Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali
Scythe mugen 2 rev.b proci hütő i5 3570k procira elég lenne?
Jelenleg ez csücsül az i5 760 (180@20) .
Legalább is ezen procit tervezem venni az új konfigbaWOT: kissio
-
FishAir
senior tag
Na most már végleg elbizonytalanodtam:
Ez
Thermalright True Spirit 140 (THE-TS140) - 12510 Ft
vagy ez
Alpenföhn Matterhorn - 12900 Ft
a jobb?
Ha jól olvastam a True Spirit egy kicsit forrófejűbb viszont halkabb. Magas RAM-okhoz viszont jobb a Thermalright.
[ Szerkesztve ]
iDontcare
-
Esteban30
csendes tag
Mi a véleményetek erről? A Vapor-X-es hűtés a Radeonok (Pl. Ati Radeon HD 7770 Vapor-X) videokártyáinál szerintem bevált! Vajon a CPU hűtésénél is megállja majd a helyét a technológia?
-
mclaren777
senior tag
Tudnátok írni olyan bestbuy cpu-hűtőt, ami jelentősen csöndesebb és nagyobb teljesítményű mint az Athlon II X4-em gyári hűtője, valamint elforgatható AMD-n is?
(ha lehet, akkor minél inkább 10K alatt legyen)
[ Szerkesztve ]
-
FishAir
senior tag
Megrendeltem a Matterhorn rev B-t. Merlin kollégától, szinte bagóért. Ha jól látom kiszórják a kiállítási darabokat fél év garival.
iDontcare
-
FishAir
senior tag
-
mclaren777
senior tag
válasz mclaren777 #41064 üzenetére
Az is fontos lenne még, hogy minnél távolabb legyen a borda a talapzattól, mert a 890GPA-UD3H alaplapomon meglehetősen magas alaplapi hűtőbordák vannak.
Amúgy csak a toronyhűtőket érdemes nézegetni?
-
Merlinclub
senior tag
válasz mclaren777 #41064 üzenetére
Alpenföhn Brocken
Újonnan is Best Buy, de használtan is jó vétel[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
válasz Merlinclub #41072 üzenetére
Használtban hol van ?
Érdekelne ...
Szopok ezzel a *uzi CM TX3-mal.
Far Cry 3 alatt visít mint állat és meleg 70 fok körüli a proci ami már nem túl jó ...
A régi Xigmateket sosem halottam ( E8400 ). -
delon
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy mi a jobb ha a ház hűtését a ház oldalának leszedésével oldom meg, vagy ha mondjuk felteszek 2 db házhűtő ventillátort ? Melyik szerintetek a hatékonyabb hűtési módszer?
A házam noname és oldalfal nélkül a gyári 1155 inteles hűtő terhelés alatt 2500 rpm el tudja 60 fok környékén tartani a procit (ami nagyon hangos). De ha mindezt oldalfallal terhelem akkor inkább 80 fok környéke van alulról (és a proci fordulatszáma 4000 rpm környékén van.Szerintem az nagyon magas.). Milyen megoldások vannak? Este tudok az igen zsúfolt házról feltenni képet. A konkrét segítség miatt.Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Gulyopapa
addikt
A zárt de szellős ház SOKKAL jobb mint a nyitott.
Az én CM 690-es házamban 6 db 12 cm-es ventillátor van ( előlapi panellel ) és idle módban 5 V-on üzemelnek ami gyakorlatilag hangtalan.
Terhelés alatt szépen fel lehet őket tolni amíg szükséges de még ekkor sem üvölt semmi -
mkriszadmin
tag
Sziasztok!
Gép építés közbe vagyok. Eddig az alaplap + proci van meg ASUS SABERTOOTH 990FX + FX 8350.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hűtőt vegyek hozzá nem szeretném a gyárival használni.
Jó lenne ha valami csendes példány lenne és jól is hűtene. Ezt néztem ki: NOCTUA NH-D14
Van egy házam ILYEN. Ebben elférne ez a hűtő szerintetek? Ha nem akkor tudtok ajánlani egy jó házat hozzá?Köszi!
-
Gulyopapa
addikt
Én azt csinálnám hogy tennék egy 12-14 cm-es ventillátort a processzorral szembe a ház oldalára ( ki kell vágni ! ) és egyet ami kifelé szívja a meleg levegőt a prociról, közvetlenül mellette van is egy ventillátor hely.
Ekkor már kialakulna egy levegő mozgás ami elszálllítaná a meleg levegőt ( RAM-nak, CPU-nak és VGA-nak is jót tenne.
Legalábbis én így csinálom. Sőt nálam még a HDD is hűtve van de olyan lassan forog a venti hogy odahajolva sem hallatszik.Ja és ez a gép megérdemelne egy sűrített levegős tisztítást
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Először is előre és hátra tegyél be egy 12cm-es ventit valamint ha megoldható az oldalára is tehetsz ventit oda legjobb egy 24cm-es. Ha ez nem megoldható akkor marad a 2x 12cm-es. Természetesen előtte szépen takarítsd ki a gépedet mert a por fogja a meleget.
Nekem i5-3450 + intel gyári hűtő és terhelés közben 1500rpm-et megy valamint max hőfok 65fok.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nkaroly
csendes tag
Udv!
Uj cpu hutot keresek i7 2600ra, ami a kovetkezo felteteleknek kellene megfeleljen
Amennyire lehet halk
Befer a Fractal Design Define Mini hazba (max 160mm magas)
Elfer mellette 4 Corsair Vengeance 1600 ram
Huzva nincs es nem is leszjonak tunik a Thermalright True Spirit 120 M de az egesz hazat fekete feherre csinaltam tehat ha letezik valami ami ilyen es jo/elfer akkor az lenne az igazi
esetleg ezek kozul valamelyik ?
Thermalright True Spirit 120 Rev. A (BW)
Arctic Freezer 13
Arctic Freezer 13 pro
Thermalright Macho 120[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz Merlinclub #41072 üzenetére
tisztelt Merlinclub!
a tegnapi hozzászólásom úgy látszik nem ment el, megkérdezném még egyszer.
nézegettem a webshopodat mert szeretnék egy seasonic tápegységet.
viszont megakadt a szemem az egy év garancián.
hogy lehet az hogy a gyár 5 év garira adja a tápegységeit, nálad meg csak egy évvel lehet megvásárolni?
válaszodat előre is köszönöm! -
n@p@lm
őstag
válasz Merlinclub #41088 üzenetére
jogos, azért is tettem off-ba.
-
Sonja
nagyúr
10eHUF körüli összegért szeretnék egy procihűtőt venni (i5 3570K-ra lenne). Két kiszemeltem van:
Cooler Master Hyper 212 EVO
Arctic Cooling Freezer 13 PROMelyiket ajánlanátok? Halkság fontos, de a hűtési teljesítmény is. Esetleg ha van más alternatíva, azt is szívesen veszem. Köszi!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Brutus880
tag
Épp nézegetem a Corsair H100i videókat mert ilyent akarok majd beszerezni, de most látom és úgy engem kissé elbizonytalanít ez: [link] Hogy most a srác rosszul rakhatta fel vagy ez a típus hibás?
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
Qru
MODERÁTOR
Nem volt dolgom vele még, nem tudom mennyire halk valójában így nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani. Ha megbízható a teszt (vmi nevesebb portál csinálta) és több tesztben is az jön ki gyűztesen akkor vállald be. Mellényúlni nem fogsz vele, mert igazából a halksága a kérdéses jól hűt azt tudjuk.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
delon
tag
Mivel lehet azt a vastag port kitörölni?? a gépből hogy az alkatrészek ne sérüljenek mert a porszívó nem hozza ki.
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Gulyopapa
addikt
válasz Merlinclub #41099 üzenetére
Szia !
A Brockenre ( ma rendeltem ) tudok itthon is rátenni plusz ventit ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Synology NAS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest