Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz V.Stryker #43449 üzenetére
Ne. A Loki-ra tedd fel a ventit mindenféleképp, ő nem egy passzív cooler, venti nélkül nem boldogulna a procival...A csendesség jegyében próbálkozz a házventi kiszerelésével...
Az adatlapodon Prodigy van megadva...esetleg tedd fel a ház tetejébe a ventit,de szerintem házventi nélkül is jól szellőzik kuckó..
Honnan rendelted végül a Lokit? Általában a Sella az olcsóbb...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
minas
aktív tag
válasz V.Stryker #43447 üzenetére
Nekem Lokim van. Nagyon elégedett vagyok vele. Nekem azért volt szimpatikusabb, mint a Sella, mert bombabiztos a rögzítése. Viszont - ahogy előttem már mondták - vagy ki kell venni az alaplapot hozzá, vagy - ha szerencséd van - megfelelő szerelőnyílásnak kell lenni a hátlapi (amihez az alaplap rögzül) lemezen. Nekem volt nyílás, így pillanatok alatt beszerelhető volt.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Nagy nyűgbe vagyok,kinéztem több cpu hűtőt de mint kiderült a mérés után nem fér be 15.7 cm-nél magasabb hűtő a házamba.
Viszont én továbbra is passziv vagy fél passzív hűtést szeretnék.
Kérdés az lenne,hogy egy Alpenföhn Groß Clockner borda mennyire e jó passziv hűtésnek venillátor nélkűl?
itt kaptam tanácsot,hogy mi jó passziv hűtésre de az nem fér be a legtöbb.
Most viszont van egy Clockner ami talán befér de nem tudom mit tud egy alaposan alulfeszelt 3870k APU-n.[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
válasz Silentfrog #43456 üzenetére
Nem igazán ajánlották itt a fórumon Nekem sem passzívra, mivel az oldal zárt és a lamellák sűrűn vannak. Kell hozzá venti akkor jó. Létezik a macho-ból Rev A típus. Ez csak 150mm.
-
Silentfrog
veterán
válasz GeriCool #43457 üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos nem láttam még ilyen hűtőt. A ritka lamellások meg mind magasabbak mit 157 mm.
kerestem új Ninja 2 hűtőt mert az csak 15 centi magas de az a világon sincs,a Ninja 3 ami jó passzivra az meg 16 centi,és az nem fér be. A többi /thermaltake macho .hoz meg tényleg nincs helyem/
Utálom ezt a házat! -
Lacko32
tag
válasz Silentfrog #43458 üzenetére
Nem kell egyből fejest ugrani a mély vizbe,vegyél olcsón valami nagyobb házat! Én is ezt tettem
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Lacko32
tag
válasz Silentfrog #43460 üzenetére
Nekem 10k-ból megállt a ház ami nagyon tágas + cpu hűtés
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
SylverR
senior tag
válasz Potzee #43430 üzenetére
A Deepcool Ice Wingen cserélhető a ventillátor? Csak mert nem szabványos a rajta levő.
Arctic Freezer 13-at én is néztem. Az tűnik a legvalószínűbbnek. De, múltkor néztem egy tesztet, ahol a felszerelése miatt eléggé lehúzták.
True Spirittel egyedüli baj a 90 centis venti. De lehet elgondolkozok még rajta.@(#43427) jookomak: Tetszik az a Macho, csak kicsit sok. Ígyis a táppal túllépem az eredetileg behatárolt keretet.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43458 üzenetére
A passzív hűtés csak egy jól szellőző, tágas házban "működik" egy megfelelő CPU coolerrel...
pl.
BitFenix Merc Alpha
[link]
"Merc Alpha and Merc Beta maximum CPU cooler height = 165mm "
10.5k[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz SylverR #43462 üzenetére
Az Ice Wing-en szerintem nem cserélhető a venti
Igen, a True Spirit-en 92 mm-es venti van, de álló coolerek közül csak ekkorák férnek be a házadba...
Vagy a már korábban említet Macho 120, de az árban több, mint a keret...
Jó alternatíva lenne egy BeQuiet! Topflow SR 1, de az is 13k.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
CoronitaA
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy fx-8120-hoz milyen hűtő dukál hogy pl bf3-alatt ne mennyen nekem fel 60°C-ra? Már bele kavarodtam úgy a keresésbe nem tudom hogy mi lenne jó neki .
Előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Potzee #43463 üzenetére
Az egész házam lyukacsos kialaítás úa két oldala és a teteje is ilyen,át lehet látni rajta. Ezzel nincs baj.
Sajnos a ház méreteivel már igen 15.5 cm es hűtő fér el kényelmesen benne.
Amikor vettem anno még nem volt szempont a csendesség,de hogy öregszek és kezdek megsüketülni egyre jobban zavar a hang. Képzavar!Az apróba lenne olcsón egy Alpenföhn Groß Clockner venti nélkül de nem tudom mennyire lenne igy elég .
Az ár jó,a méret is talán de passzivba menne egy 100wattos TDS-s procin.
A Tx 2 alacsony/900/ ventifordulaton elég erre de passzivba mi kellene az nem tudom...[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz CoronitaA #43465 üzenetére
Hát, ez egy elég forró fejű srác...max.TDP 125W...
A házadba - úgy látom - 160 mm-ig mehet cooler...
Jó lenne egy Scythe Mine 2, de a magas ram-ok mellett/felett nem tudnád sehogy sem elhelyezni...
Javaslataim: ZALMAN CNPS10X OPTIMA vagy Performa (152 mm magas és 4 irányba is fel tudod tenni a venti fújásirányától ill. a memóriáktól függően, szükség esetén +1 venti felszerelhető)
Alpenföhn Brocken ,
Be Quiet Shadow Rock PRO SR1 (most 13k);
a magas ramok miatt az egyik legjobb topflow cooler Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1[ Szerkesztve ]
-
CoronitaA
csendes tag
válasz Potzee #43467 üzenetére
És ez ARCTIC COOLING Freezer A30 vagy COOLERMASTER Hyper TX3 EVO vagy ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro vagy COOLERMASTER Hyper 212 EVO ezek közül valamelyik szóba jöhet ?
Elég ha lehűti nekem 45 fokra húzni nem akarom csak kényelmesen és nyugodtan játszani abba a tudatba hogy nem fog szénné égni a procim[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43466 üzenetére
A Groß Clockner-nek nagyon sűrűn vannak a lamellái, nem elég szellős és nehezen mozog közöttük a levegő...neki muszáj a venti... A hőcsövek is nagyon zártan, szorosan egymás mellett helyezkednek el, a hőeloszlás szempontjából ez sem szerencsés...szóval, ez nem egy passzív cooler.
HR-02 Macho, SilverStone Heligon HE-02...na, ezek passzív coolerek...de a 100W-os procival ezek is elbíbelődnének...
Egy max.65W TDP procit nálam a HR-02 IDLE ill. netezés közben - most is - 40 C fokon tart egy Tempest 410 házbanPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz CoronitaA #43468 üzenetére
A Freezer A30 is jó választás ...az imént ezt elfelejtettem...
Szintén forgathatod 4 irányba, attól függően, hogy hogyan adja ki jobban a helyzet és merre fújjon a venti...
Ezeken már a venti is cserélhető...
csak hát 161 mm magas...elvileg 160mm hely van a házban...elég necces...A Freezer 13 Pro-t inkább nem javasolnám...(a régi műanyag felfogatással sok volt a probléma és a talpon lévő kis venti sem egy szerencsés újítása az AC-nak...elég zajos egy félév után...bár, az újabb 13Pro-k is backplate-es merevítős felszerelést kaptak, de lehetséges, hogy a boltok polcain még kallódik néhány a műanyag felfogatós példányokból, a venti sem cserélhető...)
A CM TX3 elég régi darab, 92 mm-es venti...ez zajos lenne... ha már kis ventis cooler, akkor inkább 5k környékén egy Xigmatek Loki vagy Sella...olcsóbb is, jobb is
CM Hyper 212 - 159 mm, befér. A ventije ennek sem a leghalkabb, de legalább 120 mm-es...szép, karcsú a hűtőborda és magas felépítésű...a ramjaiddal is jóban lennének...ez is jó választás (bár én nem vagyok valami nagy CM fan!)
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43470 üzenetére
hát..passzívra épp jó lenne...
EZ csak 148 mm...Nézd meg, hogy kompatibilis-e az alaplapoddal...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43474 üzenetére
szab.tam kolléga tudna gyártani neked méretre passzív hűtést!!!
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #43477 üzenetére
szerintem most is van neki valami ördögi fém kreáció...
-
Potzee
addikt
-
hadogabi1
senior tag
válasz Silentfrog #43470 üzenetére
Javaslom akkor a thermalrigh macho kisebb hűtőjét direkt alacsony házakba csinálták csak 150 mm magas és az ára sem vészes szerintem. Nekem a magasabb a 162 mm-es bw -s van de szerintem nagyjából ugyanazt tudják ventije hangtalan és mehet passzívban is bár a 600-on forgó venti hangjából nem fogsz semmit hallanni. Tesztet találsz hogy mennyire hatékony a hűtése egyik leghalkabb hűtő.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
anytime
őstag
Sziasztok!
A munkaára használt konfigom leírását megtaláljátok az adatlapomon, ha megnéznétek nagyon megköszönném!
Jelenleg egy darab gyári procihűtőm van és a gyári táphűtőm ketyeg a házban. Sajnos, mindezt elég hangosan teszik, majd' 60 dBA, ami nekem napi 10-12 órán át elég nehezen viselhető, pláne a nap végére
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen CPU hűtőt tudnátok javasolni nekem akkor, ha:
- vízhűtés nem jöhet szóba (nem vagyok nagy guru és ebben a pici barebone házban nem is férne el)
- a legfontosabb, hogy az új "konfig" minél halkabb legyen
- design nem érdekel (zárt ház és munkagép)
- nem mondom, hogy az ár nem számít, de majd kitermeli az árátAmit talán még érdemes tudni, 1-1 SSD és HDD-m van, nap végén 30/40 Celsius a hőmérsékletük, azt gondolom, ez belefér.
A tápventit is cserélnem kellene? A konfig egyébként ~ 3 éve megy, gyakorlatilag minden nap.
További ventiket nem tervezek, mivel nincs is lehetőség rá, max egy hátsó 12-est tudnék betenni!
Szóval, kérlek Titeket, minél halkabb legyen!!!
Előre is köszönöm!
UI: lehet, hogy a mostani WD640-es Caviar Blue 7200rpm-et is cserélnem kellene?
Üdv:
anytime -
proci985
MODERÁTOR
válasz anytime #43483 üzenetére
az intel gyári hűtő annyira nem hangos hacsak nem folyamatosan 100%on megy.
első lépés: nap végén gép oldala le ha egyszerűen megoldható és fülelj, miből jön a zaj, a hűtőből vagy a tápból.
ha a táp a ludas, akkor munkagépnél csak a ventit tilos cserélni, megsülhet a táp. megoldás ilyenkor a tápcsere. az asusról nem találok infot, de mivel nem hallottam róla, hogy asus utóbbi időkben nagyon tápokat is matricáz, innentől lehet jobban járnál egy jobb hatásfokú megoldással. értsd: visszahozza az árát ha folyamatosan megterhelve megy a gép.
ha a procihűtő, akkor igazából a kérdés az, hogy mekkora a ház, mi fér el benne.
hátsó 12es lehet segítene alacsony fordulaton.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
anytime
őstag
válasz proci985 #43484 üzenetére
Szia!
A táp, az valóban egy felmatricázott ASUS ...
Táp: ACBEL PC9045-ZA1G 330W - felső elhelyezéssel
Pricihűtő: 12V 0,17A FoxcomLevéve a burkolatot, bizony, elég hangos mind a kettő ...
Az alaplapon úgy látom még két szabad 3 pin-es csatlakozás van ventinek, és megnézva, hátra egy 12-est tudok tenni, előre egy 8-ast, de a HDD blokk alá.Ami a procihűtő magasságát illeti, úgy számolom, hogy 140 mm-nél nem nagyon lehet magasabb, pici, barebone ház
Köszi előre is!
anytime[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
Hali! CPU borda hűtésére melyik BeQuite (120 PWM) ajánlottabb. A Shadow Wings vagy a Silent Wings2. Adatlap szerint mindkettő ugyanazt tudja, picit (2 dB) halkabb a silent w, viszont 2k-val drágább. Megveszem azt is ha tényleg jobb. Köszi
-
anytime
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz anytime #43485 üzenetére
AC7 pro rev2 pl alacsony (128mm), de EKL cold tower, alpenföhn sella és cooler master hyper tx3 is jó. minden esetben arra ügyelj, hogy a lap tudja e szabályozni a ventit.
táp egy régi acbelnek tűnik. tápos topikban fognak tudni segíteni, hogy mire érdemes cserélni, ha halkabbra van szükséged.
szerk: akkor úgy néz ki elég lenne a procihűtő.
első lépés: menj be a biosba, és nézd meg, hogy egyáltalán szabályozza e a ventit, vagy küldi folyamatosan 100%on? hőfokok milyenek?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
anytime
őstag
-
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Alprenföhn Matterhorn Pure hűtőt és ma rá is raktam az i3-2100-amra - a gyári után. Minden szép és jó, de néztem pár monitorozó progit és az érzékelők szerint a maghőmérsékletek között - sztem - jelentős különbség van. Konkrétan: CPU1 - 30; CPU2 - 37 fok idle-ben.
Vastagon pasztáztam, és jól meghúztam a csavarokat, de még nem szereltem ilyen hűtőt és kicsit sz@rakodtam a felhelyezéssel.
Lehet, h túlságosan kinyomtam a pasztát a felületről? Esetleg a hűtőkialakítás miatt lehetnek ilyen értékek (egy venti oldalt és a fújt oldalt jobban hűti)?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen TV-t vegyek?
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen egeret válasszak?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest