Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5451) jamdom


jamdom
csendes tag

Eladó egy hibátlan SONY VPL AW15 720p projektor .860 óra lámpaidővel.

Ár: 110.000Ft

linderman@citromail.hu

(#5452) Szuri.L


Szuri.L
csendes tag

Sziasztok! Projectort szeretnék venni, amin alapvetően sportot néznék (TV) Találtam egy D9H9 Pro (OLey) LED projectort, tud valaki gyakorlati információkat erről a készülékről?

Szuri

(#5453) yodamastah válasza Szuri.L (#5452) üzenetére


yodamastah
őstag

Roviden: Kinai hulladek. Felejtsd el.

(#5454) Ed Parker


Ed Parker
nagyúr

Sziasztok,

Projektort szeretnék venni nappaliba 20nm, tehát kb 3-4m-ről néznénk.
Honnan érdemes már nézelődni, mi a legalja ezeknek, ami már elfogadható képet ad mozira és ehhez milyen vászon passzolna?

(#5455) yodamastah válasza Ed Parker (#5454) üzenetére


yodamastah
őstag

A lejobb ar/telj 900e korul van jelenleg. Az hogy neked honnantol elfogadhato, azt helyetted mas nem tudja eldonteni.

(#5456) Szuri.L


Szuri.L
csendes tag

Sziasztok! Projectort szeretnék venni, amin alapvetően sportot néznék, házban, udvaron, hd minőségben 200e körüli áron. A kínai LED projektort elvetettem.

Szuri

(#5457) Ed Parker válasza yodamastah (#5455) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nos olyan 500-ig gondoltam, az optoma hd33-at láttam, annak már elfogadható képe van számomra.

(#5458) M@trixfan válasza yodamastah (#5455) üzenetére


M@trixfan
addikt

Melyik vetítő ez most? HW30, X30, TW9000?

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5459) yodamastah válasza M@trixfan (#5458) üzenetére


yodamastah
őstag

Ez a harom pont jo tipp a legjobb ar/teljesitmenyre. HW30at nemsokara tesztelem (mar elhozhattam volna csak nem volt ra ido)

HD33-rol van tesztem. Csak 2D mozira szerinem nem a legjobb. De ebben az arsavban minden modell kompromisszumos. TW5900at kelene meg letesztelni (tw3200 szerintem gyenge volt). Sajna eddig csak rosszat hallottam rola, de hatha ki tudok belole hozni valami jot. Sajnos a Samsung A600 utan nagy ur tatong.. ez van.

(#5460) yodamastah válasza Szuri.L (#5456) üzenetére


yodamastah
őstag

Szabadban nem tudsz vetiteni csak este, de meg igy is brutal fenyerot keress, ha lesz beeso feny. 2500-3000 lumen koruli prezentacios projektort probalj. Sajna fullhd nem lesz 200ert. Talan 1280x800 osszejohet...

A kinai led projektorra 2000 lumen volt irva, de persze az kamu volt. Nincs ilyen projektor leddel ekkora fenyerovel. Legalabbis nem emberi aron.

(#5461) yodamastah válasza Ed Parker (#5457) üzenetére


yodamastah
őstag

Nem tudok ebben az arsavban sokkal jobbat mondani. Kicsit most pang a fullhd-s belepo kategoria. Volt par akcios Sony 500e korul a projektorbolt.hu-n korul azok voltak a jo vetelek. De ha minden igaz elfogytak.

(#5462) Ed Parker válasza yodamastah (#5461) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Várj egy picit, én nem csúcs Projektort akarok venni, csak érdeklődők hogy milyen lenne, de azt mondod fél millóért jelenleg nincs elfogadható képű projektor?
Az optoma hd33 nekem már jó, ahhoz képest +- 50ezer még ok.

(#5463) yodamastah válasza Ed Parker (#5462) üzenetére


yodamastah
őstag

Hogy neked mi elfogadhato azt neked kell eldonteni. Kb 1-1.5 millio ft-ig kb. linearisan no az arral a kepminoseg, es kb 1millio ert vannak a legjobb ar/teljesitmenyu hazimozi projektorok. Ettol fuggetlenul lehet hogy neked tokeletesen megfelel mar az is amit 3-400k-ert kapsz, de ez mar a te dontesed. Ha tetszik a HD33 akkor nyugodtan vedd meg.

HD33 egyaltalan nem rossz, egyszeruen kicsit felre ment azzal hogz 3dre lett belove. Meglehetosen nagy a fenyereje, es a nativ kontrasztja kicsit gyenge. Ez 2d mozihoz nem a legjobb valasztas. De 500e alatt nem tudok mas modellt ajanlani ami jobb lenne. A Samsung A600 volt sokaig a kedvenc, mivel egesz jol el volt talalva a kepi vilaga, es elfogadhato nativ kontrasztja volt. MIndezt kb 250k-ert tudta. Sajnos ez a modell megszunt, es nem tudok helyette mondani mast ami ilyen jo lenne ennyiert.

[ Szerkesztve ]

(#5464) M@trixfan válasza yodamastah (#5459) üzenetére


M@trixfan
addikt

Értem, köszi! Sajnos én is ide jutottam, hogy kb. legalább ezen a szinten lenne jó mozogni, de jelenleg ez inkább vágy szinten marad. Azóta is verem a fejemet a falba, hogy lemaradtam a VW85-ről :W

Nagyon várom a HW30 tesztet. Ezeknek a Sony vetítőknek elég jó az input lagjuk is 16 ms környékén. Mivel játszom is, ezért nekem fontos. A JVC 80-100 ms késése már elég durva, ott már lehet lipsync is kell a filmekhez. A VW85 szintjét nem hiszem, hogy eléri a HW30, hiába na, szerintem az évszázad vétele volt ez az akció...

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5465) yodamastah válasza M@trixfan (#5464) üzenetére


yodamastah
őstag

Ha input lag problema akkor lehet DLP kellene. Esetleg valami 120hz-en hajthato 720p modell kulon jatekokhoz. Bar lehet overkill 2 projektort emiatt tartani, de a DLP biztosan szuper gyors. Persze input lag attol meg lehet hogy DLP. Sok vetitot latni ami HDMI-n kesik a kep a jelfeldolgozas miatt.

[ Szerkesztve ]

(#5466) Cadu


Cadu
csendes tag

Projektor keresek irodai (nem túl gyakori) használatra és nem túl drágán. Fontos, hogy strapabíró legyen és nem teljesen besötétített helyen vetítünk vele. Köszi!

(#5467) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

hali,

nemrég vettem 3lcd, hd ready projektort.

kérdésem lenne, h vásznat vegyek inkább v elég lenne a tikkurila h499 sz. beltéri falfesték ?

kössz

(#5468) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Sziasztok!

Jelenleg van egy 40"-os FullHD Samsung TV-m, ami a költözés óta kicsinek bizonyul a "komolyabb" filmezéshez. Kb. 3,5-4m-ről nézzük, így gondolkoztam, hogy lecserélem egy 50-55"-os valami normálisabb modellre olyan 200-300.000 Ft között.

Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e alternatíva projektor ügyben ennek a kiváltására. Tehát akkor egyszerűen megtartanám a TV-t, és vennék a 2-300K-ból valami projektort. Ennyiből kapok-e olyat, ami hozza minőségben (élményben gondolom a többszöröse a méret miatt) a 300.000 Ft-os 50"-os TV-két? Bár Blu-ray-ben gondolkodom, de a 3D nem érdekel...ha van, elfér, de nem szempont.

Illetve ilyen távolságra milyen méretű vásznat szoktak használni? Vagy minél nagyobb, annál jobb?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5469) vape1 válasza yodamastah (#5465) üzenetére


vape1
csendes tag

Az Optoma GT-750 projektorról olvastam most mindenfelé nagyon jó írásokat input lag szempontjából, és az ára is 200 körül van (szemüveg nélkül GT-750e 190, két DLP szemüveggel GT-750 210.
Itt van pl. egy elég részletes teszt róla, amiben játékhoz is kipróbálták:
[link]
2 HDMI bemenet is van rajta, 1.4 HDMI 3D is megy, és Short Throw, vagyis jó nagy képe van közelről is.
Én ezen gondolkozom, mert az Acer H5360BD -hez kicsi a szoba. Nem tudjátok, hol lehetne megnézni ilyet működés közben? Valakinek próbálta már? :F

[ Szerkesztve ]

(#5470) Demolator


Demolator
tag

Sziasztok!

Lehet megköveztek de nekem konkrétan a pocket projektorok keltették fel az érdeklődésemet.
A Philips gyártmányai szimpatikusak és már 50K körül kapni ami árban is jó lenne mivel olcsón szeretném megúszni a dolgot. Igazándiból a mobilitása tetszik csak nem tudom mennyire használhatók. Filmnézésre kéne de semmi komoly FullHD vagy ilyesmi csak divx videók (sorozatok, filmek) szigorúan besötétített szobába... lenne a cél, amolyan be a hátizsákba a laptop mellé és mehetünk nyaralni szituáció. Esetleg lenne alternatív megoldásotok a philipseken kívül mit tudnátok ajánlani?

A reklám helye

(#5471) szaszlaci válasza Cadu (#5466) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha nem teljesen besötétített, akkor nagy fényerő kell, és mondjuk 2 méter széles kép fölé nem igen lehet menni.
Mit értesz strapabíró alatt? Ezek érzékeny berendezések, különösen vigyázni kell rájuk.
Érdemes megnézni a BenQ MX511-et. Talán nem a legolcsóbb, de itt szerintem az egyik legjobb vétel a sok üzemóra miatt, ami neked nem annyira fontos, de nagy a fényereje és 1024x768, ha ez elég.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5472) szaszlaci válasza Pro Koryak (#5467) üzenetére


szaszlaci
addikt

Típusát elárulhattad volna, de ha olcsóbb gép, és nem szeretnél sokat rászánni a vászonra, akkor mindenképp fess. Nem fog hullámzani, és ebben a kategóriában a minőségével se hiszem, hogy baj lesz. Persze a fal sík legyen, gondolom nyilvánvaló. A festés nem kell, hogy túl sima legyen, mert szemből vetítesz, így nem fog árnyékot vetni. És még csak véletlen se csiszold meg, mert úgy megcsillan majd!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5473) szaszlaci válasza Demolator (#5470) üzenetére


szaszlaci
addikt

Na most filmezni kell, vagy olcsó kell vagy hordozható kell? Mert utóbbinál nem sok választásod van a PICO-n kívül.
De ha normális képet akarsz olcsón, akkor valami használt HD-s DLP 100e körül, és nem hiszem, hogy panaszkodnál utána. Persze azt nem lehet bedobni a hátizsákba.
Nem tudom, hány Lument adnak meg, de akkor valami kicsi LED-es gépet is lehetne venni nagyjából ebben az árkategóriában (illetve hát az 100 fölött lesz már..), az nem annyira rossz, mint ezek. De ami engem illet, nem bohóckodnék ilyesmikkel, mert szerintem a használható gép az az említett 100 ezres DLP-nél kezdődik.
Amúgy ha nyaralni mentek, mi a tökömnek projektor? :W

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5474) Demolator válasza szaszlaci (#5473) üzenetére


Demolator
tag

Na jó akkor nem nyaralni megyek hanem mondjuk külföldre dolgozni most igazándiból mindegy de ha jól értem a 100 rugó alatti pico projektorok nemjók, bár láttam 1 acer k11 nevűt az 200 lument tud elvileg és egész használhatónak tűnik vélemény?

A reklám helye

(#5475) szaszlaci válasza Demolator (#5474) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ha külföldre mész dolgozni (és valami csoda folytán teli leszel szabadidővel :) ), akkor be tudod rendezni a vetítő helyiséget, nemde? Tehát nem hordozható kell.

De ha eldöntötted, hogy kicsi LED-est szeretnél, amit a kis fényerő miatt nem javaslok, akkor ezen az áron nagyon jobb nem lesz. Korom sötét kell neki ugye, és szerintem egy nagyobb TV képméretét lehet vele vetíteni elfogadhatóan.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5476) Demolator válasza szaszlaci (#5475) üzenetére


Demolator
tag

konkrétan milyet ajánlanál ami 100 alatt van árban de használható? és nem nagyon hangosak az izzós projektorok a hűtés miatt? acer x1161 ?

[ Szerkesztve ]

A reklám helye

(#5477) szaszlaci válasza Demolator (#5476) üzenetére


szaszlaci
addikt

100 körül nézz valami használt HD-s DLP-t, mint már javasoltam.
Az ilyen kis LED-es gépek gyakran hangosabbak a rizsszemnyi ventinek köszönhetően. Ne hidd, hogy egy színes LED hatásfoka jobb, mint egy UHP lámpáé. (Nem izzó, mert ívkisüléssel működnek.)

X1161 túl fényes lesz és csak 800x600. Tudom, hogy DivX-et tervezel nézni, de majd leszoksz róla, mert pocsék. Azt is meg kellene nézni, mennyiért szerezhető be az a proji, mert az Árgép nem garancia, hogy meg is kapod majd.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5478) san2000


san2000
tag

Akit érdekel a házimozi nappaliba való elhelyezése és van pár perce érdemes elolvasni egy régebbi fórumomat.

Igaz már közel 7 éve csináltam ,de még a mai napig is így müködik.

üdv.

san2000

[ Szerkesztve ]

(#5479) tDr1v3r válasza san2000 (#5478) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Köszi, ment is a kedvencek közé. :R

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#5480) Pro Koryak válasza szaszlaci (#5472) üzenetére


Pro Koryak
addikt

a típusa epson tw-700

a zsenge homokszínű falon is elég jó a képe.

ezen van eco mód? mert a menu-ben nem találtam.
van egyáltalán ilyen v csak a képbeállítás kérdése?

(#5481) szaszlaci válasza Pro Koryak (#5480) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ami vászon jobb mint a festés, az elvileg 100e fölött lesz.

Nem kerested elég jól: "Power consumption 240W (Lamp High), 200W (Lamp Low) W"
Egyébként nincs egyetértés, hogy nem csökken-e az élettartam alacsony teljesítményen az ív ugrálása miatt. Szóval ha csak emiatt akarod..

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5482) gzaj


gzaj
csendes tag

Sziasztok,

Milyen projectort ajánlanátok a következő igényekhez:
- full HD
- lényegében konzoljátékhoz lenne használva
- a vetitett kép magasság 2 méter, tehát 16:9-nél ez 4 MÉTERES képátlót jelent

A sötétités nem probléma.

(a feltételek teljesen kötöttek, max felfelé lehet tőlük eltérni)

köszönöm

(#5483) szaszlaci válasza gzaj (#5482) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,

rászánt összeg?
4 méter nem kevés, 3000 Lm kelleni fog legalább. (A játékok előnye, hogy észrevételem szerint világosabb gammával vannak, mint a filmek.)
Azt ugye tudod, hogy a konzol sem fullHD, igaz? Csak felskáláz.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5484) yodamastah válasza gzaj (#5482) üzenetére


yodamastah
őstag

7 negyzetmeteres kephez mar eleg szep fenyero kell. 1.0 gain matt feher vaszonnal kb 1200 lumennel lenne 15 footlamberted, ami mar konzolozashoz talan meg hasznalhato. Azert irom az 1200-at, mert ennyit talan ki lehet csikarni egy relativ olcso FHD projektorbol. Peldaul az Optoma HD33 max 1350 lument tolt ki magabol (sajat meres). Ez mondjuk tenyleg a max, azaz itt mar a szinekkel is baj van. De talan ki leht belole csikarni 1200at elfogadhato beallitassal. PErsze ez csak az indulo fenyero. 2000 oranal fele se lesz lehet.

Jo lenne valos 2500 lumenrol inditani a dolgot, es ahogy csokken a lampa fenyereje, hasznalhato marad. Sajnos 1millio ft alatt egyetlen projektort sem tudok mondani, ami ezt valoban tudna. A mozi projektorok egyszeruen nem ebbe a fenyero tartomanyba vannak belove. Mozihoz 12-16 footlambert kozotti fenyero az idealis, es egy atlag 200-240cm szeles vaszonnal ez ilyen 4-600 lument jelent.

Ha van sok penz ra, akkor installacios projektort tallasz 6-7ezer lumennel de ez 2millio felett +afa.

Optoma HD33 mellett esetleg az Optoma HD23at is meg lehetne nezni, ez sokkal olcsobb, es elvileg joval feljebb van a fenyereje mint a HD33-nak. 2500 lumenre irjak max, lehet hogy ezzel 1600-1700 lumenrol lehetne indulni. De ezt a modellt en nem teszteltem, nem tudom mi a valosag ami kijon belole normalis szinvilag megtartasa mellett.

Esetleg azt is lehetne csinalni, hogy veszel 2db Optoma HD23-at es stackben vetitesz, Akkor lenne kb 3000 kiindulasi lumened, de a lencse eltolas hianya miatt nem lehet tokeletesen egymasra loni a ket kepet.

Meg egy lehetoseg meg hogy a kep meretet csokkented, vagy a vaszon gain erteket noveled.

[ Szerkesztve ]

(#5485) gzaj válasza szaszlaci (#5483) üzenetére


gzaj
csendes tag

Köszönöm a választ.

A konzoljátékot csak amiatt irtam, hogy elképzelés legyen milyen tartalmat akarok "vászonra vinni".
Természetesen fullHD lenne az anyag, és úgy gondolom, hogy ekkora képméretnél már jelentős pixelesedés lehet, ha nem megfelelő minőségű a felbontás... (javitsatok ki, ha tévedek)
A nézőpont viszonylag közel, 3 méter körül lesz, ezért fontos a tűéles kép.

(#5486) gzaj válasza yodamastah (#5484) üzenetére


gzaj
csendes tag

Köszi a sok hasznos infót.

Nagyon fontos a szinhűség (is), szóval akkor a HD33 kilőve :/
A képeltolás is kizárva, szóval a két HD23 sem jó.

Sejtettem, hogy nem lesz olcsó mulatság, de legalább van már irány, milyeneket nézegessek.

(#5487) yodamastah válasza gzaj (#5486) üzenetére


yodamastah
őstag

Barmilyen projektor is nezel a max fenyero amit megadnak a specifikaciok kozt az altalaban nativ lampa szinhomerseklet melett tudja a projektor. Altalaban ez dynamic modban szokott mukodni. Ilyenkor pocsek szinek vannak. Szoval barmely gyarto vetitojet is nezed, a specifikaciokban megadott lumen erteknek kb a 65-70%-aval lehet szamolni, ha kb elfogadhato szineket akarsz. Vanolyan gyarto aki meg azzal is csal, hogy pl a DLP projektor fenyerejet ugy adja meg, hogy szinkerek nelkul merik.

Ezen felul a lampa a fenyerejebol nagyon sokat veszit mar az elso 2-300 oraban is. Utana pedig szep lassan csokken a fenyero. Szoval jo lenne 2000 valos lumenrol inditani, de 1500 minimum.

Esetleg ha tudhato mivel hasznalod lehet az is segit. Pl szimulatorozni valamivel kevesebb fenyero is eleg lehet, hiszen altalaban vilagos keprol van szo. Es ha 100% sotetites van akkor meg 10-12 footlambert kep is egesz hasznalhato lehet. 10Ftl alatt szerintem mar kezd sotet lenni a kep. 10 ftl az kb 750 lumen ekkora vaszonnal (1.0 gain)

[ Szerkesztve ]

(#5488) gzaj válasza yodamastah (#5487) üzenetére


gzaj
csendes tag

A szimulátorozás fogalma megközeliti azt, amire használni akarjuk.

100% sötétitést nem nagyon tudok elérni, mivel valami irányfényeknek kell lennie. Bár ha a fényvezérlést összekötjük a vetités inditásával, akkor elvileg megoldható, csak az ügyfeleknek kényelmetlen lehet. (nekem legalábbis az lenne, mivel közben át is kell beszélni a dolgot)

Nagyobb részben teljesen világos tartalom kerül kivetitésre, de lesznek éjszakai, sötétebb részek is.

Mindenképpen ki akarok bérelni többfajta készüléket, és lepróbálni, mielőtt kiadnék ennyi pénzt egy profibb projektorért.

(#5489) szaszlaci válasza gzaj (#5485) üzenetére


szaszlaci
addikt

FHD, 3 méterről, 4 méter széles képen szvsz nincs túl közel, hogy lásd a pixeleket. (Nem fűrészfogról beszélünk ugye, mert az 20 méterről is látszik.)
A fényerőnél elfelejtettem mondani, hogy kb. névleges 3000 Lumen, amerre nézelődnöd kellene. De itt is az egyéni ízlés a fontos, (én pl. a nagyobb fényerejű, magasabb gammájú képet szeretem.)
A kölcsönzés vásárlás előtt ezért is jó ötlet, de ha úgy adódik, próbálj egy HD gépet is, ki tudja alapon. Azok azért jóval olcsóbban is kaphatóak ilyen fényerővel (Acer H5360 ugrik be hirtelen), aztán eldöntöd, mit szeretnél.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5490) gzaj válasza szaszlaci (#5489) üzenetére


gzaj
csendes tag

Köszönöm sokadszorra is mindkettőtöknek :)

(#5491) Pro Koryak válasza szaszlaci (#5481) üzenetére


Pro Koryak
addikt

ok, kössz, jól hangzik.
a héten festés, meglátjuk...

továbbra sem találtam ilyen beállítási lehetőséget a menüben, sebaj.

(#5492) zozo 0011


zozo 0011
csendes tag

Sziasztok! Le szeretném cserélni az Infocus sp 4805-ös vetítőmet,csak a felbontás miatt,különben tetszik a képe. Amiket nézegettem Sim2 ht300plus 720p használt. A másik Infocus SP8600 full HD-s új. Kb egy árba lennének. A Sim2 tudom,hogy jobb gép,de sajnos 3,5m-ről csak 165cm széles képet vetít. Én viszont 2m széleset szeretnék. Ti mit ajánlanátok,lehet más típus is?

(#5493) csibi_


csibi_
csendes tag

Sziasztok !

Néhány hónap óta üzemeltetek egy kocsmát Budapesten, a XIV. kerületben.
Van két LCD tévém, de erősen gondolkodom azon, hogy a foci eb 3 hete alatt beüzemeljek egy projectort is.
Mivel most induló vállalkozásról van szó, nem tudok beruházni projectorba, ezért ha fel tudna ajánlani számomra valaki mindkét fél részére előnyös konstrukcióban egy HD képes eszközt, az nagyon érdekelne.

Köszönöm

(#5494) cannibal


cannibal
senior tag

Sziasztok! Nemsokára EB és Olimpia! Remélem lesz valami jó kis akció projektorok terén is! Ha esetleg hall valaki valami best buy-ról mindenképpen dobja fel ide! Részemről egy 720p projektorra várok panelszobába lenne 3m-ről vetítenék vele. Egy kis játék pc-ről, sok sorozat és természtesen filmek is :)

(#5495) Bluerainbow


Bluerainbow
Közösségépítő

Sziasztok
Teljesen új vagyok projektorok terén , szükségem lenne a tanácsaitokra.
Kicsi a szobánk 3x3 . Jelenleg egy 42 inches lcd van benne , de projekorban gondolkodom,ha van értelme.A vásznat a mennyezetre rögziteném ,hogy az lcd tv elé lehessen leengedni. Lehet-e ?
Ebben az esetben a vászon és a gép között kb 2,5 méter távolság lenne. Mekkora képet lehet ilyen kis távról vetiteni ? A sötétités nem gond , viszont van egy dolog amitől nagyon félek. A zajszint. A gép gyakorlatilag az ágy felet lenne (a fej felett) kb 2 méterre. Nagyon allergiás vagyok a ventillátor zajra. Mennyire hangosak a projektorok ?
Esetleg a véleményeteket kérném a következő gépekről:
BENQ MS 513 , BENQ MS 510 .
Válaszaitokat előre is köszönöm :R

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#5496) szaszlaci válasza Bluerainbow (#5495) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia!
A vetített képméret a projektortól függ, de olyan 1 – 2 méter széles kép között kell valahol gondolkozni.
Vásznat elé lehet rakni, de ha sima rolós, akkor hullámzani fog.
Alapvetően a DLP gépek hangosabbak, főleg a nagyobb hűtésigény miatt, pedig ilyet javasoltam volna. Tehát marad az LCD, de az sem lesz hangtalan.
A két Benq neked nem lesz jó, mert túl fényesek és csak SVGA felbontásúak. 1000 Lumen körüli, HD vagy FHD felbontású gépet kellene keresni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5497) Sly189


Sly189
senior tag

Sziasztok, új vagyok még itt.

Valóságos az a reményem, hogy 130 000Ft alatt találok min. 720p tudó projektort?

Milyet érdemes venni?
Használtból hány üzemóráig van értelme megvenni?
Milyen márkát ajánlotok?
4 méterről milyen nagyságú képet érdemes nézni (vetített képet )?

Várom a tapasztalt válaszokat, illetve ha van pár jó aprós link, vagy új áron jó projektor!

+ Olvastam, hogy valamilyen speciális falfestékkel nagyjából lehet helyettesíteni a vásznat. Az miaz?:)

(#5498) kisgyerek85 válasza Sly189 (#5497) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Batyo-t keresd fel avforum-on. Vele biztos nem lősz mellé. Jelenleg is hirdet két projektort.

[link]
[link]

(#5499) yodamastah válasza kisgyerek85 (#5498) üzenetére


yodamastah
őstag

Ezek kozul a H78 a jo vetel.

(#5500) HeavyToys


HeavyToys
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Jelenleg egy könyvtárban melózok és nyertünk az aktuális pályázaton, aminek keretében az informatikai infrastruktúránkat tudjuk fejleszteni.

Szeretnénk egy projektort vásárolni, amellyel főleg prezentációk, előadások anyagai lennének kivetítve. Néha esetleg filmeket is vetítenénk 10-20 fős csoportok számára. A bekért pályázatban igencsak homályos projektor és vetítővászon elnevezés szerepel, amelynek nettó bekerülési összege 133 és 49 ezer forint.

A kérdésem az lenne, hogy hasonló árkategóriában milyen típust tudnátok ajánlani? Hely az megoldott, szóval nem kell közelről vetíteni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.