- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hajdu.1
tag
Írtam privátot L!NK->Q3
-
L!NK->Q3
senior tag
Sziasztok!
nem írok egyenként.
Lényegében szövegszerkesztő kellene, és hogy el tudjam osztani 16db/A4
Sima szöveges, kép nem megy beleMindenképp freeware kell, különben ráír vmit a label aljára. Busines MX tetszett volna, de már installnál kiírta hogy shareware
Labels Unlimited 2-t használtam eddig XP alatt, de le lesz cserélve a gép Win7esre, ezt szeretném helyettesíteni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
L!NK->Q3 #29493 üzenetére
Én régebben promóban kerítettem egy poster nyomtató programot: RonyaSoft Poster Printer
Azóta sem sikerült még használni - mert nem volt ilyet igénylő tevékenységem - így tapasztalatom nincs a programmal. Promós oldalakon fel szokott tűnni időnként ingyen letölthető/használható verzióban.
-
Hajdu.1
tag
válasz
Vagy a nyomtatási beállításoknál kitudod választani hány kép kerüljön egy lapra. Bár ezt nem minden nyomtatónál lehet beállítani.
Van egy ilyen névjegykártya készítő, ebben be tudod állítani. Próbáld ki
BusinessCardsMX-setup -
LonGleY
veterán
válasz
Akkor egy szövegszerkesztő, vagy az egyszerűbb rajzolóprogramok is megteszik.
A GIMP-hez (aktuális verzió) van Labels plugin a kiegészítő csomagjában. Na jó, ez nem biztos (létezik ilyen plugin, de lehet, hogy ebben a win-es csomagban nincs benne).
-
Bdanyy
addikt
sziasztok!
milyen programmal lehet csak akkor rögzíteni webcamerabol videót, ha mozgás történik? -
L!NK->Q3
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani ingyenes cimkekészítő/label designer programot Win7-hez?
Köszi előre is! -
overland
aktív tag
Sziasztok.
Olyan programot keresek, ami a telefonszámokat, névjegyzéket lementi és onnan típustól függetlenül vissza lehet tölteni android vagy egyéb telóra.
Most éppen váltás után vagyok és nem tudtam bluetooth-on ezért az outlook-on át szinkronizáltam, de jól összekeveredett...
-
artiny
őstag
Hogyan kell kesziteni bootolhato usb et?
telepiteni szeretnek egy hdd s programot usb rol,mivel tudnam bootolasra birni az usb t? -
Hajdu.1
tag
válasz
Cheesy #29480 üzenetére
Open Subtitles MKV Player esetleg ez?
-
Cheesy
őstag
Nemnem, nem betölteni az .iso-t, mert arra tökéletes a WinCDEmu.
A DB-VIDEO lemez lejátszása a kérdés... -
Cheesy
őstag
BD lemezek lejátszására (.iso) melyik progit javasoljátok?
Amiket próbáltam:
- VLC
- MPC-BE
- MPC-HC
- KMplayerVLC-n kívül egyik sem tudta megnyitni mint lemezt, csak a ráhúzott videofájlokat játszották le. Semmi menü, chapter ugrás, ilyesmi. A VLC is érdekesen nyitja meg, a tekerés még SSD-n is borzasztó egy i5-ön :/
-
Kernel
nagyúr
válasz
aclandiae #29474 üzenetére
Régebben használtam a Chameleon Clock-ot, elég sok mindent tud, de nem ingyenes.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
tototos #29473 üzenetére
Használj portable programokat, azokat nem kell telepíteni. Vagy csinálsz magadnak ilyet (egy rakás programban megvan a lehetőség, pl.: IrfanView, Opera, CCleaner, WinSCP, foobar2000, AIMP stb-stb.), vagy használd a PortableApps-es programokat! Olyan ismert appokból is vanvak ilyen hordozható változatok, amikben eredetileg nincs ilyen opció. Van egy platformprogramja is, ami egy start menühöz hasonlító keretprogram ezek "telepítésére". Ha azzal pakolod fel a kívánt programokat, akkor autoupdate-elni is tudja a programjaid anélkül, hogy azok elveszítenék a beállításaikat. Ha csinálsz egy ilyen pakkot, átmásolhatod pendrive-ra vagy másik gépre is, így megvan a konfigurált, frissíthető alkalmazáshalmod.
-
kromatika
veterán
sziasztok.tudnátok nekem mondani egy progit,ami google crome,és expoller használatakor,letiltja a felugró ablakokat?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Kell nekem egy ébresztő óra, amit minden napra más időpontokra be tudok állítani hogy figyelmeztessen. Nem akarom widgetre tenni, elég ha üzenetben figyelmeztet vagy feldobja az órát, mintegy ablakot. Az lenne a jó ha egy napra legalább 6-8 időpontot beírhatnék, és tudna magyarul. W7-en menjen.
Ötletek? -
tototos
addikt
Sziasztok!
Automata alkalmazás telepítő programot keresek. Az lenne e lényeg, hogy én egyszer végigkattintgatom a telepítőt a nekem megfelelő módon, azt valami program rögzíti, majd utána magától végrehajtja az általam megcsináltakat. Létezik erre valami program? Tudom, hogy lehet scriptből hívni silent installt, de ott nem tuodm kiválasztani azokat a paramétereket amit a GUI-n megadok.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kernel #29469 üzenetére
Ehhe..ez a tömörítettben is keres opció érdekesen hangzik.
Én annó kreáltam egy progit, ami "egybemásolja" az lst fájlok tartalmát, így egyetlen nagyobb fájlban látom a lementett lemezek tartalmát. Eszembe sem jutott ezen opció használata
Szerk.:
Mondjuk én a DiskDirExtended [link] verziót használom, az valamivel többet tud az alap változattól. Első használat előtt be kell állítani mit mentsen, aztán lehet olvasatni a lemezeket -
Kernel
nagyúr
válasz
laccy88 #29467 üzenetére
WhereIsIt-et én is használtam régen, de később átálltam a Total Commander DiskDir bővítményre. Optikai vagy HDD-tartalmakat is ebbe tükrözök le.
Ez lényegében egy tömörítő plugin, vagyis úgy kell csinálni, mintha mondjuk ZIP-be akarnám tömöríteni a kiválasztott adatokat, csak itt az *.lst kiterjesztést kell választani és természetesen nem az adatokat tömöríti be, hanem csak a könytárszerkezetet másolja le egy kisméretű szöveges fájlba.
De ha később erre a fájlra rákattintok a Commanderen belül, akkor olyan, mintha az eredeti lemezen tallózgatnék (vagy mint egy ZIP belsejében), ugyanazt látom, csak adat nincs mögötte.
Természetesen keresni is lehet, vagy közvetlenül benne, vagy kívülről a "Tömörítettben is keres" opciót bejelölve.
-
laccy88
senior tag
Sziasztok! olyan programot keresek, amivel a több tucat dvd-n lévő mp3 zenéimet katalogizálni tudom. Érteném ezalatt azt, hogy legyen a gépen róluk valami adatbázis, és ha keresek egy zenét cím szerint, vissza tudjam keresni, hogy melyik lemezen van, milyen mappában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krix CS 1.6 #29465 üzenetére
A µTorrent maga is tudja ellenőrizni a letöltéseket, de ez igen hosszadalmas is lehet, mivel ehhez bájtról-bájtra végig kell olvasni mindent.
Az ellenőrzéshez több torrentet is ki lehet jelölni a Ctrl-gomb lenyomása mellett, vagy egyéb szempontok alapján sorolva, majd a Shift megfelelő alkalmázásával (vagyis mint az Intézőben).
Utána jobbklikk, Force Re-Check. De először inkább csak egy torrentél próbáld ki, hogy érzékeld a folyamat gyorsaságát.
-
Hajdu.1
tag
válasz
Krix CS 1.6 #29463 üzenetére
A torrent kliensed elméletileg saját kiterjesztést ad a be nem fejezett letöltéseknek. Azokat commanderrel meg tudod keresni, és törölni egy mozdulattal...
alt+F7 ott kiválasztod, hogy melyik meghajtón akarsz keresni, beírod a kereső mezőbe: Csillag pont keresett kiterjesztés tehát pl *.jc és enter... Ha végzett a kereséssel, választod az ablakba opciót. majd ott kijelölöd az egészet és törlés... -
Krix CS 1.6
csendes tag
Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel hibás vagy rosszul letöltött video fájlokat lehet megkeresni a gépen.
(torrentezés miatt)
Tehát csak foglalja a helyet...
Valaki tud ilyet?
Köszi -
Hajdu.1
tag
válasz
bandras0226 #29455 üzenetére
Egy laikus nem veszi észre csak nagyon ordító esetekben.
De nem árt valami kis photoshop ismeret...Vagy itt biztosan találsz valakit, aki 1-2 képet megcsinál hobbiból...
-
kispx
addikt
válasz
GEPESZ66 #29459 üzenetére
Javaslom a Virtualdub topicot vagy a videoszerkesztés topicot.
-
GEPESZ66
veterán
Egy filmen van angol felirat.Úgy olvastam,hogy a Virtualdub programmal ellehet takarni, s így a magyar feliratot betudnám majd illeszteni a helyére. Hogyan tudom ezt a Virtualdub-al megoldani, melyik szűrő kell hozzá?
Vagy esetleg van más megoldás? -
LonGleY
veterán
Már várom a kérdést, mikor olyan appot kérnek, ami megszereli a gépüket, vagy fényképet készít a nagyapjukról, mikor még serdülő volt (persze olyat, amiről a nagymama se mondja meg, hogy fake). A minap valaki a win 7 topikban megkérdezte, hogy lehet mentést csinálni a windows-ának egy régebbi állapotáról (persze időgép nélkül akarta). De tényleg, ezeket honnan szalajsztják?
-
zone
őstag
válasz
bandras0226 #29455 üzenetére
Ahhoz nem program kell, hanem profi grafikus...
-
-
kispx
addikt
válasz
bandras0226 #29451 üzenetére
-
LonGleY
veterán
válasz
bandras0226 #29451 üzenetére
Ok.
-
Olyan progi kellene amivel a fotókon lévő személyeket lehet öregiteni.
-
Xpredi01
tag
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő.
[link]
a képek szerintem jobban elmagyarázzák, hogy mit is keresek. Csak jó lenne, ha mondjuk egy teljes mappát sok képpel (jpeg) meglehetne nyitni benne, és azt egy db összefűzött pdf doksivá lehetne alakítani. Mert egyesével 100+ képet nem lenne nagy móka. -
Xpredi01
tag
válasz
LonGleY #29448 üzenetére
le van fényképezve egy lap;
auromatikusan megkeresi a lap széleit, a felesleget levágja, a maradékot beforgatja/vagy csak simán kitölti fehérrel (nem tudom hogy működik), a kontrasztot felemeli, és végeredményként kapok egy A4-es olalarányú lapot. (amit pdf-ben is le lehet menteni)nos az androidos verzió ezt tudja. Nekem valami ilyesmi kéne pc-re, de a google segítségével sem találtam eddig.
karakterfelismerés nem kell, úgyis kézzel írott képletekkel/ábrákkal teletűzdelt jegyzetről van szó.
-
LonGleY
veterán
válasz
Xpredi01 #29447 üzenetére
Fényképből? Attól még mert PDF-be csomagolja valami, pont ugyanolyan olvasható marad.
Nem szkennelőprogramot keresel véletlenül? Abból kapásból kettőt is tudok mondani: VueScan Pro, Scanitto Pro. De ezek sem csinálják "olvashatóbbra" a képet (hacsak nem választasz ki valami fekete-fehér tisztító effektet szkenneléskor), viszont van bennük olyan opció, hogy PDF-be dobják az elkészült anyagot (a VueScan-nél 1-esével pakolja abba, ami viszont egy elég hülye módja az exportnak, viszont beállítható...).
Ha viszont OCR (karakterfelismerő) programra gondoltál (amit nem tud a CamScanner), akkor az egy egész más tészta: Abby FineReader. Ez az, ami szerkeszthető formába digitalizálja a szöveget.
-
Xpredi01
tag
Sziasztok! Olyan programot keresnék pc-re, mint amilyen pl androidon a CamScanner. (Fényképből csinál jól olvasható doksit.)
-
BoB
veterán
-
MZsoltee
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #29429 üzenetére
Köszi!
-
Traxx
őstag
válasz
LonGleY #29438 üzenetére
Én semmit nem akarok, engem csak megkeresett, hogy tudnék-e valami szoftvert ajánlani neki
A méretezést, stb, ha jól vettem ki, megoldaná a cég, ahol csináltatná, csak a zacskó kinézete lenne a kérdéses. Ceruzával meg nem hiszem, hogy szívesen rajzolna, de kreativitása azt gondolom van
-
LonGleY
veterán
Ha minimális PS skill sincs meg, akkor mit akartok egyáltalán? Egy program sem fogja helyettetek kitalálni az elrendezést, a zacskó nyomtatásához szükséges méret-beállításokat és társait. Ilyenkor van az, hogy körbekérdez ismerősöknél, és kifizet valakit. Vagy veszi a fáradtságot és megnéz róla pár youtube videót és beletanul. Ha nincs fikarcnyi kreativitás sem, akkor viszont kár a gőzért.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Az egyik barátomnak lenne szüksége valami olyan programra, amivel egy zacskót vagy tasakot tudna megtervezni, legalábbis az "elejét", mert a másik oldalon csak a kötelező szövegek lennének (horgászathoz menne bele etetőanyag, amit árulnának, legalábbis ez a terve
) Viszont sem neki, sem nekem nincs túl sok elképzelésem, hogy mivel is lehetne ezt kivitelezni. Valami nem túl bonyolultra lenne szükség, mivel nem egy nagy számítógépguru az illető, tehát pl. a Photoshop kategóriájúak szerintem kiestek.
Van valakinek ötlete, mi lenne jó erre a célra?
A nevében is köszönöm a segítséget
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29431 üzenetére
Total Commander megkeresi az azonos fájlokat (bővített kereső), lehet választani, hogy névre, méretre, tartalomra.
Utána kilistázza, ami ablakba is tehető, de szerintem az nem várható el, hogy el is döntse a felhasználó helyett, hogy melyikkel, mit kellene csinálni. Én legalábbis nem örülnék, ha összekeverne nekem valamit.
De nem zárom ki, hogy létezhet más program, ami további funkciókkal bír, vagy egyedi szkriptet lehetne írni a feladatra.
(#29425) cascada
Szintén a TC tud könyvtárakat összehasonlítani és szinkronizálni, de itt is a felhasználó döntésén múlik, hogy mit szeretne, vagyis melyik irányba történjen a másolás, felülírás, törlés.
-
kispx
addikt
válasz
Hajdu.1 #29431 üzenetére
A duplikációk megkeresésére Awesome Duplicate Photo Finder, a megmaradtakat meg manuálisan helyezd át. Pl.: Intézővel vagy Total Commanderrel.
-
Hajdu.1
tag
Létezik-e olyan program, amivel képeket tudok rendezni oly módon, hogy megkeresi az azonosakat, a duplikációkat, vagy triplikációkat törli, a megmaradt képeket pedig egy meghatározott mappába helyezi?
-
válasz
MZsoltee #29428 üzenetére
A memtest proginak van direkt ilyen telepítője, ami legyártja/elkészíti a boot-os pendrive-t: Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)
(W8/8.1 alatt is megy) -
MZsoltee
veterán
Milyen programmal tudok bootolhatóvá varázsolni egy pendrive-ot? Memtestet kellene futtatnom...
-
zone
őstag
válasz
whitehand #29424 üzenetére
Az Intéző is kiírja a kép méretét részletes nézetben. Ha méret szerint csoportosítanád mappákba, akkor Dimensions 2 Folders, ha a képeket akarod átnevezni az exif adatok alapján, akkor AmoK Exif Sorter
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani szinkronizáló programot, amely képes két partíción lévő, azonos nevü mappákat összehasonlítani, és automatikusan egyesíteni őket (dátum alapján mondjuk?)
-
whitehand
senior tag
Sziasztok keresek programot ami a kép pixelméretét kiírja esetleg lehet rendezni is a szerint esetleg tud még a szerint rendezni, hogy a szélessége a nagyobb vagy a magassága
-
Hajdu.1
tag
válasz
Kernel #29422 üzenetére
Remek.
Két banális okom is előkerült...Az egyik, hogy nem a rendszer partíción állítottam
A másik, hogy nem gondoltam a beállítás gomb megnyomására, azt hittem a-mögött újabb opciók kerülnek elő, és beállításhoz elegendő az ok megnyomása...Így már eltűnt a lapozófájl, és felszabadult az általa lefoglalt hely, és gyorsabb is lett a gép...
Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29421 üzenetére
Egyébként az említett opció kikapcsoláskor sem törli a fájlt, hanem felülírja. A törlés egy pillanat műve lenne (a fájlrendszerből), de attól még adatmentő programmal visszaállítható. A felülírás viszont egy lassú folyamat, azután már csak nagyon profi eszközökkel lehetne visszahozni valamit. Házilag nem.
De ehhez már ipari vagy egyéb titkokat kell tárolni, legtöbbünk számára érdektelen téma.
Fórumokon néha előfordul, hogy valaki nem tudja átállítani a lapozófájlt, banális okból kifolyóan, mert egyszerűen nem nyomja meg a szükséges gombot:
-
mclaren777
senior tag
Létezik olyan program PC-re, amivel csatornánként (kimenetenként) tudnám szabályozni az EQ-t rendszerszinten (tehát hogy az összes program hangja rajta menjen keresztül) lehetőleg 20Hz-20 kHz között?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29412 üzenetére
Akkor meg nem ez a megoldás, mivel a biztonsági felülírás nem tünteti el a lapozófájlt, csak felülírja. Alapból téves a koncepciód. Hiába törölnéd a lapozófájlt (ami a Windows nem működő állapotában megtehető), legközelebbi induláskor ismét létre akarná hozni a rendszer.
Ha nem talál hozzá helyet, akkor persze nem tudja. Elindul anélkül is, ha bele tud férni a RAM-ba. Hibernációs fájl nélkül is elindul, csak letiltódik a funkció. De ennyi erővel magad is letilthatod a hibernálást és rögtön eltűnik a fájl.
Lapozófájlt is átállíthatod kisebb méretre, vagy le is tilthatod, mint én is szoktam, mivel nekem jelenleg elegendő 4 giga RAM, emellett lapozófájlra nincs szükségem. Így gyorsabb is a gép, nem firkálgat a lemezre. De ha megtelik a RAM, jelezni fog a Windows, hogy kevés a virtuális memória, állíts le programokat.
Célszerű ilyenkor folyamatosan figyelni a RAM-használatot, nekem például be van állítva a Process Explorer, a sarokban:
Tehát az érdekesség kedvéért, egy HDD LED ikon után (ami az írás-olvasást mutatja, mivel nekem itt a fal túloldalán üzemel a számítógép), utána látható a RAM-használat (százalékos arányt tudom követni nagyjából), következő a CPU, utána a hálózati forgalom.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hajdu.1 #29406 üzenetére
A lapozófájl biztonsági felülírásához nem kell külön program:
http://support.microsoft.com/kb/314834/hu
De erősen lassítja a rendszer leállását, mivel addig nem áll le a gép, míg végig nem gyalulta a fájlt. Ugyanakkor általában felesleges is. Csak akkor van jelentősége, ha valaki attól tart, hogy a lapozófájlból illetéktelen személy adatot nyerhetne vissza. A hibernáció pedig letiltható, ha már valakinek ilyen félelmei vannak.
-
Hajdu.1
tag
Üdv!
Van-e valamiféle jól bevált program, ami a windows leállításakor, kiüríti a
hiberfil.sys
pagefile.sysfájlokat... Xp-hez kellene
-
t420s
aktív tag
üdv
Van még a DOS-os drivespace-hez hasonló tömörítő manapság-ami nem ezer éves? win-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini PC
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- SSD kibeszélő
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest