Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18220) fogtunder válasza Zlcsi (#18218) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hw kompatibilitási problémák akadnak, de nem olyan durva a helyzet, a legnagyobb ökölszabály szerintem az, hogy a SATA portok közül minél több legyen egy vezérlőn.

én amúgy a Gen 8 felé nézelődnék leginkább, azon egyszerű oknál fogva, hogy alig kerül többe 50K-nál az alap verzió, és egészen pontosan erre készült. ennyi pénzből össze lehet rakni a sajátodat is, de ebben olyan finomságok is vannak, mint a T szériás proci, az ECC RAM. plusz a legtöbb NAS OS-t tesztelik is elég rendesen rajtuk az elterjedt mivoltuk miatt.

annyi a hátulütője, hogy pl. a RAM upgrade jelentősen drágább, illetve van bennük jópár nem szabvány alkatrész (pl. alaplap), aminek a cseréje költségesebb lehet, mint mondjuk egy mITX lapnak, ha elhalálozik, de itt is van használtpiac.

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.