Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#97687) aginor válasza CharlieFirpo (#97685) üzenetére


aginor
veterán

Nagyjából leírtam korábban, hogy SZERINTEM mit várhatunk el reálisan, de persze ez egyáltalán nem biztos, hogy annak van bármi alapja is. :B
Lesz valami új szenzor, az útitervet tartani fogják (amúgy állítólag 17-én lesz valami komoly bejelenés). Én jelenleg max. ennyit mernék biztosnak mondani, minden más csak spekuláció.
"M5 III. alig néhány hónappal korábban jelent meg, mint a Z5 és egy világ választja el a kettő tervezési koncepcióját" - ez igaz, csak nem úgy, ahogy te gondoltad. Ugyanazt csinálod most, mint Hibavissza. Kiragadsz három paramétert és azzal megmagyarázod, hogy az alma mennyivel finomabb, mint a körte. A Z5 számtalan "hibától" szenved. Pl: 5fps, csak dönthető kijelző, gyengébb képstab (ez részben csak spekuláció részemről), nincs af targeting pad, kisebb puffer, nincs teljesen elektronikus zár, nincs live composit, nincs csillagaf, általánosan lassabb működés, dög lassú kiolvasású szenzor (yello), stb. Ettől még persze jó gép, de nem mondanám egyértelműen rá, hogy jobb. Ha csak a képminőséget nézzük, akkor persze igen, ez vitán felül áll, de lehet másnak más fontos és jobban jár az Em5-el (ráadásul a Z rendszerszinten sem kicsi).
Abban tök egyetértünk, hogy ami az m43-ban most árazás szinten folyik, az elmebeteg, és ha nem változtatnak rajta, akkor könnyen a rendszer halálát is okozhatja. Az m5mk3 annyiba kerül mint az M1km2? Mivan?! Na ezt a két gépet valóban egy világ választja el egymástól és méretben sincs köztük igazán nagy difi. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy azonos áron a M5-öt hozzam el. :F Véleményem szerint mind az M5mk3, mind az M1mk3 nagyjából 150k-val túl van árazva. Ha ennyivel korrigálnák az árakat, akkor viszont nagyon jó vétel lenne mindkettő, utóbbi még jópár profinak is.

jaanoo89:
"A Z5 szenzora (nem néztem utána, de szerintem) 3+FE-vel jobb" - bennem az maradt meg, hogy kb. 2fényérték a jobb ff gépek előnye. Bizonyos szituációkban, ha az ff gépet rekeszelni kell, akkor ez az előny lényegében könnyen el is olvadhat. Az ff-nek én akkor látom nagy előnyét, ha azonos érzékenységen tudod tartani mint az m43 gépet, vagy kell a kisebb mélységélesség.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.