Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacy6
senior tag
120 ezer körül mit érdemes választani? Egy jóféle kompakt vagy egy tükörreflexest? Mi az előnye az egyiknek és a másiknak? Azon gondolkodtam, hogy lehet ilyen árkategóriába egy kompakt se csinál sokkal rosszabb minőségű képet mint egy ilyen árba levő tükörreflexes. Viszont méretben és súlyban rosszabbul járnék.
Erre gondoltam : kompakt1, kompakt2 Tükörreflexes
Ezek mennyire jó gépek? Ár/érték arány lenne a fontos.[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz jjeahh #47591 üzenetére
És az árba mit jelentene? Nem igazán értek hozzá, így olyan kérdésem van hogy amit adnak hozzá objektívet azzal mennyit tudok zoomolni? Megfelelő minőségű?
Nem igazán akarok 130 fölé menni, de maga a váz beszerezhető 110 körül is+ obi ha úgy jobban megérné.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz mrmarkus #47593 üzenetére
Családi események megörökítésére kell csak. Nem igazán szeretném fejleszteni. EISA oldalán nézelődtem és ez a 2volt nyertes Panasonic LUMIX DMC-TZ60 és a Sony Cyber-Shot RX100 III
Miután megnéztem az árat is hozzá, elgondolkodtam, hogy azért ennyiért már tükörreflexes gépet is kapni és lehet hülyeséget csinálok, hogy ennyiért veszek egy kompaktot. Azért annyira csak nem lehet rossz az a Panasonic ha nyert egy kategóriába nem? Van valami jobb vétel ilyen árba esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Olvastam, hogy a Sony RX100-as elég lassú. Ez miben nyilvánul meg? Valaki használta már ezt a típust?
120 ezerért megéri ezt megvenni?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Azért szerintem a Sony RX100-as is remek képminőséggel rendelkezik. Én jobbnak találtam, mint az LX7-et. Vagy tévednék?
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy olyan 400 euró körüli árba milyen kompakt gépet érdemes választani. Legfőbb kritérium a 10-szeres vagy nagyobb optikai zoom lenne, de amellett fontos lenne a lehető legjobb képminőség is. Használt is szóba jöhet, de elsősorban új termék érdekelne. Kirándulások alkalmával lenne használva, főleg tájképek fotózására. De azért ne legyen vele lehetetlen dolog mozgó témák megörökítése is. Gondolom a megfelelő záridő alkalmazásával ez is lehetséges csúcskompaktok számára nem? A kis méret és a hordozhatóság is fontos lenne számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Videóba mennyire jó a gép? Esetleg van valamilyen gyengéje amibe nem túl jó? Esetleg konkurens termék ilyen árba? 12 megapixeles felbontás mellett mennyire maradnak meg a részletek? RX 100-hoz viszonyítva mennyire jó a képminősége? Az ,hogy fix 2,8 as fényerejű az obi pontosan mit befolyásol? Nagyon kezdő fotósnak mondanám magam így csak tippelek, hogy mélységélességre gondolok ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz Tin_Shield #48105 üzenetére
Köszi a választ! Igazából 99%, hogy ez a gép lesz a kiválasztott
Közben néztem videó samplet is youtube-on és engem meggyőzött a látott minőség.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
-
Lacy6
senior tag
egyvalamiben sokkal jobb az LX7 a vaku ideje kevesebb mint fele az rx100-nak 3,1 vs 7,2 sec. Ez azért komoly mert 7 másodperc azért sok. Kb 10 éves panám is ennyit tud.
Ez pontosan mit jelent? 7,2 sec a bekapcsolástól a vakus képig?
-
Lacy6
senior tag
bekapcsolástól az első vakus képig 4mp. További vakus képeket 4mp-es időközönkét tudok készíteni. 32 gb-os SD kártyára menti a képeket. Én elégedett vagyok az rx100 sebességével.
-
Lacy6
senior tag
Tévedtem!
bekapcsolástól az első vakus képig 3 mp. Viszont további vakus képeket kb. 2 mp-es időközönkét tudok készíteni. Néha egész gyorsan lövi a következőt. Szerintem elég gyors az RX100. Mikor megrendeltem akkor én is olvastam, hogy lassú, de kellemeset csalódtamÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Annyi az összes problémám vele, hogy kissé nehéz jószág. Erre nem számoltam, viszont nagyon kicsi.
Elégedett vagyok vele összességében. A nagy szenzor miatt magas ISO érték mellett is jó képeket készít.
A videója is nagyon jó és videó hangminősége is kiváló.
Ez a sima RX100. A 2. illetve 3. variáció már nagyon drága lett volna nekem.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Jó kis gép, nem fogod megbánni!
Én ilyen memóriakártyát használok és ilyen tokot vettem hozzá ami tökéletesen passzol a géphez.
A képek mérete 4-10 MB szerintem elég hozzá a 32-es kártya.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Samsung NX300-ról milyen vélemény van? 90 ezerért jó vételnek számít?
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Apámnak kellene egy fényképezőgép főleg kirándulásra.
15-25x-os optikai zoom-ra gondolt, meg viszonylag jó képminőségre.
Mivel abszolút nem ért a fényképezéséhez, így főleg egyszerűbb gépekre gondoltam.
Canon PowerShot SX50 HS
Panasonic Lumix DMC-FZ200
Az RX100, LX7..... és többi csúcskompakt igazából a zoom tartomány miatt kiesett, hiába van jobb képminőségük.
Szerintetek miben érdemes gondolkodni?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz fireman123 #50425 üzenetére
És a Canon PowerShot SX50 HS-ról milyen vélemény van?
Ez jóval nagyobb optikai zoom-al rendelkezik, de képminőségbe szinte megegyezik, nem?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz xcbiker #50430 üzenetére
Tényleg nem rossz képek.
Beszerezni honnan érdemes? Vagy teljesen mind1?
Extrem digitalra gondolltam mivel garancia szempontjából kedvezőbb lenne.
Lehetséges, hogy később lentebb megy az ára vagy valahol kedvezményesen megvenni?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Janaboy #50847 üzenetére
Szerintem a kettővel feljebbi hozzászólás a te kérdésedre is válasz lehet.
Mindenképp kellene a nagy zoom tartomány?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Ez a kompakt gép mennyire éri meg az árát?
Egy ismerősöm vett ilyent és nem volt alkalmam kipróbálni, de állítása szerint elképesztően jó fotókat csinál még 24x-es zoom tartományba is. Van valakinek esetleg tapasztalata egy ilyen géppel?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Peddy789 #51297 üzenetére
100 ezer fölé kell menni, ha sokkal jobb képeket akarsz mint amit csinál az S6.
LX-7, RX-100, RX-100 II, Canon G7X. Ezek a gépek már látványosan jobb képet készítenek egy telefon kamerájától. Ilyen árkategóriába nézelődj.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Vyndree #51300 üzenetére
Úgy gondolod, hogy csak a milc vagy dslr ami érezhető előrelépés lenne az S6-hoz képest?
Azért szerintem 100 felett már a kompakt gépek is vannak olyan jók, hogy sokkal minőségibb képek készüljenek. Rosszul megvilágított helyen, vagy nem éppen ideális fényviszonyok között már szépen látszódna a különbség egy jobb kompakt gép esetében.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz scarabaeus #51517 üzenetére
Engem is meglepett, hogy mennyire zajos képet csinál az FZ200 pedig sok képet néztem előtte...
Nem teljesen vagyok vele elégedett.
Videóba abszolút elvérzik pl. RX100-al szemben.
Lényegébe már mind1, mert én megtartottam az RX100-at, szüleimnek meg odaadtam az FZ200-at.
Az ő igényeiknek megfelel, úgyhogy nem jártunk rosszulÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz kovisoft #51624 üzenetére
Nem olyan régen pont csináltam egy nagyon rövid összehasonlítási videót az FZ200-al és az RX100-al.
Ha jól emlékszem teljesen automatába volt a kettő gép.
Jövőhéten tudok csinálni igény esetén összehasonlításokat.
RX100 Video
FZ200 VideoAmúgy az RX100 videója jobban tetszik, de érezhetően sötétebb az optika.
Meglepően az RX100 nagyon jól viseli ha emeled az ISO-t, gyakorlatilag minimálisan megy a minőség rovására.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Jelenleg nincs nálam az FZ200, de nem olyan régen csináltam egy képet összehasonlításnak.
Csak érdekességképpen linkelem be.
FZ200
RX100A Sony képének a méretét módosítottam ,mert az eredeti 9 MB körül volt.
-
Lacy6
senior tag
Szia,
Pár kép RX100-al....nagyon amatőr fotós vagyok, sokszor automatába csak kattintgatok.
Mozgó gyerek vakuval 1
Mozgó gyerek vakuval 2
Robot
Kapu
Kerítés
KutyaNyilván ha jobban értenék hozzá többet is ki lehetne hozni a gépből, de se időm se energiám nincs jelenleg rá.
Neten találni jobb képeket is, lehet nézelődni ott is.
Ha van kérdésed a géppel kapcsolatban szívesen válaszolok rá.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz babilonok #51652 üzenetére
Én ezeket ajánlom:
Sony RX100 I-II, Canon G7x, Panasonic LX-7, Olympus XZ-2, Olympus Stylus 1(#51653) jjeahh: Ezeket az igényeket telefonnal is megoldom, csak nem mind1 milyen minőségbe
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek normális, hogy fényes nappal ilyen mennyiségű zaj van a képeken?
Kép1 --- vágva
Kép2 --- vágvaA képek FZ200-al készültek automatába. Kíváncsi vagyok a véleményekre, a képek minőségével kapcsoltban.
Esti képek se a legjobbak...[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Igazából nem én lőttem, szüleimnek vettem a gépet.
Automatába tették és ezzel fotózták végig görögországi kirándulásukat.
Miután megláttam a képeket kissé mérges vagyok magamra, hogy ezt a gépet választottam nekik, mert ők is úgy voltak a zoommal, hogy jó hogy ha van. Csak ez nem úgy működik, hanem vagy a zoomot választod, vagy a képminőséget ilyen árkategóriába. Reménykedtem benne, hogy nem lesznek annyira rossz képek, de sajnos többségük az. Automata mód is gyenge benne szerintem, meg valóban a kicsi szenzor öli meg a gépet mert optikája elég jó. Sajna ez van, egyenlőre marad ez nekik. Ő szerintük jó képek lettek szóval az a lényegJah azt hozzáteszem, hogy a 800 képből 3! kép készült zoommal....
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz Vyndree #51720 üzenetére
Értékelem a segítségedet, de szerintem marad nekik ez a gép. Eléggé "maradiak" és egy fényképezőcsere már hatalmas projekt lenne nekik. Még azt előző vételt se heverték ki. Nem a pénzügyi oldalára gondolok, mert abból nincs hiány, hanem csak konkrétan nem szeretnek ilyen dologgal időt tölteni.
(#51719) sanzi89: Nekem is RX100 I van és elégedett vagyok vele. Szerintem is szuper kis gép. Egész sokáig emelheted az ISO-t és nem lesz zajos a kép. A magas pixelszám és az eleve jó képminőség miatt, sokkal jobban lehet utómunkázni és nem esik szét a kép. Ami nem tetszik az a érintő képernyő hiánya. Sajnos ha olyan dolgot fotónék amit az automata fókusz nem tud beélesíteni marad a manuál opció. De amúgy szerethető kis gép
-
Lacy6
senior tag
válasz babilonok #51732 üzenetére
RX100-at venném a kompaktsága miatt.
Szerintem alig van különbség képminőségbe, viszont jóval kisebb és könnyebb az RX100.
Videóba szerintem jobb is mint a D3200.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz darvak #51936 üzenetére
RX100-nál kisebbet akarsz, de még a MILC is érdekel? Ez szerintem elég erős ellentét....
RX100-nál lényegesen kisebb nagyobb szenzoros gép nincs is, vagyis én nem tudok róla h lenne. Főleg ilyen árkategóriába...Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
-
Lacy6
senior tag
válasz zolikaDB #52700 üzenetére
Az RX100 I-es változatát is érdemes figyelembe venni. Egy árba van az LX7-el de a nagyobb szenzor sokat számít még a kicsit rosszabb optika ellenére is.
-
Lacy6
senior tag
válasz zolikaDB #52736 üzenetére
"Ezekkel szemben ott van a "könnyebbik" út, a Sony RX100 vagy Canon G7X. Ha itt beég valami fotózás közben, akkor az úgy maradt, nem? Ott nem mutatja a kijelzőn a megfelelő funkció, h komám, javíts valamin "
Ez alatt mit értesz?
-
Lacy6
senior tag
válasz jano_77 #52777 üzenetére
Én az RX100-at választanám.
Több megapixel, nagyobb szenzor, több részlet megmarad a képen.
Videóba is nagyon erős gép.
Méretbeli különbség is elég nagy szerintem.
(A Mark III-hoz van viszonyítva de a II és az I is ekkora.)[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz lugomon #52933 üzenetére
RX100 szériát egyáltalán nem nézted?
Amúgy érdekes ez a használt piac, mert sokan mindig jól járnak, de én pl. azzal a kevés cuccal amit vettem használtan mind megszívtam. Vannak olyan emberek akiknek egyszerűen ilyen a szerencséjük.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Jól emlékszem, hogy neked volt sima RX100-ad és váltottál M3-ra?
Mekkora különbség a két gép között képminőségileg?
Az M3 tudom, hogy sok mindenben jobb funkciók terén, de engem csak szigorúan a képminőség érdekelne.
Amit olvastam hogy az objektív sokat javult, mivel az első generációs kicsit sötét volt nem?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Ajánlott gép.
Szerintem 100K-ért újonnan jó vételnek számít.
Talán az LX-7-el lehetne összevetni, ami videóba minimálisan jobb, de állóképekbe a kis szenzor miatt alulmarad.(#53080) hito: Nem csináltál összehasonlító képeket esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
RX100 esetében hol tudom kiolvasni az expo számot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest