Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz Speed® #64750 üzenetére
Én is ettől féltem az 1. opció kapcsán. Delidelt 3570k-nál pasztázhatom a kupak és a procimag között saját pasztával a gyári rossz minőségű paszta helyett, így jobb lesz a hőátadás ugye. Viszont, eddig úgy tudtam, hogy a 2500k-nál elvileg nincs ilyen probléma, mivel a kupak forrasztva van (ami viszont jól vezeti a hőt). Vagy esetleg az Ivyk teljesítménytöbblete miatt járnék jobban velük?
A második verzióval kapcsolatban nem éreztem feltétlen a "must-have" érzést az ajánlott hűtőket végignézve. Jó kis hűtők, ezt elismerem, de egy Ninja 3 mellett nem hoznak annyival többet az eddig látott tesztek alapján, hogy cserélni kelljen a jelenlegit (a hőmérsékletek terén 1-2 fokot nyernék csak, így meg legalább ki van használva a házikóban a tér a Ninjával ).[ Szerkesztve ]
-
Rica
senior tag
válasz Victoryus94 #64747 üzenetére
Ha esetleg magasak a ramjaid bordai, akkor kell ovatosan valasztani, de az meg nem ez az arkategoria hutoben.
[ Szerkesztve ]
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BigBlackDog #64751 üzenetére
Ha kiadnál 20kt, előrébb lennél egy Ivy/Kval, a tempó miatt, igen. Delidelt verziót meg simán lehűt a mostani hűtőd is 4.5 körül-felett. Sandy forrasztott, azért meleg OCnál, mert a Ninja nem 150+Wra van kitalálva, hanem ~100Wra halkan.
Sch2 i5Kra vitte el a Mega+TY párost, majd kiderül, mit tud. Tippre ütős duó. -
hertotti
csendes tag
Helo mindenki!
Milyen cpu hűtőt ajánlanátok egy i5-4690K -ra? 15.000.- körüli összegben!
Scythe Mugen 4 -et néztem rá elsőre de itt olvasgatva a forumban teljes a tanacstalanság ..
mit ajánlanátok rá? előre is köszönöm -
Szuri90
csendes tag
válasz hertotti #64754 üzenetére
Csatlakoznék az előttem kérdezőhöz egy kis módosítással:
Én is i5-4690k procihoz keresek hűtőt játékhoz és tuninghoz, amennyi biztonságosan belefér delid nélkül egyelőre. Az alaplap Asus-Z97-Pro Gamer alaplap és Fractal Design R4 házzal. (Ebbe ugye a nagy dögök is beleférnek?)
A Noctua NH-D14 és a Dark Rock Pro 3 között gondolkodok. (a Dark Rock beszerelését eléggé szidják)
Ezeknek kb. hasonló teljesítménye és zaja van.
Esetleg Scythe Mugen MAX (azért ez kisebb kategória)
Árban 20k-ig mennék el (Tudom, hogy a Noctua és a Dark Rock drágább, de Németországban kb. 20K körül lehet kapni + a trükk az, hogy egy kedves ismerős elhozná karácsonyra)
Ennek ellenére természetesen érdekelne, ha lenne olcsóbb, halkabb, jobb.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Ninja 3 van a húzot 4690K procimon. Milyen hűtőt ajánlotok amivel lenne érdemi előrelépés? Első körben egy Scythe Ashura Shadow -ot néztem ki.
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
marquuard
veterán
-
jim bcs
nagyúr
válasz FrozenThrone #64756 üzenetére
Az Ashura Shadow tökéletes, felesleges batár 2 tornyosat venni mivel a kupak nem forrasztott hanem pasztázott. Esetleg B. verziónak -->
SCYTHE Mugen MAX
ALPENFÖHN Brocken 2
DEEPCOOL LUCIFER
THERMALRIGHT Macho120 Rev.ABeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Raidon
őstag
Nah elolvastam az osszefoglalot Mindenkeppen leghutes kellene A hazam mereteit nezve nem okoz gondot a nagyobb huto. Nem magas bordas memoriaim vannak nem is tervezek mar ebbe masikat.
Nem kell tul nagy torony huto de valami olyasmire gondoltam ami elbirna egy kisebb tuningot De lehetseges hogy nem lesz tuning de jobb legyen mint a gyari hutoAlpenfohn es Bequiet jatszik markaban Max 20k-ig gondoltam valamit.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
laychi
veterán
válasz jim bcs #64758 üzenetére
Pont ezért éri meg a batár... Cm hyper 212 evoval a volt 4670k-m felment 100 fokra linx alatt,ugyanezen beállításon az nh d14-gyek 80-85 fok közt voltak a hőfokok.
Én 13,5k-ért vettem használtan...ki lehet fogni olcsón a jót,nem kell feltétlenül újban gondolkodni...Ennyi erővel egy ashura is felesleges a gyári helyett,mert "úgy is rossz a kupak hőátadása"
[ Szerkesztve ]
-
beneboy
tag
Helló!
Kompakt vízhűtés pumpájának kábele (3pin) mehet a chassis fan alaplapi csatira?
A ventillátor dugnám a 4pin-es cpu hűtő csatlakozóra.
Így jelenleg a pumpa everest szerint 6027-6081 rpm között ingadozik ez így jó?
hűtés: maelstrom 120k
Alaplap: Asus m4a87td/usb3 -
Kiskopika
senior tag
Hello, keresek egy brutal halk hutot egy i3 4310 t hez. Most a gyari intel van rajta de hangosnak talalom meg silent modba is! (HTPC) 80mm a legnagyobb magassag ami beferne, es hat a mostaninal halkabbat szeretnek! Valaki vlamit tudna ajanlani?
-
Rica
senior tag
válasz laychi #64760 üzenetére
Segitsetek nekem is eldonteni a kerdest legyszi. Nem kupakolom meg egyelore se a procimat, se Monica Beluccit. 4790K brutal hofokokat produkal ha huzom egy kicsit, mar pedig szeretnem, de igy gyilkossag lenne. Radobtam a polcrol egy ot eves CM HTX3-at. Par napja akartam venni egy Scythe Ashura Shadowt, de lebeszeltek rola a kollegak, mondvan, hogy addig mindegy, hogy mi van a procin, amig nincs delidelve. laychi tapasztalata eleg konkretnak tunik. Ha van 15-20 fok kulonbseg, rateszek egy TR Silver Arrow-t is (bar szivesebben valasztanam az Ashurat). Koszi
-
remusz13
tag
sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen cpu hűtőt tudnék rátenni én a kis fx 4300-ra, amivel tudnám húzni úgy 4,3-4,5ig kb? Itt egy kép is : http://i.epvpimg.com/eLH6f.jpg
Tápkábelt nem tudom elhúzni alaplap mögött/felett, hát nem a legjobb ház na( sajnos utólag jöttem rá) . Meg egy olyan kérdés hogy a jövőben érdemes-e majd továbbfejlesztenem egy 8320ra? M5A97 r2.0 -
laychi
veterán
Annyit azért hozzáfűznék még,hogy ez ugye egy igen erős avx-et,avx 2-t(talán fma3-t) is terhelő alkalmazásnál volt ekkora különbség. Általános napi felhasználás mellett nyilván kisebb,de akár ott is lehet 10 fok eltérés(mondjuk egy erősen prociigényes alkalmazásnál(pl hd kódolás) vagy játéknál a 2 hűtő közt,amiket írtam.(ashura valahol a 2 közt lehet teljesítményben vagy nem tudom)
-
Rica
senior tag
-
Dexar007
veterán
LGA 775-ös foglalatra ugyanolyan huto megy mint az 1155-re?
Give me your cum,bull!
-
do3om
addikt
* nem!
775-re 72mm-re vannak a lyukak.
115x-re 75mm-re vannak.Vannak hűtők amiken ezt a kis különbséget meg lehet buherálni (reszelő segítségével) de nem egyforma a két foglalat és van hogy nem is lehet megoldani.
*csak finoman..775öt javította 72re, mert annyi.
[ Módosította: Speed® ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Köszi javítást.
A másikat meg csak hogy azonnal megjegyezze aki olvassa ne a felette lévőre emlékezzen.Az összefoglalóba mehetne egy kép:
imibogyo:
Foglalatok furattávja![ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5-4460-Asus H97 pro gamer alaplap mellé vásárolnék egy procihűtőt. Mivel nem K-s a proci a húzását nem tervezem, alapórajelen fog működni. A ház egy Fractal Design Define R4-es, hely van benne bőven A keret max.15K, szerintetek mit válasszak? Jelenleg egy CM 212 EVO teszi a dolgát, megfelelne egy ilyen a jövőben is? Vagy van jobb választás?
Segítségetek előre is köszi!
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Azután érdeklődnék hogy tudnátok-e ajánlani valami programot amivel tudnék venti profilt csinálni cpu-ra mint a vga-aknál pl az AB ás társai.
Most cseréltem egy rajintek zealost ( ami nagyon csendesen dolgozot 800-1400-as tartományával) egy Alpenföhn Silvretta-ra a színe miatt.
800-2800ig megy papiron de silent mode-ban is 1200tól kezdi és amint inditok játékot egyből 1800-ig feltolja ahol már meg jön a hangja.
Szeretném le korlátozni 800-1200as tartományban mint az elödjét,
70Fok fölé ugyse ment a I5 4570-em terhelés alatt ami gondolom bőven jó , most 60fok-nál meg áll de a csendet jobban szeretném. -
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
I5 4440-re miylen CPu hűtőt ajánlanátok PCX-ről? olyan 5+1-2 ezer magasságában, ami halk és használható is valamire?
Asus gtx 750Ti mellé lenne, egy Asrock B85M PRO4 alaplapon.
-
lsc
nagyúr
Üdv
AM3 ra keresnék procihűtőt, 120-as ventivel, a ház hátulja felé fújja a levegőt. Nem kell nagyon nagy teljesítmény, a mostani procit a tx2 is lehűti, csak terhelésnél szélzajos, ezért akarok 120-ast. Ami még kikötés hogy nem ártana ha 160 mm alatt maradna a magassága.Ezt [link] nézegettem, de nem bánnám ha olcsóbban megúsznám.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
HRC95
tag
Phenom 955 re milyen hűtőt ajánlotok amit lehet forgatni, hogy a gép hátulja felé fújja a levegőt?
MSI Z270 | i5 7600K | G.Skill Ripjaws 16GB | Rog Strix GTX 1080 TI
-
Djsaba
senior tag
válasz Djsaba #64777 üzenetére
Ezt néztem ki, de ha tudtuk jobbat légyszíves írjatok!
És ugye az 1150-re passzol ez az 1155ös hűtő is?
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Urak, nagy a dilemma... beleszerettem a Corsair Air 240-es házba... ezzel egy a nagy gond, hogy max 120mm (gyártói adat), vagy 130mm (mért adat itt)
Profilomban a gép, alacsony profilú ram-ok. Most full passzív a gép, de viszket a kezem...Mit tudnátok ajánlani? Ami végletekig halk, és azért hatékony is?
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Amatőr vagyok, segítségre van szükségem!
Van egy Alpenföhn CPU hűtőm, ami klasszikus 12-es ház ventilátorral van hűtve. Szeretnék venni hozzá egy nagyon csendes 4 tűs ventit. Nem ismerem az elnevezésbeli különbséget a sima 3 tűs chsfan és a 4-es cpufan között.
Kösz és bocs a buta kérdésért! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Djsaba #64780 üzenetére
Milyen házad van? Ha 158 mm magas hűtőt megenged, akkor Raijintek Themis-t ajánlanám. Egy nagyságrenddel nagyobb ventivel szerelt, ami által halkabb is lenne, na meg jobb is a TX3-nál. Ha csak ez a méret működhet, akkor a CM újabb kiadású hűtőjét mondanám Hyper 103. Megéri a nagyobb az árát, mert nem romlandó maga a borda, így tíz év múlva is megtartja ebbéli állapotát. - Már ha befér a házadba.
Amúgy a TX3 is sokan használják megelégedéssel melegebb procira is, de csak hangosabb, idővel meg jobban.
Esetleg DeepCool GAMMAXX 300[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Djsaba
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #64783 üzenetére
Nem nekem lesz, hanem egy havernak. Még a ház kiválasztása sem történt meg, de az is hasonló árból lenne választva, szóvak 5+1-2k pcx-ről.. Esetleg tudnál valamit ajánlani, és akkor össze tudnánk passzítani a kettőt.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Djsaba #64784 üzenetére
Nahát abba nem folytam bele nagyon sohasem. A majd több ezerféle kínálat kicsit zavaró. Plusz eléggé meg tudja keseríteni az életed, ha rosszat választasz. Onnantól behatárolódnak a lehetőségek és legfőbb vágyad, hogy megszabadulj tőle. Ebben az értékrendben meg 1 az egyben bukod az árát, mert hát 2 ezer forintért..
Most hirtelen ezt találtam ami alsótápos és 120-as ventilátor rakható bele. M-Tech AS08A-BK BLUE LED. Nem néztem minden adatát, mert a gyártói oldal elég szegényesen fogalmaz. Egyébként a házaknak is van topicja, ahol napi szinten foglalkoznak vele, biztos jobban képbe vannak Milyen házat vegyek?
Esetleg ez szélesb és van USB 3 rajt, de felsőtápos Logic B26 , de nem tudom.- Glaz-doz-fhut -
-
Djsaba
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #64785 üzenetére
Rendben, mi is azt a M-tech-et néztük ki, és haverom meg ráizgult arra a DeepCool-ra, szóval ez a kombó lesz, köszi szépen!
-
Rica
senior tag
Nem tudom mit irtal, amit ki kellett moderalni, de nyilvan jellemzo rad, ha te reszelovel tenned fel az Ashuradat egy 775-os lapra. Az en htx3-am ezelott egy p35-os deszkan porgott, most pedig egy Z97-esbe pattintottam bele siman, szinten "reszelos buheralas" nelkul. A kerdes a kompatibilitas volt, nem az alaplapi furatok tavolsaga.
-
Potzee
addikt
Lehetséges, hogy do3om kolléga túl bonyolultan fogalmazott, amikor számokkal és adatokkal is fűszerezte a mondandóját...
A lényeg, hogy alapvetően az LGA 775 és a 1155/1156/1150 foglalatok NEM kompatibilisek egymással!
Persze megfelelő elszántsággal és kellő erőhatására ez az inkompatibilitás elmúlik...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Kár elvinni ebbe az irányba a kommunikációt, valóban fals infót írsz, amikor kompatibilisnek nyilvánítod a 775/115Xet, mivel nem az. 72x72mm vs. 75x75mm, egyértelmű matek. Szívatás Intel részről, de ez van.
A TX3 kompatibilis az 115Xel is, szóval nem csoda, hogy fel tudtad rakni ;p
Általánosságban viszont nem állja meg a helyét a dolog, még CCOs lappal sem. -
Rica
senior tag
válasz Potzee #64788 üzenetére
Eskuszom nem kotekedni akarok, de az elmult hetekben a leghutoket vizslatom a neten, es azok amiket megneztem, kivetel nelkul felmennek sok kulonbozo foglalatra a gyari specifikaciojuk szerint. Amirol tok feleslegesen vitakozunk az ket kulonbozo dolog, a foglaltok meretei/tipusai es a hutok ehhez viszonyitott kompatibilitasa.
-
laychi
veterán
Az hogy felmennek,mert multifunkcionálisak és több féle intel és amd sockethez alakíthatók,az nem azt jelenti,hogy a 775-ös és a 1150-es socket kompatibilisek.
1150-1155-1156 kompatibilisek.
Ha te ilyet mondassz,hogy 775-ös jó a 1150-esre,az elég félrevezető..
Bosszúságot okozhatsz annak a személynek, akinek egy régebbi hűtője van,ami csak 775-össel kompatibilis....az életbe nem fogja tudni használni 1150-nel,vagy bármelyik újabb socketű lappal.(esetleg,ha meg tudja oldani házi barkáccsal az átalakítást.
Csak hogy tisztában légy a kompatibilitással próbálj rá egy gyári 775-ös intel hűtőt egy 1150-es lapra és már érteni fogod,hogy miről beszél Speed(R),Potzee és mostmár én is.
(#64792) Speed(R) +1
[ Szerkesztve ]
-
Rica
senior tag
válasz Speed® #64792 üzenetére
Igen, be kell latnom, hogy az altalanositasom felrevezeto volt. Sajnalom. Csak felkaptam a vizet, hogy moderalando hangnemu valaszt nyomott ra valaki, amit rosszul reagaltam le, valojaban nem is kellett volna.
-
do3om
addikt
válasz Speed® #64794 üzenetére
Kellet neked javítani
Persze a 72-hejett 73 írtam azt kellet de amúgy...
Most aztán gondolkozik miket írtam róla. (semmit)Reszelővel némely esetben megoldható a felrakás ha csak 775-re jó, 115x-re is. Aki szokott barkácsolgatni a gépén megoldja aki meg nem az úgyis vesz másikat. Sokan megcsinálták attól hogy fogalmad sincs mit kel ezzel kezdeni.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Kellett..moderáltan közlünk. Vagy virágnyelven. Látod, baj van előbbiből
Amúgy ja, rettenetesen bonyolult művelet push-pines 775ből megoldani
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 120 mm-es nagyon halk, 4 pin-es ventilátort (CPU hűtőre)?
Köszönöm!
-
Gaberking
senior tag
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
A jelenleg 1155-ön csücsülő K2-met, 1150-re is fel lehet tenni?
Külön felfogató nincs hozzá és nem szeretném cserélni, mert meg vagyok vele elégedve.Tazi
[ Szerkesztve ]
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest