Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duran
tag
válasz neko18 #64245 üzenetére
OLX.hu-n belebotlottam egy CM 212 EVO-ba .. itt hirdették a szomszédban, úgyhogy kaptam az alkalom és 5000 pézér el is hoztam. A beszerelése kicsit macerás volt, én kivettem a lapot a picsába, de nagyon szépen hűt.. Zalman pasztát használtam, így olyan 31 fok játék közben 35 10p aida 100% gyilkolás után. És a ventit még nem láttam 50% felett.. van még bőven potenciál. Turbo Core OFF de nem is kell egyelőre, még így is vga limites a konfig..
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz schray #64250 üzenetére
Ahhoz a i3-hoz jó lenne venti nélkül. Az még a szépséghibája, hogy majdnem a processzor árával egyenlő. Viszon van újabban Xigmatek Loki II 134mm: [link] vagy Raijintek Rhea 118mm.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Goller46
csendes tag
Sziasztok!
Régi AM3-as Hyper TX2-es hűtőm kompatibilis egy FM2+-os laphoz???? -
HPAA
őstag
sziasztok
gépcsere után új fm2+ konfigot építenék
ami már fix
AMD A8 7600 proci
Asrock FM2A88M Extreme4+ lapban
Corsair 2x4GB DDR3 2133MHz CMY8GX3M2B2133C9R ramokkal , amik magasak
tovább bonyolítva a dolgot , mindezt egy régi fekvő félmagas házban /micro atx , ilyen/mivel nem tervezek külön vga-t ,csak az prociban lévő APU-t , a topikjában figyelmeztettek ,,hogy a gyári hűtő kevés lehet
mit ajánlanátok helyette ?
köszönöm************* censored
-
Duran
tag
Szia! Milyen árfekvésben gondolkozol?
Én első blikkre ezt javasolnám:
http://www.pcland.hu/shop+ZALMAN-Quiet-CPU-Kuhler-CNPS8900-QUIET_208126_470247
Baromi jó ár érték arányú hűtő és csak 60mm magas.
[ Szerkesztve ]
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
->Raizen<-
veterán
Üdv! fx 6300-as procit kellene lehűteni a cél 4.8-5 ghz. Melyik hűtőt vegyem rá? Zalman z3-as házba be kell férjen.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz ->Raizen<- #64259 üzenetére
160ig pakolható a hűtő ha jól tudom, igaz?
Mondjuk nemtudom mi a keret...de egy HR-22?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Potzee
addikt
válasz ->Raizen<- #64261 üzenetére
15-16k környékén használtan Alpenföhn K2, Noctua D-14
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Testvérem szeretne a gépén fejleszteni. Csak munkára lenne használva: ArchiCAD, Artlantis.
Így nézne ki:
Félkövérrel a cserélendő elemek.
HÁZ: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
LAP:(GIGABYTE GA-P55A-UD3)ASROCK H97 Pro4
CPU:(INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX)INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper 212 Plus
RAM: 2X CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
VGA:(SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI DP PCIE)Quadro K600
SSD: Samsung Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)
HDD: Western Digital Caviar Red 1TB 64MB SATA3 WD10EFRXMit gondoltok a 4790-hez milyen lesz a COOLERMASTER Hyper 212 Plus hűtő? A CPU javarészt 100%-on fog pörögni.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.
-
laychi
veterán
válasz Willie #64265 üzenetére
Jó lesz,mert valószínűleg 1-1,1V-ot fog adni neki gyárilag a lap. És ilyen órajel mellett símán tudnia kell hűteni ezzel a fesszel.
Ha jó a ház szellőzése,az még rá fog segíteni.
Meg ott van még egy ventilátor aplikáló szett,amivel +1 venti felszerelhető szívó üzembe,ami megint jelenthet 2-3 fokot mínuszba
Az alulfeszelést csak azért írtsm,mert 99℅-bsn alacsonxabb fesszelnis stabilsnntudnak menni ezek a procik,ami akár 5-10 fokot is jelenthetnek terhelés alatt mínuszba.[ Szerkesztve ]
-
Duran
tag
válasz Willie #64265 üzenetére
212 Evot csak ajánlani tudom.. pár napja vettem egyet én is a tüzes fejű 8150-esemre, azóta 35°C terhelés alatt.. Rengeteg potenciál van még a hűtőben, de én nem húzom.. ha nem állsz neki őrült mód tuningolni, a legjobb választás.
-
laychi
veterán
válasz Willie #64267 üzenetére
70 fok nem akadály...bírják
Amdnél másak a szenzorok,másképp zajlik a hőfok mérés.
Üresjáratban 30 fok körül lesz a proci,terhelés alatt 60-70kbSzintetikus tesztek alatt többet is elérnek az avx2 és fma3 utasításkészlet leterhelése miatt,de ilyen nem fordul elő hétköznepi használat során.
-
Willie
őstag
Köszi! Ez 212 PLUS, elég régi darab már. Nem lenne tuning, a sima jelzésű i7-et tudtommal nem is nagyon lehet húzni. Van valami nagy különbség az EVO és a PLUS között?
szerk.:
(#64269) laychi: Köszi! Az úgy teljesen okés lenne. Tőled is kérdezem, az EVO és a PLUS között nagy különbség van?
[ Szerkesztve ]
-
-
asvald
senior tag
Sziasztok !
Kinéztem magamnak egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt ,de a kompatibilitási listán nem találom az S1150-es
A kérdés az lenne , hogy melyik inteles lefogatóval egyezik meg a 1150?A 1156 ?
B 1366 ?
C 1155?A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
asvald
senior tag
válasz Joe Swanson #64274 üzenetére
Köszi, ma is tanultam valamit
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Potzee
addikt
válasz Joe Swanson #64277 üzenetére
Ha befér a házadba, akkor mindenképp a HR-02 (162mm) a Macho 120 csak 150 mm magas, kisebb bordázatú, egyel kevesebb hőcső és csak 120 mm-es a venti.
Szerintem a HR-02 ár/értékben még mindig az egyik legjobb választás, kiváló hűtési teljesítmény, 140mm-es halk, szinte néma venti. Elcsúsztatott torony felépítés miatt a cooler elfér a magas hűtőbordás ramok mellett is. A szellős bordázat és nagy FIN távolság miatt passzív hűtésre is alkalmas.
Nálam egy 65-77W-os CPU egy jól szellőző házban IDLE 38-45 C fok, Linx alatt kb. 65 fok a max. Szimpla torony coolerek közül csak az Ashura ill. Brocken2 ami talán jobb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Joe Swanson #64279 üzenetére
A HR-02 oda nem fér be, a Brocken 2 is csak a bordán lehúzott ventivel.
-
schray
tag
válasz Joe Swanson #64279 üzenetére
Zalman CNPS10X?
Egész alacsony (152mm ha jól emlékszem) és a CM212EVO-val egy árban és teljesítményen (egy hajszállal jobb is) az alap változat (Optima). Nálam a Define R4-ben egy i4771 tartós 100% terhelés alatt 74fok körül van vele, úgy hogy a venti fixálva van a hangtalan 1200RPM-re (de ha kellene, felmehetne 1800ig) és a ház ventik is épp, hogy forognak. A Core3000 szellőzése sokkal jobb (a hangfogók ugye rontják az R4-et ilyen téren) szerintem simán megfelelne és ha kell, tudod bővíteni a másik oldalára is egy 12centis ventivel.71% víz
-
-
Potzee
addikt
válasz regener #64282 üzenetére
Ezért lenne jó neki az elcsúsztatott toronyfelépítésű Brocken 2. Mellette elférnek a magas ramok, a cooler pedig a hűtőbordán lehúzott ventivel befér a 160 mm-es helyre. A 140 mm-es venti középállásban túlnyúlik a hűtőborda tetején, de teljesen lehúzva a cooler kb. 157 mm magas.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Potzee #64285 üzenetére
Mármint egy teljes magasságot?
Megmértem hiszen az előző hsz-ben ott van kb. 160mm. Még a gyári szórásban sem hiszem hogy van benne 155mm magas is.
Amikor volt sok bordám aki kérte az kapott olyat aminek (mati-brocken-2....) a magasságát sok közül válogattam ki.
Kellet neki kb. 155mm-es de pl a matterhorn 158mm magas, de mégis az kellett, találtam benne 156mm -est. Szóval kis szórás lehet de csak nagyon kicsi. Ez a 2mm is sokszór pont elég mert ha éri is az oldallapot ennyit még enged (1mm) de 3-at tuti nem.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Willie
őstag
Még valami.
MX-2 vagy MX-4 paszta vagy valami más?
Illetve még egy kérdés, hogy hogy jobb hogyha mondjuk folpackos ujjal elkenem egyenletesen vagy valamivel egyenesre lehúzom és azzal terítem el a felületen egyenletesen vagy csak a közepére teszek egy borsónyi pöttyöt és ráteszem a hűtőt?
-
laychi
veterán
-
Predator2
addikt
válasz Potzee #64276 üzenetére
Helló
Ha jól értem a kommentedből akkor ha AM3-as lapra fel lehet szerelni akkor AM3+-os lapra is?
Mert nálam ugyan csak nem szerepel a listában.A hűtőm specifikációja:
Socket Support
AMD AM2 , AMD AM3 , Intel LGA 1155 , Intel LGA 1156 , Intel LGA 1366 , Intel LGA 775A lap amire kerülne: CPU Foglalat: Socket AM3+ és egy amd fx 8320-ast hűtene.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
rsbenyaaa
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek , procihűtő vásárlás előtt állok , a következők lennének a kritériumok:
-Ára max 5 k lehet (akár itt használtan is)
-Egy Xeon e5440-et kéne kiszolgálnia 3ghz-en.Ti mit ajánlanátok?
Előre is köszi.
-
jim bcs
nagyúr
Üdv urak!
Az itx topikban nem jött válasz így rákérdezek itt, főleg itx tulajokat kérdezném mert kis toronyhűtővel itx-re még nem volt dolgom, csak topflow-al. Adott 2 lap amiből az egyik lesz, még nem tudni melyik, egy MSI Z97I AC vagy MSI Z97I GAMING AC.
Az volna a kérdésem hogy egy kisebb tornyhűtő elférne-e a közeli pci-e síntől? -->
-THERMALRIGHT TRUE Spirit 90M Rev.A
-DEEPCOOL ICEEDGE 400 XTvagy maradnának ezek B. variációnak ha nem fér el a torony:
-Xigmatek Janus LD1266
-THERMALRIGHT AXP-100 Muscle
-THERMALRIGHT AXP-200 Muscle
-Deepcool Gamer Storm Gabriel[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz jim bcs #64298 üzenetére
Úgy nézem a Gaming változatra ráfér mindkettő a 102 mm szélességével.
Ha biztosra akarok menni, akkor leszedem az alaplap felülnézeti fényképét és betöltöm Paint-be. Ráhúzok egy rácsot ami a programba van és veszek egy szabványos távolságot a lapon, mondjuk a furattáv 1150 socketnál 75mm és 1:1 arányra nagyítom a képet. Úgy már látszik a valós méret és levehető a távolság.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Dagidög
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #64248 üzenetére
Az alapötlet nem rossz, de árban kissé húzós.
(#64249) schray: Kicentizni (milizni) nem szeretném, mert nagy pofára esés lehet belőle. Egyébként én is a TX3-mal szemeztem, de ez okból elvetettem.
(#64252) Glaz-dozfhut: Igen-igen, ezek már közelednek a megoldáshoz mind árban, mind teljesítményben, de még egy kis tömeg meg némi hőcső elféne.
A tippjeitekből kiindulva találtam az ARCTIC COOLING Freezer 13-as csodát. Ezt ismeri valaki? Esetleg hasonló jellegű hűtőt tudtok? Egész masszívnak tűnik, 4 hőcső, méret stimmel, már csak az a kérdés, hogy cserélhető-e az a ventilátor.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest