Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19840) Squirrel


Squirrel
őstag

Sziasztok!

Mint oly sokan fórumtársaim közül, meglepő módon szintén a NAS-omat keresem. Elolvastam az összefoglalót, illetve az utóbbi néhány 10 oldalnyi hozzászólást. Ezek alapján számomra úgy tűnik, hogy megfelelő lehet a NAS326. De miután semmi (de tényleg semmi) tapasztalatom nincsen a témában, megkérdezem a véleményetek, hogy valóban elég-e nekem ez az alap NAS vagy nézegessek eggyel magasabb kategóriában (itt a NAS520, Synology DS216se, QNAP TS212p vagy 228-ast találtam). Egyelőre egy WD 4 TB Red menne bele.
1. kérdésem először is ezzel kapcsolatos, később ha új HDD-t pakolok mellé, lehet-e számítani adatvesztésre vagy csak simán mellé beszerelem?
2. amire használnám: torrent le/feltöltés, illetve erről nézném/hallgatnám a filmeket/képeket/zenéket. Egyelőre 1080p-s filmeket nézünk, de a jövőben kiszolgál-e 4k/HDR minőségű filmeket is (sávszélességre gondolok)? Terveim szerint egy Cambridge CXU-val kötném össze, illetve a zenéket erősítőn keresztül hallgatnám. TV (VT60-as plazma) saját lejátszójával csak az egyszerűbb meséket, rajzfilmeket, illetve képeket játszanám le.

Más kérdés így hirtelen nem jut eszembe. Köszönöm előre is tanácsaitokat.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.