Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67001) fogtunder válasza geassAvalion (#67000) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezek gyártók, nem házak, teljesen értelmetlen ilyen szintű összehasonlítás.

kellene a válasz az összefoglaló elején lévő kérdésekre, illetve, hogy melyik konkrét típusokat nézted eddig.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67002) Thorus


Thorus
aktív tag

Régi CM HAF 922 akarom lecserélni egy újabb házra. Amit kinéztem az sokoldalúan variálható belsője miatt az a Be quiet! Dark Base 700. Ha van valami hasonló ház amit ilyen szinten lehet alakítani és olcsóbb az megköszönném.
Az első fontos kritérium nekem a fordított alaplapi tálca, az előlapon legyen 2x3.0USB meg ha van mellette 2.0USB csatlakozó az még jobb. A vga hossza csak 28cm egy R9 280X személyében.

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#67003) fogtunder válasza Thorus (#67002) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Invertált vagy megfordítható ház kevés van és nem is olcsóak. Corsair 600C jut eszembe, de az csak plexi oldallap és fixen inverz. Ha ez fontos, akkor nem rossz vétel a DB700, csak a két 140-es venti több, mint 10K,amit adnak vele.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67004) Thorus válasza fogtunder (#67003) üzenetére


Thorus
aktív tag

Meglestem a 600C és szerintem maradok a DB700-nál, meg azt itt Győrben is meg tudom venni. Az üveg oldal érdekel a legkevésbé mert a gép asztal alatt a lábaim közé lesz berakva.

Egy kevésbé ajánlott házat tudok mondani vagy csak éppen egy rossz darabot fogtam ki. Cooler Master K350. Az alaplapi tálca és a hátlap nagyjából 4mm volt elcsúszva. Mintha vágásnál a hátlapot elrontották volna mert lejjebb volt és emiatt a hátlapi takarólemezt nem lehetett belerakni, a vga meg lefele nyomta és még rögzíteni se lehetett. Az alaplapi tálca távtartói meg használhatatlanok voltak mert nem volt bennük menet és még sorjásak is voltak aminek köszönhetően egyik alaplapot ki is végezte. A kábelezés meg lehetetlen az alaplapi tálca mögött mert még 1 centi hely sincs, hiába vannak kivágva a lyukak.

[ Szerkesztve ]

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#67005) dugo_ válasza Thorus (#67004) üzenetére


dugo_
veterán

mert a gép asztal alatt a lábaim közé lesz berakva.

Ez elég kényelmetlennek hangzik. ;]

(#67006) SunMount3r válasza fogtunder (#66994) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Pedig azt hittem, hogy ez egy ajánlható, minőségi m-ATX-es ház. Akkor már mondjuk egy i3-nak (vagy egy 2200G-nek) egy RX560-al és egy HDD-vel és egy SSD-vel is kevés lenne a szellőzése?

Akkor milyen m-ATX-es házak vannak amik mondjuk egy i5/Ryzen 5 + GT1060-nak is megfelelnének?

(#67007) maestro87


maestro87
őstag

Sziasztok!
Gamer gépet mATX házba mennyire ajánlott építeni?
Bár jelenleg nincs gamer konfigom, időm sincs játszani, így csak IGP-vel használom a gépet, de ha később úgy alakulna hogy mégis, akkor nem szeretnék koppani és házat cserélni.
Egy bűn rossz ATX házat váltanék és kisebbet szeretnék.
Az összefoglalóban lévő két ajánlott mATX házon kívül van még ami ajánlott 15 ezer forintig? Csak új ház jöhet szóba.
Amit tudni kell, hogy sok nálunk a por, így valami jó porszűrős kellene, meg fontos, hogy legyen legalább elől 3 USB hely.
Esetleg Alzáról valami amíg ingyenes a házhozszállítás, azaz holnapig? :R

[ Szerkesztve ]

(#67008) abridabri válasza maestro87 (#67007) üzenetére


abridabri
veterán

15k ert van (alzan is ) Fractal Focus G Mini , ebbe mar lehet rakni gamer konfigot is.Es porszuro is van rajta mindenhol . Ehhez meg szamolj hozza egy 12cm ventit plusszba , mert csak 2 db befujo jar hozza gyarilag, a hatso kifujorol neked kell gondoskodni.
Persze 15k ert nem szabad nagy minoseget varni.
Vagy par ezressel dragabban TT Core V21

[ Szerkesztve ]

(#67009) maestro87 válasza abridabri (#67008) üzenetére


maestro87
őstag

Köszi, ez nem rossz. Más színben hol lehet ilyet venni? :) Mondjuk a két USB csatit keveslem, jó lenne legalább három, mert pl. az egér USB vevőegységet ide szoktam bedugni, mert így jobban érzékel.
Hasonló házakat esetleg tudsz még ajánlani, hogy legyen miből válogatni? :)
Most már feltétel (előny) lett az ablakos kivitel is. :DDD
Amúgy külföldről olcsóbban nem lehet ezeket megrendelni?

(#67010) abridabri válasza maestro87 (#67009) üzenetére


abridabri
veterán

En nem tudok mas matx hazat 20k alatt amibe bele mernek rakni egy gamer konfigot. Kulfoldrol rendelest passzolom, de mar igy is elegge olcso a 2 ajanlott haz :U

(#67011) fogtunder válasza SunMount3r (#67006) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Alapvetően ajánlott, csak nem mindegy mire. Az egy közkeletű tévedés, hogy a drága házak csak az RGB meg a csicsa miatt drágák. Az 560 talán még nem főne meg benne, de biztosat nem tudok mondani, sose szereltem gépet ilyen házba.

Én MATX méretben ezeket venném, ilyen sorrendben:

Fractal Design Meshify Mini C
Fractal design Define Mini C
Corsair Air 240
Thermaltake Core V21

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67012) megaandrew


megaandrew
tag

Szia fogtunder!
Akkor itt folytatnám a ventilátoros fórumon elkezdetteket. Megnéztem a házat amit ajánlottál. Tetszik is, de a Thermaltake Core G21-gyel nekem az a problémám, hogy a 240-es radiátort csak előre lehet beszerelni és nem akarom már a proci által felmelegített levegővel "hűteni" a ház többi alkatrészét. És mivel én még az előző évezredben élek és van optikai meghajtóm, az sem lenne hátrány, ha ezt is tudná kezelni a ház. Éppen ezért továbbkeresgélve találtam az F31-est, ami ha jól látom még az ajánlottak között is szerepel, tehát annyira rossz nem lehet. Viszont ennél a következő dologba futottam:
A házba 2 ventilátor szívja be a levegőt kifelé pedig 4 fújja. Ebből én logikusan következtetek arra, hogy a házban vákuum van és az összes nem szűrt helyen szívja be a port, amit elkerülnék, mert lusta vagyok takarítani. Szerinted helytálló a feltevésem és állítsam be, hogy a kifújó ventilátorok max a beszívók teljesítményének a felén működjenek, vagy tévedek? Ha igazam van, van tudomásod valami táblázatról, ahol meg lehet nézni, hogy melyik venti milyen fordulaton mekkora légszállítással dolgozik? Mert ugye gondolom nem egyenesen arányos a fordulat-légszállítás. (bár lehet ez már viszont megint a ventis topic? :D )

(#67013) abridabri válasza megaandrew (#67012) üzenetére


abridabri
veterán

Egyszeru . F31be 2x14cm befujo elol 1x 14cm befujo alul , teton 240es kompakton 2db 12es kifele . (Hatra felesleges ha mar a teton van 2 venti )

(#67014) whatnot


whatnot
őstag

Korábban már kaptam itt javaslatot: Thermaltake Core X31.
ATX méret kell. Terv: 1 SSD, 3 HDD.
Egyelőre VGA nélkül, de az opciót fenn szeretném tartani, hogy akár egy nagy VGA is beleférjen.
ODD nem kell. Vízhűtéssel nem tervezek.

A Fractal Design Define S-nél tetszik, hogy mind a négy lemez elfér hátul és a zajszűrés sem árt soha. Érdemes erre cserélni az X31-et?
Esetleg mást? Kicsit azért feleslegesen nagynak tűnik, 10 centit simán le lehetne csípni belőle, csak a kisebb házakban (Define C) nincs annyi lemeznek hely hátul, ha jól láttam.

(#67015) fogtunder válasza megaandrew (#67012) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem is annyira a meleg levegővel van baj, mint a radiátor statikus ellenállásával. azért mondtam a G21-et, mert 18K-ért eléggé bestbuy és az a ház, amit először néztél, 13K volt, erre nem kezdek el 25-ös házakat mondani, mert más dimenzió.

nem rossz az F31, én nem szeretem a táptakaró kialakításukat, viszont top-mount radiátorhoz jó a váz eléggé. nekem egy NZXT H440-ben volt így a konfig, elől 3db Lepa bol.Quiet befújónak, fent a 240-es radiátor, hátul pedig a gyári 140-es venti, ami idle-ben állt, és akkor kezdett csak el menni, ha a VGA 60 fok fölé ment. ezzel mindig pozitív légnyomás volt, semmi nem volt meleg (i5-4440+GTX970). megtervezni te tudod, ez egy hosszú folyamat lehet, rá kell szánni az időt. szétosztod zónákra a gépet, pl. intake, radiator, outlet (ez utóbbi mondjuk tényleg nem kötelező a jelen esetben), elosztóra rakod a ventiket és két-három aljzatnak rajzolsz egy profilt. aztán elkezdesz játszani, vagy benchmarkolni és igazítod a profilokat, ha túl meleg, vagy túl zajos. aztán ha ez kész, akkor fültölővel megnézed, hogy pozitív-e a légnyomás.

ami még eszembe jut, az a Fractal Define R5, de ebből nincs üveges és ha kinyitod fent, akkor ott nincs porszűrő. nyilván jó lenne a Define R6 is, de az már 45K és ott képbe kerül a BQ Dark Base 700 is.
a Nanoxia DS széria nem jó, ha fentre akarod szerelni, a BQ SB600/800 szintén zenész.

de nem szigeteltből, ha csendes ventiket veszel bele, akkor a Phanteks Enthoo Pro M is jó választás lehet.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67016) Omega7plusz


Omega7plusz
tag

Sziasztok!
ATX házat keresek, 2 db. 5,25-ös helyre van szükségem. A gép ezer éves. Ami fontos: erős, stabil ház kellene, a tíz kilós macskám felszállópályának használja. Kellene még mindenhol porszűrő, amik egyszerűen kiszedhetők. Más elvárás nincs, az rgb vagy egyéb világítótest inkább hátrány, mint előny, ha nem kikapcsolható a fény. Árban húszezer körül keresgélek.

(#67017) fogtunder válasza whatnot (#67014) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a legtöbb kompakt házban alapból két HDD-nek van hely mostanában, szóval kisebbet nem nagyon tudok hirtelen.

A suppressor F31 amúgy a te házad hangszigetelt verziója, azt is érdemes lehet megnézni. a Define S se rossz, NZXT H440.

hogy cserélni érdemes-e, azt neked kell tudni, másoknak azt a tanácsot adom, hogy ha nincs valami, ami miatt nem jó a mostani házad, akkor ne válts. én meg veszek évente párat, mert csak :DDD

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67018) maestro87 válasza abridabri (#67010) üzenetére


maestro87
őstag

Ok, köszi, akkor lehet az első marad. :R

(#67019) megaandrew válasza fogtunder (#67015) üzenetére


megaandrew
tag

Jogos fogtunder és köszönöm a segítséget! De hát olcsó volt, temperált üveg oldallappal, nem tűnt rossznak és az ember ott spórol ahol tud. Pláne, ha a párom megtudja, hogy mennyi pénzt készülök elkölteni! :D

Na de viccet félretéve, mi a baj az F31 táptakarójával szerinted? (táptakaró alatt azt az alagútszerű lemezt érted a ház aljában, amibe a tápot és a nem szükséges kábeleket dugják el?)

[ Szerkesztve ]

(#67020) fogtunder válasza megaandrew (#67019) üzenetére


fogtunder
nagyúr

igen, azt.

nekem nem tetszik a kialakítása, olyan gagyinak néz ki a többiek megoldásaihoz képest.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67021) fogtunder válasza Omega7plusz (#67016) üzenetére


fogtunder
nagyúr

háááát, nem jut túl sok minden eszembe, ebben a kategóriában vagy két 5,25" hely nincs, vagy porszűrés.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67022) ovics


ovics
aktív tag

kicsit off ha nem gond

Phanteks Enthoo Pro M TG házat ajánlottatok itt, de sajnos feljebb is ment az ára és nehezebben is lehet beszerezni most valamiért itthon. newegg.com-on néztem, hogy ott jó árban van. mennyire érdemes esetleg onnan megrendelni?

(#67023) megaandrew válasza fogtunder (#67020) üzenetére


megaandrew
tag

Akkor értem már, hogy miért nem értettem a dolgot! :D
Én erre a házra gondoltam és ebben nincs olyan takarólemez.

(#67024) fogtunder válasza megaandrew (#67023) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ezt meg akkor én néztem be, úgy emlékeztem, hogy aTG verzióhoz jár az is. ha nem zavar a hiánya, akkor mehet.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67025) fogtunder válasza ovics (#67022) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hát szállítás amerikából, +ÁFA +VÁM, esélytelen, hogy megérje. inkább caseking.de

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67026) Demokatona válasza fogtunder (#66803) üzenetére


Demokatona
tag

Core V31 is mehetne?Most van pénzem,de már nem kapni sehol jó árban V41-et.

Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .

(#67027) ovics válasza fogtunder (#67025) üzenetére


ovics
aktív tag

köszönöm a tippet. még egy kicsit offolnék de mégis a házhoz is tartozik.
láttam a ventis topikban hogy próbálkozol a phanteks halo-val (várom is a beszámolót róla) és ezzel kapcsolatban a házhoz írták kommentbe hogy kell hozzá adapter, meg láttam ugye nálad is hogy írtad. ez lenne az az adapter? ebből mennyi kell 4 halohoz?

(#67028) fogtunder válasza Demokatona (#67026) üzenetére


fogtunder
nagyúr

A V31 jóval kisebb, leginkább szélességben, ami provesszorhűtő választásnál gond lehet később. Én szeretek CPU hűtőt aprón venni és akkor jobb, ha egy jó dealt nem akadályoz a ház.

Én akkor már inkább venném a Masterbox 5-öt, meg pár jó ventit.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67029) fogtunder válasza ovics (#67027) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Elvileg már van benne RGB vezérlő, ha annak a néhány színe elég, akkor a kábel se kell. Ha alaplapra akarod kötni, akkor igen. A Halos összefűzhető, egymásba kell őket dugni és kész. Az én szettem még nem jött meg, szóval gyakorlati tapasztalatom nincs az ügyben. Nálam kicsit komplikált a dolog, mert az alaplapom nem tud RGB-t, szóval külső vezérlő van, aminek más a lábkiosztása, és kell majd vagdosni meg forrasztani kicsit.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67030) Demokatona válasza fogtunder (#67028) üzenetére


Demokatona
tag

Köszi.

Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .

(#67031) Shadowduet


Shadowduet
tag

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, ilyen házat keresek:

Max 43 cm széles és 19 cm magas és jónak mondható? Teljesen mind1 hogy néz ki, úgyse látnék belőle semmit csak az elejét. Nem tudom hülyeség-e, de ha lehet, akkor hátul tudjon szellőzni, mert a többi oldalról ugye ott lenne az asztal. A számítógépes asztalom anno fekvő házra lett anno tervezve. Egy AMD Ryzen 2600x kerülne bele gtx 1060 al vagy hasonló téma intellel.

Köszi előre is a segítséget! :R

(#67032) fogtunder válasza Shadowduet (#67031) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én ilyen esetben kompletten elengedném a gépházat és eleve az asztalba építeném be a konfigot. bekapcsoló gomb, reset és standoff szerezhető apróról fillérekért, raksz előre és hátra két ventit, ami keresztül fújja az egészet és kész.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67033) palfitom válasza fogtunder (#67032) üzenetére


palfitom
félisten

Ez jó ötlet! :K

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#67034) Damateo


Damateo
aktív tag

Üdv,
Kértem másik fórumon gépház ajánlást. Itt is szeretnék egy áment kérni rá, a rendelés előtt.
Zalman Z3 PLUS , erről lenne szó.
MSI B350 PC MATE-t néztem R5 1600
msi b350m mortar-t R5 2400G (esetleg ehhez kérnék egy mATX ajánlást)
Valamelyik kombináció kerülne bele.
Amit szeretnék, legyen jól hűthető. Jó ha van benne porszűrés.
Nem kell ablak és hogy világítson minden porcikája. Ha csak olyan van azt is megveszem, de ezek nem lényegesek számomra.

(#67035) fogtunder válasza Damateo (#67034) üzenetére


fogtunder
nagyúr

VGA lesz benne?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67036) Damateo válasza fogtunder (#67035) üzenetére


Damateo
aktív tag

Egyenlőre egy gt1030. Ha R5 1600at veszek.
Tervezem Gtx 1050 ti- ra cserélni.

(#67037) fogtunder válasza Damateo (#67036) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a Z3 nem egy túl jól hűthető ház, bár ehhez a konfighoz lehet elég, de nem egy túl jó felépítés, én nem szeretem.

hasonló árban a Fractal Design Focus G-t tudnám mondani, mondjuk ez pont pilácsos, de legalább van benne két venti gyárilag, kicsit drágábban a CM Masterbox 5, ez már porszűrős is, van ablak nélküli verziója is.

mATX-ben TT Core V21

20K fölött még van pár alternatíva mindkét méretben, aztán határ a csillagos ég.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67038) Damateo válasza fogtunder (#67037) üzenetére


Damateo
aktív tag

Olyat tudnál ajánlani amiben 4hdd hely van+ 1ssd, és porszűrős?

[ Szerkesztve ]

(#67039) fogtunder válasza Damateo (#67038) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a 4HDD már full tower kategória többnyire, a legkisebb, ami eszembe jut, az a Nanoxia DS4 mATX méretben, ATX-ben TT Core V41, Phanteks Enthoo Pro, Corsair 450D Airflow.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67040) Damateo válasza fogtunder (#67039) üzenetére


Damateo
aktív tag

Értem. Köszönöm.
Az mentene valamit a helyzeten ha, 3 hdd +1ssd lenne a terv?
Jó lenne ha 20 ezer alatt tudna maradni az ár.

(#67041) Shadowduet válasza fogtunder (#67032) üzenetére


Shadowduet
tag

Ennyire azért nem merülnék bele az "építésbe", meg ennyire nem is értek hozzá. Akkor marad az álló ház. Köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

(#67042) fogtunder válasza Damateo (#67040) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Aprón van 20-ért Fractal Define S, visszafogott jól szellőzik, minőségi és 2ssd+3hdd hely van benne.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67043) kosaz


kosaz
csendes tag

sziasztok matx-es házat keresek csak alaplap lessz benne proci gyári hütövel és ssd más nem is kicsi házat szeretnék minnél kisseb annál jobb . Én ezt néztem mert olcsó és bejön a dizájn deepcool smarter . Jó ez a ház ? már az árához képest ugye :-). Esetleg tudnátok olyat ami ennél kisseb ? Árban lehet drágább de max duplája. köszönöm

(#67044) Damateo válasza fogtunder (#67042) üzenetére


Damateo
aktív tag

Írtam az eladónak, megkértem postával együtt 20ért.
Itthon közben már kapom a jelzést hogy, jó lenne ha nem szállnának el az árak.
Első írásom során nem voltam túl összeszedet, ezért nem voltam elég részletes. Ezért elnézést.
Tehát akkor összegezve.
Jó szellőzés. Legalább a tápnál legyen porszűrés. 2-3hdd hely +1ssd. Ha csak 2hdd van, de van 5.25 hely oda átalakítóval később majd berakok egy +hdd-t.

Amit ajánlottál posta költségek számolva.
Fractal Design Focus G kb 15
Cooler Master MasterBox 5 kb 19
Az oldal tetején lévő ajánlóból:
NZXT Source 210 Elite kb 15
Zalman Z9 kb 16
Zalman Z9 Neo kb 18 (a fehér kellemes külsejű)
Amit én néztem, de nincs róla infóm.
Zalman R1 Window Számítógépház - Fehér kb 13
MasterBox MB600L kb 14.
Ezek közül melyik a legjobb opció?
Vagy esetleg van még valami?

(#67045) fogtunder válasza Damateo (#67044) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én ebből a Focus G-t venném, de a Z9 Neo is élhető, csak a gyári ventik tudnak hangosak lenni. illetve itt a porszűrők minősége és könnyű ki-be szerelése nem olyan, mint 20K felett. viszont ha meg 18-19-et adnál azért, akkor inkább a Fractal 20-ért, sokkal jobb. illetve a Masterbox 5 jobban tud szellőzni, jobb a porszűrője.

szóval ha olcsó kell, akkor Focus G, ha belefér a 20K, akkor Define S, vagy boltból a Masterbox 5.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#67046) Damateo válasza fogtunder (#67045) üzenetére


Damateo
aktív tag

köszönöm.
Valószínűleg a Define S lesz a befutó.

(#67047) marco0007


marco0007
tag

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy vett e már valaki a felújított CM Storm Trooperból? Az üveg oldalpanel érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#67048) Thorus


Thorus
aktív tag

A mai napon meg is érkezett az új házikó. Első minőségi házam és ezt már a súlyán is éreztem mikor megemeltem de a dobozból kivéve még szebb mint a képeken.

Egymás mellé téve a két házat jól látszik a különbség. DB 700 és a 9 éves CM HAF 922.

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#67049) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

Z370M alaplap, i5-8600k és GTX 1060 konfighoz keresek mATX méretű gépházat jó szellőzéssel.

CPU hűtő még nincs eldöntve, de a 8600k miatt kelleni fog valami értelmesebb darab.

Lehetőség szerint olyan házra lenne szükségem, ahol a kapcsolók és kivezetések nem a tetején találhatóak, mert magasan lesz.

Eddig ezeket ajánlották nekem:
Cooler Master N200 (nem tetszik)
Cooler Master Masterbox Lite 3.1 (felül zárt, nem jó)
Masterbox Q300L (hasznos a moduláris I/O rész)
FRACTAL DESIGN Focus G Mini (ez kimondottan tetszik, de a gombok, csatik felül vannak :( )

Árban 15-20 között gondoltam, de ha pl. 23-ba kerül, és tetszik, akkor megfontolom.

(Porszűrős lenne az igazi, de azt hiszem az már magasabb kategória.)

Fractal házai tetszenek, a miniszerveremet egy Node 304-esbe építettem néhány hónapja.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#67050) fogtunder válasza A_ScHuLcZ (#67049) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én alapvetően Fractal Meshify Mini C-t mondanék, de ennek is a tetején van az IO és túllóg a kereten is, pedig nagyon jó ház.

van a Corsair Air 240, ebbe topflow hűtő fér be a komolyabbak közül, de inkább kompakt vízzel tudom ajánalni, ez is 20K felett van.

az, hogy a CM MB 3.1 felül zárt, szerintem nem akkor hátrány, sokkal nagyobb, hogy az eleje is, az IO meg ezen is fent van.

a Q300L-ről túl sok infónk még nincs, kevés a teszt. alapvetően ránézésre jól hűthetőnek tűnik, porszűrős is. amin spóroltak, az látszólag a Plexi oldallap üveg helyett (karcolódni fog, akármit csinálsz vele), kevés meghajtóhely, illetve nem lesz annyira masszív, mint egy Meshify, de a pár tesztben nem említették, hogy stabilitási problémái lennének, szóval valószínűleg vállalható kategória.

van még a TT Core V21 is, ennek is variálható, hol legyen az IO része, normális hűtő is fér bele és a gyári 20cm-es venti elég jó.

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.