Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Leonardo91 #24400 üzenetére
Velem nem, de ismerosok kozott mar tobb is.
Ez nyilvan rendorfuggo, lehet evekig nem lesz gond, lehet az elso heten hazavagnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Calogero
addikt
válasz Leonardo91 #24402 üzenetére
Az én forgalmimat is elakarták venni a fólia miatt
Vagy volt másik választásom is.... levakarom két első fóliát + 15 000 Ft.
Hát képesek voltak megvárni mire lejött a két fólia.....Persze azóta újra fóliáztattam a gépet.
A mostani fólia 3M Crystalline.
Előnye :
ezzel sem melegszik fel úgy az autó
rendőr nem szúrja kiHátránya:
Drágább mint a többi fólia
Mivel nem látványos, nem dobja fel a kocsit. -
mezis
félisten
"De nem bannam, ha megirnad, hogy azok az eredmenyek hogy jottek ki, vagy egy linket."
Én errőlk a fórumról kaptam a linket, a (#24347) hozzászólásában valami "Lauda" nevű társunk tette közzé.
Megismétlem, ha nem olvastad volna : [link]
"Mikor átvettük az alapokat, jöhetett a fékezésről szóló rész, rengeteg adattal alátámasztva. Megtudtam, hogy ha egy autó száraz aszfalton 15 méter alatt áll meg x sebességről, akkor nedves aszfalton ehhez elméletileg már 23 méter szükséges neki, havon 46, jégen pedig nem kevesebb, mint 138 méter. Téli gumival egy átlagos autó 50 km/óráról 35 méter alatt tud megállni, ugyanennek az autónak nyári abroncsokon azonban már 43 méterre van szüksége. Tükörjégen még nagyobb a különbség köztük: 30 km/óráról az előbbivel 57, utóbbival 68 méter kell a megálláshoz."
mezis
-
titán
Ok, ezt a reszt nem olvastam, csak a masodik oldal elejen levo reszt, amit ki is emeltem kulon es akkor eleg is volt az egeszbol, utana csak a videokat neztem meg.
Ez alapjan teljesen jogosan szamoltad ki, hogy csak 20% a ket gumi kozott a kulonbseg , de valojaban sokkal sokkal tobb, sajnos felrevezetoek az adatok.
-
saguaro
tag
Ha egyszer összefutnánk véletlenül, és belém jönnél, úgy, hogy csak a nyári gumi van a kocsidon, télivel pedig megelőzhető lett volna a baleset, nem tennéd az ablakba, amit kapnál.
De feszegesd csak a határokat a nyári gumiddal.
A baromság netovábbja.Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
saguaro
tag
válasz Winner_hun #24409 üzenetére
Nem hagynám a rendőrségre az esetet, mert a magyar rendőrség 3 hónap múlva küldene egy levelet, hogy ügy lezárva.
Ilyen közveszélyes barmok, akik veszélyeztetik a gyerekem életét, simán 1-3 év letöltendőt kéne kapjanak. Az utcán jaszkarizós "milomi" fajtával együtt. Ha van pénze kocsira, benzinre, és télen is akarja használni, vegyen téligumit is. Ha nincs rá pénze, menjen vonattal/busszal/gyalog.
Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
Leonardo91
senior tag
válasz Calogero #24404 üzenetére
Hát rávettem magam és én is lefóliáztam az első ablakot is, napokban rakok fel képeket
Úgy csináltam amit javasolt a fóliás,hogy hátul amilyet akarok(persze oda majdnem a legsötétebbet ) ,előre pedig eggyel világosabb árnyalatot és azt tanácsolta még hogy ha megállít a rendőr és elakarja venni a forgalmit akkor azonnal kezdjem azzal hogy állok is neki lekaparni ott előtte és akkor talán nem veszi el és akkor azt már úgysem várja meg míg a két ablakot lekaparom...de ezekszerint van akinél mégis megvárja....
De utána sajna albakonként 2000ft a ragasztó lekaparása majd újra a fólia...kb 14-15 ezerbe fájhat ha megállít a rendőr és az még a jobbik eset[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
Leonardo91
senior tag
Báár nem rakok fel képet mert abból még hátrányom is lehet........
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
titán
válasz Leonardo91 #24412 üzenetére
Hatranyod nem lesz, de ha zavar takard ki a rendszamot. Az nem lesz gond, hogy este nem fogsz kilatni a kocsibol, csak elore?
-
dovitt
csendes tag
válasz Leonardo91 #24411 üzenetére
Már csak azt az egyet mond meg , miért jó ez neked. Kiteszed megad egy felesleges tortúrának. Ha egyszer szabálytalan minek vele erőlködni.
-
mezis
félisten
válasz saguaro #24408 üzenetére
35 éve csúszkálok már azzal télen amivel nyáron. Kezdetben vala csak a diagonál. Nem emlékszem, hogy akár csak veszélyeztettem volna másokat. Senkibe nem csúsztam bele. Megfelelő követési távolságot igyekszem tartani.
Úgy tűnik, hogy nem fogtad fel, hogy a téli gumival is ugyanúgy a pilótán múlik a megfelelő követési távolság saccolása. Bizonyára én is úgy lennék vele, hogy hozzászoknék a nagyobb tapadáshoz és ezáltal rövidebbre választanám a követési távolságot. Vagyis pontosan ugyanakkora veszélyt jelentenék számodra, mint nyári gumival.
Egy autóversenyen érthető az agresszív tülekedés, minden tizedmásodperc számít. De mit számít az a pár másodperc, amivel egy biztonságosabb, egyenletesebb a haladás. Mert ha egyszer előttem vagy, nem tudlak átugrani, legfeljebb ugyanakkora sebességgel tudok haladni, mint Te és akkor már nem mindegy, hogy 10-20 m-el (autópályán még többel) haladok mögötted ?
mezis
-
saguaro
tag
De az a 10-20m, bármi miatt, amit te nem veszel észre, rengeteget számít. 10m az két autó hosszúsága. Hirtelen előtted fékeznem kell, nem hiszem, hogy te tudod miért, és bumm, 10m miatt már belém is jöttél. Vagy mint ahogy rengeteg marharépa van az úton, azt hiszi, hogy elindul, kijön elém, aztán csak kapar a kereke, én meg fékre kell lépjek, ha nem akarok beszállni hozzá...
-
titán
válasz Leonardo91 #24422 üzenetére
Szerintem akkor mar tedd be a kepet egybol a rendoros topikba. Tuti siker.
[ Szerkesztve ]
-
hossszú
őstag
Az én autóm 35%-os fóliával van körbefóliázva, ezért még egy rendőr sem szólt pedig néhányszor már igazoltattak 4 év alatt.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
tbs
addikt
Ma reggel (pedig nem voltak sokan) 3-an használtak irányjelzőt rajtam kívül. 6:43-7:05, Újpest - Szerémi út viszonylat.
Mióta nem kötelező? Vmiről lemaradtam...
-
_seth_
veterán
Goodyear UG7+, csúszós kijárt út: 40km/h sebesség max az is nagy odafigyeléssel... én alig tudtam haladni de olyanokat előztek... dupla sebességgel az egész autó cikázott a jégen mellettem és nem viccelek: egyik sem tudott úgy megelőzni, hogy ne 5-10 centire menjen el a tükröm mellett.... ................ ........ az összesnek.
Sajó melletti köd: ködlámpát nem használják, nekem ment de így sem láttam sokat, kiértünk a ködből és az előzőleg hátulról majdnem elalált ignises akkor kapcsolta be a ködlámpát de csak mert az enyém égett még.... én hegyi szerpentinen nem kapcsolgatom ki-be... sok értelme van az egyik kanyarban nem kell a következőben meg befordulok és semmit sem látok....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
saguaro
tag
Drágul a benzin, sok marharépa elindult tankolni.
Viszont amennyi barom kiszabadult...
Amúgyis a 3-as fele sincs eltakarítva, amennyire az autók kitaposták, csúszik össze-vissza, viszont a 2 végletet megtaláltam: aki elhúz mellettem 50es táblánál 90-el, illetve aki 30-al zötyög, markolja a kormányt, és koncentrál.
Én amúgyis mentem a bricoba, nafta is fogytán volt, gondoltam benézek tankolni. Csömöri auchan kútnál minden egyes fejnél legalább 6-7 autó, a bejáratig álltak, rengetegen voltak.Viszont MOL, Shell, OMV kútnál 1-1 ember...
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Khelben #24432 üzenetére
Emlékeim szerint viszonylag kevés eset volt, amikor engem kellett kivédeni. És valóban sokszor előfordul (főként autópályán), hogy feltartok Lamborghiniket, Maseratikat, Ferrarikat. Meg úgy általában mindenkit, aki a megengedettnél sokkal gyorsabban szeretett volna menni. (De ahogy módom van, kisorolok. Én tartom fel, nem pedig aki előttem megy ?)
Most akkor le kellene cserélnem az autómat minimum 200 LE-ős BMW-re ?[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz athomi #24421 üzenetére
A forgalomban nagyon sok váratlan helyzet megelőzhető az elegendően nagy követési távolsággal és az időben történő enyhe lassítással.
(Annál több előidézhető "csőlátással", "nyomom a gázt amíg csak lehet, aztán meg féket", "ráállok a kipufogójára", "tolom le az útról, tűnjön el előlem",... vezetési stílusokkal. Haladni még tükörjégen is lehet -többnyire, irányt változtatni, lassítani már sokkal nehezebb.)mezis
-
titán
válasz Avicularia #24440 üzenetére
A ferjet meg otthagyta, had ussek?
-
proof88
addikt
válasz Integra #24188 üzenetére
Lehet, hogy a képnek van köze ehhez:
Eltussolt visszahívás a Mi Autóinknál? -
t1
addikt
válasz proof88 #24445 üzenetére
A körülmények azt mutatják igen... lássuk csak, kicsúszkált gyár parkoló havas Suzuki és béka... véletlenül se arra gondolunk hogy a marha megpadkázta és kampec?
Nekem és a klubban sok embernek megvolt már a csere és mindenki megvan vele elégedve és jó gátlókat raktak be (Showa) bár tény, hogy elakarják tusolni sőt pár márkaszerviz nem is akarta megcsinálni, én Veszprémben kérdeztem,ők nem hallottak róla semmit, hogy lenne ilyen de a Várpalotaiak 10percre rá időpontot adtak és levél nélkül cserélték( a mai napig nem kaptam levelet páran már igen). Szerintem ez egy nagy gesztus volt tőlük meg persze nagy marketing fogás is.
-
Calogero
addikt
[link]
Ahhh
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest