Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz bombibmw #65068 üzenetére
Nem is az a cél, hogy 65 fokos legyen prime alatt mint Neptonnal de ha Ashura prime alatt 80 alatt maradt 4,5-ön akkor játékra simán bírni fogja ez is. Meg is rendelem, köszi még egyszer.
Ja még Tritonhoz annyi, garimatrciával le van ragasztva a feltöltő nyílás de még gyárilag is adnak hozzá színezőt. Érdekes, kíváncsi lennék mi a helyzet akkor ha szétkapja az ember...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Cooler Master Hyper 103-ról mi a vélemény? Kéne valami olcsó hűtő ami lga 2011-re felmegy és 4-4,2-őn éppen elbír egy 4820K-t. Seidon 280 megy gariba ideiglenesen kéne valami. 10-nél többet nem nagyon szeretnék rá költeni postával. Akár apróról is mehet valami ha tudtok, de most hirtelen nem találtam semmit.
-
Asbee
veterán
válasz vjozsef #63110 üzenetére
Nem nevezném szükségesnek bios frissítéssel kezdeni. Főleg ha minden rendben működik. Sokszor csak új processzor támogatás kerül bele. Sőt van, hogy kivesznek funkciókat, vagy máshol kell beállítgatni ami megzavarhat felhasználót, mint itt is. (Az első felére gondolok)
(#63112) Bandi821: CPU Fan alerteket kapcsold ki, ha van ilyen vagy hasonló.
-
Asbee
veterán
válasz malphitee #61865 üzenetére
Ezt még hányszor írod le? Ránézésre is vannak különbségek a két hűtő között. Kit érdekel ha hasonlít rá... Majd a tesztek eldöntik mit tud. Ahogy már írták, nézd meg a borda méretét, kialakítását, hőcsövek rendezését. Ha így sem tűnik fel semmi, nincs miről beszélni.
(#61868) malphitee: Ez ötletekben gazdag volt.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz malphitee #61661 üzenetére
Úgy osztottad itt az észt delid témában mintha bármi fogalmad, tapasztalatod lenne az egész kupak szedésről, majd utáni állapotról. Az egy dolog, hogy neked mi a véleményed róla és hogy el is mondod azzal sincsen baj, de hogy itt próbálod győzködni, azokat akik megcsinálták, hogy mekkora hülyeség volt, úgy hogy közöd nem volt még ilyenhez csak olvastál róla, az egy kicsit erős.
Egyébként, nem csak a paszta a probléma, sokszor a távolság is túl nagy a kupak és mag között. Forrasztásnál ez ugye nem gond.
Meg lehet olyan módszerrel csinálni, hogy ha nem szedik szét, meg nem mondják, hogy te ahhoz hozzá nyúltál.
Sokan úgy vannak vele, hogy inkább gari vesztés legyen, procik amúgy sem nagyon halnak, de a hűtőjük legyen kihasználva. Nálam vízzel 4,6-on 75 fokos volt játék alatt a 3770k, kupak szedés után 55-60 fok ugyanazon terhelésen.
Nem beszélve azokról a nagy szivárgású alacsony feszes példányokról, amiket komolyabb tuningal alig lehet hűteni, kupak szedés nélkül.
Mindenkinek magának kell eldönteni, mit vár a hűtőjétől rendszerétől vagy mit kell tennie, hogy egy bizonyos tuningot el tudjon érni. Vannak olyan elvárások, amik csak kupak szedéssel teljesülnek. Ha elfogadni nem is tudod, legalább ne győzködd tapasztalat nélkül.----
Teljesen mindegy neki a hőfok 45 vagy 60.Nem, nem mindegy csak olyan idő után jönne ki az a hőmérséklet különbség amikor már el lesz felejtve a proci.
UI: Lehet nem kéne, azokat kioktatni, hűtőből akik láttak, használtak már párat és nap mint nap itt segítenek tapasztalatok alapján...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz shine77 #61468 üzenetére
Először nyissál meg egy RealTempet és nézd meg hány fokos a proci. Ilyen házba ilyen elrendezéssel, kész öngyilkosság a passzív hűtés. Ha megnézted és látod a 100 fok körüli értéket terhelésen, utána vegyél egy normális házat, tegyél egy ventit a bordára és minden rendben lesz.
Nem kell 3-4 évente cserélni ha normális. A tied az.
(#61470) shine77: Bordára nem légszállítás kell hanem statikus nyomás. Valami nagyon alacsony tdp-s szellős házban, elég lehet passzívan, de egy kupak alatti pasztás procinál ilyen házban nagyon is soakt számít az a pár centi.
Táp egyébként ilyet nem csinál. Vagy lekapcsol vagy nem. Jó tápnál el is indul utána és minden ép marad. Neked jó a tápod.
Lehet keményen hangzik, de itt user error van, attól vesz vissza a proci.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan hűtő ami kb hozza az Ashura szintjét lga2011-re jó és valahogy úgy van kialakítva, hogy első pci-e slotba tudjak vga-t tenni. Elég nehéz dolgom van képeken majd látjátok mert az első slot nagyon közel van a cpu fogalathoz Memória nem magas. Lehet egy "játék" víz lesz most a legjobb megoldás, de hátha léggel is meg tudom oldani.Sajnos a lightningon még a gpu reactor is ott van ami kilóg.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Bepattintottam egy scythe ashurát (vízzel egyenlőre nem tudom mi lesz), meglepően jól teljesít árához képest. 1,3V-on kellemesen elvan egy 4820k-val. Egy bajom vele egyféleképpen lehet csak szerelni és első vga slotot kitakarja.
-
Asbee
veterán
(#57369) jookomak, (#57372) bombibmw köszi
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Lehet vissza térek légre, melyik manapság a legjobb hűtő? Fontos hogy lga2011-re jó legyen. -
Asbee
veterán
válasz speedydb23 #49162 üzenetére
Igen ez a Liquid Pro az újabb változata az Ultra amiről szó volt. Sajnos megvannak a hátrányai, pl alumíniumot "megeszi" de réz és nikkelezett felületen is előfordulhat hogy polírozni kell. Pl cpu kupakról a feliratot leszedi ami garivesztéssel jár. Ezek figyelembevételével érdemes használni. Én is csak kupak alá mertem tenni.
-
Asbee
veterán
válasz speedydb23 #49159 üzenetére
Már ha paszta van alatta.
-
Asbee
veterán
Nem lesz. Én 3770k-t hűtöttem 4,4-en Brockennel ami lényegesen jobban melegszik. Ház szellőzés azért nem árt. Mondjuk a kis kupak és a brocken 2 több hőcsöve nem biztos, hogy a legjobb választás. Ilyen szempontból macho a legjobb. Egy konkrét tesztet lenne érdemes nézni mennyire éri minden hőcső a kupakot.
Illetve ház még lényeges a méretek miatt.[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Thomyyyyy #48249 üzenetére
A gyári rossz paszta miatt általában 4,5-4,6 körül van a vége a procinak amíg még hűthető. Főleg ha több óra renderelésről van szó. Erre víz lenne az igazi, de légből THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E EXTREME-t ajánlom. ~4,7-5,0Ghz-et kupak szedés nélkül ne várj. Ház az király nekem is az van a fenti 20-as és a hátsó 12-es szépen viszi ki a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz bombibmw #47949 üzenetére
Valószínű rosszul mér kicsit. Terhelve általában ilyenkor rendben szokott lenni. Gondolom nem 17 fok alatt van a szobahő. A nagy különbségek a magoknál ivynél teljesen normálisak, hála a szar pasztázásnak. Tehát azon ne csodálkozz ha pl LinX alatt legmelegebb mag 80 fok a leghidegebb meg 72 mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Howkeddlee #47922 üzenetére
4,7 az már határon van, esélyes, hogy 4,7-re már nem tudod hűteni rendesen. Játékok alatt, vagy huzamosabb ideig 80 fok fölé én nem nagyon mennék. LinX-Prime alatt 90-95 foktól sem lesz baja. 105 foknál kezd el hibázni, throttlingolni, fagyni, kékhalálozni. Tapasztaltam. A processzorod egy átlagos példány, egyáltalán nem rossz! A 1,2 - 1,24V teljesen rendben van korrekt feszültség. Tesztre én 4,9Ghz 1,435V-ot szoktam. Nem kell annyira félteni ezeket a procikat.
Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme-et neki és simán megvan a 4,5.
(#47926) Howkeddlee: Attól függ mennyi feszt kér és milyen a pasztázása a procinak. Nekem hasonló a procim mint a tiéd, és 4,7-re már igényli az épített vizet, de sajnos még azzal is bőven beleszól a szar kupak alatti paszta. A HT meg sajnos csak ront a helyzeten, mert bekapcsolva szépen fűt.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz juve600 #47850 üzenetére
Még jó, hogy másfél éve megjelentről, te tudod, hogy 2 évig bírják... Egyébként az a noctua venti, pont nem a legjobb radiátorra, nem beszélve arról, hogy ennyiért már majdnem noiseblockert kapni.
(#47844) markionni: Az új i corsair-ek nem rosszak, de ha van helyed és jól szellőző házad akkor inkább a noctuát válaszd.
[ Szerkesztve ]
-
-
Asbee
veterán
válasz sanszika1 #44916 üzenetére
Nem egy nagy dolog szorzózármentes procit tuningolni, illetve nem teszel kárt benne ha ésszerű kereteken belül maradsz. Az lcpower veszélyes táp, cseréje azonnal indokolt. Procituning segíthet pl cpu igényesebb játékokban ha van vga amit kiszolgáljon. Brokcent ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Gtaati #44857 üzenetére
Az jó fesz. Igen, érthető, bár én úgy vagyok ezzel, hogy ha ~30 év helyett megy majd ~15évet a procim a 70-75 fok miatt akkor sem leszek szomorú. A tapasztalataidat leírhatnád az ivy topikba is, hogy akik nagyon kételkednek a kupaktalanítás eredményén lássák, egy ilyen lightos tuningnál is szép javulást hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Gtaati #44853 üzenetére
Ivynél ez köztudott, hogy szar a hőátadás. Mondjuk személy szerint egy non-K procit biztos nem kupaktalanítottam volna. 60-70 fok teljesen jó neki. Ami tuningot ki lehet sajtolni belőle azt így elbírta volna a Drak rock. Egyébként 4,2-re mennyi feszt adsz neki?
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Alsó slotba a vga? Milyen x8-at tud min?
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz DjKriston01 #44744 üzenetére
Az elég jól eloszlik. Hűtő milyen lesz? Ezt nézegesd meg.
-
Asbee
veterán
válasz DjKriston01 #44742 üzenetére
Lehet vastagabb. Attól is függ milyen paszta.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz DjKriston01 #44735 üzenetére
Én nem vagyok a kenegetés híve. Inkább a procira, borsó méret, vagy csík akár X aztán szépen elterül. Ha direkt hőcsöves a hűtő, akkor pedig vékony csík a hőcsövek közé. A kenegetéssel levegős lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Joco175 #44723 üzenetére
Brocken mehet, aztán majd úgyis meglátod proci mit bír. Ha az ember nagyon szerencsétlen kifoghat olyan példányt, hogy a pasztázása is szar és sok feszt is kér, hogy már a batár hűtők sem hoznak igazán javulást. Ami meg normálisabb azzal a Brokcen is elbír 70 fok alatt játékokban.
-
Asbee
veterán
válasz gyuribácsi88 #44628 üzenetére
HyperX Predator szerintem nem fog elférni alatta.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz WaterWawe #44620 üzenetére
Nem könnyű. A h100/110 azért nem rossz, azt mondanám silver arrow extreme, phanteks ph-tc14pe, talán Noctua d14-re lenne érdemes cserélni, viszont ezek alá nem férnek be a ramok. Lehet úgy járnál a legjobban, ha elpasszolnád a ramokat és magas borda nélkülire cserélnéd.
Ha árban belefér akkor pedig ezzel járnál a legjobban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz BlessedElroy #44611 üzenetére
4,4-4,5 elérhető velük akár kicsit lighteosabb hűtőkkel is, attól függ milyen példány. Az elcseszett pasztázás miatt viszont gyakran, e-fölött semmivel sem lehet jól hűteni, csak ha kupaktalanítod.
[ Szerkesztve ]
-
-
Asbee
veterán
válasz kromatika #44314 üzenetére
Én nem mondtam, hogy Brokcen a legjobb, de nekem nem ér meg 10k-t +pár fok, egy olyan procin amit az említett tuningal Brokcen lazán lehűt csendesen. Macho pedig nem jobb.
(#44315) Henker2: Brocken megvan már? Ha igen, nem értem miért nem próbálod ki vele? Ha elégedetlen vagy akkor meg lépsz feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz vadallat88 #44231 üzenetére
Brocken. Sokkal jobbat szerintem nem érdemes, max ha kupakot leszeded.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz menyoronc #40630 üzenetére
Már FX topikban is ajánlottam neked, hogy Brockennél jobbat nem találsz ilyen áron, csak a felsőtáp miatt nem a legideálisabb. Ottvan még a Macho kicsit drágábban én azt venném a helyedben. Az fx6100 is eléggé melegszik (tapasztalatból mondom), alapfesz 4,0Ghz-en hajtottam és a Brocken kellett rá.
(#40634) jim bcs: Miért is?
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok! Egy Brocken és Thermalright Silver Arrow SB-E 2011 között mekkora különbség van? Érdemes a Brockent rá cserélni?
-
Asbee
veterán
válasz Formaster #38039 üzenetére
A desztívz is tartalmaz kis mértékben oxónium és hidroxid ionokat így nagyon minimálisan de vezeti. De ez nem ide tartozik hagyjuk is.
Neki nem Lynfield lesz és gondolom azt a procit tuningra veszi, szóval azért kell oda a hűtő. De ahogy látom nem is kicsiben gondolkodik.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz zombi11 #38036 üzenetére
A memória meg van már? Ha nincsen akkor low profile Vengeance-t kell venni, (annak a bordának amúgy sincs értelme rajta) és mindjárt több a lehetőség.
(#38037) euzsolt: Húzott ivy azért tud melegedni rendesen. Én úgy tudom a deszt víz is vezeti az áramot csak kis mértékben, de műszerrel mérhető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest