Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaabz
őstag
Hello!
Tudnátok pár fénykép gyűjteményt linkelni/mutatni, amik Olympus XZ-10 -essel lettek készítve?
A Ti képeiteket is szívesen megnézném!Köszi előre is!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
csaabz
őstag
válasz schawo #48953 üzenetére
Én viszont őszintén megmondom, sokat szenvedek vele. Persze valószínű user error. Minden képem durván zajos. Még ISO 100-on is. Ha 100%-ra nagyítom a képet, akkor látszik igazán. Az a tipikus "olympus-os zaj".
A szobában (buliban) készült képek botrányosan rosszak. Raw-ban fényképezek.
Mit ronthatok el?https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Lassú Víz
addikt
válasz csaabz #48954 üzenetére
Tegyél fel képet, úgy könnyebb segíteni. Az tényleg igaz, hogy ha pixel kukkolni akarsz rossz fényviszonyok között készült képet, akkor szorozd meg az XZ-10 árát, térfogatát, súlyát, szenzorfelületét kb 20-szal, és megkapod azt a gépet ahol már elfogadható lesz az eredmény.
De ha kipróbálod, hogy milyen lesz a kép 10x15 vagy 13x18 méretben kidolgozva, meg fogsz lepődni, hogy milyen kevés marad meg a 100% crop módban látható zajokból.
De kipróbálhatsz zajszűrő programot is.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
BullZeye
veterán
válasz Lassú Víz #48956 üzenetére
Ez pl alapból kicsinyített, mégis az ég zajos
Vagy ennél pl pont olyanok az élek, mint egy mobiltelefonos képen, vagy a levelek el vannak minimálisan mosódva.
És mondom ezeket úgy, hogy tapasztalatom nincs, és egy sok sok éves 3megapixeles A85 az összehasonlító, meg egy Nikon D5000
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Ipadipad
tag
sziasztok
nos gondoltam megosztom a véleményem hátha valaki FZ200-at szeretne vásárolnimielött megvettem volna elötte egy Sony a58 DSLR fényképezöm volt 18-55 kit obival ( bánom is hogy eladtam)
kb 2 hete van nálam az FZ200 és számomra az alábbiak zavaró tényezők:
- RAW-ba szoktam fotozni,, de mikor photoshopba javitani akarok akkor veszem igazán észre hogy eléggé "zajos" a kép
- Ha manualisan szeretnék focuszálni akkor a (fel/le) csuszkával eszméletlen nehéz
- 200fps slow motion ( ez igy szép és jo de 480p-be föleg mikor már a nap kezd lemenni szinte élvezhetetlen)
-100 fps slow motion ( itt már 720P-be képes videot felvenni bár ezzel még nem szorakoztam)
Slow Motion esetén nem lehet semmikép zoomolni/focuszálniami pozitiv/tetszik:
- kijelzöjét össze vissza lehet forgatni
- sokáig birja az akkumlátor
- 24x zoom ( leginkább ez miatt akartam bridge gépet csak hát a kép minősége ( élesége) nem hozza az elvárt szintet )akit esetleg érdekel itt van 15-20db kép amit az FZ200 al készitettem:
[link]L26bKz
-
titán
válasz BullZeye #48957 üzenetére
Az első képnél nincs EXIF, nem tudni, mi a a gond. Valószínűleg az ISO az egekben volt, illetve az is látszik, hogy a jpeg fájt utólag agyonrángatták (valami elképesztően ocsmányra), ami mindig utólagos zajosodáshoz vezet.
A másodiknál viszont látszik, hogy f/5.6-en volt a rekesz (2-3 fé-vel az optimális fölött), ami teljesen értelmetlen, hiszen 1/2,3"-os szenzornál már vastagon beüt a diffrakció és durván lágyítja a képet.
Ehhez jön hozzá, hogy a kép ekv. 26mm-en készült, ahol az objektívek jellemzően a leggyengébben teljesítenek. Egy mobiltelefonnal nem is csinálsz ilyen képet, mert ilyen látószöget nem is tud.
A lehetőségekhez képest egyáltalán nem rossz ez a kép, egy DSLR sem csinál jobb képet diffrakciós határon túl.Ha valaki béna, akkor a világ legjobb gépével is csak szarv képeket csinál.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
BullZeye
veterán
válasz schawo #48959 üzenetére
Ez lenne az ilyen kompaktok lényege, hogy automatán jó képeket csináljon, ha valaki tud fényképezni, az nem fog 50-100k-ért kompaktot venni, szerintem
Én se tudok, ezért nekem az kell, hogy megnyomok egy gombot és a lehetőségekhez mérten a legjobb képet készítse zaj és mosódás mentesen.
Nikon D5000-nél beállította unokatesóm, aztán csak meg kellett nyomni a gombot, és olyan fényképeket csinált, hogy tátva maradt a szám. XZ-10nél ami eléggé hypolva van még nem láttam olyan képeket, amire azt mondtam volna, hogy ez tényleg jó lenne, pedig volt idő mikor a 2 gép közötti árkülönbség nem volt vészes (pár tízezer forint).Van aki tud fényképezni, és csinált normális képeket XZ-10-el, amihez nem kellett PS, vagy más külső program, és lehetőleg rögtön JPG, azaz nem kellett contrastot brightnesst és hasonló dolgokat utólag RAWból állítgatni manuálisan, és linkelne pár nem croppolt/méretezett képet? (macro nem mérvadó).
Mert én tényleg szeretnék egy kompakt gépet 50k körül, viszont az legyen sokkal sokkal jobb mint amit telefon csinál magától, hisz mégiscsak egy plusz dolog a fényképező amit magammal kell cihülni a zsebemben, akkor már legyen értelme is.
Amúgy nem értem, alapból zoom nélkül 26mm-en készülnek a képek, szóval ilyenkor a lehető legrosszabb a képminőség? O.o vagy valamit én értek félre?
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy közeleg a karácsony, meg szeretném lepni az öregemet egy új géppel. Az általános családi fényképeken kívül vadvirágokat szokott vele fényképezni, tehát a legfontosabb a jó makro lenne. Tükörreflexes gépeket nem is nézek, mert meglehetősen extrém körülmények között szokott egyik helyről a másikra eljutni, folyamatosan kapja a vizet port, ütéseket, így az nem lenne egy hosszú életű dolog. Most egy Sony dsc h1-et használ, de egyre több gond van vele (a nem túl hálás használatból adódóan ). Nincs semmilyen márka preferencia, szívesen meghallgatok bármilyen tippet.
-
asdf_
veterán
válasz BullZeye #48961 üzenetére
Ez lenne az ilyen kompaktok lényege, hogy automatán jó képeket csináljon, ha valaki tud fényképezni, az nem fog 50-100k-ért kompaktot venni, szerintem
Nem tudjuk, hogy automatan milyet csinalt volna, de itt a csoka tekerte 5.6-ra a rekeszt, szoval egyelore ne szidjuk a gepet :
Exposure Mode - Aperture-priority AE
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
nem értem miért olyan nehéz utánnaolvasni picit a rekesz, iso, záridő fogalmának, és félautomata, pl. A módban használni a gépet... az egész nem vesz egy fél órát igénybe, és azután kis gyakorlással többé nem cs*szed el a fotókat a full automata mód miatt.
ja és én raw-ozok, állítgatok, ps-elek, szal amatőr vagyok, de azért "tudok már valamennyire fényképezni" és sem az előző, sem a jelenlegi gépem nem került 50k-ba sem tökéletesen el tudnék lenni egy xz-10-el is...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
titán
Igen, hogy a lehető legjobb képet csináljon. Ha automatán olyat tudna egy 50 ezres kompakt, amit egy 300 ezres dslr szaktudással, akkor ki a t..öm venne dslr-t, és tanulna meg fotózni?zaj és mosódás mentesen.
Mission impossible. A zaj és életlenség minden fényképen ott van, a mértéke a kérdés.Nikon D5000-nél beállította unokatesóm, aztán csak meg kellett nyomni a gombot, és olyan fényképeket csinált, hogy tátva maradt a szám.
Tehát legalább egyvalaki volt, aki valamennyire értett hozzá, és beállította.XZ-10nél ami eléggé hypolva van még nem láttam olyan képeket, amire azt mondtam volna, hogy ez tényleg jó lenne
A hiba az ön készülékében van.pedig volt idő mikor a 2 gép közötti árkülönbség nem volt vészes (pár tízezer forint).
Ugye érzed, hogy egy 5 éves, öreg, leharcolt masina árát hasonlítod egy új gariséhoz, és még úgyis az régi drágább 60%-kal. Nehogy már egy XZ-10 többet várj, mint egy D5000-től.Van aki tud fényképezni, és csinált normális képeket XZ-10-el, amihez nem kellett PS, vagy más külső program, és lehetőleg rögtön JPG, azaz nem kellett contrastot brightnesst és hasonló dolgokat utólag RAWból állítgatni manuálisan, és linkelne pár nem croppolt/méretezett képet? (macro nem mérvadó).
A múltkor linkelték a Flickrt egy halom XZ-10 képpel.Mert én tényleg szeretnék egy kompakt gépet 50k körül, viszont az legyen sokkal sokkal jobb mint amit telefon csinál magától
Melyik telefonnál? Egy telefon fix objektíves, nem zoom, nem változatható a gyútávja, büdös életbe nem csinálsz vele mást, mint átlagos (pl iPhone6: 29mm) nagylátós képeket. Azon a rekesz is fix (f/2.2), így legalább nem lehet elcseszni diffrakcióval, igaz rendesen használni sem.
Akinek ez elég, nem látja a különbséget, nem tudom, minek töri magát egy rendes fényképezőgéppel/ért.Amúgy nem értem, alapból zoom nélkül 26mm-en készülnek a képek, szóval ilyenkor a lehető legrosszabb a képminőség? O.o vagy valamit én értek félre?
Bocs, de fogalomzavar. A zoomnak a változtatható gyújtótávolságot nevezzük. Ha a zoomobjektív (teljes nevén 'változtatható gyújtótávolságú objektív') épp ekv. 26mm-en áll, attól még továbbra is zoomobjektív marad. Ami tény, hogy minél nagyobb a látószög (minél alacsonyabb az ekvivalens gyújtótávolság), annál nehezebb dolga van egy objektívnak a lehető legtöbb részletet feloldani. De nem ennek a fórumnak a témája a szakmai tájékoztatás, kéretik könyveket, internetes oktatóanyagokat olvasni.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mrmarkus
aktív tag
Nem tudom, hogy van é jogosítványod?
Amennyiben van, akkor a Te autód biztosan olyan, hogy csak bele kell ülnöd és már megy is magától, mint a szél. Mindig az ideális íven kanyarodik, optimálisan vált sebességet, ügyesen tolat, nagyon keveset fogyaszt és új korában is ideálisan olcsó volt, 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 280 km/óra feletti.
Neked semmit sem kell tenned benne, talán még kormányoznod sem kell...Freedom of Information
-
zsírsámán
senior tag
válasz .: JuSzT :. #48963 üzenetére
Köszi! Esetleg a nem vízálló kategóriából mik lennének alkalmasak a célra? Vagy érdemes bemenni ebbe a boltba, és kipróbálgatni őket egyesével?
-
zsírsámán
senior tag
válasz .: JuSzT :. #48969 üzenetére
Jogos, de nem is nagyon gondolkoztam kereten eddig. Nem professzionális célra lenne, tehát értelem szerűen nem a soksok 100000-es kategóriákat keresem, de azért néha egy két könyvbe, szaklapba meg szoktak jelenni képei, így nem is a belépőszint lenne a legalkalmasabb. Nem nagyon tudom, hogy mi a két kategória közötti árszint.
-
zsírsámán
senior tag
válasz .: JuSzT :. #48971 üzenetére
Holnap meg is lesem valahol! Köszi!
-
favre
csendes tag
Hello
Hozzáértőt kérdeznék, arról, hogy amikor rendelek Sony rx100-at, ahhoz milyen memóriakártya javasolt. A neten a gép leírásánál szerepel kb 8-10 féle. És mekkora méretű, mondjuk ráférjen minimum kb 150 fénykép, meg kb 2x30 perc video egyszerre. Mindegyikből a legjobb felbontásra gondolnék.
És nyugtassatok meg jó gép ez, mert eredetileg kevesebbet szántam volna egy gépre. Már 2 hete stresszelem magam, hogy jó lesz, nem lesz jó. Általános amatőr/családi használatra fog kelleni, egy minél kisebb gép. Főleg a méret miatt lett ez választva az lx7-el szemben. (az volt a másik jelölt).
Köszi szépen -
mg36
tag
Sziasztok!
Ultrazoomos (min.25×) fényképezőgépet szeretnék venni. A maximális ár 40000 HUF lenne, ha nagyon muszáj 45000-ig tudnék elmenni (mert hát ott van még az akksi, tok, töltő memóriakártya...).
A gépek amik szóbajöhetnek az Árukereső szerint: [link]
Másik fontos szempont, hogy elemes/ceruzaakksis legyen. Ezek közül legszimpatikusabbnak a Fujifilm s4800 tűnik, vélemények és tesztek alapján. A stabilizátor viszont képérzékelő ektolásos, nem pedig optikai. Számít ez valamennyire?
Hozzáteszem abszolút kezdő fotós vagyok, csak minél kisebb erőfeszítéssel szeretnék szép képeket csinálni
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
atombonbon
újonc
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok, átolvastam a fórumtopikot, összeszedtem mindent, ami alapján ajánlatokat várok. Jelenleg egy Olympus FE-115 kompakt géppel rendelkezem, 5 megapixeles, nem egy mai csirke már (9 éves is megvan már) és ezt szeretném lecserélni egy ultrazoom bridge gépre. A nyáron volt szerencsém 1 teljes hetet birtokolni egy Fujifilm S1600-ast és nagyon bejött a zoomolási képessége, amihez képest az enyém nevetséges, valamint tetszett, hogy van rajta manuális mód, de akár hiszitek, akár nem a képminősége nem volt a legkimagaslóbb. Az én ütött-kopott Olym képei sokkal szebbnek tűnnek nekem. Az viszont kétségtelen, hogy a zoomolt képek kifogástalanok, sokkal nagyobb szabadságot ad az én Olymhoz mérten. Bocsánat, ha túl sokat rizsázok, íme akkor a követelményeim:
-éles, színgazdag képek
-ha lehet, akkor saját akkumulátorral rendelkezzen
-legalább 15x optikai zoom
-legyen manuális mód
-jó makrós képességekÉn a Tescoban már kiszemeltem egy Polaroid IS 2132 típusú gépet, ennek a paraméterei megfelelnének az elvárásaimnak, de én olyan típus vagyok, hogy nem azonnal hűbelebalázs módjára szórom el a pénzt arra, amit meglátok, hanem utánajárok, hogy miért is akarok tulajdonképpen fizetni. Az ára most meg nem mondom hajszál pontosan, de ha jól emlékszem 21 ezer ft körül láttam, de annyi biztos, hogy nincs 30 ezer ft sem. Valamint még egy Nikon L330 típusú gépet, ez már olyan 40 ezer ft környékén mozog árban.
Ez minden, amire szükségem lenne. Árban valahol 50 és 60 ezer ft között legyen.
Köszönöm a segítségeteket.
Ui.: láttam, hogy mostanság az abszolút bestbuy az Olympus csodakompaktja, de én inkább egy bridge gépet szeretnék, szóval ha nem vagyok túl bunkó, akkor az XZ10-es ajánlásokat hagyjuk inkább!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Milyen géped van?
(#48983) atombonbon
Én a Tescoban már kiszemeltem egy Polaroid IS 2132 típusú gépet
Jaj, csak azt ne. Ennek semmi köze a polaroidhoz, egy hitvány kínai szar. Az optika nagyon nehéz szakma, azt még nem tudták a kínaiak rendesen megtanulni/ellopni.Ha 50-60-ért keresel bridge gépet, akkor legjobb esetben az S1600 minőségű képeket kapod.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz atombonbon #48983 üzenetére
Szia
Ha van mód rá inkább a Panasonic FZ-100/150-t vedd (használtan lehet,hogy tudsz venni garisat). Az Ultra zoomos gépek nem a nagy érzékelőkről és a benne levő objektívek fényerejéről szólnak.
Az FZ-200 az jobb lenne de azt 94000 Ft alatt nem kapod meg (most is van hirdetve a pixinfo.hu oldalon)
Más gyártók amik jók lehetnek: a Samsung,a Nikon,a Sony,az Olympus,a Canon és a többi Panasonic gépek. -
titán
válasz atombonbon #48983 üzenetére
Szóval amit tehetsz, hogy nézel egy nevesebb gyártó random gépét. Ebből a listából válaszd, amelyik tetszik. [link]
-
atombonbon
újonc
válasz schawo #48986 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget. A Polaroid gépet akkor elfelejtem, pedig laikusan azt hittem, hogy a név kötelez, de ezek szerint akkor nem. schawo, ha ezek közül a gépek közül választok egyikkel sem nyúlhatok nagyon mellé? Nem szeretnék rosszabb képeket, mint amit a jelenlegi gépem csinál, csak jobbat.
-
atombonbon
újonc
válasz schawo #48986 üzenetére
Átnéztem a linket, ez a 3 masina felel meg leginkább:
Olympus Stylus SZ-17 50 ezer ft
Olympus SZ-31MR ~60 ezer ft ez talán a legszimpatikusabb
Olympus Stylus SH-60 60 ezer felett, ez már kicsit drága -
Lacy6
senior tag
Jó kis gép, nem fogod megbánni!
Én ilyen memóriakártyát használok és ilyen tokot vettem hozzá ami tökéletesen passzol a géphez.
A képek mérete 4-10 MB szerintem elég hozzá a 32-es kártya.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
titán
válasz atombonbon #48988 üzenetére
Ez a három masina ugyanazt az objektívet és szenzort kapta más formájú házban, tehát a képminőség alapvetően azonos. A különbség a kijelzőben van (a legolcsóbbnak a leggyengébb), és a szolgáltatásokban. Ha a videó számít, akkor a legolcsóbb tűnik a legjobbak ebből a szempontból, minden más szempontból viszont ez a leggyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz atombonbon #48988 üzenetére
ha ezt a SH-60-t jó helyen veszed meg-ráadásul ingyen házhoz viszik neked akkor ez nem sokkal drágább a SH-31-nél egyes helyeken.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz schawo #48992 üzenetére
ezért jelöltem be az MM-t elérhetőséget,mert arányában ott a legolcsóbb hozzá jutni (főleg,hogy ingyen szállítást vállalnak) ,és a legmegbízhatóbb bolt a többi közt. Az MM áruház adja az eredeti gyári szervizt,és legkevésbé kell számítani arra,hogy bezárna, pár helyen olcsóbb de azokban a boltokban nem bízom,legalábbis én nem vennék ott.
itt az Oly SH-21 fele annyiba kerülne garival
Panasonic FZ-100[ Szerkesztve ]
-
atombonbon
újonc
válasz schawo #48990 üzenetére
Köszönöm, akkor a legolcsóbb is megfelel. Szerinted mekkora méretű képeket készíthet a gép? Jelenleg egy 8 GB-os kártyám van az menne majd bele valamint, hogy ezzel a géppel lehet e valami féle makro előtétlencse szerűséget használni vagy az csak dslrekhez van kompaktokhoz nincs?
-
jjeahh
nagyúr
ha valaki csúcskompaktot keres, és belefér a keretbe, mm-ben stylus 1 126k, esetleg ha milc is belefér, e-pl5 duplakit 91k
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BullZeye
veterán
Asszem visszaszívok mindent, túl nagyok az igényeim, most hogy visszanézem a képeket amiket etalonnak tartottam, és amilyen képminőséget szeretnék legalább, azok pont egy Canon EOS 7D-vel készültek egy Canon EF-S 15-85mm objektívvel....kettő együtt pont 10x annyiba kerül mint amennyit szánnék rá, szóval ilyen megfontolásból pont 10x rosszabb képminőséget kellene várnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest