Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27401) Rick4 válasza Khelben (#27400) üzenetére


Rick4
félisten

26.§ (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27402) Möhe válasza mefistofeles (#27399) üzenetére


Möhe
addikt

Van kürt a kocsin? Használni kell jóóóóóóó hosszan,nem csak úgy tü-tü.Észbe kap a paraszt,hidd el.Nem kell szívbajosnak lenni.

(#27403) Rick4 válasza mefistofeles (#27399) üzenetére


Rick4
félisten

Arrafelé egyébként érdekes, de valóban sok a köcsög. Én mindenfelé járok, Szabolcsban, Győr melletti kis falvakban, onnan délebbre, meg Zalában arányaiban többen ülnek ilyenek a kormány mögött mint másfelé...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27404) Beri válasza Rick4 (#27398) üzenetére


Beri
addikt

~45 méteren észre lehet venni egy 50-nel haladó buszt és fordítva, a kikanyarodó teherautót is. Sőt, meg is lehet állni 50-ről, bőven, busszal is. Itt nagyon megvolt még a lendület. Annak a teherautónak ehhez a szituhoz jóval azután kellett elkezdenie kifordulni, amikor már láthatta a buszt.
Persze azt, hogy pontosan mi történt, csak a két sofőr tudja egyedül, nem érdemes rugózni rajta.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#27405) Rick4 válasza Beri (#27404) üzenetére


Rick4
félisten

Valóban az a baj, amit én sejtek, hogy nem 50-es tempóval ment a buszos.
Valóban hiába rugózunk, ha tudod értelmezni a kreszt, láthatod Te is, nem annyival rendezi le, hogy a védett úton haladónak elsőbbsége van és kampó, hanem melléteszi egy másik részben, hogy úgy kell haladnod, hogy meg tudj állni, ha előtted mégis történik valami. Ezért mondom, hogy mivel minden nap arra járok, és tudom, hogy közlekednek a buszosok, talán némi felelősség van a buszos kezében is, főleg mivel be nem látható útszakaszon, kanyar után történt, és a kanyart a buszos vette be.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27406) MaciG válasza Rick4 (#27394) üzenetére


MaciG
addikt

Ezen nincs mit magyarázni. Teherautós nem adta meg az elsőbbséget, csattantak, ennyi. Bele lehet magyarázni, hogy a busz száguldozott, de 50km/h-nál gyorsabban nem ment. Ismerem azt a buszt, rövid áttételes váltó van benne (tavaly nyáron 2 hétig dolgoztam vele pont ott a 21-es vonalon és olyan 45 felett már sikít, csörög, kattog minden baja van), plusz ott van egy megálló is ami miatt nem mehetsz gyorsan, mert nem látod hogy van-e felszálló.
De ha nagyon érdekel és még mindig azt gondolod ,hogy száguldozott, akkor csak neked, csak most majd utána nézek, de aki kicsit is ismeri ezeket az ikaruszokat az józan paraszti ésszel is belátja, hogy nem igen mennek ezek 50 felett...

Relatív gyorshajtást meg inkább ne keverjük ide, mert ilyen alapon bárhol a városban ahol főúton mész és egy olyan kereszteződéshez közeledsz ahol egy ház van a sarkon (rengeteg ilyen van), le kéne hogy lassíts, mert bárki kivágódhat eléd, vagy ha egy kapubejárónál egy tuja van akkor is, és nagyjából gyalog gyorsabban haladnál...

De igazából felesleges is tovább ragozni, mert mint tudjuk a konkrét tényekkel felesleges vitatkozni "Holott félévente történik itt baleset, és valahogy mindig busz az egyik résztvevő." Buszosok is követnek el szabálytalanságot, mint ahogy akárki más, a baleseteket mégsem ők okozzák... ;)

BANZAII

(#27407) Khelben válasza MaciG (#27406) üzenetére


Khelben
nagyúr

Relatív gyorshajtást meg inkább ne keverjük ide, mert ilyen alapon bárhol a városban ahol főúton mész és egy olyan kereszteződéshez közeledsz ahol egy ház van a sarkon (rengeteg ilyen van), le kéne hogy lassíts, mert bárki kivágódhat eléd, vagy ha egy kapubejárónál egy tuja van akkor is, és nagyjából gyalog gyorsabban haladnál...

Nem erről volt szó. Mész a városban és jön egy kereszteződés, előtte meg parkol egy kamion, amitől nem látod a saját utadat (tehát nem azt, hogy jön-e valaki a keresztező úton, hanem azt az utat, ahol te fogsz továbbhaladni). Le kell lassítanod, mert ha oda kikanyarodott valaki, akit szintén nem látsz, akkor már nincs köztetek elsőbbségi viszony, hanem ha belemész, te leszel a hibás a gyorshajtás miatt.

(#27408) MaciG válasza Khelben (#27407) üzenetére


MaciG
addikt

És ennek mi köze van az adott esethez? A busz a térkép szerint "A" pontból halad a "B" pont felé, és a teherautó a Balatoni utcából jött ki. Ha megnézed te is láthatod, hogy ott semmi olyan éles kanyar nincs amit nem lehetne belátni, pláne úgy, hogy a buszból jóval többet látsz, mint egy személykocsiból, mert magasabban ülsz és közelebb vagy az út felezővonalához. A másik pedig, hogy ha képeket nézed a teherkocsinak az eleje van összetörve nem az oldala, tehát amikor ő odaért a kereszteződéshez, már elég közel lehetett a busz, mivel ha úgy történt volna ,hogy a teherkocsi már félig bent volt a kereszteződésbe és a busz oldalról nekicsattan, akkor az nem így törik össze. Nem feltétlen kell elhinni mindent amit Rick4 írogat olyan belesetekről amiben busz az egyik szereplő, mert ő egyértelműen megpróbálja belemagyarázni a helyzetbe, hogy a buszos a hibás (Múltkori esetnél is ezt próbálta és akkor is egyértelműen a személyautós volt a ludas), mert utálja őket. Hogy miért, azt nem tudom, tán azért mert irigy ,hogy általánosságban véve jobban vezetnek, mint ő, vagy mert volt ,hogy leszorították kicsit, vagy kijöttek elé a buszmegállóból; nem tudom, de nem is érdekel. Ettől függetlenül Rick nincs veled semmi bajom, mert mindenkinek lehet valami véleménye, én pl úgy általánosságban véve utálom a bringásokat, pedig ott is van aki szabályosan közlekedik

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#27409) Rick4 válasza MaciG (#27408) üzenetére


Rick4
félisten

Nem utálom a buszosokat, nem tudom ezt honnan szedted. Az viszont tény, hogy úgy gondolom, mint hivatásos sofőr, aki maga mögött 20-40 emberrel közlekedik, kissé túl sokat szabálytalankodnak, és amikor alkalom nyílik rá, hangot is adok a véleményemnek, mint ahogy tettem most is... Ha meg végigolvasod, eddig sem azt írtam, hogy a buszos a hibás, hanem azt, hogy a buszos is lehet felelős, hiszen az idézett kresz paragrafus a védett útvonalon haladóra is kötelezettséget ró..... Egyébként meg a térkép messze nem olyannak rajzolja a kanyart, mint az valójában. Ha kéred, szívesen levideozom neked holnap, milyen ott menni 50-nel.
Ha nem érzed a két dolog közötti különbséget, azt én sajnálom, főleg mert ebből olyan következtetést vonsz le, ami nem fedi a valóságot. Az se lehet véletlenül, hogy icipicit elfogult vagy?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27410) kw3v865 válasza Rick4 (#27409) üzenetére


kw3v865
senior tag

Felesleges levideózni, aki akarja megnézi a norc.hu-n[link]
Azért ez nem annyira beláthatatlan kereszteződés...
Szoktam arra járni busszal, sőt minden nap busszal/villamossal utazok Szegeden. Azt tapasztalom, hogy többnyire biztonságosan vezetik a járműveket a sofőrök. Pedig nem könnyű nekik se, villamosnak pl. sokkal hosszabb a fékútja, pár napja csak hajszálon múlott, hogy meg tudott állni (a sofőr mögött álltam). Az idióták nem figyelnek amikor keresztezik a sineket. Na meg amikor a hülye barmok a piroson sétálnak át. :W leginkább az Anna-kútnál szokott ez probléma lenni. Pár napja akkorát kellett fékeznie az egyik busznak, mert a hülye picsa a piroson sétált át. Aztán a sofőr jól leoltotta a csajt, meg is érdemelte. Persze egyesek itt is azt mondanák, hogy relatív gyorshajtás. Pedig itt is 100%-ban a gyalogos volt a hibás.

[ Szerkesztve ]

(#27411) Rick4 válasza kw3v865 (#27410) üzenetére


Rick4
félisten

Majd akkor mondjad, ha minden nap erre jössz, és a buszos úgy jön a kanyarban, hogy fél métert átlóg a busz. Egyébként meg nem tudom, mikor voltál erre busszal, én arról beszélek, hogy kocsival megyek, a busz meg jön az én sávomban. Ha a másik sávba átlóg, azt nehéz megmagyarázni, hogy úgy még többet lát, mint ha a saját sávjában közlekedik, az meg, hogy lent ül vagy fent, édesmindegy, mert egy ház függőleges fala az ami a balkanyarnál kitakart. De biztosan lesz majd valaki aki megpróbálja ezt is megmagyarázni.
A sofőr onnantól hibáztatható, ha baleset történik, ezen nincs is mit magyarázni, mindenki örüljön, hogy nem lett ebből baj. eleve le is van írva, hogy a gyalogátkelőhelyeket csökkentett sebességgel, és fokozott óvatossággal kell megközelíteni, pont ilyen okból. Ha a sofőr 50-nel megy és elcsap valamit, szabályt szegett, hiába volt neki zöld.

Itt is szép karácsonyt csinált az ember a családnak: [link] tudom, hogy a Lada nem egy EURO- NCAP csillagbajnok, de mégis mennyivel mehetett?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27412) Beri válasza Rick4 (#27411) üzenetére


Beri
addikt

Ha a sofőr 50-nel megy és elcsap valamit, szabályt szegett, hiába volt neki zöld.
Tehát a gyalogos sosem hibás?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#27413) Rick4 válasza Beri (#27412) üzenetére


Rick4
félisten

Hallottad már azt a fogalmat, hogy relatív gyorshajtás? Próbáld meg magad elé képzeni, hogy 50-nel mész egy zebránál, megállít a rendőr, és megbüntet, mert 50-nel mentél. Jogosan teszi, mert nem fokozott óvatossággal, és csökkentett sebességgel közelítetted meg a zebrát. Ennyi. Érted vagy magyarázzam még?

Gondolom a NFS-en kívül máshol nem vezetsz, vagy ha mégis, sosem hallottál balesetről, ahol megosztott felelősség volt. Leírtam már párszor, nem hiszem, hogy egy átlagos értelmi szinttel az eddigiekből nem lehetett ezt kihámozni. Milyen sapka volt azon a gyalogoson, hogy nem szállsz le róla?

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27414) Beri válasza Rick4 (#27413) üzenetére


Beri
addikt

Hagyjuk a személyeskedést. Mikor hibás a gyalogos? Ha nekem zöldem van, neki pirosa. Tehát nem lehet a zebrán.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#27415) Rick4 válasza Beri (#27414) üzenetére


Rick4
félisten

Hagyjuk, ugyan az elnyújtott értetlenkedés próbáltam neked egyszerűen lefordítani, de látod, nem érted. Olvasd, le van írva.

Tényleg azt gondolod, ha elcsapsz valakit, akár úgy, hogy sötét ruhában átszalad az úton, akár kivilágítatlanul kerékpározik az út közepén, akár seggrészegen fekszik az út közepén, azt mondják a rendőrök helyszínelés után, hogy jól van, Beri-bá menjen haza, aztán aludjon egy jót?

Gondolkodj egy picit, mielőtt megint írsz valamit. akár az elmúlt hasonló esetekre (pl a DVTK focista Bognár László, stb stb..) Letöltendő nélkül megúszhatod, de felfüggesztett, és pénzbünti mindenképp vár rád, és hidd el, ha nem úgy közlekedsz, ahogy az az út és látási viszonyoknak megfelel, és nem úgy, hogy számítasz bármire ott ahol számíthatsz, akkor hidd el, megrángatnak. Azért van ez így megfogalmazva, hogy mindenki a saját belátása és a saját képességei szerint haladjon, de ha történik valami, számonkérhető legyen) Köszi ha most már megérted végre, és tovább lépünk. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27416) Beri válasza Rick4 (#27415) üzenetére


Beri
addikt

Értem én, hogy ha zebrán elütök valakit, akkor én vagyok a hunyó. De ha lámpája van a gyalogátkelőhelynek és a piroson elémszalad egy félkegyelmű, akkor ne legyek már én a hibás...

eladó Aromamizer RDTA V1

(#27417) Rick4 válasza Beri (#27416) üzenetére


Rick4
félisten

Ciki, de ez van. Amikor a Bognár elcsapta az út közepén a részeg kivilágítatlan jóembert, ő is hibás lett, hiába mondta volna bárki azt, hogy ha ott megy a bringás ahol kell, nem lett volna baj, nem vette észre, hibás. Ha a zebrán elütsz valakit még pirosnál is, ne hidd, hogy megúszod. Számítanod kell akár arra is, hogy a piros ellenére valamelyik szuicid típusú jóember eléd lép.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27418) Khelben válasza Rick4 (#27417) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ez azert nem egyertelmu dolog. Ha a semmi kozepen a bokrok kozul eledveti magat egy gyalogos, akkor nyilvan nem leszel hibas. Ha viszont latod, hogy tobben allnak a jarda szelen egyensulyozva, akkor ott nincs mese, lassitani kell, akkor is ha zolded van, nekik meg piros.
A masik, amit sokan elfelejtenek, hogy a lentebb idezett paragrafus, miszerint meg kell tudni allni a belatott tavolsagon belul, bizony arra is vonatkozik, hogy ejszaka a kivilagitatlan gyalogost, biciklit, autot az uttest kozepen nem utheted el, mert lecsuknak, mint a pinty. Annyival mehetsz, hogy a lampad altal bevilagitott szakaszon meg tudj allni egy felbukkano akadaly elott. Az a gond, hogy a hirekbe mindig csak annyi szerepel, hogy xy elgazolta a kivilagitatlan kerekparost a semmi kozepen es milyen felelotlen volt a kerekparos. De azt mar nem irjak meg, hogy a vegen xy is kapott masfel ev felfuggesztettet, amiert nem tudott megallni.

(#27419) dragonfx


dragonfx
veterán

toljad nekiiii.... :C

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#27420) Kickass válasza Khelben (#27418) üzenetére


Kickass
őstag

ja de az se mindig vilagos, hogy egyaltalan a bicklis felhajthatott volna az adott utszakaszra
es onnan megint mas a fekvese egy ugynek

(#27421) MaciG válasza Rick4 (#27411) üzenetére


MaciG
addikt

És ha átlóg fél métert? Neked még úgy is marad legalább 2 méter és mivel jobbra tartási kötelezettséged van így téged ez nem kéne ,hogy zavarjon a személykocsiddal? Vagy ezek szerint te se tartod be a szabály rád eső részét? :U

Rengetek olyan szabály van a kreszben ami nem életszerű, vagyis ésszerű határokon belül nem lehet pontosan betartani őket. ÉS szerintem nem az a jó sofőr aki betartja a szabályokat, hanem az aki nem okoz balesetet és ezzel nem károsít meg senkit. :K

BANZAII

(#27422) Lauda válasza MaciG (#27421) üzenetére


Lauda
félisten

Erre a kresz-es dolgora en kivancsi lennek, marmint az eletszerutlen szabalyokra. :)

(#27423) MaciG válasza Lauda (#27422) üzenetére


MaciG
addikt

Pl. Nem tudsz úgy normálisan közlekedni, hogy minden olyan akadály előtt meg tudj állni amire számítani is lehet egy adott szakaszon. Vagyis tudsz, de akkor gyorsabban haladnál inkább gyalog. vagy mondjuk ha nekem zöld van (szabad jelzés), akkor mitől lennék én hibás, még egy kicsit is ha valaki lelép elém a pirosból vagy mondjuk átszalad előttem, mert neki úgy tartja kedve.

BANZAII

(#27424) Lauda válasza MaciG (#27423) üzenetére


Lauda
félisten

Hiszen egesz eddig ugy kozlekedtel, kulonben lepten nyomon balesetet szenvednel. :) Ha valaki lelep eled a pirosbol, akkor o lesz a hibas.

(#27425) mefistofeles

Vannak szituációk amikben egyszerűen nem tudsz szabályos lenni (más hibájából)
pl. mifelénk gyakori, hogy a bunkovszki autós (sokszor terepjáró vagy más magas verda) közvetlenül a gyalogátkelő előtt parkol az út szélén. Ilyen esetben lehetetlen úgy megközelíteni a zebrát, hogy adott esetben meg tudj állni, hisz gyakorlatilag a zebra elérése előtt 1-2 méterrel látod meg az út szélét.

persze ilyenkor ésszerű mértékben lassítok és reménykedek, hogy a gyalogos is óvatosan jön.......

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#27426) Lauda válasza mefistofeles (#27425) üzenetére


Lauda
félisten

Lelassitasz a megfelelo mertekben es kesz, olyan nincs, hogy lehetetlen, a kozlekedesben. Ha nem latod be megfeleloen a zebra kornyezetet, akkor muszaj annyira lelassitani, hogy ne uss el senki odaerkezot. De gondolom meg nem gazoltal el senkit, szoval megy az Neked. :K

MaciG Micsodat? :)

[ Szerkesztve ]

(#27427) MaciG válasza Lauda (#27424) üzenetére


MaciG
addikt

Érdekes, fentebb nem teljesen írták.

BANZAII

(#27428) Rick4 válasza MaciG (#27421) üzenetére


Rick4
félisten

és mivel jobbra tartási kötelezettséged van
Muhaha ez a magyarázat, 100 sebből vérzik, Te vagy nem tudsz kreszt értelmezni, alkalmazni, vagy nem akarod felfogni, hogy amit írsz milyen gyenge érv.
Pont úgy jobbratartási kötelezettsége van a buszosnak is , tehát addig, míg én a saját sávomban közlekedek, a buszos meg 3 kerékkel szintén az enyémben, nyilvánvaló, hogy nem engem kellene forszírozni, ébredj már fel, és kezd arról beszélni, ami a valós probléma.
Értem én, hogy a magad féléket próbálnád védeni, csak épp a tények, érvek helyett ezt vagdalkózással próbálod elérni, ide meg az édeskevés. . Én nem arról beszéltem, hogy az árokba kényszerít, hanem arról, hogy szabálytalanul vezet, ebbe az is beletartozik, ha a felezőn átjön ok és index nélkül, még ha Te ezt megindoklod a belógó faágakkal, akkor is, a kresz nem ad felmentést belógó faágak esetén, nyilván záróvonalon is átlépnél, ha ott az lenne felfestve, onnantól meg mindegy, mit teszel, mit gondolsz, ha a hátad mögött 30-40 emberrel folyamatosan szabályt szegsz. Okés, most még nem volt baleset, de holnap?
Megmagyaráznád azon mondatodat, am it eddig is kérdeztem? Állításod szerint mivel közelebb van a busz a felezőhöz, jobban belátja az adott (balra ívelő) kanyart? Még mindig erre lennék kíváncsi...

Természetesen nem minden szabály életszerű, ám ez csak addig a pontig van így, amíg nem vagyunk képesek alkalmazni, minden egyéb esetben viszont van benne logika és összefüggés is. Ez alól nyilván kivétel az, amikor pl egy baleset elkerülése érdekében elrántom a kormányt, és átlépem a záróvonalat..

És akkor vedd észre, hogy a buszos az én sávomban kanyarodik, miközben nem látja, hogy az én sávomban esetleg áll-e egy parkoló autó az út szélén, biciklist kell-e kerülnöm épp akkro, mikor ő ott jön. N_a ezért nem kell átmenni, és nincs is baj.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27429) mefistofeles válasza Lauda (#27426) üzenetére

Ez igaz, de mivel nem látom be a zebra első szakaszát ezért mindig extrém mértékben kell/ene lassítani ami ugye ha nem jön gyalogos és forgalom van akkor megint csak szabálytalan, hisz indokolatlanul lassítom a forgalmat! Másrészt ha mindenki a kellő mértékben lelassítana akkor minden nap menthetetlenül bedugulna a teljes szakasz. (a zebrától visszafelé kb 100m-re forgalmas kereszteződés....)
Naponta többször járok az adott szakaszon és bár nem ismerlek, kizártnak tartom, hogy Te (Lauda nickel ugye) adott szituban minden alkalommal gyakorlatilag állóra fékeznél.

...persze valahol igazad van hisz tényleg nem ütöttem még el soha senkit...

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#27430) Rick4 válasza Lauda (#27424) üzenetére


Rick4
félisten

Ha valaki lelep eled a pirosbol, akkor o lesz a hibas.
Eszerint valaki lelép a pirosban, és mondjuk rosszul lesz, felbukik a zebrán, vagy elesik a kisgyereke és ott rángatja fel, nem lényeges, hiszen pirosban volt. Te 200 méterre vagy, látod az egészet, és csak nyomod neki 50-nel, majd elgombázod, durr a fejének a lökhárítót, hiszen ő a hibás, ugye? :D Megállsz, rágyújtasz, kihívod a rendőröket, majd elmeséled nekik bratyizva, hogy a gyalogos volt a hibás, pirosnál lépett le, ugye? :D
A rendőrök megköszönik, hogy segítettél söprögeni, majd mindenki megy haza.. Ugye? :DDD

Arról nem hallottatok, hogy féktávolságon kívül semmit se számít,ha neki piros volt, ugye?
Nem baj, gyerekek, majdcsak megértitek egyszer ezt a kresz nevű dolgot... :D

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27431) Lauda válasza mefistofeles (#27429) üzenetére


Lauda
félisten

A gyalogos sem lephet ki eled az akadaly mogul, hiaba van elsobbsege az adott helyen. A korultekintes es az elsobbsegi jog csak egyutt ervenyesul, de ez nem ment fel Teged semmi alol. Ha nem latod be a zebra kornyezetet, akkor fuggetlenul az adott forgalomtol, megfelelo mertekben le kell lassitani. Vagy Te ugy mesz a zebra fele 50-el a nagy forgalom miatt, hogy ha jon valaki max elutod? Nem ertem igazibol ezt most. ;)

Rick4 Hulyesegeket beszelsz. Ha lelep eled a pirosban es nem tudsz megallni/elutod, akkor o lesz a hibas. A balesetet minden lehetseges modon el kell kerulni, ha ez nem sikerul, akkor szamit csak ki volt a szabalytalan.

[ Szerkesztve ]

(#27432) MaciG válasza Rick4 (#27428) üzenetére


MaciG
addikt

"kresz nem ad felmentést belógó faágak esetén, nyilván záróvonalon is átlépnél, ha ott az lenne felfestve, onnantól meg mindegy, mit teszel, mit gondolsz, ha a hátad mögött 30-40 emberrel folyamatosan szabályt szegsz" Akkor majd nyilán megállok, kiszállok és megmetszem a fát... :))

Azt meg nem értem, mért vagy ezen fennakadva, hogy hány kerék lóg át. Mész az úton, látod, hogy valaki átlóg a te sávodba akkor lassítasz, lehúzódsz, lehet ,hogy következőnek más fogja ugyanezt tenni azért, hogy téged segítsen. Nekem is volt, hogy lassítanom kellet, mert valaki velem szembe biciklist, vagy akármi más előzött. Lassítottam. Legközelebb én előzök így és akkor meg más teszi azt amit én. Ez a kölcsönös udvariasság.

BANZAII

(#27433) mefistofeles válasza Lauda (#27431) üzenetére

Ne sarkíts kérlek!
Nem megyek 50-el a zebra felé főleg akkor nem ha nem is látom azt a zónát ahol áll/lelép a gyalogos de pont arról beszéltem, hogy az adott helyen olyan extrém mértékben (zéróhoz közelít) kellene lassítani, hogy biztosan meg tudj állni kritikus esetben ami a teljes forgalmat ellehetetlenítené.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#27434) Rick4 válasza Lauda (#27431) üzenetére


Rick4
félisten

Olvas el, mire és mit írtam. Ha nem érted, kérdezz, elmagyarázom, miért leszel Te a hibás, ha elütöd, mikor féktávolságon kívül lépett le.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27435) Rick4 válasza MaciG (#27432) üzenetére


Rick4
félisten

Nekem is volt, hogy lassítanom kellet, mert valaki velem szembe biciklist, vagy akármi más előzött. Lassítottam. Legközelebb én előzök így és akkor meg más teszi azt amit én. Ez a kölcsönös udvariasság.

Erről beszélek, régóta nem érted én miről írok, és megpróbálsz mindig valami mást is belekeverni. Ha előzöl, kikerülsz valakit, és indexelsz, szabályosan léped át a felezővonalat. Minden egyéb eset és főleg index nélkül szabálytalanul. Ennyi, asszem itt be is fejezhetjük. Minden mondatra jön egy újabb dolog, aminek a kiinduló témához az égvilágon semmi köze. Már a másik kérdésemre se várom a válasz, úgyse tudnád megmagyarázni a nyilvánvaló hülyeséget.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27436) MaciG válasza Rick4 (#27435) üzenetére


MaciG
addikt

De én értem amit írsz, neked azzal van bajod, hogy ha valaki szabálytalankodik. Csak az nem világos nekem, hogy ez téged mért zavar ha nem lesz belőle baleset. Vagy talán rendőr vagy? Teszem azt valaki egész élete során úgy vezet ,hogy a kezében van a mobiltelefon, de mégsem történik belőle baj, az neked mért fáj, hogy ő szabályt szegett? Már többször leírtam, hogy nem az a baj, ha valaki megszegi a szabályt, hanem az, ha abból baleset lesz.

De egy gyors példa. Van egy buszos aki 5 perc alatt 30 szabályt szegett meg, de nem történt semmi baj ebből, és van egy személyautós aki ugyan egész útja során (amég eljutott A-ból B-be) csak összesen 1 szabályt szegett meg, de azzal balesetet is okozott, akkor szerinted melyik a jobb?

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#27437) Lauda válasza mefistofeles (#27433) üzenetére


Lauda
félisten

Nem sarkitok, azon az adott helyen akar allora is le kell fekezned, ha csak ilyen modon kerulheto el, hogy eluss valakit. De had kerdezzek akkor, Te egy ilyen helyet hogy kozelitesz meg?

Rick4 Akkor magyarazd el legyszives, mert nem ertem mire akarsz kilyukadni.

(#27438) mefistofeles válasza Lauda (#27437) üzenetére

Ismét igazad van de adott helyen pont az a probléma, hogy nem tudhatod mikor ütnél el valakit, ergo minden alkalommal le kell/ene fékezni. Tudom, hogy a szabály az szabály de azt azért te is beláthatod, a dolog egy csúcsidős forgalmi szituációban kivitelezhetetlen.

Ezt nagyon szépen le lehet írni de kíváncsi lennék Te hányszor fékezel állóra zebra előtt, természetesen nem arra a szitura gondolok mikor van valaki előtted....:) Azt ne mond, hogy nem találkozol beláthatatlan átkelőhelyekkel.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#27439) Lauda válasza mefistofeles (#27438) üzenetére


Lauda
félisten

Ha olyan zebrahoz kozeledek, ami elott all egy auto pl, tehat nem latom be tisztan a teljes kornyezetet, ott csak lepesben megyek, hogy ha kilep elem az akadaly mogul, akkor se ussem el. Nezd, engem nem erdekel mekkora a forgalom, ha szazezren allnak mogottem az se, en nem fogok senkit elutni azert, mert 3 masodpercel elobb jutok el a celhoz. Ha meg kell allni a zebra elott ezert, akkor megallok.

De azt meg mindig nem ertem Neked mi ezzel a problemad? Vagy szerinted a gyorsabb haladasert be lehet aldozni egy esetleges kiugro gyalogost?

(#27440) Beri válasza Rick4 (#27430) üzenetére


Beri
addikt

Ha féktávon kívül van a nyomorult, nyilván meg fog próbálni megállni az autós/buszos. De ha nem sikerül neki, akkor bizony rohadjon meg a gyalogos.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#27441) Lauda


Lauda
félisten

Biztonsagi ov nuku: [link]

Ez a lada elegge tropara ment: [link] :Y

[ Szerkesztve ]

(#27442) MaciG


MaciG
addikt

(#27443) Lauda válasza MaciG (#27442) üzenetére


Lauda
félisten

Komoly. :DDD

(#27444) Möhe válasza MaciG (#27442) üzenetére


Möhe
addikt

:DDD
Gyáááá ,de jó duma. :C

(#27445) kételkedem


kételkedem
addikt

A helyszíni információ szerint egy Ford típusú rendőrségi gépkocsiban több rendőr tartott egy azonnali intézkedést követelő esethez szirénázva, a Sóstó irányából a nyíregyházi belváros felé. Az Erdő sornál ugyanekkor zöld jelzésre indult el egy rendőrségi kisbusz a Ferenc körút felé, és eltalálta az elé kerülő Ford végét.

Az autó megpördült és a vizes úton többet pörögve egy helyközi járatú autóbusznak ütközött, ami a belváros felől érkezve szabad jelzésre várva állt, majd onnan lepattant a Ford és a füves padkán egy fának ütközött.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#27446) Lauda válasza kételkedem (#27445) üzenetére


Lauda
félisten

Ennyi. A traffipaxhoz legalabb ertenek, ha mashoz nem is. :C

(#27447) degu


degu
senior tag

Azt mondjatok meg,ha egy keresztezodeshez egyszerre erkezik egy szirenazo rendorauto,egy mento,es egy tuzoltoauto...akkor melyiknek van elonye? :P

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#27448) Lauda válasza degu (#27447) üzenetére


Lauda
félisten

A kozottuk levo elsobbsegi viszony az altalanos szabalyok szerint alakul. 49/3 a jogszabalyban.

(#27449) AMD Power


AMD Power
titán

A hülyéje... Látta ,hogy fékez de azért el kezdi előzni... :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#27450) tomcsi23 válasza AMD Power (#27449) üzenetére


tomcsi23
veterán

Lehet, hogy csak nem bírt eléggé lassulni, azért ment ki mellé. ;)

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.