Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen obikat visz majd magával..
Ahogy nézem nem meglepő módon Canonnal nyomja ilyen obikkal:
14/2,8L
16-35/2,8L
24-70/2,8L
70-200/2,8L
500/4LAz aljára kap majd egy Lumix 7-14-et, fölé meg egy Lumix 12-35/2,8 OIS-t. Ezek szerintem rendbe is lesznek. Biztosra veszem, hogy kapni fog a Panától egy előszériás 35-100/2,8 OIS-t is, ez is kipipálva.
A nagyobb a kérdés szerintem hogy az 500/4L-t mivel váltja ki? Nagy valószínűséggel egy Lumix 100-300/4-5,6 OIS-t kap. Bár ez azért szerintem elég messze van a fix L-e telétől.
Ugyanakkor azt se tartom teljesen kizártnak, hogy kap a Panától egy olyan finomságot amiről még igazából semmit se tudunk.
Ezzel kapcsolatban felhívnám a figyelmet erre az FT4-es írásra, miszerint a Photokinán bejelentenek egy új fényerős fix tele objektívet is!

Ezek után simán el tudom képzeni, hogy ez egy hosszabb fix tele obi lesz (talán pont olyan amilyet Roboter szeretne). Már csak azért is, mert egy ilyen obi reklámozására nem sok jobb terep adódik, mint egy olimpia.

-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Jogos!

neevous: nem tudom, komolyan. Az E-PL2-nél az agyamra megy, hogy beltéren csiga, kültéren is kiszámíthatatlan az auto AF pont választás, nem elég "éles" a nézőkép, viszont csudajó színei vannak és szubjektív tetszik, hogy az exif-be belírja a nevem (nem röhög, facebook-ra feltolják mondjuk a gyerek/koncertfotókat és ott vigyorog a nevem a képek alatt, jobban megtalálnak). Tudom, csinálni kell egy vízjelet (de az anyukának meg hiába mondom, hogy a vízjeleset rakja fel).
A GF1 nagy kedvenc, minden porcikáját kiismertem már, utófeldolgozásnál mindig tudom, miből és hogyan induljak ki (a zöldjei szvsz jobbak az új Pana színeknél). No persze az Oly jpg meg röhögve agyonveri színileg, annyira, hogy egy-két képnél inkább a jpg-et kezdtem el piszkálni, nem a csúnyazöld elszíneződésű ORF-et. -
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Egy ügyes fotós nem lő sorozatot, akkor nyomja meg az expó gombot amikor kell!

Viccet félre téve ez nyilván nem arról szól, hogy akkor most a profi sportfotósok mirrorlessre fognak váltani.

A DSLR e téren még mindig egyértelműen jobb, de ez itt most nem is erről szól. Ez kb. olyan lesz szerintem mint mikor Máté Bence kezébe nyomták a GH2-t. Gondolom majd erről is csinálnak egy külön oldalt, hogy milyen képeket lőtt ez a profi fotós a Pana G5-tel ilyen körülmények között.
Ez egy jó reklám a Panának.Nekem amúgy tetszenek a Pana ilyesfajta reklámjai, az ilyenek mögött legalább van némi valós gyakorlati teljesítmény is.
Nem úgy mint a Samu hazug marketing ábráiban.

-
FEDman
addikt
-
Tulku
veterán
Valahol olvastam a magyar neten:
"A hátsó, 3"-os és kihajtható LCD kikapcsolt állapotban is érintésérzékeny, vagyis az EVF keresőbe pillantva is rábökhetünk és kijelölhetünk vele egy kívánt AF-pontot, így egyfajta touchpadként viselkedik"
(G5 jellemzésből ollózva)Ez nekem nagyon tetszik, mert kizárólag evf-et használok, ez sokat könyíthet(ne)...de!
Mondja már meg nékem valaki, ha belenézek az evf-be, hogy an böködöm az lcd-t?
Hát ott a hombár fejem...vagy rosszul látom, érzem?Ennek ellenére jó irány, pláne ha kirakják oldalra az evf-et...
-
FEDman
addikt
Lumix G5 az olimpián, kíváncsi leszek.

-
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
Bocs, erről elfelejtkeztem

Szóval, nem való ilyesmire a 45/1.8. Közgyűrűkkel még so-so, de előtétlencséből még +14 dioptria is kevés az 1:1-hez. Neked ennél valamivel nagyobb felületet kellene lefotózni, talá na Raynox DCR-250 vagy 150 jó volna a célnak, de igazából azok sem annyira pengék, hogy negatív szkennelésre használnám őket.
-
madgie
titán
Ha valakit érdekel, ez elvileg lejön Magyarországra. Én már sajnos berendeltem pár napja "messzebbről".
szerk: bár még mindig lehetne kicsit olcsóbb...
-
hegyimorc
senior tag
-
Freddy76
addikt
Nekem a 35-ös csak kipróbálásra volt, pár napig használtam, főként kirándulásokon, tehát kint, viszonylag jó fényviszonyok között. Az 50/1.8-at használtam sokat, azzal nem volt semmi gondom, miként most az oly 45-el sincs.
De egymás után próbálva a 20-ast Pana g2-n és Omd-n, lehelletnyivel lassúb omd-n. Nem rossz, sőt, de nem váltotta ki belőlem az instant get érzést.
Pollai: pletyka, igaz, de hátha valami lesz belőle...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Mennyire gyors, pontos az AF a pana 20-assal a 5100+35 f1.8-hoz képest? Mondjuk az sem éppen egy fénysebesség, nem valami gyorsak ezek a nyikon af-s obik.
Most olvasom, hogy nem lesz sigma MILC. Annyira nem is baj, mert nem tudnak fényképzőt gyártani. A foveonnal is az a baj, hogy iso800, de 1600-on már halott. Pedig szerintem ilyen szenzoré lesz a jövő, hiába növelik a bayeresek felbontását.
-
Freddy76
addikt
Kipróbáltam ezt a pana 20-ast, de az én vázam (omd) annyira nem szereti. Nagyon klafa képeket tudtam tegnap készíteni a borongós/szeles/felhős balatonról, az udvaron játszó gyerekekről, épületekről, de a fényszegény teraszon, szobában mozgó célpont kilövésére már sokszor nem volt alkalmas. Pont annyit gondolkodott, amennyit nem kellett volna... Nem általános a hiba persze, többnyire jól végezte dolgát a cucc (a hangja még tetszett is...), de pont annyira lassú, hogy azt mondjam, ennyit így nem adok érte.
A döntésben persze sokat segített az is, hogy a feleségemtől kikaptam volna, ha veszek egy új obit
. Szerepet játszik az is, hogy a pletykák szerint ősszel jön az oly egy 25/1.8-cal. Mennyire lehet hinni az ilyen híreszteléseknek? -
eeXaa
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére

-
eeXaa
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
....most akkor ezt mind purcsészoltad
..mert ha igen, nagyon boldog ember lehetsz

-
válasz
scarabaeus
üzenetére
tetszik

-
xtremetuning
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
arn
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
ilyen minosegu zoom kellene mongy 50-60ig
lehet csak a 45os fixet tartanam meg melleje. de ez a harom igy egyben nagyon nyalcsorgatos... -
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Like!

-
scarabaeus
őstag
Aranyos

Amazon: Frequently Bought Together
Panasonic H-HS12035 LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 $1,399.00
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8 $899.00
Olympus OM-D E-M5 [Body Only] (Black) $999.98
Price For All Three: $3,297.98 -
TayRol
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
közben nagy nehezen megtaláltam.
ellenben a 45/1.8-nál (mindkét vázon) nálam is jelentkezik a FEDman által leírt hirtelen rekeszelés ha sötétből világosabb felé fókuszálok. nem zavaró csak fura volt először. -
TayRol
nagyúr
visszaolvasva a topicot nem találtam választ rá, hogy anno régen mi volt az oka Parcinál az EPL1-en a 20-as Pana rekesz-kattogtatásnak?
-
-
Schanyee
senior tag
-
arn
félisten
nekem csak egy pana cuccom van, a 20as
annak csak a kupakjarol jott le a foncsor a feliratnal, de kb egyket napos koraban, pedig en aztan ugy vigyazok a cuccaimra, mint a himestojasra. a tobb eves cuccaim is tok ujnak tunnek. -
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ne bosszantsatok már ezzel a kopással, most akarok megint venni egyet
Még a GH1 is max repedt 
-
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha-ha, majd' egyszerre írtuk... Akkor eddig 2-2 az állás.
-
:AMF:
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
engem igazán az lep meg, hogy ez pont téged lepett meg.

a ph-s cikkből ez mintha kimaradt volna - ha jól tévedek. a p*xinfós cikkben megemlítik, de ott is kb. csak annyit írnak, hogy van ilyen lehetőség. nem értem miért nem próbálták ki, ha már egyszer a kezük ügyében volt. ez azért elég nagy újítás a korábbi vázakhoz képest. -
FEDman
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Igen, ez már egy ideje benne van a Pana vázakban és itt is elektronikus zárat használ a váz, de azért ennek a használati értéke elég kérdőjeles. Mókás GIF-eket lehet ugyan vele lőni, de amúgy normális fotózásra ez nem igazán alkalmas, már csak az erősen lebutított képminőség miatt se.
A G5-nél remélem azért ennél kicsit többről lesz szó. -
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ennek ehhez nem sok köze van, az eddigi vázakba is simán bele tehettek volna egy 1/8000s-et ha akarnak, csak hát megy a szokásos csepegtetés..
Meg hát a G5-ben is még alapból teljesen hagyományos mechanikus zárszerkezet van, ez az elektronikus meg külön választható. Ami számomra azt jelenti, hogy a mechanikus zárral szemben ennek még vannak hátrányai, mert más különben teljesen elhagyták volna a hagyományos zárat.
Nagyon kíváncsi leszek ez miben nyilvánul majd meg, hogy fog mindez majd gyakorlatban működni. -
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nincs azzal szemmi baj, csak kezeljük azért a helyén.
Én 45-ért inkább GF1-re szavaznék, a TayRol féle áron persze nem kérdés, hogy nem szabad otthagyni, és a JPG-je igen baba, de az a rekeszállítás nekem is az agyamra ment míg nálam volt az E-PL1. -
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob
üzenetére
akire átruháztam az OM-D-s rendelésemet (illetve segítettem neki natgeos kedvezménnyel) odaadta majdnem ingyen az új, 14-150-es kitben vett EPL1-ét - csak az obi kellett neki, azt megtartotta. így lett páromnak is gépe, nagyon oda van érte.

-
Ijk
nagyúr
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Azért félelmetes mennyit veszítenek az árukból ezek a digitális fényképezők. Most mondanám hogy a milcek kifejezetten, a gyors fejlődés miatt, de ha belegondolok egy jó állapotú d200-at is ki lehet fogni már 80-90k-ért, és mennyi volt anno az induló ára.
-
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob
üzenetére
főleg ha elmondom, hogy én mennyiért vettem.
(ki tudtam fizetni egy papírpénzzel - és az forint volt) -
Schanyee
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Pont most olvastam egy cikket erről, hogy zajszint szempontjából kb 400-as ISO-ig érdemesebb jobbra komponálni meg magasabb iso-t választani szűk hisztogram esetén és utólag állítani. Az a gond, hogy annyi 1000 hasznos és érdekes infóval találkozom, hogy a 10-ed részére sem tudok odafigyelni mikor konkrétan fényképezésre kerül a sor, még az alapoknak jobban belém kell ivódniuk.
-
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
No, azért ez a hátlap mint a minőség nonpluszultrája az egérmozi kijelzőjével

G3 nekem lassan 1 éves, de még nem vettem észre rajta kopást, főleg nem a fekete felületeken

-
madgie
titán
-
FEDman
addikt
Most nézem csak, a G5 tudja már az electronic shuttert is?

-
Schanyee
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Én is az AE lock-ot programoztam, csak először nem vettem észre hogy van olyan beállítás, ahol nem kell folyamatosan nyomva tartani hanem elég csak egyszer megnyomni, úgy meg kényelmetlen volt. Az eget akartam szépen megjeleníteni a képen és ez volt a legegyszerűbb módja.
Lehet nem pont ez a topic témája, de tudtok ajánlani valami boltot ahol ND grad szűrőt találok? Az a megoldás tetszene, ahol az 52mm-es szűrőmenetes objektívre rakok egy átalakítót és abba rakhatom bele a négyzet szűrő lapokat és a google még a magyar szavakra is szinte csak angol oldalakat dob ki. Vagy inkább menjek be egy fotós boltba? Ilyen átalakítóba lehet kapni sima ND szűrőket is? Tetszene, mert amit kinéztem következő objektívnek, annak is 52mm-es a szűrőmenete, így elég lenne ezeket mind csak egyszer megvegyem.
-
Schanyee
senior tag
Kopik másnak is a G3-ról a festék? Most vettem kb 2 hete, kiállított darab volt, de amikor megvettem nem volt rajta kopás csak az iso-s gombról jött le a felirat félig, most meg két sarkáról is lekopott a fekete festék és a fém látszik ki, pedig rendes tokban hordom.
-
TayRol
nagyúr
csak hogy mekkora a kezemben a GH2. párom első képe az oly-val.

-
need
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
privátban mesélsz neked honnan..?
-
TayRol
nagyúr
ok-ok!
eddig olyan 45-50 körül láttam használtan, még kicsit sokallom. főleg mivel a gép maga majdnem ingyen volt.
madgie: és az auto elég sokszor téveszt - ahogy észrevettem. amugy is egy gomb és ki lehet választani a fokuszpontot (ez nagyon bejott a zasszonynak).
ez a bajom nekem is, aránytalanul drága...
-
-
TayRol
nagyúr
Köszi. De, leszedem, csak ezt ellestem Mercutiotol, ő is így használja.

Freddy: teljesen egyetértek, designban az EPL1 agyonveri a GH-t. de még anyagminőségben is.
Schawo: jahogy a tiédet vette meg....
néztem az apróban. akkor ehhez utángyártottat rendelek, köszi.Tulku: a legnagyobb és a legjobb fogású a GH2. valamit valamiért.
ja, felcsavartam páromnak a 45-ös fixet (a 14-42-t szántam neki). azt mondta hogy ez akkor maradhat is rajta, annyira jól rajzol hogy inkább lábzoomol de ez kell neki. így akarjon jót az ember.

-
Tulku
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
"gh2 randa, viszont nem kicsit, hanem igencsak"
Viszont fogásra szerintem a legjobb...hiába a kicsinyítés, azért mindig oda bukik ki az emberfia, hogy bizonyos méret alatt a fogás elkényelmetlenedik, illetve, hogy nem hiába alakították a dslr vázakat úgy ahogy...ez van...valamit valamiért.
Talán a linkelt PL1 illetve a G3 egy ellen példa lehet, ott igen jónak éreztem a fogást a kicsinységük ellenére...persze ezek szubjektív, saját kezemhez igazított vélemények (irtó lapát 120 kg-os testhez...)
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)