Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecii
csendes tag
válasz marciart11 #3351 üzenetére
Köszönöm
Valóban jobbnak tűnik mint a Samsung! (Optoma HD200X)
Minőségben is jó? Mennyi egy izzó ebbe?
Inkább válasszam ezt?Köszi
-
BBéci
legenda
válasz marciart11 #3354 üzenetére
Sokkal jobb mint egy Samsung, vagy konkrétan az A600???
Melyik Samsungot láttad az utóbbi 2 évben gyártottak közül?
Az A600-ról Balagee sok szépet és jót írt, mesélt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
joe999
tag
A sógoromnak van Samsung A600-a. DLP-hez képest határozottan csendes, szerintem hangban LCD-k között is megállja a helyét. Az optika ebben az árszegmensben kimondottan jó, elég éles és CA is alig látszik. Nekem a színek alapból tetszenek, a gamma nem az igazi, elég nehéz belőni, ha van mód rá, akkor forrás oldalról kell belenyúlni.
Szerintem annyi pénzért, amennyiért most adják abszolút jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #3315 üzenetére
Nos! Egyszerűen nem tudom tovább titkolni hogy sötét vagyok a témához.
Szóval: kinéztem párat, az adott feltételekhez közelítőt, de nem tudom eldönteni hogy a 4:3-asok, vagy a 16:9-esek felé szűkítsem a kört.
Az addig tiszta sor, hogy office=4:3, movie=16:9.
A (natív?) 4:3-as is megtud jeleníteni 16:9-es képet? Fordítva?
Ha eleve csak 16:9-es kijelzőjű eszközök lesznek a projektorra aggatva, és nem csak prezentáció menne rajta, hanem pl. excel-ek, meg egyéb képernyők amelyek jobban fekszenek 16:9-en, akkor van jelentőssége, hogy melyik projektort választom?
Köszönettel -
szaszlaci
addikt
válasz ro_bert17 #3361 üzenetére
Gondolom prezentációra lenne használva kizárólag (Excel, PowerPoint, Word, .. mind ilyen kategória), akkor 4:3-as gépek között kellene nézelődni, mert tudomásom szerint ez a képarány jobban ki lesz használva az említett programokkal.
16:9 is megjelenít 4:3-et, 5:4-et és fordítva is.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
-
ro_bert17
őstag
válasz szaszlaci #3366 üzenetére
és (#3364) BBéci: Épp ez az. Szerintem 30%-ban prezentáció (powerpoint) lenne rajta, 70%-ban viszont szerintem klónban menne a kivetítés. Nem fix helyen lesznek a kivetítők ráadásul, és több fajta gépen lóghatnak majd.
(#3365) marciart11: Semmi mozi. Csak office, meló, prezentáció. A keret 250-300.
Én eddig ezekkel szimpatizálok:
- Dell 1610HD (vagy inkább Dell 4210X?)
- InFocus IN2116
- BenQ MX761
- InFocus IN3114
- Optoma EX-615
- Vivitek D930TXGondolom ebben az ársávban és kategóriában a trapézkorrekció az alap ugye?
Mit jelent egy forgalmazó adatlapján, hogy wlan opcionális? Ugyan az a termék elérhető wlannal?
Táska, és egész közelről is jó képet adó vetítő előny lehet.
Köszönettel -
marciart11
aktív tag
válasz ro_bert17 #3367 üzenetére
Rendben akkor gondolom szempontok között van a jó fényerő. A wlan annyit jelent, hogy wlan modulal is lehet rendelni vagy késöbb beépíteni, ebben az ár szegmensben amit kijelöltél, alap fogalom a trapéz korrekció, illetve a Lens shift. A képminőség mennyire fontos neked? Illetve a méret? És gondold meg a 4/3 at.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz marciart11 #3368 üzenetére
Méretre nem kell ultrahordozhatónak lennie. Ezért írtam, ha táskát is adnának hozzá, de eleve a 3 kg körüli súly nem jelent gondot.
A képminőség fontos lenne. Excel tábláknál pl. sokszor számítana. Meg ugye tényleg nem árt, ha prezentációnál saccperkábé hasonlóak a színek.
A legtöbb irodai 4:3. De ahogy az eszközeinket nézem itt meg a legtöbb lapos már 16:9. És belegondolva a legtöbbször tényleg klónban menne a képernyő. -
BBéci
legenda
válasz ro_bert17 #3369 üzenetére
Szerintem nem értetted meg, amit a klónról írtam. Pár kattintással beállítható, hogy ugyanaz a kép, film, táblázat más felbontással és képaránnyal jelenjen meg a két kijelzőn. A külső megjelenítőhöz tartozó kimenetet a vetítő felbontásához igazítod, tehát nem klónozod a laptop kijelzőjét. Ez a gyakorlatban semmilyen hátrányt, nehézséget nem okoz.
Például a noteszgépen 1366x768, a vásznon 1920x1080 felbontásban nézheted ugyanazt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ro_bert17
őstag
Ez mondjuk egész könnyen megeshet, hogy valamit nem értek. Ezért is próbálok képbe kerülni. Ráadásul tőlem gyengébb képességű felhasználók fogják használni a vetítőt, ezért szeretnék biztosra menni, hogy a lehető legkevesebb után állítgatással is viszonylag szép, és ne torz képet kapjanak.
Ráadásul ezek szerint én eddig butuskább vga vezérlőkkel, és kivetítőkkel találkoztam.
Tényleg nem szeretnék szemtelennek tűnni, de ha auto, auto beállításokkal minden szép, és jó lenne, az lenne a legjobb. Mi több, egyszerre két kivetítőt veszünk, tehát a hibázás eredménye kétszeresen jelentkezik.Egyébként nagyon köszi a segítségeteket az értetlen fejemnek!
-
szaszlaci
addikt
válasz ro_bert17 #3371 üzenetére
Ahogy láttam, programok használatát mindig úgy magyarázza az oktató, hogy a saját monitorát nézi, nem a vetített képet.
Szóval ha a monitor felbontása nem nagyobb HD-nál, akkor felesleges FHD projektort vásárolni.
(Csak hogy bonyolítsak, 16:9-es vászon nem igen van, csak kb négyzet alakú, szóval ott is kell számolj a képmérettel és a hozzá tartozó árral.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
ro_bert17
őstag
válasz szaszlaci #3372 üzenetére
Na-na! Szerintem már így is túl bonyolítom a témát, főleg a hozzá nem értésemmel!
A full hd-t produkáló projektor csak pillanatnyi elmezavar volt nálam. Azóta már rég le tettem róla.
A kivetítés meg, és most lehet pofán verni, a legtöbbször szerintem falra lesz. Sőt! Van ahol apró rücskös a fal, még csak nem is sima. -
BBéci
legenda
válasz szaszlaci #3372 üzenetére
"Csak hogy bonyolítsak, 16:9-es vászon nem igen van, csak kb négyzet alakú"
Ezt nem értem.
(#3373) ro_bert17
Mostanáig szép és színhű képet emlegettél, na azt elfelejtheted, ha átlagos, normál falra vetítesz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz szaszlaci #3376 üzenetére
Az a lényeg, hogy van, létezik, kapható 16:9 arányú vászon, a nappalim plafonjára is olyan van felszerelve. De ezt Te is tudod, viszont az idézett mondatodból másra lehet következtetni.
-
ro_bert17
őstag
válasz marciart11 #3379 üzenetére
Nos valóban. De akkor mivel tud többet egy kétszer, háromszor ennyibe kerülő projektor??
-
-
ro_bert17
őstag
Köszi! Én is ezt sejtettem.
(#3383) marciart11: Bár árérzékeny lesz a vásárlás, és köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem, de én úgy érzem hosszabb távon kifizetődőbb lehet egy drágább eszköz, ha bízom abban, hogy az jobb minőségű lehet technikailag, összeszerelésileg.
Tehát még mindig a közül az említett pár közül szeretnék választani, ha esetleg tényleg nincs sokkal jobb vétel ebben a sávban. Már írtam a beszerésnek, még ott is szelektálódhat azért a kínálat.
-
OddMan
őstag
válasz marciart11 #3383 üzenetére
Az LCD projikban persze, hogy van "Lens Shift", de az olcsóbb kategóriájú DLP vetítőkben sajnos egyáltalán nincsen.
Persze az is igaz, hogy DLP-t inkább csak házimozira vesznek a legtöbben és nem prezis célokra.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
válasz marciart11 #3386 üzenetére
Egyetértek, prezire én sem vennék drágábbat.
Azt viszont nem értem, hogy prezentáláshoz miért nem inkább LCD projit választatok? Az LCD projikat a nagy Lens Shift miatt sokkal könnyebb elhelyezni és gondolom prezinél ez az egyik fő szempont, ha csak nem fix helyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
ro_bert17
őstag
válasz szaszlaci #3389 üzenetére
Túl sok viszonyítási alapom nincs. De ha jól következtetek, akkor egy nagyobb natív felbontású projektor részletgazdagabb képet ad. Gondolom ez pl. pont excel tábláknál jelenthet valamit, hiszen nem kell nagyítani táblát, mert elég részletazdag képet ad eleve.
Az összerakást meg arra értettem, hogy pl. jobban megtervezik a hűtését, mindenféle csilivili porszűreket szerelnek bele, stb. De ezt Ti biztosan jobban tudjátok. -
BBéci
legenda
válasz ro_bert17 #3390 üzenetére
Nem kell nagyítani???
Mi köze a képméretnek a felbontáshoz? Pláne excel vetítése esetén, amihez a legegyszerűbb projektor is megfelelő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ro_bert17
őstag
Csak a monitorok felbontásából indultam ki. Ott egészséges a natív felbontás ugye? A többi zavaros, homályos.
Projektornál is tapasztaltam ilyesmit. A kivetített excel szemcsés, homályos volt. Nekem úgy tűnt kevés a pixelek sűrűsége az elég éles, részletgazdag képhez. A tábla nagyításával láthatóbbak lettek a cellák, és annak tartalma. Nem bánototta úgy a szemet.
Rosszul ítélem meg? -
BBéci
legenda
válasz ro_bert17 #3392 üzenetére
Legalább ötször elolvastam a hozzászólásodat, de még mindig nem értem.
A vetített kép, csak akkor zavaros, homályos, ha valami nincs rendben.
A vetítőt a vászonhoz igazítjuk, hogy annak teljes méretét, felületét kihasználja, így további nagyítás nem lehetséges és nincs is rá szükség. Ha valami kis méretben nem elég részletgazdag, az a nagyítás tovább rontaná.
A pixelek sűrűsége valóban lényeges, ezért találták fel a full HD-t, ami sokkal részletgazdagabb megjelenítést tesz lehetővé, mint például az 1024x768. Viszont Excelhez ez utóbbi is bőven elegendő.
Amikor full HD vetítővel nézek SD tévéadást, bizony elég vacak a kép, ha Blu-ray filmhez hasonlítom. Azon semmilyen trükközés nem tud javítani, a lejátszóban illetve a projektorban lévő skálázó processzor képességei határozzák meg a képminőséget.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
válasz ro_bert17 #3392 üzenetére
Azért ne feledd, hogy egy monitort általában az átmérője 1-, legfeljebb 2x-es távolságáról nézed. Vetített képnél mondjuk 30 ember esetén teljesül ez, vagy távolabb vannak?
A homályosság talán a nem natív felbontáson kapott jel eredménye.
A többi részt én se igazán értem.[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
OddMan
őstag
Az epson milyen időközönként szokott új modellel megjelenni a piacon?
Nézegettem a TW3200-at, de most már lehet, hogy meg kellene várni az utódját.Ezt a tesztet olvasta valaki? Hát eléggé érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Mivel a 3200 nemrég jött ki, igy ki tudja mikorra várható az utód. Úgyhogy nem hinném hogy érdemes rá várni. Persze ez csak az én véleményem.
Ha mindig csak az utódot várnánk, akkor soha nem vennénk semmit sem.A teszt igen érdekes. Olvasgattam fórumokat ahol szintén elemezték ezt a tesztet. Pár helyen azt állapitották meg a kedves hozzáértők, hogy ez hülyeség (főleg azok mondták ezt, akiknek TW3600-a van), de a legtöbb tulajdonos szerint ez igaz. Amúgy külföldön nem olyan vészes a két proji ára közötti különbség. Valahol csak $100...
Én ma megyek megnézni egy Samu A600-at. Aztán döntök.
Most felvetődött ez az optoma HD200x, hááát. Nem láttam még se tesztet, se a projit, de ha abból indulok ki, hogy milyen volt a HD20... Persze ettől még lehet jó is.[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Azt hittem, hogy a 3200-as valamikor 2009-ben jött ki. Akkor ezek szerint tévedtem.
Az Optoma HD200x rosszabb, mint a HD20. Az Optoma oldalán a spec.-ban írják, hogy kontrasztban és fényerőben is gyengébb a HD200x a HD20-nál.
A Samu meg szerintem jobb, mint a HD20.
Nálam már csak az A600 meg a TW3200 maradt. A többi hasonló árú proji mind gyengébb szerintem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
robert, én még mindig ott tartok, h érdemes lenne a vetítési és a nézési távolságokat összeszedni... meg h hova tudod elhelyezni a' ojjektumban a műtárgyat.
bár igazából a 200k környéki prezis projiknál olyan nagy mellényúlás és választék nem is lehet.
1024x768 alá nem menni, és minél nagyobb fényerő. pont.
ha már natív 16:9 kell (amivel 4:3 kép is veszteségmentesen, majdnem akkora méretben előállítható, mint egy natív 4:3), érdemes elgondolkodni egy 720p vetítőben.
natív 4:3-at 16:9-re rábírni, h notin/gépen ne kelljen még pluszban mókolni, szinte lehetetlen, azaz macerás tud lenni.
az acernek van 16:9/720p vetítője (ez felbontásban szinte minden kinagyításhoz elég), 2500 lumennel, ez fényessséges módban egy picit utánlőve már sok mindenre elég lehet. Acer eMachine V700 néven meg ACER H5360 neveken fut. h lehet-e kapni, nem tudom. 170k környékén hozzá lehet jutni.
ha ehhez a fényerőhöz más prezis projik 200k környékén csak szignifikánsan viszonyulnak, akkor jó választás. arról nem is beszélve, h adott esetben, haza lehet kommunizálni házimozizáshoz.[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Igen én is igy gondolom.
Most jövök a bemutatóról. Sajnos nem sikerült megnézni a samut és az epsont egymás mellett. A technika ördöge közbeszólt.
Tudom egymás után megnézve nem az igazi, de azért jobb mint a semmi. Mind2 projektort alapbeállitásokkal használtuk, illetve az Epsonnál egy időre be volt kapcsolva az auto iris. Samu Movie1, Epson Cinema módban.
A tapasztalatok:
Epson:
+ Élesebb, rajzfilmekhez picivel jobb kép (szerintem).
+ Gyors jeleneteknél sincs probléma
+ Lens shift
- KontrasztSamu:
+ Kontrasztosabb, de mattabb is.
+ Design az tényleg tuti
- Szivárvány
- Gyors jeleneteknél egy enyhe elmosódás volt látható. Ezt a bnőm látta igazán, az én szemem annyira nem vette észre, mig fel nem hivta rá a figyelmemet.Ami viszont igy külön-külön nézve elmondható, hogy az Epson fehérje igy egész jó volt. Tehát ha az ember nem egymás mellett nézi a két projit (Epson + HD20 volt az anno), akkor nem érzékelhető a fehér sárgássága. Egy filmrészletnél próbáltuk ki azt, hogy először a megállitott képet megnéztük a samun aztán az epsonon. Igy azért érzékelhető volt a kontrasztbeli különbség, de külön-külön nézve nem igazán.
Azaz mind2 megéri az árát és mind2 nyújthat ugyanolyan élményt.
Nekem ami zavaró volt egy kicsit a samun az a rainbow effect és nem is a film jeleneteiben, mert azokat nem nagyon láttam, hanem a feliratoknál. Persze gondolom ezt meg lehet szokni.
Nehéz végkövetkeztetést levonni. Még én sem döntöttem el. De egyre inkább az Epson a nyertes nálam.
Erről eszembe jut egy ismert dal részlete:
"Oh mondd, Te mit választanál? ... Oly nehéz a választás!" -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest