Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
edda80
tag
Szerintetek jobban megéri egy MicroATX-es ház mint egy midi torony? Kinek mik a tapasztalatai? Mert nekem mindig is midi-m volt, főleg azért mert olyan dögösen néznek ki, meg szerintem jobban is lehet hűteni mint egy kis házat. Na de tapasztalatok?
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz keresek házat:
Asrock B85M Pro4
i5-4460
2x4gb 1866 hyperx
Gigabyte/Gainward GTX960 4gb
FSP Hexa+ 500WA gépösszeállító topikban a Raijintek Arcadia-t ajánlották. Szerintetek ez megfelelő lenne? 10k-nál nem szeretnék többet rászánni, mert túllógna a kereten.
-
Krissal
tag
válasz abridabri #55723 üzenetére
Sziasztok!
Bocsi, de beidézem magam, mert találtam egy Zalman Z12 plusztfillérekért (7990.-)
Mi a véleményetek? Ez kerülne bele!
"
Van egy régi chieftec házam, amiben még felül van a táp és alsó hangon 10 éves. Ami zavar, hogy fél tonna és már elég nehézkes megoldani a hűtését halkan a konfigommal (le van véve az oldallap és 3db 8cm-es dolgozik benne), cserén gondokozom, köszönöm, ha segítetetek.
Hangsúlyozom tökéletes a házam nagyot hallóknak, de szeretném, ha ennél halkabb lenne és nem sírnék ha jobban is hűtene, a szívemhez nőtt, de talán ideje a váltásnak
- milyen alkatrészeket tennél a gépbe?
FX8350 + Cooler Master Hyper 212 EVO (Ami bizony magas, nem kicsit), mindezt egy MSI 970 GAMING alaplapba tuszkoltam egy hőerőműként működő MSI Radeon R9 390 GAMING 8G kártyával egyetemben... na ezért kell hűteni
Táp: Chieftec GPS-700A8 700W
- milyen extra kívánságaid vannak?
Szánalmasan közhelyes vagyok, férjen be a házba kb. 21 széles a jelenlegi házam és a lap a hűtővel 18cm..., hűtse kiemelkedően jól, (persze halkan is) viszont akár használtban is hajlandó vagyok vadászni
- mennyit szánsz rá?
Jelenleg csak gondolkodom, 15ezer körül szánok rá, de használt is érdekel, csak szeressek bele...
Előre is köszönöm a segítséget!
u.i.:
B terv:
Azon is gondolkodom, hogy az oldallapot kellene megmunkálni, egy-két 12-14cm-es hűtőnek... ezt viszont profira bíznám, ötlet?" -
Lagolit
tag
Szevasztok!
Halk házon gondolokozom, és szeretném megkédezni a véleményeteket a Silencio 652S-ről és a Define R5-ről. Van ezekkel bármi tapasztalatotok?
Üdv,
Lagolit -
Turmoil
senior tag
Sziasztok,
mATX gépet építenék, leginkább csendes házba. Sima toronynál szélesebb kellene, hogy a 23 cm széles hifi is ráférjen.
i5 6500 és egy Radeon R9 380 lenne benne, a procihűtő még kérdés szintén.Ezt néztem ki: AEROCOOL Dead Silence Cube Fekete
Van bármi indok, hogy ne ezt vegyem? Elég széles, elvileg segít a hangokat eltüntetni.
Most egy Apevia X-Qpack2 van, csak abba nem fér bele egy nagyobb hűtő.Előre is köszönöm!
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
sagit
veterán
Valakinek van tapasztalata a Fractal Design Define S-el?
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Lagolit #56006 üzenetére
az r5 kb ikea szamitogepben, oke minoseg, oke szerelhetoseg, ugyes elrendezes elfogadhato aron. hutes / zaj tekinteteben egy jo kompromisszum.
konfiguralhatoan jol szellozik, barati korben jellemzoen az i7 + 970 kombok eleg jol elvannak a define szeriaban.
sagit: ld R5. vizre ahogy neztem az araert kb verhetetlen, ha nem kell optika / 3.5.
igazabol az, az NZXT 440 es a Phanteks EVOLV ATX amik kategorian belul jok, bar kicsit eltero featureokkel. ertsd az EVOLV full alu es emiatt dragabb pl.
GalaxyNote: primo meg belefer arban?
a mastercaset ahogy neztem vizre nem tul acelos, a kisebb phanteksek meg jok, epitett vizre igazan a nagytorony varians az igazi.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Lagolit
tag
válasz proci985 #56011 üzenetére
Köszi a választ, ebben egy i7 + 980 ti páros lenne, esetleg egy második 980 ti, késöbbiekben vízhűtés eme három komponenshez. Az R5-ben felülre egy 3-as míg a 652S-ben egy 2-es radiátor fér csak el, a 3 hőforráshoz szerintem kelleni fog a 420-as radiátor.
@Grafirka: Köszi a választ.
-
sagit
veterán
válasz proci985 #56011 üzenetére
Csak egy i5 4570 lesz játék vízzel hűtve benne (Corsair H100), az is csak mert olcsón került hozzám, és dizájn...
Akkor szerintem őt választom, nem kell se 5,25 előre se 3,5 előre. Főleg hogy 80€ szállítással hozzám. A ház asztalban a helyén, csak az előlap látszik kb, és a 3 említett házéból nekem ez jon be a legjobban bár a Phanteks is gyönyörű.
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Lagolit #56012 üzenetére
420asbol csak 30 vastag fer el felul, viszont 360bol elvileg mehet nagyobb.
odd / 3.5 kell? mert ugy a define Sben lehet egyszerubb lenne elhelyezni mindent. tippre lehet, hogy 360 + 240 radit akarsz, foleg SLIhez.
sagit: annyiert teljesen jo lesz.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
jelenleg egy Bitfenix Colossus M mATX házam van, de ezt szeretném meghagyni a kisebb pécének, és szeretnék egy nagyobb házat, ami kényelmesen szerelhető és a kábelek is jobban rendezhetők.Olyasmire gondolok, mint a Fractal Design Define XL R2, csak valamilyen kicsit családbarátabb (nem egy fekete kocka), de mégis elegáns kinézet lenne jó.
Egyéb igények:
- ha lehet, legyenek a tetején a kezelőszervek/USB-kimenetek
- nem kell sem optikai meghajtó, sem sok HDD tár, összesen 2 db SSD-t használok
- lehet ablakos is, akkor szépen elrendezném belül
- árban max. 40k
- a Gigabyte GTX 970 G1 Gaming beleférjen (312 mm hosszú)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Thermaltake Core V41 -ről tudtok valamit mondani?
Corsair 300R helyett lenne. 300r-nek nagyon nem tetszik a lyukas oldala.Köszi
-
Tukolp
aktív tag
válasz #06514176 #56016 üzenetére
Hello,
- milyen alkatrészeket tennél a gépbe?
Giga GTX 970 G1 Gaming
6600K (később tuningal)
Esetleg külső dvd író, nagyon ritkán használom, csak pár játéknál.- milyen extra kívánságaid vannak?
Designos szép házat szeretnék letisztul formákkal, nem valami rácshalmazt, lehet rajta rács, csak mondjuk a tetejére elég, az NZXT házakat nézegettem pl: NZXT Source 340 fekete [link] vagy NZXT H230 fekete: [link] ez esetleges későbbi tuningra nem tudom mennyire lenne jó.
Néztem még a Corsairtől pár modellt pl ezt: CORSAIR Carbide Series 200R ablakos fekete CC-9011041-WW [link]- mennyit szánsz rá?
ár 20-35kSzeretnék még pár tippet,
Köszi a segítséget,
Üdv,
Tukolp[ Szerkesztve ]
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
edda80
tag
Valaki tudna mutatni olyan Mini-ITX-es házat ami max 50.000FT-s?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #56015 üzenetére
nzxt h440? esetleg raven05? mindketto kb a hataron van, mindkettobol van tobb szin es mindketto alapbol remek valasztas.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Bocsi lehet kicsit off topik: szerintetek egy olyan HAF-X mennyiért adható el aminek az oldallapjának a sarka pici hajlott így nehezebb feltenni és az előlapi 2db USB 2.0 portok középrésze kilazult így nem használható, sőt érdemes betenni egy műanyag hdmi dugaszt a szigetelés miatt. (USB3-as portok szabadok). Piros ledes ventik vannak az összes helyen és van benne egy ventilátor fordulat szabályzó is (Zalman MFC1 Plus), bár ezt lehet külön is el lehetne adni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz proci985 #56019 üzenetére
Köszi, proci, megnézem őket!
Az NZXT H440 tetszik, és abban 400mm+-os VGA is elfér, ha feláldozom az egyik HDD trayt.
Most már csak az a kérdés, vajon mennyivel nagyobb, mint a mostani ház, nehogy a végén kiderüljön, hogy ugyanolyan zsúfolt lenne!
A mostani házam (WxHxD): 250 x 330 x 374mm
Az NZXT H440: 220mm x 512mm x 480mmÚgyhogy csak keskenyebb kicsit, de egyébként nagyobb, hurrá!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Lagolit #56022 üzenetére
define Sben en 360x30/45/60 felulre + 240x45/60 elolret tolnek, ugy azert az alaplap elott el kene fernie egy D5 XResnek is szvsz.
BomiBoogie: hat, ha a 440 pici, akkor marad a 630/h630/810/820. bar azok max akcioban mennek 40 alatt jellemzoen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Zola01
tag
válasz Thunderzolee #56029 üzenetére
Hasonlít a Steam logóhoz, szóval valami sztímmasín lehet
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
veterán
-
Sage83
aktív tag
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan házat, aminek nagyon jó a szellőzése, elég magas hogy beleférjen akármekkora procihűtő, valamint egy 240-es 2 ventilátoros kompakt víz felülre. Árban max 20-25e ameddig el tudok menni, ettől kevesebb is lehet, ha jó minőségű.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
ATX házat keresek 15 körül, semmi extra nagy, hűtő,stb. nincs a gépemben:
A konfigom Asrock 880G Extreme3, AMD Athlon II™ X4 640 AM3,Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 4GB CL9 (Kit of 2) XMP, Chieftec 400W tápegység APFC (CTG-400-80P)
Ezen kívül egy dvd író,két vinyó van benne és most szeretnék egy Intel 535 Series 2.5"SSD-t., azt szeretném,ha ennek is lenne helye.
Az összefoglalót olvasgatva a Zalman Z3 plus és a LC POWER Gaming 975B tűnik szimpatikusnak.
Mindkettőben van SSD hely? Nagyon nem vagyok otthon a dologban Jó lenne,ha nem kéne külön még keretet vennem.
Szerintetek melyik a jobb választás? Esetleg van-e jobb választás?
A csendesség fontos szempont. Köszi[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek Fractal Design Arc Mini háznál mennyit számítana, ha 4 venti helyett 6-ot tennék bele?
A mostani felállás : elöl 2x12cm, hátul 1x12cm, felül 1x14cm.
Felülre még tudnék egy 14cm-est és alulra egy 12-est. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Turmoil
senior tag
Találtam iponnál egy ilyet: LCPOWER 977MB Big Block
Erről van bármi tapasztalat? Eddig DS Cube volt a cél, de a hűtéséről rosszakat hallottam.Illetve Xigmatek Aquiláról se tudok eleget.
i5-6600, R9 380X, ilyenek mennének bele.
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest