- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
Vasinger! #28899 üzenetére
Foxit Reader, mint ahogy 10 mp googleözés után kiderül.
Amúgy ezt személy szerint azért nem szeretem, mert nem
jó benne az élsimítás, a hivatalos Reader és a SumatraPDF
is jobb minőségű. De a Foxit elvileg tabos.Amit próbáltam az a Nitro és a Xchange PDF viewer, egyikkel se voltam megelégedve?
Ezt neked kell tudni.
-
Vasinger!
nagyúr
Tudtok ajánlani olyan PDF nézegetőt, ami hasonló mint az Adobe Reader, csak több fül is lehet egy alkalmazáson belül? Ne legyen megnyitva 1000x a program, ha több PDF-et néznék esetleg.
Amit próbáltam az a Nitro és a Xchange PDF viewer, egyikkel se voltam megelégedve?
A lényeg, hogy nagyon gyors legyen, több füles, több nézetet is ismerjen és a nyomtatás is egyszerű legyen.
-
LonGleY
veterán
Köszönöm! Megnéztem. Lehet, inkább marad a saját. Közben átbeszéltük a dolgot, és rájöttünk, hogy lenne benne potenciál, mert ennél 6x jobbat tudunk csinálni, és akkor már közzé is tennénk.
Le kell szokni a Facebook és GTalk kommunikációról, főleg, ha szenzitív infókat közölnél a másik féllel. Nem nyerő.
-
BoB
veterán
válasz
LonGleY #28894 üzenetére
Előbbire nézd meg ezt: LAN Messenger
-
LonGleY
veterán
Olyan üzenetküldőt keresek, ami használható LAN-on, vagy az IP címek tudatában neten keresztül. Mindenképp titkosított kell, ahol én lennék a szerver.
Írtunk rá már saját megoldást, de érdekelne, hátha van erre valami komplett megoldás, így nem kellene időt fordítanunk az UI kidolgozására, és esetleg fájlokat is tud küldeni/fogadni.
Tudtok ilyet?
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Ajánlották nekem cikkek rendszerezéséhez a Papers programot. Tudtok mondani egy alternatívát erre a programra, ami esetleg még ingyenes is?
Jó lenne valahogy rendszerezni a cikkeket, és erre kéne a program, hogy áttekintketően tudjam őket nézni. (Persze lehetne őket mappába rendezgetni, és minden egyes cikknek átírni a fájlnevét, de ez jóval bonyolultabb lenne, mint a célprogrammal.)
Köszönöm a választ! -
BoB
veterán
Win alatt nem tuti hogy teljesen így van, de linux alatt:
az alap parancs így néz ki:
grep [opciók] ezt_keresd elérési_útvonal
pl.: grep alma /home/bob/Documents/*Win alatt a * lehet nem elég hanem *.* kell. Értelemszerűen *.txt -re csak a txt kiterjesztésűek között keres.
opciók lehetnek:
-c : ne írja ki a talált sorokat csak számolja meg hány ilyen sor van
-f : megadott fájlból nézze ki mit kell keresni, minden sora a fájlnak külön szöveg amire keressen
-H : minden találathoz írja ki a fájl nevet
-h : ne írja ki a fájl neveket több fájl keresése esetén
-i : ne vegye figyelembe a kis nagy betű különbségeket
-l : csak a fájl neveket listázza amiben találat van
-n : írja ki a találatoknál hanyadik sor a fájlban
-o: csak azt a részt mutassa ami a keresett szöveg körül van
-r : rekurzív keresés, vagyis keressen minden almappában is
-v : invertálja a keresést, vagyis azokat a sorokat listázza amiben nincs találatEz nem az összes, itt még nézelődhetsz ha kellene még valami funkció.
-
cigam
titán
Olyan keresőt keresek, ami a fájlok tartalmában keres. A találatokat úgy listázza, hogy nem csak a fájlnevet adja vissza eredményül, hanem a találatot adó egész sor(oka)t is idézze be.
-
T. Almeida
senior tag
válasz
zöld drazi #28864 üzenetére
FormatFactory
-
Sonja
nagyúr
-
TheProb
veterán
Köszi mindenkinek aki írt, meglesem őket
Eddig valahogy még mindig az ubuntu-s felülete, egyszerűsége tetszett a legjobban, de biztos lesz olyan ami tetszeni fog, legalábbis remélem..Kicsit más:
Tegnap vettem új laptopot, ezzel együtt kb 10 után újra AMD/ATI vassal szerelt gépem van, arra lennék kíváncsi, hogy van-e (úgy emlékszek van valami) ATI-nak olyan programja ami olyasmi, mint az nVidia Experience? vagy bármi egyéb app ami "gamereknek" lett csinálva? -
-
Visormail
addikt
válasz
800.henrik #28845 üzenetére
Kijelezni tud a rivatunerben lévő statistics server a többi részét nem kell futtatni (alapban csak az fps-t tudja), az utódja az msi afterburner (alapban pár dolgot tud).
Plusz információkat ki tudnak olvasni aida64-ből, hw info-ból. Persze mindegyiket be kell állítani [link] [link].Illetve most van egy új versenyző EVGA Precision ami alapban vga infókat kínál, de szintén tud a hw info-ból plusz adatokat olvasni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Arra volnék kíváncsi, hogy ki milyen zene lejátszót használ a gépén? Én idáig kizárólag winamp-ot használtam, viszont tegnap láttam az ubuntu stock lejátszóját és nagyon megtetszett, hogy amiket beraktam a playerbe album számait, egyből be is rakta a programba, albumra rendezve. tudtam választani, hogy az összes eltárolt számot játsza-e vagy csak az adott albumot. Ez nekem nagyon tetszett és ha a winamp tud is ilyet akkor vagy valami addonnal vagy nemtom, mert nekem a winamp médiatár elrendezése nagyon nem tetszik és szerintem totális átláthatatlan. Nos tudnátok nekem segíteni, hogy melyik lejátszó hasonló, mint az ubuntu gyárija? Most az iTunes-t fogom kipróbálni, emlékeim szerint az már hasonló volt anno ehhez.
A lényeg, hogy már unalmas, mindig az intéző megnyit, mappa kikeres, album megkeres, berak player--be/ vagy lista fájlt elindít dologKöszi előre is.
-
ledgeri
nagyúr
-
bobsys
veterán
válasz
LonGleY #28869 üzenetére
Inkabb magam titkositanam
Keresgelve a boxcryptort talaltam ami nem tunik rossznak es mukodik Skydriveal
-
LonGleY
veterán
-
bobsys
veterán
Sziasztok
Mivel lenne erdemes a gepen tarolt fileokat (HDD mar PGPvel megvan oldva) titkositani mielott feltoltom a felhobe? Amit mondjuk utanna masik gepen ahol szinten van a titkosito szoftver megtudom nezni es esetleg meg ingyenes is? Truecrypt tud csak fileokat titkositani?
-
cigam
titán
válasz
zöld drazi #28864 üzenetére
avidemux, HandBrake,...
-
zone
őstag
válasz
putu33 #28863 üzenetére
Net Monitor for Employees Professional
(#28862) Geli.
És ha csak simán Convert to Greyscale? -
zöld drazi
csendes tag
Sziasztok,
egy ingyenes programot keresek, amivel DVDről tudok aviba konvertálni egy 25 perces felvéltelt (nagypapám születésnapja). -
putu33
tag
Sziasztok!
Tudtok távoli asztal monitorozó programot, ami nem csak helyi hálózaton működik és esetleg van hozzá mobil kliens is? Nem baj, ha fizetős.
Ez nagyon bevált, de csak helyi hálózaton működik. (Virtuális hálózat nem játszhat)
http://www.softactivity.com/employee-monitoring.asp -
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #28845 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
nelsonmanian #28858 üzenetére
http://windowsutilities.com/webtable.html
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Olyan programra lenne szükségem, ami bizonyos időközönként egy adott weblapról kigyűjti egy táblázat adatait és elmeni egy fájlba listaként.
Tudtok erre valamit ajánlani? -
zone
őstag
válasz
#89874944 #28854 üzenetére
A lényeg, hogy fekete-fehér legyen a scannelt képed, a Photoshop pedig RGB módba legyen állítva
Image - Adjustments - Brightness/Contrast
aztán
Image - Adjustments - CurvesHa még így sem jó, akkor Layer - New - New layer, kitöltöd feketével és Multiply módba állítod.
Az egészet felveszed Action-be (Alt+F9) és ezt tudod alkalmazni a többire. -
törölt tag
sziasztok!
gépelt jegyzetet fotóztam be, a minőség nem túl jó. olyan progi kéne ami javít ezen.
mobilra találtam ilyet, felismerte melyik pixel a betü része, azt feketével megerősítette, a többit meg fehérítette. gondolom pc-re is van. köszi. -
Sonja
nagyúr
válasz
samugalaxys #28846 üzenetére
-
zone
őstag
válasz
samugalaxys #28846 üzenetére
Ingyenes nincs, csak a PowerDVD 30 napos trialja. Ha HDD-ről csatolsz egy iso fájlt virtuális lemezként, azt pl. a KMPlayer lejátssza, de fizikai Blu-Ray lemezt nem.
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik #28842 üzenetére
Mégegy kérdés
van olyan program, ami játék közben kiírja a cpu/gpu hőmérsékletet?
-
LonGleY
veterán
válasz
samugalaxys #28843 üzenetére
MakeMKV-val a blu-ray tartalmakból kreálható MKV, amit minden értelmes lejátszó visz (pl. Splash, VLC). A kép nem kerül tömörítésre, gyakorlatilag csak egy másolást kell kivárni, míg elkészül a konténerfájl. Működik iso-ból és extraktált adatokból is, az eredeti lemezzel nem tudom, mi a helyzet. Ahhoz lehet, hogy egy AnyDVD is elkél.
-
samugalaxys
tag
Sziasztok! Bluray és dvd nézéshez kéne egy progi, windows 8.1-re. Szóval, milyen program, ami ....... lejátsza eme lemezeket és ingyenes?
-
kispx
addikt
válasz
800.henrik #28840 üzenetére
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok, milyen programmal lehet megnézni, hogy egy játék mit nyitott meg (fájlok, mappák)?
-
Soma01
veterán
válasz
Csontikka #28825 üzenetére
AVStoDVD Nekem ez jött be legjobban erre a célra. Bár én avi/mkv filmeket szoktam vele kiírni DVD-re, de szerintem neked is tökéletes lesz.
Itt említeném meg, hogy az mkv-ban tárolt fejezeteket, feliratokat, nyelveket is simán kezeli és a DVD-n is ugyan úgy meglesznek. Illetve beállítható. Nekem ez a progi hozta a legjobb minőséget és persze ingyenes is. -
bolyhos bari
tag
válasz
choco01 #28833 üzenetére
Ha jól értem (ami nem biztos), akkor ez talán kisegíthetne: PresentationTube V2.7 Mos egy promóciós ajánlatban ingyen osztogatják reggel 9-ig. Egyébként fizetős, de hátha van valami időkorlátos próbaverziója, ami ezegyszer megtenné. Ha meg félreértettem az angolt, akkor ezer bocsi. (Volna hová fejlődnöm...)
-
zone
őstag
válasz
choco01 #28833 üzenetére
MS saját programja PowerPoint Viewer, mellesleg a Google első találata
-
choco01
addikt
Hali.
Suliba be kéne vinnem egy ppt-t ami power point 2010-el csináltam, de a suliban 2003 vagy 2007 van.
Van valami olyan program ami a 2010-es effekteket tudja és pendrivera telepíthető, valamilyen power point viewer. -
kispx
addikt
válasz
jaja1981 #28830 üzenetére
Vagy ha esetleg a backup alatt a ghostolást érted: [link] vagy CloneZilla
-
jaja1981
addikt
Kollégák!
Milyen programot tudtok ajánlani, amivel biztonsági mentést tudok csinálni egy HDD két partíciójáról?
Az eredeti HDD mellé van betéve egy másik HDD csak erre a célra.Köszönöm.
-
LonGleY
veterán
válasz
Zola007 #28827 üzenetére
Okostelefonod van? Erre valók a jóféle todo programok (pl. Business Tasks).
-
Zola007
veterán
Szükségem lenne egy programra, ami felugró ablakkal, animációval vagy egész képernyős módon figyelmeztetést küld a beállított időpontban és szöveggel miközben a gépen dolgozom.
Van hogy elkezdek valamit olvasni vagy írni és olyannyira belemerülök, hogy elfelejtek 1-2 időben kezelendő dolgot, pl. felhívni valakit 4:30-kor vagy megnézni elkészült-e már a kaja
Ehhez kellene a fenti program. Még jobb lenne, hogy ha nem egy kattintással lehetne bezárni, mert volt már fent ilyenem, de idővel már reflexből becsuktam, aztán mint ha mi se történt volna totál kiment a fejemből amire figyelmeztetett
köszi!
-
-
Csontikka
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #28807 üzenetére
Sziasztok,
pár aviban felvett videót szeretnék kiírni dvd-re, ehhez kellene valami lehetőleg pár klikkes progi.
Free Video to DVD Converter-rel próbálkoztam de csapnivaló minőséget hozott még az eredeti amúgy sem túl jó képminőséghez is...
Tudtuk esetleg pár alternatívát mondani ilyen programra amit érdemes lehet megnézni?
Köszönöm! -
VectorworksH
tag
válasz
VectorworksH #28819 üzenetére
http://w3.efi.com/en/Fiery/Products/CWS5
Hát igen sajna ő az....
-
VectorworksH
tag
válasz
VectorworksH #28816 üzenetére
http://www.screen.co.jp/ga_dtp/en/product/wf_others/eqonline/pdf.html
valami hasonló lesz.
PDF WorkFlow, hasonlóan mint a Xeroxnál a FreeFlow, vagy a Fiery
-
zone
őstag
válasz
VectorworksH #28815 üzenetére
Itt a válasz, azt nem tudom, hogy trial módban hogyan működik.
Esetleg Acrobat Pro, és ahhoz egy Action (makró), vagy PDFSplit-tel szétszeded a pdf-eket és a szétszedett fájlok első felét bedobod a nyomtatási sor ablakába. -
VectorworksH
tag
válasz
VectorworksH #28815 üzenetére
Ha jól sejtem, valamilyen féle PDF Server progi lehet amit keresek.
Hetente kb. 600-800 PDF-et kapunk feldolgozásra, és pdf-enként 4-5-6 féle kreatívra kell nyomtatni az anyagot.
Eyért keresek olyan progit amivel mondjuk 10-esével ki tudnám nyomtatni őket. Ugyanis most jelenleg kinyitok egy pdf-et és beállítom a nyomtatónak hogy pl.: 1-50: 1. tálca, 51-128: 2. tálca, 129-258: 3 tálca, 259-377: 4. tálca. Na én ugyanezt szeretném, de egyszerre több PDF-el. -
VectorworksH
tag
Mármint hogy kinyitom egyszerre A-B-C-D-E PDf-eket, és egyszerre mondom azt neki hogy az mind az öt PDF-ből egymás után nyomtassa ki az 1-25 oldalt, utána a 26-128-ig, stb......????????
Tudtommal Acrobat-ban a print funkció ay aktuálisan kezelt PDF-re vonatkozik, nem egyszerre 6-8-10-re.
De lehet hogy tévedek. -
cigam
titán
válasz
VectorworksH #28813 üzenetére
Nem értem a kérdést. Ezt a rendszer alapból tudja: Több oldal nyomatatása egy lapra
-
VectorworksH
tag
Sziasztok!
Én egy olyan progit keresek amivel egyszerre több PDF-et tudok kezelni, nyomtatni. Van egy ilyen progi, elég borsos áron, de sajn nem tudom, sem a gyártó nevét, sem a progit. Arról lenne szó, hogy behívok a programba 25-30-40-50 pdf-et, majd mindegyik PDF, ugyanazon oldalait küldeném rá a nyomtatóra. PL. minden pdf 350 oldalas, elsőként a PDF-ek 1-25-ig tartandó oldalait szeretném nyomtatóra küldeni, aztán 26-150-ig, stb....
Köszi a segítséget!
-
Sonja
nagyúr
-
Delta×
senior tag
Tud nekem valaki mondani egy programot ami mutatja VGA hőmérsékletét ? Van iylen Widget-ben ?
-
zone
őstag
válasz
Ha nem gond a kevesebb fps, esetleg kevesebb szín, akkor TeamViewer. Vagy a VLC mellé Skype vagy Hangouts.
-
tonyrulez
őstag
válasz
DirectShow felvételi módnál választható külön kép- és hangeszköz. A Screen Capture DirectShow Filter pedig elvileg lehetővé teszi a képernyőkép eszközként kezelését is, ezt összeollózva a sztereó keverővel kész a képernyő+géphang. Még sosem próbáltam, remélem működik.
-
Milyen programmal tudok a képernyőmről hangot videót streamelni, lehetőleg jó minőségben pár embernek. (fullHD 25fps, max 5mbit)
Amit próbáltam:
xsplit, ffsplit... twich.tv-n de annyira kevés a sávszélük hogy 1mbitnél többet nem enged hiába van 10mbit feltöltésem, emiatt gyenge a minőség.
VLC nagyon jó minőség de hangot nem visz átCsak 1-2 embernek kell látnia amit nézek tehát ~5mbit feltöltés lenne a limit. Webszerverem fut, ez biztosított.
-
LonGleY
veterán
válasz
800.henrik #28804 üzenetére
Net Meter, itt is linkeltem. Az a legszebb és legeggszerűbb.
-
scope2007
addikt
válasz
800.henrik #28802 üzenetére
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Van olyan program, ami kiírja, hogy mennyit használtm a netet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest