Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Vágólapról másolnék be több URL-t és fájlokat kellene letölteni. .PDF fájlok.
Ez a program képes rá?
Free Download Manager
4.5 csillag, 118 ratings
https://apps.microsoft.com/detail/xpdlmkftxtdhsd?hl=en-us&gl=US
A Windows-om magyar csak azon nem látni értékelést és ezért nyitottam meg a weben az amerikai régiós Microsoft Store-t. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Van olyan program, ami például egy diktafonnal felvett beszélgetésből szöveget csinál amiben talán még keresni is lehet szavakra? -
tknof1871
őstag
Üdv! Youtube-DLG nem frissül, hibaüzenet: HTTP Error 451: Unavailable For Legal Reasons
A Youtube-DLG-nek vége? A wikipedian ezt írják:
In August 2023, German hosting company Uberspace took down the original domain of youtube-dl at their premises and shows a ruling decision of Landgericht Hamburg, a regional German court order, banning the hosting of mere information and the linking to the actual github development pages. The github subdomain webpage remains in place. -
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan program, ami letölti a coub.com fiókom tartalmát. A videókat, amiket csináltam, és/vagy a videókat amiket lájkoltam?
-
tknof1871
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ez a videó linkje.
Most megpróbáltam megnézni, de nem voltam bejelentkezve a youtube-ba. Inkognitóban megnyitottam a böngészőt. Azt írta a youtube, Jelentkezz be az életkorod megerősítéséhez. Akkor ez valamiért korhatáros videó. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Van egy youtube videó amit leakartam tölteni. Youtube -DLG és 4K Video Downloader nem tudta. Megpróbáltam feltölteni a coub-ra, arra gondoltam onnan majd letöltöm, de azt írta Access to this video is denied by the owner. De a böngészőben meg lehet nézni a videót. Nem privátra állított videó. A youtube eljutott arra a szintre, hogy a videói böngészőben megtekinthetők, de letölthetetlenek? -
tknof1871
őstag
Üdv!
Milyen programok vannak, amik PDF fájlban tudnak OCR funkciót, karaktert felismerni. Csinál belőle olyan PDF fájlt, amiben már rá lehet keresni a szavakra. A szöveget legalább CTRL-C-vel ki lehet másolni és .TXT fájlba menteni. Egyszerű a használatuk, telepíteni kell a PC-re. Ne kelljen havonta, évente újra megvenni a licenszt. Offline működjön, ne küldje el a dokumentumot. Ez lehetséges vagy mindenki valami felhőben csinálja az OCR-t?
Néha tényleg nagyon jó lenne egy egyszerű program ami jól működik. Például az Abbyy FineReader PDF Standard for Windows 99 euro a licensz évente. Szívnám a fogam egy ideig ha 99 eurot kellene fizetni de örökre szólna a licensz és többet már nem kellene fizetni. De évente 99 euro-t fizetni egy átlagembernek kicsit fáj.
-
tknof1871
őstag
válasz
bluemirage
üzenetére
Üdv! Nem irodai környezetben dolgozok, de megkérdezem, használhatom-e valamelyik fénymásolót. Hát nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult lesz.
Beleolvastam a 4 Ways to Make Great Photocopies - wikiHow oldalba.
Szóval a kontrasztot kell állítani. Jól teszem, ha lepucolom az üveget és viszek jó minőségű papírt. Milyen papírt válasszak? Van valami jellemző (az árán kívül) amiből tudni lehet, melyik papír lenne a legalkalmasabb? A CANON Red Label Professional egy elég drága papír, viszont azt hiszem a Red Lable és a Professional csak azért van a nevében, mert jól hangzik. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Van néhány papír dokumentum, amin a betűk halványak, alig látszanak. Amikor nyomtatták már rég tonert kellett volna cserélni. Scannerrel PDF fájlba lettek beolvasva. Ha kinyomtatom, akkor még rosszabbul látszanak a betűk mint az eredeti papíron. A nyomtatásnál nincs kipipálva, hogy takarékoskodjon a tonerrel. Mivel lehet növelni a betűk láthatóságát? Van erre program? Vagy megint be kellene olvasni az eredeti dokumentumokat de most valamilyen képfájlként és képszerkesztővel növelni lehet a betűk láthatóságát? A PDF vagy a képfájl esetében lehet feljavítani a betűk láthatóságát?
Néha ki kell nyomtani őket, mert valakiknek muszáj megtekinteni. Hivatalos dolog. Le kell adni. Mindig reklamálnak. Az eredeti dokumentumokat meg nem fogom kiadni a kezemből, mert ha elvesztik, akkor nem tudom pótolni.
-
tknof1871
őstag
Üdv! A neszetools.hu hogyan jött létre és kik csinálják? Nem látok rajta reklámokat, akkor hogyan lehet fenntartani az oldalt?
Hogyan sikerült ennyi programot összegyűjteni? Ezeket ingyen adták a programok készítői?
(Nem azért kérdezem, mert én is bele akarok vágni egy ilyen oldal létrehozásába. Csak böngésztem az oldalon és eltűnődtem rajta) -
tknof1871
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
2 módszerrel csináltam. Vágólapra másoltam az oldal URL-ét, ráklikkeltem a 4K Video Downloader zöld gombjára "URL beillesztése". Kijelöltem az URL-t és ráhúztam a 4K Video Downloader ablakára.
Kipróbáltam youtube-al, ott teljesen jó.
Egy másik videómegosztón letöltött videót de nem azt ami azon az oldalon volt. Olyan videót töltött le ami az ajánlott videók között se láttam.Innen van a 4K Video Downloader és a Youtube-DLG: NeszeTools https://neszetools.hu/
-
tknof1871
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Portable verziókat próbáltam.
Nálam nem tölti le a 4K Video Downloader. Azt írja Hiba: ismeretlen hely. Előtte frissítettem. Beállításokban terhelés biztonságos, csak 1 szálon tölt le.
Youtube-DLG default beállítással ....unknown_video "toldalékot" tesz a fájlnév végére. Átnevezem a fájlt és a végét kijavítom .mp4-re akkor lejátszható lesz a videó.Nemrég cserélték optikaira a kábelt a lakásban. Nem ez lehet a baj, ugye? Kábelcsere előtt évekig használtam a Youtube-DLG-t (portable verziót) és akkor mindent leszedett.
-
tknof1871
őstag
-
tknof1871
őstag
Üdv! OneNote
A Microsoft OneNote programja tudja az OCR (optical character recognition) funkciót? Googleben rákerestem és nem egyértelmű, sokan azt írják nem működik. PC-n szeretném képfájlokon (.jpg, .tif, stb) és PDF fájlokon használni ezt a funkciót. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Youtube-DLG nem frissíthető, de még működik.
A hibaüzenet:
Youtube-dl download failed [<urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed (_ssl.c:581)>]
Hogyan lehet megoldani? -
tknof1871
őstag
Üdv!
Törölt fájlt próbálok visszaállítani EaseUS Data Recovery free verzióval. (olyan pici fájl, bőven 100 MB limit alatt van.)
Problémába ütköztem. Megvan a fájl de nem ajánlja a visszaállítást. Felsorol okokat miért ne állítsam vissza, pl lehet nincs meg minden darabja a fájlnak.
Ennek előbb az egész merevlemezt végig kell vizsgálnia? Minden törölt fájlok visszaállítására való program így működik? Jó, hagyom végigfutni de nem tudja befejezni az egész HDD-t. Hibával kilép: EaseUS Data Recovery Wizard has encountered a problem and needs to close.
BTW amikor fut magyar nyelvű, telepítés után egyből magyar lett, ami kicsit furcsán hangzik. Visszaállítás helyett Felélesztés van. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Youtube-DLG update után (először mindig frissítem) letölt egy youtube videót és download completed de a status warning. Miért warning? -
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871
üzenetére
Üdv!
Adatokról biztonsági másolat készítése backup HDD-re.
Van ilyen program ami ezt tudja?
Ha van új fájl akkor azt átmenti a backup HDD-re. Ha megváltozik egy fájl tartalma, mert mondjuk hozzáírok valamit egy szöveges dokumentumhoz, akkor a régi fájlt felülírja a backup HDD-n de rákérdez hogy felülírhatja-e. De ha egy fájlt valamiért törlök a HDD-ről akkor azt ne törölje a backup HDD-ről.
A backup HDD-re a másolást lehet úgy csinálni, hogy utána bitenként ellenőrzi, hogy tényleg hibátlanul másolta át? Tudom, ez hosszú, nem baj. Pl. a Total Commander másolás után nem tud bitről bitre ellenőrizni csak MD5-öt használ. (Látszik, nagyra értékelem az adatok épségét.)
Ugye a lehetséges legbiztosabb ellenőrzés ha másolás után bitről bitre ellenőrizzük tökéletes lett-e a másolat?Amikről backup-ot akarok azok olyan HDD-k amik vagy mindig vagy alkalmanként vannak a PC-ben. Szóval vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Feliratozni akarok videót. Nem akarom ráégetni a feliratot a videora bár azt hiszem mindegy külön fájlba menti a feliratot vagy ráégeti. Talán jobb a külön feliratfájl mert akkor lehet a videolejátszóban állítani a font méretét, stb.
Van az a egyszerű kis program, azt hiszem telepíteni se kell csak kicsomagolni. Nem jut eszembe a neve.
Filmekből vannak pár perces klippek és azokhoz szeretnék feliratot csinálni. A teljes feliratot letöltöttem és ezekhez a pár perces klippekhez akarok feliratot csinálni. Ezek mondjuk a filmek drámaibb jelenetei.
off
csak nálam változott meg a fórum külalakja? -
tknof1871
őstag
Üdv! Kellene egy PDF merge vagy egyesítő program. Valami ismeretlen weboldalnak nem akarom odaadni, elküldeni a dokumentumokat mert nem tudom mit csinálnak az adatokkal amik a papíron vannak. Microsoft Store-ban találtam egy PDF Jack Free nevű programot. Az alkalmazás ezeket a műveleteket végezheti el: hozzáférés az internetkapcsolathoz. Akkor ez is elküldi valahova a PDF fájlokat, egy külföldi szerverre ami majd egyesíti és visszaküldi? Tehát nem maradnak a PC-men a dokumentumok?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Adatokról biztonsági másolat készítése.
Hogyan kellene biztonság másolatot csinálnom a HDD-imről? Telepítsek valami szinkronizáló programot vagy elég a Total Commanderrel?
Most van a PC-ben 2 HDD tárolóhely-ként (lényegében RAID 1) D partíciónak (adatoknak, néhány program is oda van telepítve de foleg adatok vannak a D-n, a C egy SSD-n van). Amik nincsenek mindig a gépben: 1 régebbi HDD C és D partícióval (onnan persze csak a D-ről szeretnék biztonsági másolatot, 2 másik HDD adatokkal amiknek a tartalma más mint a tárolóhely tartalma. Ezeket mind szeretném menteni 1 db nagyobb HDD-re.
Tehát itt vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe. Ezt hogyan kellene csinálni? Nekem a TC egyszerűbb mert azt ismerem és használom de az meg néha feldob olyan üzeneteket, hogy valami fájlnak túl hosszú a neve és megáll a másolás. Én meg persze nem akarok készenlétben lenni a másolás közben és várni mikor függeszti fel az üzenettel a másolást.Másik kérdés. Ha van egy backup HDD ami (hát nyilván) csak alkalmanként van a gépben, akkor kellene valami ami ellenőrzi, hogy épségben maradtak rajta a fájlok, mikor legközelebb beteszem? Nem értek hozzá. Mondjuk úgy kellene másolni, hogy minden fájl kap egy CRC-hez hasonló fájlt és ha beteszi az ember a backup HDD-t a gépbe akkor azon lefut egy ellenőrzés és minden fájlt ellenőriz? Arra gondolok kb. mint egy torrent kliensnél-nél, ha egyszerre minden letöltésen elindítunk egy kényszerített újraellenőrzést és akkor minden letöltött fájlt ellenőriz a torrent kliens, hogy a fájl épségben van-e. Vagy backup HDD-hez nem kell ilyesmi és elég azt nézni mit mond a backup HDD-ről a Hard Disk Sentinel? Tehát ha Hard Disk Sentinel azt mondja már nem 100% a meghajtó állapota csak akkor jön el az ideje, hogy lemásoljuk vagy tükrözzük a tartalmát egy másik egy második backup hdd-re?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Tárolóhelyekről (két HDD tükrözve) törölt mappákat/fájlokat is lehetséges visszaállítani? Van free program ami jó a visszaállításra?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Youtube-DLG-vel már nem tudok coub videót letölteni. Letölt egy mp4-es fájlt de üresen. Updatelem Youtube-DLG-t de akkor se jó. Options-ban kell valamit állítani vagy nem is lehet már coub videót letölteni?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Maganszemely_vamkezelesi_megbizasa_kozvetett_kepviseletre.rtf fájlt megnyitom a WorldPad-al és a szöveget jól helyezi el a lapon de a táblázat az nem fér ki. Oldalra kilóg. Miért nem jó a táblázat? Nem szerkesztek bele. Már többször letöltöttem a postáról ezt a fájlt, midig ilyen rossz a táblázat. Másik programmal kell megnyitni? -
tknof1871
őstag
Üdv! Van ingyenes program amivel fájlt lehet törölni végleg, úgy hogy soha senkinek se sikerüljön visszaállítani?
-
tknof1871
őstag
Üdv! PC-re milyen flashcards program használható úgy, hogy a megoldást be kell/lehet írni a billentyűzeten? Irregular verbs tanulásához szeretném használni.Tehát 1 szónak akár 3 past tenses alakjai is lehetnek.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Egyszerű ingyenes programot szeretnék. Lyrics videó készítéséhez. Videó nem lenne megvágva csak a szöveg hozzáadva. Mindegy ráégetni a videóra a szöveget, vagy külön fájlba menteni, mert a PC-n lesz lejátszva.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Kicsi .xls fájlokat szeretnék szerkeszteni. PC-n, win10 home-on. Ehhez mi a jobb választás?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Lehetséges letölteni ezt a 8 másodperces videót? Csak az első 1 másodpercet sikerült. [link]
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lehet, hogy bizonyos feladatokra léteznek összekattintós megoldások, de egy nyelvtanító szoftver túlzottan komplex ahhoz, hogy ilyesmi megoldható lenne, hacsak nem készít valaki egy ultrabrutálisan okos "keretet" ehhez, amit nehéz elképzelni, hogy sikerülne úgy elkészíteni, hogy univerzálisan alkalmazható legyen...
Sajnálom. Pont erre lenne szükség. Mondjuk minden tízedik(?) embernek így lenne könnyebb vagy egyáltalán lehetséges a nyelvtanulás (is). Vázlatosan olyan egyszerű milyen program kéne.
A Duolingo-t megírni hány munkaóra lehetett a programozónak/programozóknak? Csak a programot. Nem beleszámítva a tananyag, nyelvtani feladatok megfogalmazását/leírását, képek összeszedését, voice generatort csinálni.
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Üdv! Tetszik a Duolingo felépítése, a módszer, de nem elég alapos. Nagyon rövid, a tartalma kevés. Van egy angol nyelvoktató könyvem. Tankönyv és munkafüzet. Alaposabban leírja a nyelvtant, szerteágazóbb, több feladat van benne. És ami fontos magyarról tanít angolra. Csak nekem a könyvből tanulás nem megy.
Programozói ismeretek nélkül tud csinálni a könyvből egy Duolingo-hoz hasonló programot vagy applikációt egy amatőr? Ha lehetséges akkor hanggenerátorral.
A "tudásfa" (így nevezi a Duolingo a tananyagot vagy tantervet) sokkal több egységből tevődne össze, mert a könyvben több részre oszlik szét az, ami a Duolingó-ban csak egy.
A feladatok hasonlóan néznének ki. Mondat lefordítása, vagy egy szó megfelelő alakját kell beírni egy hiányos mondatba.
Saját célra készülne, nem lenne terjesztve, mert az biztos illegális.
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Zseniális!!! Nagyon tetszik ez a módszer. Van egy világos struktúra. Végig kell menni leckéről leckére. Jelzi mi a hiba. Van felejtés, gyakoroltatja a korábban befejezett leckéket. Ha jó akkor jutalmat ad. Ranking system.
Ezzel tanulni nem nyűg volt, hanem pozitív élmény és ez nekem új.
Van még ugyanilyen vagy hasonló oldal, ami magyarról tanít angolra?
Van még ugyanilyen vagy hasonló oldal, ami magyarról tanít németre?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen program amivel jobb egy idegen nyelv szavait gyakorolni, hogy ne felejtsük el? Aminek egy adott készlete van, vagy amit a tanulás során én töltök meg a szavakkal, amiket éppen megtanultam?
A fizetős vagy az ingyenes jogállásúak?
Angol és német nyelv tanulásához. Nulla tudásról indulva.
Win 7-re.
Szeretnék példát kérni mindkét nyelv esetében.
-
tknof1871
őstag
A JDownloader 2 BETA verziója is képes Youtube videót letölteni minden felbontásban. Első próbálkozásra nem ment. Utána letöltött valami FFmpeg dolgot, mert ez még kellett hozzá. Pontosan nem értettem. De azóta 4K-s Youtube videót is letölt. A JDownloader emellett egy letöltés kezelő vagy letöltőasszisztens-program is. Nagyon tetszik.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen programmal lehet bármilyen felbontású videót letölteni Youtube-ról? A DVDVideoSoft Free YouTube Download-re jó volt. Aztán már az is csak maximum 720p-ben töltött le. A program frissítése után meg a letöltés elindításakor le is áll. Sehogyan se tölt le.
-
tknof1871
őstag
Üdv! JDownloader letöltőprogramot használok. Minden indulásnál kiírja:
You are using a wrong Java version. Please use an original Sun Java. Start JDownloader anyway?
Your Java Version:
Runtime name java(tm) se runtime enviroment
Runtime Version 1.8.0_31-b12A Java.com oldalán teszteltem a Java-t de ott jó:
Congratulations!
You have the recommended Java installed (Version 8 Update 31).Eddig szerettem a JDownloader letöltőprogramot. Használjak másikat vagy ez a probléma megoldható?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Melyik videolejátszót ajánljátok, amit nem kell telepíteni? Kicsi, egyszerű, benne vannak a kodekek.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
.mkv videóból akarom a feliratot kivenni. Nem a videóra van ráégetve.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan program, ami megmondja, mivel telt meg majdnem a C partícióm? Nem sok és nem nagy programokat telepítettem oda, de majdnem megtelt. Böngészési előzményeket már töröltem.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha le akarom tölteni az egész winamp.com oldalt a winamp telepítőkkel (a különböző verziójúak) együtt, az lehetséges? Ha igen, akkor mivel?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ajánlana valaki olyan médialejátszót (filmnézésre) és file managert (Total Commander-re hasonlító), amit nem kell telepíteni? Tehát flash drive-ra se.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen program az, aminek megadhatom, hogy figyeljen egy fájlt és/vagy egy mappát, vagy többet is, és ha azok megváltoznak, akkor másolja őket egy valamilyen meghajtó megadott mappájába? Tehát ami nekem fontos, az legyen meg 2 példányban. Ez is tükrözés?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen szövegfelolvasó programot érdemes használni, ami a vágólapról olvas fel?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Fém alkatrészt kellene terveznem. Az biztos, hogy esztergálni és fúrni is kell. Talán marni. A kész tervet aztán szeretném kinyomtatni és úgy elvinni annak, aki majd legyártja az alkatrészt.
Az AutoCAD-ről már régen is sok jót hallottam. Jó erre a feladatra? Egyszerűen bele lehet jönni a használatába? Amúgy nem egy eszméletlenül bonyolult dologról lenne szó. -
tknof1871
őstag
Üdv! Melyik oldal az, amit megnyitok a böngészőben, és mindent kiír, amit meg lehet állapítani rólam? IP cím, OP rendszer, böngésző verziója, stb, stb, stb.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Java cikk indexről. Most tényleg el kell távolítani a Javat?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A Miranda IM csak csetelésre jó, másra is, pl-IRC-re is? Vagy IRC-re használjak valami mást? Például mIRC-et?
BTW! A mIRC a legjobb IRC kliens? -
tknof1871
őstag
Burn4free-vel akartam DVD lemezre írni. Csak úgy sikerült, ha rendszergazdaként futtattam. Ez gáz?
-
tknof1871
őstag
A .mdf és .mds kiterjesztésű fájlokat milyen programmal lehet használni vagy kezelni? Tudom, nem ez pontos kifejezés, hogy használni, kezelni, de nem jut eszembe a másik.
-
tknof1871
őstag
.PRC fájlt hogyan tudok megnyitni? Foxit Reader-rel próbáltam. A Foxit felajánlotta a PDF Creator telepítését, de azóta se tudja megnyitni.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Lehet azzal pénzt keresni, hogy a folding@home-hoz hasonlóan a gépem számítási képességét neten keresztül megosztom mással, egy szervezettel, hogy saját belátásuk szerint használják?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan médialejátszó, ami egyszerre tud két feliratot megjeleníteni egy film nézése közben? Pl. egyszerre az angol és a magyar feliratot.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Ha PDF dokumentumból szöveget másolok vágólapra, akkor néhány szavanként egy szó ketté lesz vágva, pl.: alkalmazand ó. Ez miért van? -
tknof1871
őstag
Üdv!
A Win. XP-ben lévő Microsoft Sam hangot szeretném használni szöveg felolvasásához. Úgy tűnik, az OS-el csak a hang települ, de olyan program nem, ami szöveget felolvas. Ezt külön kel megvenni a Microsofttól, mint ahogy az Office Word, Excel, stb.-t? Létezik ingyenes program, ami használni tudja a Microsoft Sam hangot? -
tknof1871
őstag
Köszönöm! A videón is mondják, ezt a funkciót sokan nem ismerik. Gondoltam, hogy alapból tudnia kell a TC-nek, Csinálhattak volna egy külön rubrikát, ahova be lehet írni, mert alapból egy átlag felhasználó nem gondol rá, a legördülő menüből kiválasztott értékek átírhatók. -
tknof1871
őstag
válasz
Nightvision1
üzenetére
A Total Commander? Abban nem találtam olyan lehetőséget, hogy pl. 199 MB-os csomagokat csináljon.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van néhány mappám, amit el akarok küldeni valakinek. Szeretném feltölteni őket egy file hosting oldalra, ezért meghatározott méretű fájlokat akarok csinálni belőlük. Akkorákat, amekkora fájlokat még éppen fel lehet egy ilyen oldalra tölteni. Jó lenne, ha akinek szánom, annak nem kellene csak ezért egy külön programot telepíteni. Mivel lehet megcsinálni?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Lehetséges az, hogy az én gépemet interneten összekötöm más gépével, és ezzel megnövelem a teljesítményét? Ha igen, akkor mire tudnám használni? Például videót renderelni Sony Vegassal gyorsabb lenne?
-
tknof1871
őstag
válasz
Horka1
üzenetére
Meg tudom nézni FF-ban. Az a mappa neve, hogy chas? Nem találom se a C: se a D: partíción ezt a mappát. A TC-t rendszergazdaként indítottam, a rejtett fájlok mutatását engedélyeztem, de nem találja. Valahol itt kéne lennie, C:\Documents and Settings\FIÓKNÉV\Application Data\Mozilla\Firefox?
[videolink] -
tknof1871
őstag
Üdv!
atv.hu-ról akarok videót letölteni. Hogyan lehet? FF böngésző DownloadHelper kieg..je nem tölti le. A GetASFstream Ver 2.1.0.8c se tudja letölteni. -
tknof1871
őstag
Üdv mindenkinek!
Szövegfelolvasó (TTS) programból melyiket ajánlanátok, ami angolul olvas fel? Magyar szöveg esetén egy telepítést nem igénylő SpeakBoard nevűt használok, ami szépen olvas fel női hangon. Angolhoz is egy hasonló puritán, faék egyszerűt szeretnék csili-vili nélkül.ps.
öszönöm mindenkinek, aki eddigi kérdéseimre válaszolt, vagy akár csak elgondolkodott rajtuk! 
-
tknof1871
őstag
Van olyan megoldás, ami kitalálja, ki az előadója, mi a címe egy ismeretlen zenének? Mondjuk feltöltöm egy oldalra (pl. e-store), ahol összevetik egy adatbázissal és megadják a találatot?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Melyik videólejátszó a legkisebb erőforrásigényü?
-
tknof1871
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Gondolom, itt is igaz az örökzöld bölcsesség: Kis pénz - kis foci, nagy pénz - nagy foci. Az AT&T-nek ez is belefér. Felhívom őket 20x és kiderül.

-
tknof1871
őstag
válasz
localhost
üzenetére
Megvan, itt olvastam: LINK
Mielőtt elkönyvelnék, hogy az ún. „Voice Morphing” tulajdonképpen egy hatalmas átverés, jó ha tudjuk, hogy a hangszín megváltoztatása (érdekes módon) nem illegális- az algoritmus egy fejlettebb verzióját (Mvox) a legtöbb telefontársaság és ügyfélszolgálatot üzemeltető nagyobb cég (pl. AT&T) is használja – ezért van, hogy minden telefonos kisasszony hangja olyan kellemes, és csilingelő (közben pedig nem is). -
tknof1871
őstag
Tegnap a fél napot rászántam erre, de nem vagyok elájulva. Az AV Voice Changer-ből a visszhangot se tudtam eltávolítani. Jó progi az Audacity, de az eredmény egyikkel se tetszett. Talán férfi hangból női hangot csinálni több, mint csak a timbre és pitch állítgatása, vagy ehhez több tudás kell, mint amit fél nap alatt fel lehet szedni. Olvastam, a telefonos ügyfélszolgálatok az ügyintéző hangját kellemes női hanggá alakítják. Ezek szerint meg nem nagy kunszt. Nem tudom, hogy csinálják Akkor én vagyok kevés.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Milyen programmal lehet megváltoztatni az ember hangját? Akár real time akár nem. Mondjuk férfi hangból női hangot csinálni, vagy Donald Kacsásat.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan program, ami sok videóról csinál filmtörténetet egy menetben? 1 mappában sok videóról szeretnék filmtörténetet készíteni anélkül, hogy mindegyiket megkeljen nyitni KMPlayer-rel, rákattintani a filmtörténetre újra és újra.
-
tknof1871
őstag
Üdv! A google fordító az idegen nyelvű szöveget fel is olvassa. Ezt szeretném rögzíteni, de a mikrofonom nem jó. Hogyan lehet még is felvenni ami elhangzik?
-
tknof1871
őstag
A street view vagy a norc utcaképeiből lehet egyszerűen videót csinálni? Arra gondolok, hogy a videón végigjárunk egy útvonalat, amihez az utcaképeket használjuk. De azt is el tudom képzelni, nem videofájlba van mentve, hanem.ppt-be.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Időnként sok hivatalos/orvosi papírt kell magammal vinnem különböző helyekre, néha ott is kell hagyni. Gyakran nem is kell az eredeti, csak a tartalmát akarják látni. Lehetne pendrive-on is, ráadásul ezek a dokumentumok pótolhatatlanok. Beolvasnám őket lapolvasóval de milyen formába mentsem el őket? ABBYY-t használok, ez PDF-et is 5 módban ment. Persze van olyan mód, aminek OCR után van csak értelme. Aztán a biztonsági beállítás milyen legyen, és ez csak PDF, lehetne DOC, DOCX. Melyik a nyerő? Szeretném tudni, más hogy oldja meg.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha valaki Windows Live Messenger-t és Skype-ot is használ, annak érdemes olyan azonnali üzenetküldő telepítése, ami azt ígéri, egyben nyújtja mindegyik szolgáltatásait? Egyfelől jól hangzik, de akkor miért nem tudja eleve a Messenger a Skype-ot integrálni magába és fordítva? Szóval van ezekben az öszvér programokban valami hátrány is?
-
tknof1871
őstag
Eddig az Orbit downloadert használtam. Nem volt vele semmi gond. Aztán kijött az újabb verzió. Ez valamiért nem tudta kiírni az ékezetes betűket. A korábbi valamiért igen. Ami zavar, hogy nem is működik. Semmit se tölt le. Azt írja:
2009-05-22 09:08:14 Connecting www.izhmash.ru:80
2009-05-22 09:08:15 Connect failed! Socket Error=10061
2009-05-22 09:08:15 Wait for retry(5S)
2009-05-22 09:08:20 Connecting www.izhmash.ru:80
Aztán ismétli. Mi a rák baja van, ha régen nem volt vele semmi gond? Először rátelepítettem a régire, aztán revo uninstallerrrel leszedtem aztán úgy telepítettem. Nem jó.
Win XP OS, IE böngésző.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650, 100% Akkumulátor
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- Playstation 4 Fat 500 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Oh, ha belegondolok, hogy a winamp-ról a fiatalságom jut az eszembe! 
Köszönöm! A videón is mondják, ezt a funkciót sokan nem ismerik. Gondoltam, hogy alapból tudnia kell a TC-nek, Csinálhattak volna egy külön rubrikát, ahova be lehet írni, mert alapból egy átlag felhasználó nem gondol rá, a legördülő menüből kiválasztott értékek átírhatók.
öszönöm mindenkinek, aki eddigi kérdéseimre válaszolt, vagy akár csak elgondolkodott rajtuk!