Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A MAC címek első 3×2 hexa értékéből lekérdezhető.
Ha figyelmesebb lettem volna, kiegészítésül az aláirásodban ott van a Clevo laptop.
Csak azt írtad, hogy nincs rákötve semmi az ONT-ra, és nem tudod mik ezek.
Azt persze rosszul írtam, hogy ezek a Sagemre csatlakoznak, minthogy az Asus router beállítását linkelted. -
Capella
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A 192.168.1.1 Sagemre csatlakozik kábelen egy LG, talán ez a tévéd, egy Clevo, egy LG Mobile, plusz még valami, 2,4 GHz wifin pedig egy német cucc, amit korábban már írtad, hogy a napelemes rendszered.
-
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, az külön csoda, hogy wifin csatlakozva ekkora távolságból még ilyen "erős" a jel.
Ez akkor fog csak változni, ha építesz egy mesh rendszert vagy kábelen megoldod a csatlakozást.
És igazából a mesh is kábeles kapcsolattal az igazi. -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez egy N-es router, 100 megás lanportjai vannak és max 300 megát tud wifin optimális körülmények közt.
Én a T koax HGW-re @Sagem3896 1000/25-ös net csatkakozva az udvaron, pár falon túl, wifi6 5Ghz mobillal mérve:
link -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy Cat5e kábel nem olyan vastag, kb 5,3 mm átméröjű.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
nem biztos, de előfordulhat, hogy a régi fw mentése nem teljesen kompatibilis az új fw-vel, így a visszatöltés vannak anomáliák.
próbáld meg nulláról saját magad beállítani -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valoszínűleg távol van az 5670-től. Vagy vidd közelebb, vagy kösd össze kábellel, ez utóbbi lenne a legstabilabb, és legolcsóbb (30 méter szerelt patch kábel kb 5000Ft)
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Volt FW Update, eszközön előtte volt "config mentés" és az FW Update után azt is vissza tettem, de nincs net... mi lehet a gond?
WiFi van, látszólag minden rendben, de ha csatlakozva van rá (telefonnal vagy laptoppal WiFi-n), azt írja ki, hogy "nem észlelhető internet hozzáférés" kezd nagyon felhúzni...
Délelőtt 10 óra óta a Solar rendszer sem tud csatlakozni és a monitoring sem jó, mert nincs net.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most néztem és az eszköz beljebb (Nyugat felé) lett hozva (hogy elérjen a 20 méteres kábel) és így elég gyenge a jelerőssége.
Nyugatabbra téve már jobb, de a Netes Modem messze van, így a jelerősség nem a legjobb.
Ez a Solar eszköz most (jelerősség)
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem valószínű, hogy a fw frissítés megoldja bármilyen problémádat is, mert a legutóbbi 2020-as és csak egy sérülékenységet foldoz.
Powerline is működhet, de inkább mesh rendszerben gondolkozz ÉS kábellel összekötve az eszközöket. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Beállítási segédletért ide menj át.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Épp ilyet rendeltem emagról D1, nekem is vajon ilyen dobozba jön?

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valószínűleg D1 lesz, oldalán a vonalkódos matricán kellene lennie a pontos verziószámnak.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Képet tudnál mutatni?
Az eszköz admin felületén mit ír? -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Remélem jó eszközt vettem...

Dobozon csak "Asus RT-N12" van (3-in-1 Router)L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Minden környezet más és más így nem lehet előre megmondani, hogy meddig és mekkora sebesség lesz, ez csak helyszíni teszt során fog kiderülni.
Beltéren kiszámíthatatlan, kültéren sem becsülhető meg, irányított antennákkal kilométeres távolságok is áthídalhatóak. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Asus-t repeater módba kell rakni majd beállítani, hogy a ZTE wifi-jét ismételje meg.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Gyári firmware-rel nem repeater képes eszköz de CFW alatt megoldható.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az Asus N12 D1 megfelelő repeater eszköz lesz.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
TP-Link eszközön esetleg lehet antennát cserélni? (van 1db nagyobb (erősebb) hatótávval rendelkező antennám , melyiket kell lecserélnem a kettő közül, hogy elérjem a célom?)
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük vagyis ne használd ez a megoldást.Repeater-nek egy Asus N12 D1 lenne ajánlott ha nincsenek különösebb igényeid.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
ZTE H368N eszközt kellene kicsit feltápolni, mert családi házban (emeletes) az egyik sarki szobában az emeleten van elhelyezve és TP-Link (TL-WR841N) 300Mbps Wireless N Router sem segített rajta (egy helyen vannak) kábelezni nem szeretnék.
(ez a TP-Link nem használható úgy mint egy "rage extender" ? - nem értek hozzá, nekem ez kínai kb.
)TP-Link eszközön esetleg lehet antennát cserélni? (van 1db nagyobb (erősebb) hatótávval rendelkező antennám , melyiket kell lecserélnem a kettő közül, hogy elérjem a célom?)
L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szolgáltatói eszközzel nem lehet torrent-ezni.
A torrent önmagában nem illegális, pl a Linux ISO-kat is így terjesztik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung kuponkunyeráló
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Seed szerver topic
- Suzuki topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(ez a TP-Link nem használható úgy mint egy "rage extender" ? - nem értek hozzá, nekem ez kínai kb.
)
Gubek-Einste
Dr.NX