- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
Kinéztem egy Asus routert Konzol világnál, itt volt a legolcsóbb és ingyen is szállítják.
Garanciára ezt írják:
"Az eladási ársávok és a kötelező jótállási idő az alábbiak szerint alakul:
250.000 forint eladási ár felett: 3 év jótállás
10.000 és 250.000 forint eladási ár közt: 2 év jótállás
A 10.000 forint eladási ár alatti cikkekre nem vonatkozik jótállási kötelezettség
A jogszabály által előírt kötelező jótállási időn felül a gyártó önkéntes jótállást is vállalhat, melyet akár többletfeltételhez is köthet. Kérjük, az önkéntes jótállás feltételeiről minden esetben körültekintően tájékozódjanak a gyártó elérhetőségein!"Van valakinek tapasztalata velük? Valóban csak 2 év garit adnak és a harmadik évben meg közvetlenül az ASUS-sal kell kapcsolatba lépni hiba esetén?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Végül vettem egy asus ax53u-t. Elkezdtem otthon konfigurálni, és hát ez a "szar" minden változtatás után újraindul. Ezek az újraindulások viszik el a konfig idő nagy részét.
Azt figyeltem meg, hogy a mostani és új asus router újraindulás után az 5GHz-es wifije 1-2mp-cel később indul el. Ez mindenhol így van?
-
Sanyi.mTs
addikt
Asus mesh hálózat konfigurálható pc böngészőből vagy mindenképpen le kell tölteni az Asus appot hozzá?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
"L" alakú a lakásunk és az L lábának közepén van a router. Sajnos nincs mindenhol rendes wifi jel + a társasház miatt rengeteg egyéb zavaró wifi csatorna se segít ezen.
Arra gondoltam, hogy az asus rt-ac65p routert lecserélem egy rt-ax57-re, de lehet hogy ez ugyan úgy nem lenne elég és inkább 2db ax53u lenne meshbe kötve kábelen.
Ha meshbe van a rendszer, akkor csak a fő routeren keresztül lehet a második routert konfigurálni vagy lehet külön is?
-
Sanyi.mTs
addikt
ha asus routerekkel (2db) csinálok mesh hálózatot, akkor a kliens routerek közötti váltása vendég wifire is vonatkozik?
-
Sanyi.mTs
addikt
Asus AX55 mintha már kifutott modell lenne
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
miben érezted jobbnak az ax57-et, mint az ax55-öt?
-
Sanyi.mTs
addikt
nem biztos, de előfordulhat, hogy a régi fw mentése nem teljesen kompatibilis az új fw-vel, így a visszatöltés vannak anomáliák.
próbáld meg nulláról saját magad beállítani -
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
pénztárca barát ötlet: ütemezd be, hogy minden nap 2:00-kor induljon újra. hátha segít és nem veszed észre.
de persze az is lehet, hogy már a végét járja a routered
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
2 routeres mesh hálózatban gondolkodom. panel lakásos környezet és utp-vel lenne összekötve a két berendezés.
Elvárások (első körben):
- álló (torony) forma
- GbE portok
- második node-on 1+2 RJ45-ös port, ebből 1 az uplinknek
- kb 50k Ft környéke
- legalább ac-s wifi
- 1000-es digi nethezÖsszefoglaló és pár napi keresgélés alapján Xiaomi AX3000-es csomag tűnik nyerőnek. Ezzel viszont a "túl Kínaiságával" van gondom. Biztonság, kicsi kíváncsi sárga szemek stb. Ajánlottak között van. Érdemes ezt megpróbálni? Nem túl sok tapasztalatot olvastam itt róla
Van esetleg más ajánlatotok?
"B" opcióként 2db asus ax55-re gondoltam. Persze ez az első kritériumomnak nem felel meg.
-
Sanyi.mTs
addikt
Én 25-30k-ra számítottam volna kompakt méretben (kb egy 5 portos switch mérete), de ezek alapján legalább a duplája és még nagyon utána kéne olvasni.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Csak egy tanács: én a helyedben vennék villámvédelmi eszközt is és beiktatnám az UTP kábel nyomvonalába. Ez egy olyan eszköz, aminek van két RJ45-ös portja (in, out) és ha jól tudom, a villámvédelmi hálózatra kell kötni. Én inkább kifizetnék most 5-10-15 ezer Ft-ot, mint hogy fogjam a fejem, amikor egy villámcsapás energiáját beviszi a kábel a belső hálózatba.
Nem tudok gyártót ajánlani.
Egyes (üzleti) mikróknál 2db villámvédelmi egység telepítése ajánlott a gyártó ajánlása szerint. Az elsőt a kültéri egység közelébe, a másodikat pedig kívülről oda, ahol a kábel bejut az épületbe. -
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Mi a legolcsóbb ajánlott router Digi 1000 mellé?
- jó, ha van 5GHz, de nem feltétel
- előny, ha FW frissítések is érkeznek még rá. -
Sanyi.mTs
addikt
a 841 csak 100-as netet tud kiszolgálni.
én régebben a digi HGW-jét használtam routerként (wifivel) és hozzá volt kábelen csatlakoztatva egy tplink c5 AP módban, így az "L" kialakítású lakásunkba mindenhol volt net.
-
Sanyi.mTs
addikt
garázsba, konyhába, étkezőbe mennyire fontos a wifi?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
"Gyári FW alatt nincs 160MHz mód"
ha nincs benne, akkor butítva van az sw, de ez megoldható -
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Tudom, hogy sok munka, de várható, hogy az összefoglalóban szereplő ajánlások frissítésre kerülnek? Az ajánlók szerint utoljára 2014-ban volt frissítve a lista
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Sziasztok!
Két router között gondolkodom: tp link c5 vagy 1043N. Kettő közötti ár különbség 6k.
Felhasználás panelos környezetben 100/50M-ás digi net. kábelen 1 PC és PS3, wifin 3 mobil és 2 tablet. L alakú lakás. A folyosók szürkék, a többi szoba, konyha. A wifi felhasználás többnyire SZ1 szobában. De asszony nem engedi, hogy oda tegyem a routert, így marad a régi, pirossal jelölt hely, ahol most a 841N haldoklik.
Áldozzak rá +6k-t a C5-re? -
Sanyi.mTs
addikt
dobozból kivéve a tp link routereket lehet wifin keresztül konfigurálni? vagy az első beállításhoz kell pc/laptop.
-
Sanyi.mTs
addikt
akkor, ha jól értem ez ajánlott és ez pedig nem?
-
Sanyi.mTs
addikt
anyós akar routert 100/50-es digi nethez és "boltból" akarja megvenni (MM, edigital, stb). viszont mindegyik helyen más van (840/841/842)
felhasználás: 1-2 mobil lógna rajta wifin.
ár: minél olcsóbb, de azért 2-3 év gari jó lenne
bármelyik megfelelő? -
Sanyi.mTs
addikt
van lényegi különbség a tplink tl-wr840/841/842 között?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
esetleg a topik összefoglalót

-
Sanyi.mTs
addikt
a D-Link 860L B1 csak CFW-vel ajánlott. ha nem akarok, tudok FW-t cserélni, akkor már nem ajánlott?
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
100/50es Digi nethez kellene router.
a mostani TP link 841ND v7.1 wifije, mintha szórakozna mostanában (kb 5 éves), nehezen kapcsolódnak hozzá a mobilok.
5GHz jó, ha van, de nem feltétel. igazából nincs semmi extra igény, csak a panel lakásban tudja azt a lefedettséget biztosítani ugyan arról a helyről, mint a 841ND.10-20 ezer közötti ajánlott eszközök közül mazsoláztam.
ha kb. egy árban vannak, akkor melyiket érdemes megvenni az ASUS RT-N56U és ASUS RT-N56U B1 közül? -
Sanyi.mTs
addikt
én, amikor írtam, akkor a linkelt kép alapján a következőre gondoltam:
- R1, AP1 lenne nálad, fejlesztés miatt úgy is van két routered
- a másik fél meg használja tovább USB-n keresztül a netet.
Így a gigás hálózatod az antenna csere elhagyása miatt megfelelően fog működni. -
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
használt már valaki TPlink TL-WR710N-t? anyósnak lenne tab mellé. kell laptop + utp kábel a konfigurációjához vagy lehet tab-bal is wifin keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borderlands 4
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- LEGO klub
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX