Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Kernel #34907 üzenetére

Igen ezt tudom, alap..
    USB-SATA átalakítás, 2,5" táplálva USB-ről van, illetve Windowsnál ismert jelenség az aktív USB-port.
    Hirtelen árammegszakítás, erőltetett parkolás, hogy árt-e, vagy sem akkorát neki, az kérdéses. Egy merevlemeznek (elvileg) ki kell bírnia, ha kihúzzák alóla a tápot, max, ha adatkapcsolat volt és pufferben a cuccok, azok azok vesznek el. Na de folyamatosan, x időn keresztül, több 100-1000 alkalommal megszakítani, és semmi negatív hatása nem lesz?? Hát nem tudom...
    Windows, illetve Linux is a megfelelő helyre kattintva full leállítja, gondolom nem véletlen van azoknál se így beállítva gyárilag.
    Igaz nem kísérleteztem ki, hogy ennek hiányában biztosan tönkremegy-e, vagy sem - bár hallani itt PH!-n is bizonyos esetekről - de nem is akarom kísérteni a dolgot. Már hangra is bőven érezhető a kettő a különbség, hogy melyik az "egészségesebb". :K

(#34908) brd: "Ugyanabban a portban akkor telepíti újra, ha a leválasztásnál használsz valamilyen külső programot, ami nem csak leválasztja, hanem az illesztőprogramot is eltávolítja a portról."
    Ilyet nem nagyon csinál egyik külső leválasztó se. Ilyet csak Windows 8.x-nél láttam, ha gépházból távolítom el, mert az full leszedi az eszközillesztőt is.
    Sőt, ha a Windows sajátjával választom le és uazt a portot használom, akkor is többször előfordul(hat), hogy újból telepíti egy restart, vagy akár újbóli csatlakoztatás után, tapasztaltam több rendszernél is.

Új hozzászólás Aktív témák