Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Itt lassan az 500-at nyaldossa alulról a gázolaj.14.6-ért tankoltam és 34 a korona.
A 95-ös benzin majd egy koronával olcsóbb mint a dízel. -
degu
senior tag
Ezek szerint lemaradtam par korrol! /A cigivasarlasnal pedig mindig megkerdem,hogy ma mennyi? /
A gazolaj aranak emelese,es a benya bekenyhagyasa /jelenleg/ csupan az autostarsadalom megosztasat celozza! Ha elult a gazolaj aremelese koruli vihar,akkor felrantajak a benyat is,de igy nem egyszerre fog haborogni az egesz autos-kozosseg.Divide et Impera.A veg igyis ugyis a januari 500Ft./ leszverprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Rick4
félisten
Pénteken a soroksári Auchan kúton 386-ért ment literje.
Egyébként meg én csak és kizárólag a hozzászólásaid alapján képzellek el olyannak amilyen valójában lehetsz, ezzel a mondatszerkesztéssel, érvrendszerrel beskatulyázod magad egy 10 éves gyerek értelmi szintjére, innentől meg szerinted miléyen módon kell neked megmagyarázni dolgokat?
Én erről úgy gondolom, nem tehetek, ha meg leírom ami megtörtént, tényt írtam le. Én nem haragszom rád, épp az aktuális baromságaidat megcáfolom, aztán mikor nem érted megmagyarázom, kb ennyi, kattintok máshova és másokkal értelmesen elbeszélgetek. Ne képzelj mögé semmi mást.. Engem nem zavar hogy Te így éled a mindennapjaidat, csináld csak.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
titán
válasz Winner_hun #27158 üzenetére
Orokre elvenni a jogsit.
-
degu
senior tag
Ha nem...hat nem!
Ma mar tanc,es illemtankonyvet nem lehet kapni ...igaz ezt nem lehet tanulni!
Erdekes mindenesetre ez a ketdimenzios vilag.Aki egyert velem,az ertelmes,akit nem ertek,vagy mas a velemenye,az baromsagokat irkal.Az nem lehet,hogy valaki maskepp latja a vilagot,es ertelmes legyen,vagy beken hagyjam.Azt le kell nyomni... egyszeruen...
muszaly!
Hidd el,masnak is voltak problemai gyerekkoraban,nem csak Neked...de azert nincs harag!
/De ha tovabb akarod folytatni a szenyazast,akkor priviben irj,mert nem hiszem,hogy a modok toleraljak az eszmecserenket...es kulonben is! Rajtunk kivul senkit nem erdekel,hogy hogyan velekedsz masokrol.../verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
dízelracer
őstag
válasz Winner_hun #27158 üzenetére
A pógártárs' tovább öregbítette az amúgy is "jó" hírnevünket odakint...
-
Rick4
félisten
Adok linket ahonnan letölthető, ha nem jön zsigerből.. [link] de van olyan is, ami akor kell ha felállsz a gép mellőle. Küldjem? Na mindegy, hagyjuk, tényekkel úgyis feleslegesen vitatkozol, érdveid meg nincsenek, punktum..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
AMD Power
titán
Erre én is elmennék.
-
Drizzt
nagyúr
Van egy kérdésem: Petőfi hídon Pest->Buda irányban haladva, első balra kanyarodási lehetőségnél. Balra zöld nyíl jelzi, hogy szabad tovább menni. A kérdés: meg szabad-e itt fordulni? Őszintén szólva nem vagyok biztos benne. Egyfelől nincsen megfordulni tilos tábla. Másfelől viszont a nyíl meghtározza, hogy pontosan merre lehet menni, vagy nem? Kösz. Persze általánosságban érdekel, a példa csak szemléltetés volt.
I am having fun staying poor.
-
neduddki
nagyúr
válasz Drizzt #27166 üzenetére
HI!
aszem ez egyrelmu:
"36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni." innenudv
neduddki
p.s. en meg ugy tanultam, hogy bara lehet kanayrodni ott meg i lehet forsulni
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
mezis
félisten
válasz neduddki #27167 üzenetére
Az egy dolog, hogy egy "egyszerű" útkereszteződésben megfordulhatsz, ha tábla nem tiltja a balra kanyarodást. Ellenben, amikor egy sávra (vagy akár az összesre) egy tábla vagy jelzőlámpa kötelező haladási iránynak a bal kanyart írja elő, azt csak akkor hajtottad végre, amikor bementél az utcába (erre kijelölt sávba). Ott meg úgyis záróvonal fogad, vagyis legalább 15m-t még menned kell ahhoz, hogy megfordulhass.
A balkanyar mellett külön szokás jelölni a visszafordulás lehetőségét.mezis
-
Drizzt
nagyúr
válasz neduddki #27167 üzenetére
9. paragrafus 4-nél ez van:
"b) a felfelé, illetőleg az oldalra mutató nyíl alakú zöld fény a jelzett irányban (irányokban) szabad utat jelez: a jelzett irányban (irányokban) tovább szabad haladni, bekanyarodás esetén a szabad jelzésen áthaladó gyalogosoknak elsőbbséget kell adni;"Ebből akár azt is lehet leszűrni, hogy balra mutató nyílnál csak balra szabad kanyarodni. Viszont ez meg azért nem tűnik valószínűnek, mert visszafordulás alakú jelzőlámpát még nem láttam, de balra+visszakanyarodást jelzőt se. Szóval valószínűbbnek tartom, hogy szabad, de még mindig nem vagyok 100%-ig meggyőzve.
Viszont: 3. oldal: utasítást adó jelzőtáblák. Valamiért én a zöld lámpás nyilakat is így érzem értelmezendőnek.
Kéne keresni egy kreszoktatót, mint autentikus személyt.
I am having fun staying poor.
-
neduddki
nagyúr
HI!
nem ertek Veled egyet, es en ezek szerit kozlekedek, de ezek utan megkerdezem jogaszaimt, hogy nekik mi a hozzaalasuk
udv
neduddki
mod: nekem ugy magyarazta rego oktatom, hogy
- utkeresztezodesben ahol nem tiltott a balra kanyar ott megforsulni is elhet
- uton a megforsulas ill, zarovonal tilcsa
de az is igaz, hogy ennek mar tobb mitn 20 eve B-re, C-re meg csak vizsgara jartam:- )[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
FF23
senior tag
válasz Drizzt #27169 üzenetére
mert visszafordulás alakú jelzőlámpát még nem láttam, de balra+visszakanyarodást jelzőt se
Pedig van sok, pl. ha az általad említett kereszteződésnél csak egy lámpával tovább mész, akkor ott jelzi, hogy mehetsz balra vagy visszafordulhatsz...meg még Üllői út-Pöttyös utca...stb.
Ennek egyszerú forgalomszervazési oka van, mégpedig, hogy ahova ilyenkor nagy ívben befordulsz, onnan kis ívben szabadon lehet jobbra kanyarodni, kivéve ahol szabályosan vissza lehet fordulni.
Ha van kötelező haladási irány -lámpa, tábla, útburkolat- akkor csak arra lehet menni.
[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Möhe
addikt
Srácok ti hogyan jeleztek azoknak ,akiknek a világításra hívnátok fel a figyelmét,hogy jó lenne kivilágítania magát? Én hosszan felvillantom a refit,és nem röviden villantgatok mint egy stoboszkóp.De az esetek 80%-ban intenek és megköszönik mert rendőr van az úton.
A másik amitől rohamot kapok,hogy megállok a zebránál ,határozottan intek hogy átkelhetnek,de az öreg mama/papa meg sem moccan,inkább visszaint hogy húzzak tovább. Aztán innentől nekem megvolt az aznapi jó cselekedetem,mert innentől fogva senkit nem engedek elém/mellém/át a zebrán.
-
dokar
addikt
Én hosszan felvillantom a refit
Azért, hogy rád figyeljen, de utána kapcsold le a tompított világítás kb fél (max egy) másodpercre, majd vissza. Erre ő bekapcsolja a világítást, majd rád villant egyet refivel, hogy megköszönje.
... innentől fogva senkit nem engedek elém/mellém/át a zebrán
Na ezt azért ne. Nem ez a helyes hozzáállás. Egyébként ha ott áll a zebránál és nem megy (vagy zebránál beszélget két nyugdíjas), akkor elsőnek villantok, utána határozottan dudálok és kézzel integetek, végül pedig letekert ablakon: "Menjél már te állat!"
extra - SEXRay
-
degu
senior tag
Hat a segitokeszsegrol,es a halarol
Menet kozben eszreveszem,hogy nyitva az ajtaja kicsit a faszinak.Ravillantok egyet-kettot...erre felmutatja a kozepso ujjat!
Mit lehet erre mondani? /Akko esse ki b*meg/verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
kételkedem
addikt
A szaktárca módosította a közúti járművezetők képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló miniszteri rendeletet, az új előírások 2011. december 1-jével hatályba léptek. Ezek egyikeként a minisztérium az érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező járművezetők számára egyszerűsített képzési és vizsgáztatási eljárást vezet be az A1 kategóriájú (legfeljebb 125 cm3 hengerűrtartalmú és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó), kétkerekű motorkerékpár vezetéséhez szükséges A1 jogosítvány megszerzéséhez.
Az elméleti oktatás kötelező óraszáma ebben az esetben három, a járművezetési gyakorlaté két óra, a képzés tehát akár egyetlen délután alatt is elvégezhető. Ezt követően az elméleti vizsga mellett egy összességében 50 perces járműkezelési és forgalmi vizsgán kell a kismotorral való biztonságos közlekedésre alkalmasságot bizonyítani. Ezzel a megoldással a vizsgázó felfrissítheti ismereteit és igazolhatja vezetéstechnikai jártasságát.
Így B kategóriás vezetői engedély birtokában a közlekedésbiztonsági szempontok figyelembe vétele mellett, a korábbinál jelentősen kisebb időigénnyel és költséggel szerezhető meg a kérdéses járműkategóriára szóló jogosítvány.
Szerintem, ez így teljesen rendben van, én örülök neki!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Jadro
veterán
Olyan durva vagy. Ilyenkor csak ki kell szólni, hogy: Örülök hogy itt beszélgetnek a zebránál, hozhatok esetleg két kávét is hozzá?
kételkedem: Ez tényleg jó. Úgysincs nagymotorra jogsim és nem is akartam soha valami bikás gépet. Így viszont egy normális robogó befigyelhet, amihez a segédmotoros jogsim már nem elég.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
MaciG
addikt
válasz dragonfx #27185 üzenetére
A kreszben valóban az van ,hogy ott elsőbbsége van. Ami szerintem baromság és egyáltalán nem logikus, mint ahogy az indexelés szabálya sem jópár helyzetben, de sajnos ez van. Azt ,hogy átengeded-e te döntöd el, de ha véletlen elütnél emiatt valakit, téged vesznek majd elő.
BANZAII
-
kw3v865
senior tag
válasz dragonfx #27185 üzenetére
Én csak akkor állok meg, ha már lelépett a gyalogos, vagy látom, hogy egyértelműen le fog lépni. A zebránál várakozó nyuggereket nem szoktam elengedni, mert amikor megálltam akkor nem akartak menni, és ez már sokszor előfordult velem.
Egyetértek veled, hülye szabály, felesleges üzemanyag pazarlás.
Persze ha a mellettem lévő sávban valaki meg akar állni, én is mindig elengedem a gyalogost, meg akkor is, ha lassú a forgalom. -
hossszú
őstag
Erőszakos sofőr miatt borult fel egy autó a 4-esen
Szemtanúja voltam a balesetnek, nagyon dúrva volt. A román engem is levillogott, én időben le tudtam térni előle de a Puntós srác mellett a külső sávban volt egy másik autó így neki esélyesem volt letérni előle.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
MaciG
addikt
válasz kw3v865 #27187 üzenetére
Régebben már volt szó arról, hogy éjszaka mikor rajtad kívül senki sincs az úton, egy mellékutcában vagy akárhol akkor minek irányjelzőt , szóval most én konkrétan azt nem értem, hogy ha a körforgalomból az egyik kijáratnál ki akarok kanyarodni akkor minek indexelni? Mert elméletileg azért, hogy aki ott be akar fordulni az be tudjon, de ő meg nem fordulhat be, mert ha én mégsem kanyarodom ki csak úgy maradt az irányjelző, és összeütközünk akkor az lesz a hibás aki bejött elém. Ugyanez akkor mikor én ki akarok kanyarodni a főútra, azon jön egy autó és indexel jobbra, hogy ő majd bekanyarodik oda ahonnan én ki. Mikor én meglátom, hogy indexel én kifordulhatnék a főútra, mert nem keresztezzük egymást, DE mégsem tehetem, mert ha ő mégsem kanyarodik le, és összeütközünk akkor megint én voltam a hibás. Szóval ezek mind -mind ellentmondások...
BANZAII
-
Kickass
őstag
Srácok ti hogyan jeleztek azoknak ,akiknek a világításra hívnátok fel a figyelmét,hogy jó lenne kivilágítania magát? Én hosszan felvillantom a refit,és nem röviden villantgatok mint egy stoboszkóp.De az esetek 80%-ban intenek és megköszönik mert rendőr van az úton.
a villantast mar szinte mindenre hasznaljak igy az nem a legjobb(elsobbsegem van de menj csak, trafi, rosszul van beallitva a fenyszorod vakit)
en altalaban ketszer gyors egymasutan le fel kapcsolom a tompitottat, 90%-ban veszik a lapot -
FF23
senior tag
Szándékos? Azért ne túlozzunk.
Mi a biztosíték, hogy ott le akar kanyarodni és pl. nem a kereszteződés után öt méterrel akar félreállni a bolthoz, vagy beállni a kapualjába...
Mondok konkrét példát: a Maglódi felől a Jászberényin haladva az Orionnál ~10 méteren belül két helyen lehet jobbra kanyarodni. Ha a másodikon mennék be és szabályosan indexelek, akkor még az első jobbos előtt jeleznem kell és szerinted jogosan jön ki onnan elém, mert szándékosan megtévesztem.Szerintem is úgy van ahogy MaciG mondja, mégha balf@szkodás is az okozója.
RT-AX58U v1
-
dragonfx
veterán
válasz kw3v865 #27188 üzenetére
látszik aza mentalitáson határozott átkelő vagy sem
őket én is.
én magamat átengedném.én 6 sávon átmegyek zebra lámpa nélkül.lexarom én enm fogok körbemenni. semerre.aztán integetek.mutatgatok"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest