Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60701) vendingo


vendingo
veterán

Köszönöm én is az ajánlást. Tegnap megjött a silent base 800. Ma lesz a költözés.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60702) fogtunder válasza vendingo (#60701) üzenetére


fogtunder
nagyúr

majd azért mesélj róla pls, hogy milyen volt szerelés szempontjából, meg ha pár hőfok mérést is csinálnál terhelés alatt, azt megköszönném :R

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60703) vendingo válasza fogtunder (#60702) üzenetére


vendingo
veterán

Okvetlen. Még soha nem szereltem át komplett gépet. A hőfokok is nagyon érdekelnek a tésztaszűrő házam után.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60704) Olajka02 válasza vendingo (#60703) üzenetére


Olajka02
aktív tag

Az a ház gecójó!!!!!!! ;)

(#60705) fogtunder válasza vendingo (#60703) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én pont tegnap költöztem át a P400-ból röhögni fogsz, de egy H440-be, mert rohadt jó áron találtam egyet és ennyiért be mertem vállalni, kb. 2-2,5 óra volt, mire mindennel végeztem, de én a ventiket is cseréltem az elejében. amúgy elég egyszerű menet, a lényeg, hogy vedd ki a házat a dobozából, szedj le mindent a vázról, aztán tervezd el fejben, hogy hova fogod rakni a dolgokat, amik kijönnek a régiből, utána már adja magát a dolog. az SB 800 elvileg jól szerelhető cucc, szóval nagy nehézségeid nem lesznek. én először a tápot raktam be, aztán az alaplapot és elkezdtem rádugdosni a mindenféle kábeleket, a VGA és a meghajtók meg a legvége.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60706) xPraetoriaNx válasza fogtunder (#60705) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Áruló! :(( :(((

There is no war. Only the harvest.

(#60707) pendre54 válasza fogtunder (#60705) üzenetére


pendre54
addikt

Én is a közeljövőben szeretném végleg nyugdíjazni a kb. 7 éves CM Elit 370-es házamat, és átköltözni egy 600-as SB-be. A gondom az, hogy még az életbe nem csináltam ilyen költöztetést, ráadásul a táp is cserélve lenne egy 550 W-os, Be Quiet Dark Power Pro 11-re, az meg ugye moduláris, és még ilyen tápom se volt, hogy akkor most mit, hova, merre dugjak. ;]
Videók alapján nem igazán mernék belevágni egy ilyen procedurába, szóval marad a szerviz, pedig már jó lenne ebben is önállónak lenni. :)

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#60708) vendingo válasza fogtunder (#60705) üzenetére


vendingo
veterán

Én csak a kábelezéstől félek, na meg ott a silver arrow, amit szerintem a végére hagyok, de akkor meg azt lesz nehéz beszerelni.
Én meg várom tőled a h440 beszámolót. Nem mertem azt venni, féltem a hűtésétől.

Olajka: Nagyon remélem :)

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60709) Olajka02 válasza vendingo (#60708) üzenetére


Olajka02
aktív tag

Nem fogsz csalódni a házban.
Én elégedett voltam vele nagyon, praktikus volt és jól lehetett bütykölni is az igényeknek megfelelően, ha szerelni kellett.
Az irodai gépem most is egy SB 800-ban lakik (ikrek voltak). :)
Én csak azért cseréltem le a V51-re mert otthon a felső emeleti lakásunkban - ahol az összes fűtőtest modernizálva lett - kb 26C van alapból.
A jó hangszigeteltségnek pedig az az ára, hogy egy picivel magasabb üzemi hőmérsékleten üzemelt benne minden, mint ahogyan én azt szerettem volna.
Az irodában ez van még mindig és ott nem is tervezem a cseréjét.
Full terhelésen is síri csendben teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

(#60710) fi:zi'k válasza fogtunder (#60705) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Én is költöznék mér egy H440-be, de se cserélni, se megvenni nem akarják a Noctist. :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#60711) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Valaki be tudná linkelni, hogy mekkora videókártya fér egy Aerocool Aeroengine 2 házba maximum? [link]
Köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#60712) fogtunder válasza vendingo (#60708) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hát sokat még nem volt időm tesztelni, beszereltem a dolgokat, aztán mentem aludni, a kábelezés mindig rohadt nagy szívás nálam, mert az XFX kábelei rohadt kemény kábelei miatt, maga a ház amúgy nagyon jól szerelhető és gyönyörű a fehér festés (csak most már azon gondolkodom, hogy fehér asztal is kellene alá :O ). viszont a kézzel tekerhető csavarok, amik elvileg ott maradnak a helyükön nem teljesen 100-asok, volt kettő, amit ahogy kitekertem, ki is esett a helyéről, ezt a Phanteks jobban csinálta. az 5-ös pwm elosztó külső tápos kábel miatt a hátlap visszarakása kicsit yoga mutatvány jellegű volt, még lehet átrendezem a kábelezést este.

teljesen néma nem lett, a gyári 140-es venti van benne és 5db Lepa bol.Quiet, alapjáraton minimális venti hang kiszűrődik, én az oldalablakra gyanakszom, mint gyenge láncszemre. ha lent lenne az asztal alatt, nem hallanám, a gyári 140-es egyébként meglepően halk 12V-on is, én rosszabbra számítottam, mondjuk a légszállítása sincs az egekben, legalább ezt nem kell cserélni. ma az jutott eszemben, hogy kipróbálom, mi van, ha full passzív módra csinálom meg a venti profilokat, elvileg a 240-es radi így is elbírná a processzort lightos terhelés mellett, majd megnézem, hogy viselkedik. terhelés alatt viszont jelentősen halkabb, mint a sima P400 volt, sokkal kevésbé hallatszik ki belőle a VGA zaja, ami a fő hangforrás volt.

légáramot tesztelni nem volt már időm, de az tuti, hogy se befelé, se kifelé nincs olyan, mint a P400-nak volt, bár lehet csak azért érzem így, mert szétoszlik, ezt még nem látom pontosan. este remélhetőleg lesz időm játszani kicsit, aztán majd Infinite Warfare alatt kiderül, hogy mi a valóság.

első körben továbbra is azt mondom, hogy a bolti közel 40K-s árát nem éri meg, de 30-at se feltétlenül adnék érte, a 25-öt, amiért vettem viszont megéri. aztán ha lesznek hőfokok, még jelentkezek.

ja, és sajnos az 5db bol.Quiet-nek esélye sincs bevilágítani, úgyhogy hazafelé megállok venni 6000K-s led csíkot, meg egy olcsó dimmert aztán faragok bele világítást, úgyis rég vettem már elő a forrasztó pákát.

(#60710) fi:zi'k: hát én se tudom, mikor fogják elvinni az én házamat, a TT Core V1-et is vagy másfél hónapig árultam, türelmesnek kell lenni. ha S340 lenne, szerintem már elvitték volna...

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60713) fi:zi'k válasza fogtunder (#60712) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

A világításodra majd kíváncsi leszek hogyan oldod meg konkrétan. Nem vagyok híve amúgy az ilyen csili-vilinek, de vmi lightos fény még talán belefér, ha szép letisztult a belső. :)

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#60714) fogtunder válasza fi:zi'k (#60713) üzenetére


fogtunder
nagyúr

valami ilyesmit szeretnék, ezért is veszek fehéret, nem akarom nagyon túlzásba vinni a dolgot. amúgy a technikai része annyi, hogy van otthon egy SATA-Molex átalakítom, azt kettévágom és az lesz a betáp része, forrasztok utána egy dimmert, hogy lehessen a fényerőt szabályozni, aztán meg sima 60 LED/m led szalag darabok, közéjük meg ilyenek.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60715) vendingo válasza fogtunder (#60712) üzenetére


vendingo
veterán

Köszi a beszámolót.
Nem bánom, hogy hogy a silent base lett a befutó.

Sikerült összepattintani a gépet.
Halk, nagyon halk, szinte hangtalan, csak a vinyó kattogása töri meg a csendet. Most nyugodtan mehet éjszaka is a gép, tudok majd tőle aludni.
Jelenleg nem világít a HDD led visszajelző a tetején, gondolom bekötési gond lesz, de szerintem jól kötöttem. Holnap majd átdugdosom, hátha megjavul.

A költözés könnyebb volt mint gondoltam, nagyon jól szerelhető a ház, még nekem is az volt, pedig soha nem csináltam ilyet. Kábelekkel nem volt gond, a hátulja mindent elnyel.
Sajna első nap megadta magát a ventik ajtajának az egyik pöcke, ezért kicsit csálén áll, de majd holnap ezzel is fogok foglalkozni.
Természetesen miután szépen mindent a helyére szereltem, frankón összedugdostam, hívott a futár, hogy meghozta a cuccokat: MX4 paszta, pár venti kábel.
Nagyon tudtam örülni a pasztának, mert még egyszer tuti nem fogom kiszedni a lapot, szóval elég nagy szívás lesz házon belül leapplikálni a hűtőt a prociról.

Hőfokok tekintetében nem vagyok maximálisan elégedett, de majd ezzel is fogok foglalkozni.
Jelenleg a 3 gyári venti van benne, meg a silver arrow egy húzott i5 2500k procin.
Az R9 380 hőfoka picit romlott az előző házamhoz képest (+ 5-8°), a procinál viszont sokkal rosszabb a helyzet. ~ 7-10 fokkal melegebb mint a régi kuckóban. fél óra BF1 után a VGA max. 57°, a proci max. 59°
A procinak a max hőfoka nem zavar, belefér terhelés alatt, viszont idle minimumra vett proci hűtéssel 50 fok körül ugrál és a hűtő max teljesítményen se tudja 45 fok alá vinni. Remélem a pasztázás javít a dolgon, mert most a SA-hoz kapott paszta van rajta, ami jó pár éve lett felkenve rá.
Gondoltam, hogy rakok egy ventit a ház aljába, csak az a kérdés számomra, hogy honnan a bánatból szív levegőt szerencsétlen venti, ugyanis az alja majdnem teljesen zárt. Esetleg még az oldalába tudnék tenni, jobb ötletem nincs, de az ajtóba tett venti szerintem nem sok vizet zavarna. Tetején is van 2 venti hely, de kétlem, hogy a prociról el kéne szívni a meleget, mert a batár hűtő elvileg mindent kitol, nem tud megrekedni a meleg.

Van még egy nagy gondom. USB 3 csatit nem tudom bekötni, mivel ami van a házhoz csatlakozó, az nem stimmel sehova a lapomon, pedig a hátulján van usb3. (Asrock z68 extreme3 gen3)
Van valami mód, hogy működjön az USB3 a gépházon? Minden cuccom usb3-as.

Amit még tervezek a géppel, hogy a felső műanyag borító elemet is zajszigetelem 0.5 v. 1 centis hangelnyelő szivaccsal. Szellőzés is megmarad, meg halkabb is lesz. Nem is értem miért nem szigetelték le a felső műanyag elemet.

A gépről csináltam képet, de inkább nem töltöm fel, nagyon homályos lett. Ha van igény, akkor holnap készítek róla normálisat.

Olajka: "Full terhelésen is síri csendben teszi a dolgát."
Azért terhelésen kezd megjönni a hangja, de nem vészes, halkabb mint az előző gépem.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60716) Create.


Create.
addikt

[link] erre valaki? Nagyon megtetszett, de ha nem ajánlott 10eft-ért, akkor nem venném meg.

(#60717) Olajka02 válasza vendingo (#60715) üzenetére


Olajka02
aktív tag

A lapodon, ahogyan nézem nincsen előlapi USB3 csati.
Azt nem tudom, hogy hogyan oldod meg.
Nekem 24h folyamatos renderelés alatt ment fel a 4790K 4,4 Ghz-en kb 82 C-re egy EVO 212 alatt.
4790k és társai meg melegedős darabok tudtommal.
Tesztelgesd. :)

(#60718) kicsigal válasza vendingo (#60715) üzenetére


kicsigal
csendes tag

Nincs a lapodon belső USB3-as csatlakozó. Ilyen kell neked és a ház csatlakozóját rá tudod kötni az alaplapi USB2-es aljzatra. Régi Sandy-s lapra mi is ezzel kötöttük rá az s340-et. Gond nélkül működik, de értelemszerűen csak USB2-es sebességgel.

(#60719) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok!

10-15k között mi a best buy?
Ezeket néztem:
Enermax Fulmo q
Deepcool Tesseract
Raijintek Arcadia
Coolermaster N300
Zalman Z3 Plus

Az Enermax jön be legjobban képek alapján.

(#60720) scarabeus86 válasza diegho (#60719) üzenetére


scarabeus86
tag

Én ezt rendeltem meg, a Tesseract "nagytesója", héten hozzák, írok majd róla tapasztalatokat. Red verziója is van. Pont belefért a 15k-s keretbe.

(#60721) fogtunder válasza fogtunder (#60712) üzenetére


fogtunder
nagyúr

tegnap este letoltam egy órás stressz tesztet, a végeredmény igazából nem rossz.

a konfig, ha valaki később találná meg:

H440 ház, hátsó 140-es venti meghagyva, az első 3 Lepa bol.Quietre cserélve, max 60%-ig pörögnek fel
i5-4440 + Arctic Liquid Freezer 240, rajta két Lepa bol.Quiet push módban, fentre szerelve kifújásra, max 60%-ig pörög fel
ASUS Strix GTX 970

1 óra után a proci magok 54-55 fokra melegedtek fel, ez a korábbi P400-as eredményekhez képest jó 3-4 fok plusz, tippre a különbség nagy része abból adódik, hogy nem friss levegő megy át a radiátoron, hanem a VGA által befűtött, majd ha lesz kedvem és időm, kimérem azt is.
a GTX970 továbbra is 70-71 fokos, itt semmi változás nem volt.

alapvetően elégedett vagyok a hőfokokkal, a terhelés alatti hangszint is nagyon moderált, szerintem asztal alatt már nem lehetne hallani, de minimális szélzaj kiszűrődik, ahogy dolgoznak a ventik. speedfanben egyelőre nem sikerült megoldanom, hogy leálljanak a pwm-es ventik, 25% alá bármit állítok, nem tudom bevinni, ezt még nyomozom, hogyan lehetne kiküszöbölni, mert alapjáraton lehet nem is kellene aktív hűtés. a hangok fő forrásai a szellőző rostélyok és az oldalablak, ez sajnos ilyen.

a végső verdiktem továbbra is az, hogy 40K környékén, ami az új ára, teljesen no go a ház, 25-ért pedig egy nagyon jó vétel volt. gyönyörű, aránylag halk, az összeszerlés a két csavar kivételével tökéletes volt, nekem érdekes módon a venti hub sem vájta bele magát annyira a hátlap szigetelésébe, mint a tesztek nagy részénél, de a kábelek miatt a hátlap visszaillesztése nem a legkönnyebb feladat, itt egy jó 4-5mm hely még elférne. mondjuk ez max az elején lényeges, utána már nem piszkálja annyit az ember a házat, hogy lényeges legyen. a váz kialakítása amúgy továbbra is csilagos ötös, minden elfér, mindennek megvan a helye, stabil, nem nyeklik-nyaklik. én nagyon örülnék neki, ha építenének még házat rá, valamit, ami a H440-hez hasonló design, de némileg jobb szellőzéssel.

elmentem LED szaküzletbe is, gondoltam megoldom budget módban a világítást, némi 6000K szalag és kábel, de a színhőmérséklet nem az volt, amit szerettem volna, úgyhogy maradt az RGB LED vezérlővel. az egész megvolt 5000 forint alatt, vezérlő, 1m szalag, forrasztás mentes kábelek, tápcsatlakozó a vezérlőnek, ahhoz képest, hogy egy gyári szett mennyibe szokott kerülni, nagyon olcsó és bármikor kapsz hozzá bármit, ha cserélni kellene. ennek a kábelezése kicsit macerásabb, azon egyszerű okból, hogy 4 ér megy kettő helyett, illetve a vezérlőnek nem volt egyszerű helyet találni úgy, hogy megfelelő helyen legyen az infra vevő és minden kábel mindenhova elérjen (lusta voltam forrasztgatni), végül bedugtam a radiátor mögé és az alaplap fölé, gyorskötözővel oda lehetett fogatni a házhoz. a betápot végül egy 3 pines venti hosszabbító kábellel oldottam meg, ami a HUB-ról kapja az áramot (az enyém még a fix 12V-os verzió). a végeredménnyel én elégedett vagyok, a kép sajnos nem adja vissza teljesen a színvilágot, pláne a belső részen, sokkal kevésbé kék, de merült az akku, nem tudtam tovább fotózgatni:

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60722) vendingo


vendingo
veterán

Köszönöm az USB3 tippeket. Ma szétborítottam kicsit a dolgokat, újrapasztáztam a procit (- 5-7 fok). Az előző paszta olyan volt mint a rágógumi, úgy rá volt száradva. Kicsit vacakoltam a kábelekkel is.

A házat öröm szerelni, a monstrum hűtőt is házon belül tudtam szerelni, minden csatlakozóhoz odaférnek a kezeim, nem kellett anyázni, nem folyt a vérem. HDD led fordítva volt bekötve 2x egymás után, harmadszorra már jó lett :)

A procin lévő ty 140 ventiket szerintem cserélem, mert terhelésen elég hangosak, a pure wings 2-be meg pozitívan csalódtam.

20 ezerért vettem használtan a házat, 37 ezret csak duzzogva ér újonnan. Szerencsém van, hogy ajánlottátok nekem apróról és még visszatudtam mondani az újnak a rendelését.
Csináltam 10-es linx tesztet full memóriával, a proci hőfoka nem ment 58 fok fölé.
Jelenleg idle 40-45 fok között ugrál.
Huzamosabb Battlefield 1 után megy csak 60 fok fölé egy kicsivel, mert 100%-on teker a proci+ alulról fűti a VGA.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60723) makoss válasza makoss (#60711) üzenetére


makoss
addikt

erre valaki?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#60724) fogtunder válasza diegho (#60719) üzenetére


fogtunder
nagyúr

pont most láttam Zalman Z9 Neot 12-ért HA-n, új bontatlan.

(#60723) makoss: a gyártó honlapján nincs fent, a google meg nekünk is ugyanazt dobja ki, mint neked. ha megvan már a ház, akkor le lehet mérni, ha nincs, akkor én amúgy se javaslom a megvételét.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60725) diegho válasza fogtunder (#60724) üzenetére


diegho
nagyúr

Csak számlával vásárolok.

(#60726) fogtunder válasza diegho (#60725) üzenetére


fogtunder
nagyúr

számlásan is azt ajánlom, vagy az NZXT S340-et.

mondjuk gépháznál nem igazán értem ezeket a csak boltból veszek elveket, simán jobb dealek vannak aprón, mintha visszakapnád róla az áfát, elromlani meg mi tud egy házon?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60727) diegho válasza fogtunder (#60726) üzenetére


diegho
nagyúr

Az egész összeget kapom vissza, nem csak az áfát.

(#60728) fogtunder válasza diegho (#60727) üzenetére


fogtunder
nagyúr

akkor költs rá egy kicsit többet és vegyél egy normális házat, Z9 Neo, S340, Phanteks P400, ezek 18-21K között vannak, minőségben óriási ugrás mind a 10-15-ös kategóriához képest.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60729) makoss válasza fogtunder (#60724) üzenetére


makoss
addikt

Egy GTX 1070 megvételén gondolkodom, de a mostani Aeroengine 2 házamba nem biztos, hogy belefér, azért kérdeztem, mert ilyen házam van, de félig zárt asztalban sok kábellel amit most nem szeretnék megbolygatni (sajna muszáj lesz)

Egyébként egy ilyen házra cserélném le, de úgy, hogy költözne a kb 4 éves Be Quiet Shadow wings rendszerhűtőm is (14, és 12 centisek)
Corsair Carbide Spec-03
Mi a vélemény erről? :R
NZXT sajnos már nem fér el, azért lenne a Corsair Carbide Spec-03

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#60730) ledgeri válasza fogtunder (#60721) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Vinyóhőid változtak-e?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#60731) fogtunder válasza ledgeri (#60730) üzenetére


fogtunder
nagyúr

na azt nem tudom, de az SSD-k amúgy se mentek harmincpár fok fölé, majd rakok fel egy HD sentinelt, aztán megnézem, a 2,5" HDD valszeg hűvösebb lett, mert nem a hátkap mögött van, hanem a belépő légáramban középen.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60732) ledgeri válasza fogtunder (#60731) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Köszi!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#60733) Bosco01


Bosco01
tag

Sziasztok!

Új gép vásárlásán gondolkodom, amibe tervek szerint egy RX460 2 vagy 4 GB-os VGA-t tennék, és azt olvastam egy tesztben, hogy az RX460 terhelés alatt igencsak rendesen termeli a hőt, ezért olyan házat szeretnék, amibe nem csak hátlapi, de előlapi ventillátor is van alapfelszerelésben, hogy legyen ami keringeti a levegőt, és azért a lehetőségekhez képest ne legyen túl zajos.
Milyen házat javasoltok olyan 15k környékén, és pluszban milyen tápegységet szintén ekörüli áron?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#60734) fogtunder válasza Bosco01 (#60733) üzenetére


fogtunder
nagyúr

annyira azért nem durva az RX460 hőtermelése, a Zalman Z9 Neo gyárilag is tele van ventivel. olyan ház ennyiért nincs, amiben hak ventik lesznek, hogy mennyire bírod őket, az a saját ingerküszöböd kérdése. vagy Aerocool Aero 800, Phanteks P400, NZXT S340. 15-ért nem nagyon vannak olyan házak, amit én jó szívvel ajánlanék.

táp ajánlásra van külön topik.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60735) Bosco01 válasza fogtunder (#60734) üzenetére


Bosco01
tag

OK, köszönöm. Akkor ezeket megnézegetem.

(#60736) Tin válasza Tin (#60698) üzenetére


Tin
veterán

újráznék, hátha most jön válasz

alsó tápos ATX ház kellene, asrock z77 extreme 4 lap, i7-3770, coolermaster 212 evo hűtő (160 magas!), 1 ssd, 2 hdd, meg férjen el benne egy rx 470-es vga.

árban inkább az olcsóbb (20K alatt), de valami normális minőségű, és a halkabb fajtából, hozzáadott első-hátsó hűtőkkel.

köszi!

(#60737) fogtunder válasza Tin (#60736) üzenetére


fogtunder
nagyúr

TT Core V41, NZXT S340, Phanteks P400, ha újonnan kell. ha jó apróról is, akkor nézünk valamit, most épp nem vagyok képben, hogy mik vannak.

(#60732) ledgeri: szerencsére a HWInfo logolta őket a tegnapi stressz teszt alatt. Samsung 840 128GB idle 26C, load 32C, Adata SP920 idle 35C load 41C (ez kicsit forrófejű, de semmi vészes, gondolom a házán keresztül nem ad le hőt), Samsung HM50 1II 500GB idle 27C load 33C, ez utóbbi, ahogy számítottam is rá, sokat javult, a Samsung SSD-nek igazából mindegy, hol volt, az Adata meg új szerzemény, az nem is volt a P400-ba szerelve, összevetni nem tudom.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60738) Tin válasza fogtunder (#60737) üzenetére


Tin
veterán

köszi ezek baromi jól néznek ki, de 1 árkategóriával lejjebb mit ajánlanál? 160-as toronyhűtőhöz a sima szélességű ház már túl vékony?

ablak nélküliben, mert fal és asztal közé lesz, szóval úgysem látszik...

(#60739) fi:zi'k válasza fogtunder (#60737) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nekem is SP920-asom van, 256 GB-os, ahogy néztem 35-40 között mozog. :K
Sajnos ez már nem fém házas, mint az SP900 volt.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#60740) fogtunder válasza Tin (#60738) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezek még talán keskenyebbek is, mint a normál ATX házak 1-1,5 centivel. aprón van Zalman Z9 Neo, vagy NZXT Phantom 240 15K alatt, boltból jó szívvel semmit ehhez a konfighoz. az ablak mostanság elég sztenderd, csak a nagyon olcsó kategóriában nem jellemző, de azokat meg a strukturális merevség, gyengébb szellőzés miatt nem ajánljuk. én 18K (újonnan) alatt nem nagyon találtam olyan házat, ami tényleg jó, mikor váltottam mITX-ről. esetleg még az Aerocool Aero 800-ast érdemes megnézni, de az is 18 körül van, mint az S340.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60741) Tin válasza fogtunder (#60740) üzenetére


Tin
veterán

oké, rosszul fogalmaztam. nekem egy define s házam van, abba pakolnék össze egy új gépet, ez a konfig (Asrock Z77 Ext4, i7-3770, 16G, SSD, HDD, FSP Raider 650) meg menne gyereknek, de úgy, hogy ezt már nem fejleszteném (VGA még jön bele). tudom, erős konfig, de céges, és már leírtam.
emiatt boltból kéne a ház, számlával, és hát gyereknek. tehát az ablakos nem is rossz, mondjuk még a ledes venti, meg a csicsa sem árthat.

ezek a 11-13 körüli csicsás házak, bitfenix, deepcool, zalman, coolermaster, ezek nagyon vackok?

(#60742) ugforma


ugforma
tag

Sziasztok. Egy számomra hatalmas problémával állok szemben: Kábelek,kábelek,kábelek. Jelenleg egy Zalman R1 házam van, viszont okádék ahogy kinéz a kábelek miatt. Hiába próbáltam elrejteni az alaplap mögé eredménytelen volt. Milyen olcsó moduláris tápot és olcsó házat ajánlotok erre a célre? Tényleg nem nagyon szeretnék túl sokat költeni rá a lényeg, hogy ne látszódon a sok kábel. Szép letisztult átlátható gépbelsőt szeretnék!

(#60743) zsolti1debre


zsolti1debre
tag

Kedves hozzáértők,

Segítségeteket kérem!

- milyen alkatrészeket tennél a gépbe?
Asus X99-es alaplap 6800K procival, és 2db GTX1070-es kártyával
- milyen extra kívánságaid vannak?
Csak annyi kívánságom van, hogy a második kártya is beférjen a gépbe, ne ütközzön neki semminek sem! Csillivilli parasztvakítás nem kell, számomra a "kinézet" nem releváns dolog.
- mennyit szánsz rá?
Amennyit csak szükséges ésszerű keretek között.

Nagy gondban vagyok... Egy gépet rakok össze jelenleg, melynek alaplapja egy Asus X99-es lap, benne 6800K CPU-val. A géphez házat keresek, ami nem egyszerű, ugyanis a gépbe 2db viszonylag hosszú VGA kártya van szánva. A kártyák GTX 1070-esek. Az első kártya a CPU-hoz legközelebb első slotba megy (azaz az elsőbe), a második kártya pedig a negyedik slotba. Az eddig megnézegetett házakkal az volt a bajom, hogy a második kártya nem fért be, mert oda esett a vinyókat tartó kalitka. Milyen megoldások jöhetnek számításba?

(Kipróbáltam egy HP szerverházat is, abba minden tök jól beleférne, csak az alaplapot tartó furatok vannak rossz helyen, úgyhogy a szerver házakról inkább lemondanék...)

Köszönettel,
Zsolt

(#60744) fogtunder válasza Tin (#60741) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a gond az, hogy a hűtési teljesítményt erősen befolyásolja a vázak kialakítása és a porszűrés mellett ezen spórolnak először a gyártók. ez a legnagyobb baja a Bitfenix Neosnak is. ha nem valami kazán VGA-t veszel bele, akkor valszeg vállalható lesz, vagy az Aerocool Aero 500, de erről meg nem nagyon van teszt. amúgy a kategória legnagyobb rákfenéje pont ez, hogy senki nem teszteli az ilyen árú házakat, minimális róluk az elérhető infó, így nehéz jó szívvel ajánlani őket, lehet, hogy megfelelnek a célra, de az is lehet, hogy ipari hulladék az egész.

(#60742) ugforma: az elmúlt 10-20 hsz-ben ajánlottak mind megfelelnek a célnak, HA-n elég olcsón ki tudsz jönni belőle hacsak nem kell neked is számla róla, mert ez egy ilyen nap ;)

(#60743) zsolti1debre: Fractal Design Define S, NZXT Noctis 450, Phanteks Enthoo Pro és Pro M, Thermaltake Core V51/V71. ezekben ha van is HDD keret az útban, ki tudod venni, vagy átrakni más pozícióba és van alternatív megoldás a meghajtók beszerelésére.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60745) itldj


itldj
aktív tag

20-25k (nagyon max 30) kategóriában mit ajánlanál, amiben van legalább egy ODD hely, kellemes letisztult nem karácsonyfa design, lehetőleg nem ablakos, de ez nem kizáró tényező. Apróról is jöhet, szemeztem is egy Anidées Ai6-al, de lemaradtam róla, illetve ablakost látok még belőle, de nem tudom mennyire lenne jó vétel.
Ideiglenesen egy Asrock B75 mATX lap lenne benne, i3-as proci, meg Ati HD7570 2GB videókártya, de pár hónapon belül a belső is cserélődik, B150-es lap i5 6500, Nvidia 1060 6GB a terv. 1 HDD 1 SSD ez nem fog változni a közeljövőben, FSP Hyper M500 vagy Be Quiet Pure Power 400CM tápot tervezek bele.

(#60746) zsolti1debre válasza fogtunder (#60744) üzenetére


zsolti1debre
tag

Köszi a gyors választ. :R

(#60747) fogtunder válasza itldj (#60745) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Phanteks Enthoo Pro M, Fractal Design Arc Midi R2, TT Core V41. de az Anidees sem egy rossz ház, csak kicsit már régi a belső design.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60748) ugforma válasza fogtunder (#60721) üzenetére


ugforma
tag

ebben a hazban alapból van táp?

(#60749) fogtunder válasza ugforma (#60748) üzenetére


fogtunder
nagyúr

csak nagyon speciális esetben érdemes olyan házat venni, amiben van beépített táp, de jó a kábel menedzsmentje mindegyiknek, pl. az én XFX Pro 450-em a rengeteg és rohadt kemény kábelével is simán elfért egy Phanteks P400-ban úgy, hogy csak minimális része látszott ki a kábeleknek. a táp takaró lemeznek ez a nagy előnye, nyugodtan be lehet gyűrni alá a nem használt kábeleket, a többinek meg van igényesen kialakított kábel elvezetés az alaplapi tálcán.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#60750) ugforma válasza fogtunder (#60749) üzenetére


ugforma
tag

jelenleg milyen tápod van? nagyon szeretném, ha úgy nézne ki a házam mint a tiéd, csak fekete-narancs vagy fekete piros szinekben gondolkodom. gyönyörű a tiéd tényleg.. az enyém jelenleg úgy néz ki mintha egy fél méh-telep borult volna bele...és a zalman r1 házban a kábelek elrendezése elég nehézkes

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.