Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4451) mceely válasza vakarcsika (#4447) üzenetére


mceely
tag

divx-et sztem is felejtsd el. képzeld el a szitut, h. egy csomó pénzt és energiát beleölsz (falfurkálás, vásárlás, stb.), majd ülsz előtte, és rájössz, h. basszus, milyen jó is lenne, ha a kép szép lenne... végül is az otthoni projektor téma ezt a célt szolgálná, nem azt, h. valamit nagyban jelenítsünk meg. az prezentáció...
200 keretből meg azért már lehet divxnél jobb minőséget is varázsolni, amitől az ember szája tátva marad, nem elkenődik... inkább egy használt de sok üzemórájú hd-s, mint egy prezentációs! avforum, avx és társain sok jó használt van, és a profik odafigyelnek, h. ne lehessen vackot drágán rásózni az emberre.

(#4452) mceely válasza szaszlaci (#4450) üzenetére


mceely
tag

ahogy nézem az optoma hd600x a pixmanián brutál jó áron van (135k!), ehhez még egy vászon, és 200-ba bele is fér... én végül is technikai, beépíthetőségi okból egy alap bydium S 92" motoros vásznat vettem (38eFt), de nagyon meg vagyok vele elégedve.

(#4453) kisszoli0707


kisszoli0707
tag

Segítsetek plíííz!

Kinéztem 2 projektort,de nem tudom eldönteni,melyik lenne jo!Hangsúlyozom,bérből és fizetésből élő vagyok,viszont régóta áhítozok 3D-s projektorra és most,hogy hozzájutottam kevéske pénzhez,közel került az álmom is!
Szóval az egyik az "Acer X110P projektor (DLP 3D)" illetve a másik a kb 10ezer forinttal többe kerülő "Acer X1210K (DLP 3D)"!Míg az előbbinek 800x600-as felbontása van,a drágábbnak 1024x768.De egyéb különbséget nem véltem felfedezni köztük,sőt az olcsóbbik testvérnek mintha nagyobb lenne a fényereje,vagy micsoda...Nézzétek el nekem a nem hozzáértésemet,kérlek..Tehát azt szeretném megtudni,hogy ezek a felbontásbeli különbségek mennyire döntő fontoságuak,ha főként DVD filmeket/2D-seket/ illetve HD felbontású 3D filmeket szeretnék nézni!Tudom,kell hozzá még szemcsi is,ennek már utánajártam,tisztában vagyok vele.A másik pedig,hogy milyen olcsó médialejátszót javasoltok,aminek van full HD támogatása is és persze felirattámogatásal is,na meg rendelkezik valamilen digitális kiemenettel!Tudom,ez lehet,hogy elsőre kicsit sok kérdésnek tűnik,de aki ért hozzá az tudja,hogy ezek egyike sem elhanyagolható szempont!
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!Ja és drágább projektort ne is javasoljatok,tudom,léteznek több 100ezer forintért is,de szerintem ezek sem annyira rossz tipusok...

(#4454) kisgyerek85 válasza kisszoli0707 (#4453) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Médialejátszóról nem tudsz 3d-t megjeleníteni ezzel a két típussal. (én is csak pár napja vagyok a témába, de én így informálódtam) Nvidia videókártya kell hozzá.
Amelyik már tud médialejátszóról/blueray-ről megjeleníteni 3d-t az a Acer H5360BD.

(#4455) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Na szóval mint előbb írtam pár napja olvasgatok a témával kapcsolatosan és szerelmes lettem bele :DD szóval mindenféleképpen veszek egy belépő szintű projektort.
Az én kiszemeltem az Acer H5360BD mégpedig pont azért, mert médialejátszóról megy nálam minden és ez meg tudja jeleníteni így is a 3d-t.
Bydium „S” mot 92” vetítővásznat tervezek venni mellé és itt jön a kérdésem is.
A jelenlegi szobaelrendezésbe egy 37"-os lcd tv-t 2,8m -ről nézek. 2m-es vászonnál ez a távolság nem lesz túl közel? Ha átrendezem a szobát akkor olyan 3,5m lenne a távolság.

projektor + vászon telepítéséről hol lehet olvasni részletesebben?
Mindenféleképpen fel kell fúrni a mennyezetre (belmagasság: 270cm) vagy elég ha a kanapé felett levő porca raknám(150cm magasan van)?

(#4456) kisszoli0707 válasza kisgyerek85 (#4454) üzenetére


kisszoli0707
tag

Megkérdezhetem,pontosan hol informálódtál arról,hogy nem tudja NVidia videókari nélkül?Én úgy olvastam és több helyen is írták,hogy a 3D-s megjelenítésért pontosan maga a projektor és az ahhoz sajnos elég borsos áron kapható szemüvegek felelnek meg.
Teljesen össze vagyok zavarodva a témában azt hiszem!Vagy mégsem???Mindenesetre köszi a segítséget,még olvasgatok és érdeklődök!Azt hiszem,megkérdezem a boltot,ahonnan szeretném vásárolni a projektort,tudnak-e szaktanácsadást,úgyis tőlük szeretnék vásárolni médialejátszót is!
Ha valakinek lenne még tapasztalata,vagy véleménye a témával kapcsolatban,kérlek ne kíméljetek,szivacs vagyok ezzel kapcsolatban!:)

(#4457) Sannyy válasza kisszoli0707 (#4456) üzenetére


Sannyy
csendes tag

4390. hozzászólásban/tól leírtam a tapasztalataimat. Több hónapos infogyűjtés előzte meg, akár hasznos is lehet Neked...

Mindenki másként egyforma

(#4458) szaszlaci válasza kisszoli0707 (#4456) üzenetére


szaszlaci
addikt

Első körben lehet, annyira nem kellene rajongani a 3D-ért. Se nem akkora élmény, se nincs hozzá túl sok film. A nagyobb gond vele, hogy ahhoz nagy fényerő kell, a 2D-s vetítéshez (ami zömében lesz) pedig alacsony szükségeltetik.
800x600-as gépeket nem annyira kellene nézni, valamint a 2D-s mozizáshoz biztosan a 16:9 képarány fog kelleni.
Ha mégis 3D a cél, a fölöttem már ajánlott Acer H5360BD-t érdemes megnézni. Az HD-s.
Egyébként számold meg, miből hány filmed van. Pár 3D-sért nem hinném, hogy érdemes lenne elrontani a 2D élményt.

Nem vagyok otthon médialejátszó terén, de miért nem BluRay lejátszót néztek? Abból egy márkás alig drágább (22-27 ezer) egy szintén márkás media lejátszónál, pendreve-ról és lemezről is játssza az mkv meg hasonló dolgokat.
Valószínűleg a 3D-vel is boldogul, de ennek utána kell nézni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4459) yodamastah válasza kisszoli0707 (#4453) üzenetére


yodamastah
őstag

MIndenkeppen az acer 5360BD-t vedd ezek helyett. Arahoz merten kivalo gep.

(#4460) kisszoli0707 válasza Sannyy (#4457) üzenetére


kisszoli0707
tag

Bocsi,közben látom,válaszoltál is,köszi a sok segítséget,azt hiszem,inkább gyűjtök a H5360-ra! Ja és persze "lenyúlom" az összegyűjtött információidat!:)

(#4461) kisszoli0707 válasza yodamastah (#4459) üzenetére


kisszoli0707
tag

Igen,egyre inkább úgy látom,H5360HD-t kell vennem!:)

(#4462) Keksz


Keksz
senior tag

A mediaplayerek a "real" 3d-t ahogy án tudom nem tudják lejátszani, hanem a side-by-side megjelenítést tudják, amik az ilyen "átkódolt" mkv-ból jönnek.

Nem?

Plusz ugye nem mindegy a kábel sem, meg a kimenetek...

Nekem 2 méteres vászon van fent, 92"-es és 2,8 méterről nézzük.
Tökéletes :)

(#4463) kisszoli0707 válasza szaszlaci (#4458) üzenetére


kisszoli0707
tag

Igen,valamilyen szinten igazad van,3D-s filmem jelenleg 17 db van,mkv kiterjesztésűek,DVD filmem pedig le sem írom hány darab,rengeteg!Igaz,hogy 107 cm-es Full HD TV-m van,de mind a mai napig leginkább DVD kiterjesztésű filmeket nézek rajta,sőt,néha még avi kiterjesztésű filmeket is,mivel van,amihez csak így jutok hozzá!/nem a mozifilmek kalózváltozataira gondolok,odáig azért nem vetemülök!/
Viszont,mióta ismét járok moziba,kb 1,5 éve,teljesen megfertőzött a 3D és szerintem olcsóbb összehozni,egy projektor+ mediaplayer összeállítást,mint egy többszázezer forintos 3D-s TV-t.
Az igazat megvallva,most is van egy dualmagos proci+Nvidia 9600Gt összeállítású gép az LCD TV-mnél,de mivel főleg filmeket néznék a projektoron,gondolkodok inkább egy hangtalan medialejátszóban.

(#4464) kisszoli0707 válasza Keksz (#4462) üzenetére


kisszoli0707
tag

Én pontosan SBS kódolású mkv-s 3D-s filmeket szeretnék megjeleníteni a projektoron!Neked milyen összeállításod van?Úgy értem projektorod! BR lejátszórol nézed a 3D filmeket?
Vagy maradnom kellene a dualmagos PC+Nvidia összeállításnál?Annak van minimális hangja,de mivel mégiscsak PC,ezért úgy állítom be,ahogy nekem tetszik és ahogy megkívánja a projektor ,valamint a csatlakozók.
Érdekelne még ,hogy asztali BR lejátszóval az USB bemenetére kötve a külső winchestert valóban lehetne-e küldeni 3D-s mkv jelet a projektornak...?Biztos felmerülne,miért akarok merevlemezről lejátszani 3D-s mkv-t a BR lejátszóval!Természetesesn az ára miatt!Nem hinném,hogy olcsón hozzájutnék ahhoz a 17 db 3D-s filmhez gyári BR lemezen,ami jelenleg van a winyón...

(#4465) szaszlaci válasza kisszoli0707 (#4463) üzenetére


szaszlaci
addikt

Két okból írom ezt. Egyrészt nem biztos, hogy akkora szám az a 3D, elég messze van a valóságtól. Ez persze csak magánvélemény.
A másik pedig, minél fényesebb egy projektor, annál rosszabb lesz a feketéje. Ha veszel egy kontrasztot, mondjuk 1:1000, akkor nem mindegy, hogy a max 1000 Lumenből csinál 1-et, mikor fekete, vagy a 2000-ből 2-őt.

A lejátszókat nézd meg, valamelyik hipermarketben megkéred, hogy hadd próbáld ki, viszel valamit. Nemrég láttam, 25 ezresért egy nagyon jó BR lejátszót, USB-s volt. Állítólag vitt mindent, 1.5 terrás HDD. LG volt. (Szvsz ebben a szegmensben nagyon megéri ezt a márkát választani, mégha divat is lett mindent szarozni, ami elgé.)

Azt, hogy miért honnét milyen filmet szerzel, nagyon ne hangoztasd itt, mert nem fogják díjazni. Illegális tevékenység, moderálhatnak érte. Elég, ha azt mondod, mkv, mindenkinek világos lesz.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4466) ocsi12


ocsi12
csendes tag

Sziasztok projektor vásárlás előtt állok. A kiszemelt áldozat ACER 5360BD. Kérdésem az lenne, hogy kb. 4,5 m-ről tudnék vetíteni, ekkora távolsághoz mekkora vásznat ajánlotok? (ahová vetítek 3,5m széles hely van) Illetve a plafontól milyen távolságra kell raknom a projektort, vagyis milyen tartót vegyek hozzá? Főleg film nézés esetleg 3d, ritkán játékra használnám.
Esetlegesen milyen vásznat vegyek? Én az Optoma DS-9120PMG+ vagy Optoma DS-9106PMG+ vásznaira gondoltam.
A fenti projektoron kívül még néztem az Optoma Hd67-t is a kettő közül melyiket ajánlanátok?

Előre is köszönöm segítő válaszaitokat!

(#4467) Integra válasza ocsi12 (#4466) üzenetére


Integra
titán

én 3.5 méterről nézek 200x113cm-es vásznat. ez pont elég, befogja az agyam a képet. a falam szélessége pedig 3.6m. nem öli meg a nappali falát sem.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4468) yodamastah válasza ocsi12 (#4466) üzenetére


yodamastah
őstag

Ha 3D-zni akarsz, akkor kb 200-220cm a max szelesseg. Tobbre nem nagyon lesz fenyero. LCD shutterrel 3D-ben legjobb esetben is kb a fenyero 6oda marad meg.... Van nalunk teszt errol a modellrol: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4469) Keksz válasza kisszoli0707 (#4464) üzenetére


Keksz
senior tag

Nincs 3D nálam.
Szerintem még nem annyira kiforott technológia, még nem is egységes.

De vszínűleg ha lesz is akkor 3D Bluray lejátszót kell vennem és egy kisebb 720p 3D projektort, vagy inkább TV-t, bár ott is van aktív/passzív és ilyen olyan gondok vele.

Így annyira még nem gondolkozom rajta...

(#4470) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Így átszaladva a 3D filmlistán, nem jöttem különösebben lázba, hogy nekem most 3D kell.. :N

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4471) Integra válasza szaszlaci (#4470) üzenetére


Integra
titán

ez az b+, na ezért már érdemes 3d-re állni: Justin Bieber: Never Say Never
:DDD
micsoda lista...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4472) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Olvasgattam ma elég sokat és arra jutottam, hogy nem kell nekem az a 3d :) így a kiszemelt projektor változott.

Belépő szinthez jókat írtatok róla,
Optoma HD 600 X

vászon változatlan
Bydium „S” mot 92”
de megint ehhez lenne kérdésem, írják az oldalon, hogy fekete kifutó 50cm
és kalkulátoroztam egyet ott 14cm belógást mutat a vászon tetejéig. Akkor így összesen majd 64cm-re kell belógatnom a projektort?
Mert még a konzol amit nem tudtam kinézni hozzá.
HDMI kábelből szerintem 15m-es fog kelleni, de ez még függ, hogy átrendezem a szobát vagy sem. 15m-es kábelnél nem lehetnek már gondok? Valahol mintha olvastam volna, hogy nem jó hosszú kábelt használni.

[ Szerkesztve ]

(#4473) szaszlaci válasza Integra (#4471) üzenetére


szaszlaci
addikt

Aztabüdösmindenit, hogy ilyen létezik ezen a bolygón :D

kisgyerek85: amíg olcsóbb vásznakat nézel, szvsz jobban jársz egy normálisan lefestett felülettel/fallal. Ha módod van rá.
Kábelt jó lenne 10 méteressel megoldani, fölötte lehetnek gondok, vagyis nem megy át a jel. Vagy közbeiktatsz jelerősítőt.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4474) kisgyerek85 válasza szaszlaci (#4473) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

[link]

Emiatt esett a választás erre a vászonra.
+ ha nincs használatba akkor felmenne a vászon, mert mögötte lenne a mostani tv-m.

Ha a mostani állapotba maradna a szoba akkor elég lenne a 10m-es kábel, de ha hosszába át kell rendezni akkor nem tudok egyenesen lekábelezni (vagyis csúnyább lenne) a médialejátszóig.
Asszony pattog érte, hogy a mostani állapotba iszonyat közel lenne a vászon (tv-m most 2,8m-ra van a vászon ez elé jönne, így legyen 2,5m-ről néznénk majd)
Ez még talán belefér a látószögbe nem? Ez lenne a legegyszerűbb, mert akkor nem kéne átrendezni a szobát :C

Amúgy a számításon jó volt?

Van egy hosszú polc a kanapé fölött ami 150cm magason van, ez lenne a legegyszerűbb megoldás a projektornak, de ahogy látom ez kilőve.

(#4475) szaszlaci válasza kisgyerek85 (#4474) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha mögötte TV van, akkor nem is lehet kérdéses a vászon szükségessége.

A nézési távolság a képmérettől függ. 2.5 méterről, HD esetén nem mennék 70 Coll átmérő fölé. De ezt csak én mondom, van, akit nem zavarnak a pixelek.
Ez a "befogom még a szememmel" szerintem gyenge lábakon áll. Régen ilyen távra max 32 Collos TV-t tartottam jónak, mert azt fejmozgás nélkül lehet nézni. Ma már tudom, hülyeség.
Nézd meg, döntsd el!

Nem tudom, jó-e a számítás, de a proji nem úgy vetít, mint egy diavetítő. Ha a talpán van, akkor a kép alja valamivel a gép alja felett lesz. Tehát felfele vetít.
Ilyen magas polcnál ez már nagyon magasan lesz, plafonra kellene tenni, fejjel lefele, akkor logikusan lefele fog vetíteni. (A képet pedig elforgatod menüből.)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4476) mceely válasza kisgyerek85 (#4472) üzenetére


mceely
tag

nekem is tv elé jön le a vászon. először elhoztam egy drágát, de annak brutál volt a tokja, és visszavittem, kicseréltem erre az s mot 92-re. biztosan hajlamos hullámosodásra később, de annyira olcsó, h. majd kidobom és veszek másikat...
2,5 méter kevés ehhez a vászonhoz, és sztem általában a mozizáshoz, ahogy én most méregetem, minimum 3,5m kell, de kb. 3,8-4 az ideális.
A projektort úgy kell nézned, h. a vászon teteje fölé lóg 14cm-vel, ha menyón van, és lefelé vetít. ha menyón van a vászon, akkor a tok +50cm kifutó, mínusz 14cm az optika közepéig, azaz a gép vastagságát még le kell vonni. egyszerű, ugye :)
számold ki, leengedve kb. mennyire lenne a vászon a padlótól, nehogy túl magasan legyen (80-90 cm felett), mert az megintcsak nem jó. ez akkor számít, ha viszonylag magas a belmagasság. ilyenkor esetleg másik vászon kell, amin mondjuk 60cm a kifutó, de ahogy nézegettem, az elég ritka, és nincs is ilyen jó árban, mint a bydium.
ha kérdésed van még igyekszem segíteni, én is most vagyok a témában, csak a vásárláson már túl vagyok...

(#4477) mceely válasza szaszlaci (#4473) üzenetére


mceely
tag

azért a vásznaknál azt megtapasztaltam, h. a hasonló távol-keleti gyártmányokat képesek dupla, tripla áron is adni jobbnál jobb marketinggel, az igazán jó vásznak meg már közelítenek a projik árához. a milliós projikhoz nyilván a drágább vásznakat kell venni. én is középkategóriát akartam választani, csak beépíthetőség miatt nem jött össze, de egyenlőre nem bántam meg, nekünk így is tökéletes a moziélmény.

(#4478) szaszlaci válasza mceely (#4477) üzenetére


szaszlaci
addikt

Azt mondják, kb 100 ezer az a határ, ami jobb lesz, mint a festés.
Ami meg mindenképp mellette szól, hogy nem hullámzik, nem lifeg, nem töredezik szét és olcsó, pár ezres maximum. No meg pontosan méretre tudod szabni és a falon lehet közvetlenül és nincs dob.

Viszont rögzített, szóval ha TV van mögötte, kilőve. (Persze minek TV, ha van proji.. :) )

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4479) mceely válasza kisgyerek85 (#4472) üzenetére


mceely
tag

ha ennél a projinál maradsz, árgépen keresztül nézd, mert úgy akciós kóddal pár ezerrel olcsóbb, mint közvetlenül a pixmania oldalán, ha esetleg onnét rendelnéd... én rendeltem amúgy már onnét, semmi gond nem volt vele.

(#4480) kisgyerek85 válasza mceely (#4479) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Átrendeztünk a szobát, de így az nem tetszik, hogy a projektor belógna a mennyezetről és a kábelezés sem lenne a legszebb. Pedig így olyan 3,5m távolságra lenne a vászon.

Néztem kisebb vásznat Bydium „S” man 80” , méregettem és itt pont jól jönne ki ha a régi szoba rendezésébe felkerülne a kanapé mögött levő falra. Elvileg így konzolt sem kéne vennem, mert rámehetne egy kis polcra.
Szoba belmagassága 270cm, -7,8cm tok vastagság -50cm kifutó -100cm vetítővászom = 112,2 :( :(

Na most nem tudom mit csináljak :(

wtf most néztem pixmánia-t, OPTOMA HD600X 3D READY PROJEKTOR kifutott termék

:( :( :(

(#4481) Sannyy


Sannyy
csendes tag

Akit érdekel 3D témában:
Csak az vegyen BD lejátszót aki lemezt is tud/akar mellé venni.
Én kipróbáltam néhányat, MKV-t vittek úgy-ahogy, de a SBS-t egyik sem rakta össze.
Ezen kívül - ha jól tudom - a BD lemezeknek is a legnagyobb része is SBS full HD, így viszont tényleg nem sok értelme va szerintem. ( A legalis szórakozás adta megelégedettség érzését nem számítva )
A SBS 1080p és a 720p között minimális a képpont különbség, így szinte egyáltalán nem kompromisszumos ez a megoldás.
Elhangzott, hogy nem az igazi ez a 3D.
Tegnap volt nálam egy ismerősöm és alig akart hinni a szemének, hogy otthoni körülmények között ilyen létezik. Azt mondta, hogy soha nem tapasztalt ilyen vizuális élményt, mint amit a DLP 3D adott.

Mindenki másként egyforma

(#4482) Integra válasza kisgyerek85 (#4480) üzenetére


Integra
titán

valahol kompromisszumot kell kötnöd megjelenésben. meg lehet oldani igényesen is a kábelezést, de az bazi drága. hosszabb kábelt is vehetsz és akkor fal mellett vezeted végig, az sem jó?
miért nem szereled a tokot egy tokba és úgy alacsonyabb magasságba? nekem is úgy van. nem is kell az 50cm kifutó sem, max 10 ha látszik.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4483) szaszlaci válasza Sannyy (#4481) üzenetére


szaszlaci
addikt

Milyen BD lejátszóval nézted? Ha jól tudom, az újabbakon fel van tüntetve, hogy "3D" vagy valami hasonló. Arra tippelek, hogy azok tuti játsszák.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#4484) mceely válasza Integra (#4482) üzenetére


mceely
tag

és az a tokod az oldalfalon van, vagy menyóról lóg le, mert nála, és nálam is az van, hogy tv van a falon, elé jön le a vászon. így elsősorban menyóra lehet rögzíteni

(#4485) Integra válasza mceely (#4484) üzenetére


Integra
titán

a falon, nem a mennyezeten, majd rakok be fényképet róla.
a tok amibe a vásznat rejtettem gyakorlatilag design elem is egyben, egy polc, és kellően mély is, igy kb másfél cm-re a tv előtt jön le a vászon. iszonyú sokat számolgattunk hogy mi merre hány cm amúgy... annyira sokat, ohgy a végén el is rontottam a projektor konzol felfúrását, amit lejjebb leirtam... :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4486) mceely válasza kisgyerek85 (#4480) üzenetére


mceely
tag

nekem van egy 80 colos padlóvásznam, amit a projektorhoz adtak ajándékba, próbáltam, sztem az a méret is frankó már, pláne, ha közelebbről nézi az ember.
az amara boltjába ha van lehetőséged bemenni, ott meg tudod nézni, sok méret szokott készleten lenni
arra figyelj, h. ebből a távolságból melyik projektor képes ezt a méretet vetíteni, h. töltse ki a keretet teljesen, vagy ne legyen túl nagy a vetített kép. projectorcentral oldalon a pro calculator-t érdemes megnézni, szinte az összes projektor fent van. itt a link: [link]
A projektor elejének kell a megadott távolságokon belül lennie, a zoom állítólag nem befolyásolja a képminőséget és gép élettartamot.

Ahogy nézem, éjjel volt már frissítés a pixmania-n, már nem hozza az árgép a 600x-et sajna...

[ Szerkesztve ]

(#4487) mceely válasza Integra (#4485) üzenetére


mceely
tag

biztos frankó, ha lesz időd jöhet a kép!

(#4488) Integra válasza mceely (#4487) üzenetére


Integra
titán

nálam a nagy baj az, hogy egyszerűen az istennek sem tudom beprogramozni a vásznat, hogy a megadott magasságban álljon meg... pedig valahogy lehet... :((

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4489) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Sziasztok!

Még filózok a szoba rendezésén, mert megtetszett a mostani állapot :)

Tegnap bújtam a netet és rátaláltam erre:

MW-Screen Prémium 180 X 100 cm kézi mozgatású vetítővászon
MW-Screen fali távtartó 55cm

Első belépőnek szerintem a 170cm vászon nekem bőven megfelel, mérőszalaggal mutattam asszonynak a 2m-est és mondta,h a k.va nagy lenne :D
A szoba is elég kicsi 3,5m*4,9m-es.

Hdmi splitter és switch között mi a különsbég? Ilyen is be kell szereznem és ahogy látom ebay-ről lenne érdemes, meg a hdmi kábelt is megvenni.

Most megint az Acer H5360DB vetítő jött be a képbe, viszont ez nincs fent a http://www.projectorcentral.com -on csak a sima, de ha jól tudom akkor a 3d-n kívül ugyan az a két vetítő.?
Kalkulátoroztam ezzel is, de ennél nem mutatja, hogy mennyit lógjon be a mennyezetről. Vagyis nem lehet azt az opciót kiválasztani, hogy honnan számítsa ki a vetítés magasságát.

[ Szerkesztve ]

(#4490) Keksz válasza kisgyerek85 (#4489) üzenetére


Keksz
senior tag

Az asszony ilyen. ;)

Én is mondtam neki hogy 2méter lesz, mondta hogy ő azt bizony nem fogja látni, meg minek ekkora. Aztán a projectcentral -on lévő számlálóval, meg avforumo -on is abban "egyeztünk" meg hogy jó lesz a 92".

Egy hete van fent, kurva jó.
És neki is tetszik, teljesen jól belátja, nincs közel, vagy messze...

Pár kép a szobáról:
[link1]

A vásznat még majd vmikor jobban vízszintbe kell hoznom, hogy az a hullám szerű beütés eltünjön róla, bár ha vetítek rá nem látszik.

Plusz a projektort leszedem majd erről a tartóról és felkerül inkább 1 polcra, mert vhogy nem jött be ez a tartó, túl kilóg a szobába és a projektor egy kicsit nagy neki, plusz ha pl. a légkondit kell szerelni, akkor egyszerűbb a polcról levenni, mint erről...

Pár kép vetítés közben:
[link2]

Tegnap egyébként rákötöttem az x360 -at és az is teljesen jó ebben a méretben, főleg h kicsit közelebbről is nézem mert az ülőgarnitúra elé gurulok a székkel :-D

A szobában most nincs szőnyeg, de majd visszakerül a bordó vagy kap egy feketét. A plafont szerintem nem fogom lefesteni feketére, pedig jó lenne, csak akkor pl. vmi fekete/fehér sakkpálya szerűségre kellene csinálni hogy mégse legyen olyan sötét.

(#4491) yodamastah válasza Sannyy (#4481) üzenetére


yodamastah
őstag

3D Bluray frame packing-et hasznal. Teljes 1920x1080 felbontas mindket szemnek.

(#4492) Keksz válasza kisgyerek85 (#4489) üzenetére


Keksz
senior tag

A HDMI switch az pl. MediaPlayer, Xbox és Bluray olvasót tud bekötni egy HDMI -be, és kapcsolóval, vagy automatikusan hogy melyik ad jelet továbbítja a képet.

Pl. Ha a tévéden csak 1 HDMI van, de 3 eszközt akarnál rákötni, akkor érdemes ilyet venni.
Én erre a célra (mivel az erősítőmön csak 2 HDMI IN és 1 OUT van) innen rendeltem: [link1]
Dealextreme egyébként nagyon jó kis webshop, minden szarjuk van és ami hasznos a felhasználói kommentek/képek. A Magyar Posta is szépen kihozza, eddig még egy rendelésemmel sem volt gond.

A HDMI splitter pedig azt csinálja hogy egy HDMI bemenetet, több kimentre oszt el, azaz pl. a MediaPlayer képe egyszerre a tévén és a projektoron is megjelenik.
Nekem ilyenből ez van: [link2] (Ipon -nál vettem)

Sima HDMI kábelt, 10m meg 2m (1.4 -es ethernettel!) a következő webshopban veszem, mert az Oktogonon lehet átvenni a rendeléseket, ami legalább nem a halál faszán kint van minden jó közlekedési lehetőségtől: [link3]

(#4493) kisgyerek85 válasza Keksz (#4490) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Köszi a részletes beszámolót :)

Ezt a szobát egyébként már láttam avforumon :D tegnap pont gondolkodtam, hogy írok egy privátot neked (ott zoltanh a ninckem egyébként)

Ahogy látom neked a vászon a mennyezeten van. Mekkora a belmagasságod?
Ez Bydium vászon? A vászon alja mennyire van a padlótól? Motoros vagy rolós?

Nekem az a bajom, hogy ha hosszába hagyom az elrendezést a szobába (ilyenkor lennék kicsivel több mint 3méter távolságba a vászontól) akkor csak a mennyezet jöhet számításba projektor tartónak és nem tudom mennyire barátkoznék meg vele, hogy belóg vagy 50cm-t + az említett kábelezés. Oldalfal kis polccal valahogy szimpatikusabb nekem.

Köszi a részletes magyarázatot a kütyükre is. Igazából most tudok használni mindent, mert a tv-en 3 hdmi bemenet van, de ezeket jó lenne a projira is rálőni majd (xbox, set top box, médialejátszó)

(#4494) Keksz válasza kisgyerek85 (#4493) üzenetére


Keksz
senior tag

2,7 m a belmagasság, 60 centi a kifutó (Grandview cyber motors vászon, infrás). És majd este lemérem a kép alja mennyire van.

(#4495) ocsi12


ocsi12
csendes tag

Köszönöm az eddigi segítséget!

Még annyi lenne a kérdésem, hogy bydium 100ˇˇ vásznat találtam az optoma helyett ha a mennyezetre szerelném akkor a projektort mennyire kell belógatni a plafontól?

A bydium HD vagy oldal feszítős vásznak mennyire jók?

(#4496) Keksz


Keksz
senior tag

66,6 centire van a vászon alja a padlótól :)

És olyan 310 centire van a fejem a vászontól

[ Szerkesztve ]

(#4497) Sannyy válasza szaszlaci (#4483) üzenetére


Sannyy
csendes tag

LG-t próbáltam,és talán Philipset.
3D-sek voltak, a lemezt le is játszották így, viszont az SBS 2D maradt.
A poén az az egészben, hogy mint kiderült ennek semmi jelentőssége, hiszen megfelelő beállítással a proji megcsinálta 2-ből a 3D-t. :K

[ Szerkesztve ]

Mindenki másként egyforma

(#4498) Sannyy


Sannyy
csendes tag

Kedves Fórumtársak!

Javasolok egy próbát:
Mivel az Acer H5360BD tudja médialejátszórol a 3D-t úgy, hogy igazából nem is kellene neki, mivel a BD lejátszás 1.4 HDMI-n keresztül a hivatalos extrája, azt gondolom, hogy nincs egyedül ezzel a képességével.
Kérem, hogy akinek 3D ready projija van és módjában áll rákötni olyan médialejátszót, ami állítható 1080i v. p/60hz-re tegye meg, állítsa SBS-re a formátumot és figyelje mi történik?
Még SBS file sem kell hozzá, ha a normál képet megnyújtva kettészedi és egymásra rakja működik.
Szerintem több gépnél fog működni mint gondolnánk.

Mindenki másként egyforma

(#4499) Sannyy válasza Keksz (#4496) üzenetére


Sannyy
csendes tag

Szerintem nagyon király a Bydium oldalfeszített.
Motoros, mégis tükrösíma.
Én nagyon örülök, hogy mellette döntöttem.

Mindenki másként egyforma

(#4500) Keksz


Keksz
senior tag

Tokra a vetítőnek egy ötlet:

[link]
[link]
[link]

(Mondjuk ez a szoba teljesen reménytelen sztem filmezésre, jó minőségben! ;))

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.