam nyerésre, de nem találtam infót arról, hogy ezen funkciókat tudja e, bár feltételezem hogy igen, mert az n18u is tudja.
-
tombadillo
csendes tag
köszi a tanácsokat, végül kicseréltem, és vettem egy 10/100/1000-es routert, ezzel átjön a sebesseg.
-
Hát igazából ez az egyetlen vélemény i*on-on, ami ezt állítja.
A többi, v2.x-re (!) vonatkozó vélemény pozitív. (A régebbi hozzászólások mind a v1.x-re vonatkoznak.)
Valamint TL-WR1043ND (v1 &v2) topicjában sem olvastam még a v2 jelerősségére panaszt.Ha a régi WRT54GS le tudta fedni a területet, akkor a TP-Link TL-WR1043ND v2.x is le tudja.
-
krealon
veterán
NAT azaz Network Address Translation
Ez gyakorlatilag egy SoHo (hazi hasznalatra szant) router alap funkcioja.NAS azaz
Network Attached Storage
Ez egy kiegeszito szolgaltatas, aminek a sebesseget erosen limitalja a processzor sebsessege es a RAM mennyisege, egy router-es megvalositas eseten.Az elonye a router-en alkalmazasnak:
- nem kell +1 eszkoz (NAS)
- kevsebb a fogyasztas
- egyszerubb megvalositas
hatranya:
- lassabb mint egy dedikalt eszkoz
- kevesebb funkcio valosithato meg a korlatolt mennyisegu erforras miatt (processzor teljesitmeny, RAM)
- draga (tipikusan egy alsobb kategorias router + olcso NAS arabol beszerezheto dragabb router nem hozza a kulon keszulekek sebesseget) -
Sabre
őstag
válasz
proradeon #38130 üzenetére
a lényeg h tégla falakon egy alul-felül ~90nm-es házat be tudjon sugározni, mint a korábbi linksys.
Az iP*n oldalán olvastam az ilyesfajta user visszajelzéseket, hogy vannak ilyen gondok:"Viszont az előttem szólókhoz csatlakoznék a gyengébb jelerősség szempontjából.
Vidéki házban -vastagabb falak között ugyanoda helyezve mint egy előd 1 antennás routert - gyengébb a wifi lefedettség. Ugyanazzal a mobil készülékkel mérve és használva sok esetben 1-1 lépést lépve valamely irányban 15-20 dBm-el gyengébb a jel, illetve az udvari lefedettség is hamarabb véget ér mint az előzővel. (Lehet interferencia alakul ki a három antenna miatt?)
Sok mindennel próbálkoztam növelni a lefedettséget, mint antennák helyzete, router forgatása, manuális wifi csatorna választás, sávszélesség változtatás. Volt, hogy jobb, volt hogy rosszabb lett a végeredmény, de a lényeg hogy nem sikerült olyan erősségű jelet produkálnom mint a sok éves TP-Link 541G routerrel." -
Benőke
őstag
válasz
istvanszucs #38100 üzenetére
TP-Link hogyan van beállítva? Szerintem ott lehet a kutya elásva...
-
Szia!
A jelerősség nem függ az antennák számától. Utóbbi csak a sávszélességet befolyásolja. Nem tudom hol olvastad, hogy gond van a TP-Link TL-WR1043ND v2.x jelerősségével, de az én legjobb tudomásom szerint kiváló jelerősséget biztosít, így ajánlott.
Ha nem terveztek nagyobb csomagra váltani, és/vagy nincs szükség gigabites LAN hálózatra, akkor akár egy Asus RT-N12 D1 is tökéletesen megfelel az ajánlott router-ek közül.
Esetleg egy "picivel" (
) többért Asus RT-N18U.
(#38127) w.miki: Asus RT-N12 D1 repeater funkciójára van szükséged.
(#38129) zlotty:
TP-Link TL-WR1043ND v2.x
Asus RT-N18U
Vagy ha szükség van 5 GHz-es WiFi-re is a 2.4 GHz mellett, akkor: TP-Link TL-WDR3600 -
zlotty
tag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlotok 100Mbps körüli letöltési sebességhez?
speedtest eredménye -
masoo
tag
Még lenne egy kérdésem ami felmerült olvasgatás közben.
Mi is pontosan az hogy NAT és NAS.
AC56U kapcsán kérdezem, mert feltételezem, hogy tudja ezen funkciókat, de még az asus weblapja sem irta le egyértelműen.
A kérdés számomra az, hogy ha tudja ezeket, akkor mire és miben nyilvánul ez meg, hogyan lehet kihasználni és megéri e kihasználni?
köszönöm!
-
w.miki
veterán
Routert keresek, olyan célra, hogy egy gyenge WPA2 Wifi jelet vegyen, és továbbítson.
Fal mellett lenne, ahol még van jel, és azt szeretném, hogy szórja szét a ház többi részére a Wifi jelet.
Tudnátok ajánlani, valami könnyen kezelhető, olcsó szerkezetet erre a célra?
Használt/kínai is jó, csak tényleg jó legyen. -
Sabre
őstag
Sziasztok!
Router vásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Sok-sok évig egy ddwrt-vel megfejelve teljesített szolgálatót egy linksys wrt54gs, mindenben tökéletes volt és a jelerősség - családi ház lévén - még a kertben is megfelelő volt.
Aztán jött egy 60/6 upgrade a upc-nél és 33-34 mbit tudott letöltésben maximum átcsurogni, így gyorsan vettem egy éppen kezem ügyébe kerülő tplink routert ( wr 740n ) ami N-es.Viszont csapnivaló a jelerőssége, a legjobb wifi kártyás készülékek a házban éppenhogy hozzák a jelet egy szinttel lentebb, a többi már esélytelen.
Egy szintén tplink wr1043nd v 2.1-et ajánlott ismerősöm, hogy 3 antenna lévén tuti a jelerősség, de sajnos közben meg azt olvasom hogy fordítva van...
Mindenképpen olyan N-es, amire az sem baj ha openwrt vagy más felmegy otthoni kategóriás router kéne, aminél nem zsákbamacska a jelerősség..
Tudnátok ajánlani? A 1043 áráig saccperkábé, de ha picivel több belefér.
-
válasz
tombadillo #38121 üzenetére
mind a két router tud kábelen 93-94 megabit/sec sebességet, ahogy korábban is írtam, más lesz ott a gond.
a szolgáltatós módosításkor elkötötték (színsorrend), vagy ilyesmi, gyakori példa sajnos, hogy a munkaállomások hálókártyája nem problémázik rajta, de nagyon sok router igen.
más kérdés, hogy 200-as net alá megfelelő gigabit képes router kell, bár ha munkaállomás is csak 160-at kap, akkor vagy az is gyenge a 200-as pppoe net alá, vagy pedig a szolgáltató nem ad/tud ott többet, de jó router esetén az a sebesség adott lenne.
a korábban írt tl-wr1043nd v2 olcsó gigabit képes router és a digi gigás netje alá is jó, tehát a 200-as net meg sem kottyan neki. -
Beri
addikt
válasz
istvanszucs #38100 üzenetére
Nem lehet az a probléma, hogy a hálózaton belülről jön egy request, egy másik hálózaton belüli eszközre vonatkozóan, de a hivatkozás domain name-re és forwardolt portra vonatkozik, így egy LAN eszközről a WAN-on keresztül vissza a LAN-ra jön a request?
Röviden? Nem. -
tombadillo
csendes tag
válasz
zsolt501 #38122 üzenetére
speed test. gondolom, hogy valami más a baj, de mi, az istenért. egy ismerősöm azt mondja, hogy a túl nagy sávszélesség hatására (ami meghaladja a routerét) lassul be. de baromira nics kedvem venni egy tizenezrest, aztán nézni, hogy azzal is 20. mondom, a gép tudja, ha direkt dugom a hálókártyába, akkor 160.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
tombadillo #38121 üzenetére
A 80-at tudnia kellene a routernek, ott valami más probléma lehet, de ezt így távolról megmondani elég nehéz.
A sebességet mivel méred, speedtest, vagy torrent, illetve web-es letöltés, vagy FTP? -
zsolt501
nagyúr
válasz
tombadillo #38119 üzenetére
Most milyen routered van, mert ez nem derült ki pontosan.
-
tombadillo
csendes tag
kébeles, és a gépben átmegy a sebesség, mert ha abba kötöm a kábelt, akkor 160 körüli a letöltési seb. azt már látom, hogy a router nem bírja 100 felett, csak azt nem értem, hogy miért lasult 20-ra. a 80-100 nekem bőven elég lenne, nem én kértem gyorsítást, hanem a digi saját elhatározásból csinálta - most úgy néz ki, hogy be kel ruháznom egy tizenezer ft-os routerbe, ha jól értem.
-
válasz
tombadillo #38117 üzenetére
kábeles kapcsolatról van szó?
mert a 300-as erték a wifi sebességre vonatkozik, az nem mérvadó, az ellenoldal viszont lehet csak g szabványos 54-es, és akkor adott a ~20 megabit/sec korlát, de az nem a routeré, hanem az ellenoldalé.
milyen típusú router és ellenoldal? -
válasz
tombadillo #38112 üzenetére
olyan gigabit képes routert, ami tudja a bő 200 megabit/sec sebességet wan <-> lan irányban.
nem minden gigabit képes router ilyen, de nagyon sok lehetőség adott, rászánt össszeg kérdése inkább, mert van már 12 e ft környékén is tl-wr1043nd v2, ami akár gigabites net alá is jó, de ennek az sokszorosáért is van sok más típus.
az viszont nem életszerű, hogy a 100/50 alatt 80-at tudó router 200/50 sebességnél már csak 20-as tud - már ha így értetted -, ott más lesz a probléma. -
tombadillo
csendes tag
milyen routert kell(ett volna) beszereznem, hogy a digi 100/50-ről 200/50-re történő gyorsítása nem lassítsa a netemet. eddig 80 körüli sebesség 20-ra "gyorsult".
-
zsolt501
nagyúr
Asus routerek esetén mindenki óvatosan frissítsen, mert több Asus routerre is hibás szoftver jött ki ami az 5GHz-s frekvenciát hazavágja, illetve a boot idő is sokszorosára növekszik, a másik probléma, hogy hiába teszik vissza a régebbi szoftvert a hiba megmarad.
-
pyth
tag
Hali! Az Asus RT-N18U gyári firmware tudja a guest WiFi-t vagy valami custom fw kell hozzá?
-
bluobluo75
őstag
válasz
Gubek-Einste #38108 üzenetére
Rendben de minnél elöbb kell a válasz, mert holnap már a szolgáltató vog magyarázkodni mert a hiba már idegesít!
-
válasz
bluobluo75 #38106 üzenetére
Nem ide való kérdés, menj át IDE.
-
válasz
zannor #38105 üzenetére
akkor meg csak annyi a teendőd, hogy mind a kettőt megfelelően beállítod, amennyit egy router tűzfala tud, arra megfelelő is, pont a külső támadások ellen jó első védelmi vonalnak.
SPI Firewall: Enable
vpn és alg opciók igény szerint.
DoS Protection: Enable
pipa Enable ICMP-FLOOD Attack Filtering
pipa Enable UDP-FLOOD Filtering
pipa Enable TCP-SYN-FLOOD Attack Filteringaz engedélyezett upnp hibalehetőség, olyan kérésekre is nyit, amikre nem feltétlenül kellene, ezért jobb kikapcsolni, és manuálisan engedélyezni azt, amire valóban szükség van.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Bocsánat ha rossz helyre írtam volna!
Egy jó ideje kinlódok az online videólejátszással, akadozik, tegnap itt járt a volt kolegám, haverom, és hozta laptopját, kíváncsiságból megnéztem már rajta a youtube lejátszást, és azon is akadozik!
A gépet azóta már még aznap elvitte, de tovább mentem a kutakodással úgy, hogy megnéztem okostelón, azon is akadozott!Az egyik topikban azt mondták, hogy nézzem meg a routeren belül, annak a tűzfalát, be van-e kapcsolva, de mivel ehhez én nem értek, lezártam a témát azzal, hogy kihúztam a routert, és azt megkerülve direktbe dugtam a gépbe az UTP kábelt, és úgy néztem meg a youtubet, és úgy is akadozott!
Most ott tartok, hogy valószinü hétfőn felhívom a szolgáltatót, jöjjön ki, nézze meg mi van a kapcsolattal mert valami nagyon nem okés!
Egy NanoStation loco M5 vevőeszköz van a kéményre felszerelve, mivel rádiós netem van, szerintem azzal lehet a gond!
[link]Olyan kérdésem lenne, hogy online videólejátszásba szolgáltató, vagy annak kihelyezett eszköze okozhat ilyen problémát?
Köszönöm előre is! -
válasz
zannor #38103 üzenetére
szia,
az első egy koaxiális bemenettel rendelkező kábelmodem és wifi router kombó, a második pedig egy wifi router, emiatt az első nem helyettesíthető a másodikkal, tehát akár az összehasonlítás is irreleváns lehet.
első védelmi vonalnak mind a kettő jó, már ha a felhasználó maga nem nyit utat rajtuk a behatolásra, hanem megfelelően beállításra kerülnek. -
zannor
tag
Üdv!
Ha lehet választani, akkor melyiket ajánlanátok inkább (külön-külön) sebesség és biztonság tekintetében:
- Technicolor TC7200 vagy
- TP-LINK TL-WR740NA biztonság azért érdekelne, mert hetek óta jelzi az eset, hogy valaki próbál beállni a router és a gépeink közé. Cégnél az infósok azt mondták, hogy valaki Wi-Fishinggel és nem tudok ellene mit csinálni az SSID és a jelszó módosítgatásán.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Archer C2-ről, és C5-ről milyenek a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 ( SM-T706B ) 11" Wifi +CELLULAR 5G tablet + S Pen, Üzletből, garancia ,27%ÁFÁS
- iPhone 15 Pro, fekete, 256GB
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest