Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Képlopó programból ismertek olyat, ami olyan képet is képes lementeni, ami nem egy képernyőn van?
Pl. az Etka-ban van egy robbantott ábra rajza, egy kis ablakban, és a szürke oldalsávot kell mozgatni, hogy láthassuk a kép minden részletét.
Az ilyen kis ablakban lévő képet le lehetne menteni egészben? -
ro_bert17
őstag
Adott két egyforma konfig. Az egyik lassú, a másik nem. Az operációs rendszer vakargatása egyéb próbálkozások megtörténtek. A HDS szerint semmi gond a hdd-vel. Viszont crystal disk mark eredményeit nézve kifejezetten nagyok a különbségek.
Szóval Milyen program, ami...vel célszerű lehet a hdd-k elérési idejét tesztelni? -
LonGleY
veterán
válasz
sanyek2 #29893 üzenetére
Nem véletlen halt ki, ugyanis az, hogy szerinted más tészta, nem azt jelenti, hogy kicsit is kevesebb lenne egy beépített, mint egy különálló szoftver. Ma már nincs olyan, hogy csak tűzfalat gyárt egy cég. Az amúgy a legegyszerűbb modul az összes közül egy ilyen internet security csomagban.
-
LonGleY
veterán
válasz
sanyek2 #29893 üzenetére
A két különböző tűzfal keveréséről elég gyorsan le fognak dumálni. A tűzfal a programok nethez jutását szabályozza, nem nyújt megoldást a biztonsági résekre. A komplettebb biztonsági csomagokba épített plusz védelmek (pl. a Comodo esetén a HIPS) azok, amik hatékonyan felléphetnek egy-egy ártó kód ellen. A tűzfalnál elég az, ha legalább olyan módban használod, hogy kérdezzen, ha valami új cucc akar csatlakozni. Ha egy kicsit hozzáértőbb vagy, akkor ezeket a szabályokat szűkebbre veheted (pl. hogy egy FTP programot ne engedj ki http-re - bár a verziófrissítéshez az is kellhet). Két tűzfallal nem lennél előrébb.
Én kiegészítő védelemként amúgy a PeerBlock-ot használom. Az egy rakat IP címet blokkol, ami kifejezetten jó a P2P programokat (pl. uTorrent) szkennelő botok tevékenységének mérséklésére, de ez tiltja nálam azt is, hogy az Opera hazatelefonáljon az általam meglátogatott tartalmakkal. Arra kell odafigyelni, hogy sok ismertebb, de már-már malware kategóriába nyúló oldalt is blokkolhat, ekkor a felületén külön engedélyezni lehet (ideiglenesen vagy véglegesen) a meglátogatni kívánt címet.
Még egy dolgot szoktam alkalmazni géptelepítés után: a Spybot - Search & Destroy-al végigfuttatok frissítés után egy immunizálást, ami a hosts fájlt telenyomja a különféle malware-ek és egyéb ártalmas címek listájával, így ezeknél a címeknél nem lehet adatmozgás. Van belőle portable verzió, a művelet után pedig eltávolítható a program.
-
sanyek2
senior tag
válasz
LonGleY #29892 üzenetére
Igen, igen... a tűzfal topik egy hónapja kihalt teljesen...
Természetesen az avast tűzfala remek, főleg így, hogy a legdrágábbat vettem, de túl új a win8.1, és félő, hogy vannak olyan biztonsági rései, amit az avast tűzfal sem blokkol. Nem biztos, hogy egy tűzfal progi jó lesz rá, de jobb félni...
Úgy értettem az "egész mást", hogy az egész más téma. Igen, szorosan kapcsolódik a tűzfal téma a vírusírtóhoz, de nem véletlenül volt neki nyitva másik potik (ami kihalt)
Ha nem küldi kőkorszaki lassúságba a Haswell alapú konfigomat, akkor miért ne menjen fel egy faja tűzfal progi
Közben jelentkeztem a javasolt topikban -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Talán túl könnyű, talán túl nehéz kérdést intéztem több topikba is, válasz nélkül.
Talán itt választ kapok a kérdésemre. -
LonGleY
veterán
válasz
qwertly #29872 üzenetére
Az OE mellé telepíts egy Thunderbird-öt, az rá fog kérdezni, hogy importálod-e a az OE cuccait - ezt tedd is meg! Miután átkerültek, a MozBackup-al tudod menteni a levelezést, de manuálisan is megtalálod az AppData mappában (futtatás > %APPDATA%). Az új rendszeren telepíted a Thunderbird-öt, alá pakolod a mentést manuálisan vagy szintén MozBackup-al és kész. Egyedül a levelezéshez tartozó jelszavak lesznek azok, amiket újra meg kell adnod (ezek kinyerésében a Mail PassView segít). A Thunderbird jó alternatívája az Outlook Express-nek, amúgy is érdemes lenne áttérned rá (így a win-től sem függesz majd annyira).
Illetve, ha nem épp IE-t használsz, akkor a mentett belépőid a WebBrowserPassView-al lesheted meg.
-
Ittnemaz
aktív tag
-
hzcs
senior tag
Hali!
Van egy memóriakártyám, amit sikeresen leformáztam telefonnal, erről kéne nekem pár wav fájlt visszahozni.
Próbáltam r-studiot, getdatabacket, de valahogy sérülten hozza vissza, mert sok benne a sistergés, és nem ott van vége a felvett anyagnak, ahol kéne, hanem előbb.
Van-e olyan progi, ami ezt nekem rendesen visszahozná?Köszi!
-
kromatika
veterán
sziasztok segítséget kérnék.
elöre van instalálva a win 8.1,de csak egy patrició van.szeretném felosztani a c meghajtót,hogy legyen egy d is az adatok számára.ehhez kellene egy lehetöleg magyar nyelvü,és egyszerüen használható progi.elöre is köszi mindenkinek.
-
Zola007
veterán
Keresnél Linux alá "portable", tehát telepítésmentes letöltésvezérlőt
-
cigam
titán
válasz
qwertly #29872 üzenetére
Első körben az áttelepítőt próbálnám ki.
De kézzel is megoldható, hiszen a több évi dokumentum "képek,doc és pdf" fájlok egy mezei másolással átrakhatók (akár egy pendrive-ra kiírod őket a régi gépen, vagy hálózatba kötöd a 2 gépet)
Az OE mentésre van leírás, ill. rengeteg levelezés mentő program is létezik.
A programspecifikus jelszavakat meg fejből tudod nem?Ezeket a legegyszerübben a szolgáltatáshoz tartozó jelszóemlékeztető/lecserélő felületen tudod megtenni. Persze a böngészőben tárolt jelszavakat/könyvjelzőket is ki lehet nyerni/menteni, pl. a passview programmal.
Viszont ha a winyó kakkant meg, akkor csak a mentésekből nyerheted ki az adataidat, ill ezeket töltheted vissza a W7-re.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy koros notebook sajnos vagy a hdd vagy valamelyik alkatrésze kezd meghalni.Így egy új notebook lesz,de a régi gépen több évi dokumentum "képek,doc és pdf" fájlok vannak.És itt a Outlook Express amelybe több éves levelezés anyaga van,ill a böngésző és a skype jelszavak.Az OP. vista-sp2,kérdésem milyen programmal tudnám legkönnyebben mentést csinálni a fent említett programokról,hogy az új notebookra átlehessen tenni amelyen már win7 lesz? -
looser
addikt
válasz
Hajdu.1 #29868 üzenetére
Még az online szolgáltatások is leszedik előbb a tempbe a klippet, s utána dolgoznak vele. Én ezt használom, de kb. ugyanazt tudja, mint amit Devilhun ajánlott.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29868 üzenetére
Program szerintem nincs, de weboldal van ami csak a hangot szedi le neked.
-
Hajdu.1
tag
válasz
Devilhun_HUN #29862 üzenetére
Köszi a tippeket, de nem konverter kellene, hanem ami eleve csak a hangot szedi ki a klippekből, és azt menti le. Pont, hogy ne kelljen filmeket letölteni
-
LonGleY
veterán
válasz
pethYeti #29863 üzenetére
De, van olyan, mint írtam, én is így használom a foobar2000-et.
De ott konfigolni is kell egy keveset... Ez a plugin kell hozzá.Utána Preferences > Display > Default Uuser Interface > Playlist View...
Hozzáadod ezt a sort pl.:
Name: Rating
Pattern: $ifequal(%rating%,1,•,$ifequal(%rating%,2,••,$ifequal(%rating%,3,•••,$ifequal(%rating%,4,••••,$ifequal(%rating%,5,•••••,)))))
Alignment: leftHa megvan, a lejátszási litának tetejére klikkelve hozzá tudod adni a "Rating" oszlopot. Már csak az maradt, hogy a Keyboard Shortcuts-nál beállítasz minden ratingre egy kombinációt.
-
pethYeti
addikt
Nincs olyan plugin, hogyha megy a zene a háttérben és megnyomok valami billentyű kombinációt akkor csillagozza azt a számot?
-
LonGleY
veterán
válasz
ricsiii01 #29858 üzenetére
foobar2000 + pár plugin, de vannak skinek is hozzá. Nálam pl. ilyen (nagyjából alapstílus egy kis állítgatással, library böngészővel), és be van lőve 5.1-re, hogy térben jól szóljon, a hang terjedési sebességét is figyelembe véve. Global hotkey-ekkel irányítom, azaz nem kell kinyitva legyen, hogy billentyűkombinációkkal osztályozzam az épp megszólaló zenéket, vagy váltogassam a őket.
Ha ilyen instant pofásat akarsz, akkor az orosz AIMP lehet még jó. Skinnelhető, jól beállítható, user friendly.
-
Hajdu.1
tag
Tudtok valami olyan letöltő progit, ami youtube-ról egyből mp3-ba szedi le a cuccokat?
-
ricsiii01
tag
Hello!
Mi a legjobb zenelejátszó manapság? -
Phvhun
őstag
Üdv néktek,
Van valami progi, amivel weboldalon lehet videót streamelni, de úgy, hogy arra rátesz egy szöveget?
Tehát ha valaki letölti valamilyen módon a videót, akkor magában a videó fájlban is benne legyen a felirat. -
looser
addikt
válasz
scope2007 #29845 üzenetére
Hát igen. Samsung kamera mp4-et állít elő, így általában nem is szoktam szórakozni külön jelenetek kivagdosásával. Régebben találtam (úgy 5-6 éve) egy "avi mpeg video joiner" nevű appot, ami pld. újratömörítés nélkül összefűzött két videót, ami gyakran nagy segítség volt :-)
-
LonGleY
veterán
válasz
Devilhun_HUN #29847 üzenetére
Sima vágás utáni exportálásnál nem kódolnak újra? Itt ez a kérdés.
Lehet, hogy van ilyesmi beállítás bennük, hogy bizonyos esetekben
tudják ezt, de ezek nem erről híresek... -
scope2007
addikt
válasz
looser #29844 üzenetére
virtualdub szépen tudja az xvid-divxes videókat vagdosni konvertalas nélkül, de mp4et, mkv-t nem tudok vele betölteni
és van egy 20gbos mkv-m amiből ki akarok venni 10percet, de előtte, atkellene konvertalni formatfactoryval, hogy a virtualdub megnyissa. (jó mondjuk az i7es procimon, nem egy fél élet mire atkódolná, de akkor is) -
scope2007
addikt
üdv!
tudtok olyan.videó vágó progit, amivel konvertalas nélkül lehet vagdosni? (mint virtualdubban a copy direct stream, ekkor nem kezd kódolni újra)
h-x264 avc avit, mkv-t kezelje -
-
C. s.
addikt
válasz
HollyBoni #29835 üzenetére
Szia!
Úgy emlékszem, a cFos Speed tud olyat, de sajnos fizetős. Illetve néhány alaplaphoz alapból jár, nézd meg a telepítőlemezét! Vagy ha fordítasz nekik, adnak ajándékba. Nem vágnak át, tudom! (Amúgy meg nem horribilis, 4-5000 Ft)
-
gabor85
őstag
Sziasztok.
Sima, egyszerű hálózati alkalmazás kell, ami üzenetet küld hálózaton. A célgépen az üzenet csak leokézható legyen.a net send ugyebár nem jó.
Ja Win7ről küldeném xp-s gépre. Ha mindkettőre kell programot felrakni az se baj.
Kössz. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy progit Win 8.1-re, amivel tudom állítani melyik program max mekkora sávszélt használhasson?
-
kivlov
aktív tag
Üdv!
Belefutottam egy problémába a következő szoftverrel EaseUS Partition..
mégpedig a bootcd-s változatban használom és azt vettem észre hogy nem engedi formázni és törölni sem az olyan particiót ahol win7 rendszer volt rajta azaz system drive volt.
valaki találkozott már ezzel esetleg valami másik szoftver ami tud pendriveról futni hogy ne rendszer alatt particionáljon? -
kispx
addikt
pdf xchange viewer-nek van magyar ocr-je. Táblázatokat nem tudom, hogy hogyan kezel.
-
t420s
aktív tag
üdv!
van professzionális OCR program (Win) az Abbyy Finereader-en kívül?
követelmény a pdf átalakítás, a táblázat és képek kezelése, és a magyar nyelv teljes támogatása.Köszönöm
-
w.miki
veterán
PDF to Word/Excel konverterekből szerintetek melyik a legjobb?
Tudom, hogy van sok, néhány online, néhány ingyenes is, de a zöme elég gyér eredményt ad.
Melyik az, amelyik korrekt? -
Kernel
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #29821 üzenetére
Létezik a Windows Árnyékmásolat Szolgáltatás (Volume Shadow Copy Service), amit a Windows saját backup programja is alkalmaz, használatban lévő fájlokról való "pillanatfelvételre". Legyen az registry vagy akármi.
Erre a szolgáltatásra épül az alábbi is:
https://www.runtime.org/driveimage-xml.htm
Próbáltam is egyszer, valóban levette az élő XP-t, komplett. Másik lemezre feltoltam, ment tovább. De más programok is tudnak ilyet egyébként, Ghost stb., viszont ez ingyenes.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #29826 üzenetére
Paragon Migrate OS to SSD, nem tudom, hogy tud-e HDD-ről HDD-re, de mintha tudna úgy nézem. Ingyenestől viszont messze van, úgy tudom.
@LonGleY
Vettem. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #29821 üzenetére
Létezik olyan program, ami 1-es rendszeren elindulva leklónozza 1-es rendszert újraindítás után és a rendszer indulás előtt. SSD specifikus változata biztos van.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziaszok!
Partíció klónozásra szeretnék ingyenes vagy okosított programot. Olyat, amivel az aktuálisan futó oprendszer partíciót (1-es) tudom klónozni. Létezik ilyen? Vagy egy másik oprendszeren (2-es) kell mindenképpen futtatni a klónozó programot, ahhoz hogy ezt az 1-es oprendszert tartalmazó partíciót klónozzam?
-
Egybe lehet olvasztani kettő, különböző nyelvű srt fájlt ( felirat ). A TV-m nem tud egyszerre kettőt kezelni.
-
spe88
senior tag
Üdv!
Létezik olyan program, ami az űrlap kitöltést egyszerűsíti le "makróval"?
Konkrétan arra gondolok, hogy ha megnyitok egy PDF fájlt az Adobe Reader megkérdezi, hogy pl. mi a nevem és automatikusan berakja minden olyan helyre, amit az elején megadtam neki. Így nem kell copy paste-elgetni 50 oldalon keresztül, csak egyszer be kell lőni és onnantól mindenkinek jó lesz!
Köszi
-
zone
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #29812 üzenetére
PotPlayer. De mi a gond a KMPlayer-rel?
-
Hajdu.1
tag
válasz
Kernel #29811 üzenetére
Találtam egy ilyen megoldást.
Pont annyit tud, ami kell, csak nem tudom a részletet lementeni, de így is jó -
Hajdu.1
tag
válasz
RaPiDsHaRe #29812 üzenetére
SMPlayer nagyon jó lejátszó, hogy hány feliratot jelenít meg egyszerre az nem tudom. Próbáld ki
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello!
A KMPlayer-hez hasonló programot keresek, amivel egyszerre tudok megjeleníteni 2 feliratot. Tudtok ilyet ?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29810 üzenetére
Akad éppen titkosított stream is (RTLMost stb.), az is megjelenik, de letölteni nem tudod, pontosabban semmire nem mégy vele. Képernyőről lehet rögzíteni, screen capture programmal.
Youtube videóval is az a helyzet, hogy vagy le kell tölteni, lehetőleg az egész fájlt és utána szerkeszteni, vagy esetleg arra is rátenni a capture programot és csak a kívánt részt rögzíteni.
-
Hajdu.1
tag
Létezik olyan program, amivel mondjuk youtube-os videóból ki tudok menteni mondjuk egy 20 másodperces részt, anélkül, hogy az egészet le kellene szedni, szerkesztgetni stb...
Arra gondolok, hogy egy programon belül lejátszok egy videót, és a kívánt részt külön fájlként kimentem az egészből a gépre... A böngésző úgy is letölti, másképp nem jelenne meg ugye...
-
looser
addikt
Dluinet, AtHoS: köszi szépen a tippeket srácok!
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok. Olyan .mp3 átnevező programot keresek ami a hibás nevű .mp3 fájt átnevezi a "tag"-jében szereplő előadó és szám címe alapján úgy, hogy csak jobbklikkelni kelljen a fájlra/fájlokra és onnan automatikusan megcsinálná az átnevezést, szóval be tud épülni a win context menübe. Létezik ilyen? Köszi előre is.
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom van, legalábbis a FAQ-ból kiindulva [link]
The free version of FlipSnack will apply a watermark on your flipping books. Also, it will display only 3 PDFs per flipping book collections, each limited at 15 pages/pdf.
Szóval nem biztos, hogy ez lesz a nyerő.
Viszont most nézem, hogy a codebox is lehúzza a rolót
-
pitman
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #29805 üzenetére
Ami neked kell az a fájl menü exportálás funkciója lesz.
Van hordozható verziója is. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
looser #29801 üzenetére
Online esetre: ISUU
vagy Flip Snack
PDF-et feltölti és lapozható lesz, oldalba beágyazható kódot kap hozzá.Offline verzióra léteznek programok, melyek automatán átrakják pl. flash-be. Nem kell semmit programozni hozzá. Szoktak lenni promó keretében ingyen letölthető verziók.
De pl. itt egy ilyen ismertető is: [link]
-
looser
addikt
Helló! Egy kollégám olyan szoftvert keres, amely mint egy online, lapozgatható prospektus jeleníti meg a felvitt oldalakat. Minimális informatikai ismeretei vannak, gyakorlatilag csak office. Szóval flash, shockwave vagy egyéb programozandó izék nem jók. Létezik ilyen? :-)
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- "Nem túl magas, de meglehetősen jelentős" chipvámokkal fenyeget Trump
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óra topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Go 512 GB // Számla + Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest