Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz cobrakigyo #37601 üzenetére
Ha jól tudom ugyanaz, csak az TZ31 a német piacra szánt modell.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
judek
tag
válasz cobrakigyo #37599 üzenetére
Ezt már én is néztem, szerintem ez német piacos modell és tök ugyanaz mint a TZ30.
De ez csak tipp. -
nemox
csendes tag
Észrevehetően lassabb mint a Pana TX-1-es. Azt pedig 28eFt-ért vettük kb 2 éve és 8x optikai zoomos. Bár az se egy bajnok. Sajnos a Panánál a képeken megjelent egy fekete folt a jobb sarokban, lehet vmi szösz került bele, mert a lencsét hiába tisztogatom.
Szóval ahelyett kellett vmi, de ez még nem az igazi.
Lehet várunk míg lejjebbmegy a TZ30-as ára....Viszont arra nem reagáltatok, (akinek WB750-je van) hogy az automatikus forgatás hiánya Titeket nem zavar? Vagy esetleg vmi beállítás felett elsiklottam, amely felelős érte?
hamubasültpogácsa
-
scarabaeus
őstag
Nincs benne orientációs szenzor.
Szerk.: Engem pl. nem zavart sose, hogy nem forgatta be a gép maga, én forgattam be régen is, és most, hogy van két gépem is orientációs szenzorral, most is én forgatom be a képeket. Most már mondjuk megtehetem batchben is, az EXIF infó alapján, de mindenképpen a megfelelő állásba drótozom át belülről, veszteségmentes forgatással a képeket, hogy BÁRMI úgy mutassa, nem csak azok a programok, amik ügyet vetnek a sérülékeny EXIF-ben tárolt tag-re.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
nemox
csendes tag
válasz scarabaeus #37606 üzenetére
Megnyitottam egy elforgatva készített képet, és tulajdonságok alatt az EXIF adatoknál ezt találtam: Orientation = Top-Left. És stimmelt, azaz a kép teteje balra esett. Csak a kép forgatása maradt el.
Érdekes, hogy találtam viszont egy elforgatott képet is. Kb. egy a 20-ból.hamubasültpogácsa
-
válasz scarabaeus #37606 üzenetére
Ha meg utófeldolgozol, akkor úgysem kerül semmibe nyomni egy rotate-et.
Mutogatni való hater díszpinty
-
scarabaeus
őstag
A top-left az a 0° az EXIF-ben (nem kell forgatni - vízszintes). Samsungék a top kompaktjukba, az EX1-be se pakoltak orientációs szenzort, volt olyanom, de még annak utódjába se, az EX2F-be se.
"találtam viszont egy elforgatott képet is."
A kártyán? (Ha igen, nem a fényképezőben lett kézzel megforgatva?)[ Szerkesztve ]
-
Kiralybali
tag
válasz Kiralybali #37537 üzenetére
Megpróbálom korábbi kérdésemet megismételni, hátha valaki válaszol...
Általános iskolás gyerekemnek szeretnék viszonylag olcsóbb kis digitális gépet venni.
Most már elérte azt a kort, ahol nem feltétlenül kell hiper ütés/víz/nyál/sár/stb álló gépnek lennie, persze azért ne "üvegből" legyen.
Jó lenne, ha az elkészült képek azért valamire használhatók is lennének, tehát a gagyi is kerülendő.
Kb. 20-25 ezer lenne a megcélzott felső határ.
[Ez a tesztet találtam.]
Olyat fogok választani, ami kisebb zoom-tartománytól kezd (26 vagy 28 mm).
Mivel gyereknek lesz, nem baj, ha egyszerű, és nem tud ezer funkciót, effektet, de mondjuk piros szem cucc nem árt gondolom.
Szempont, de nem elsődleges, hogy ha esetleg több színben is lehet a gépet megvenni.[ Szerkesztve ]
Balage
-
szg88
őstag
válasz Kiralybali #37611 üzenetére
Pana ls5-ös az nem rossz, vagy van már ls6-os is. Nem tudom jobb-e az. Esetleg még lehet, hogy belefér a canon a2200- as.
-
Tshunin
csendes tag
Sziasztok!
Autó alkatrész boltban az apróbb csavaroktól, alkatrészektől kezdve a felniig kellene fényképeket csinálni a webshop-ba (ahova olyan 600px szélességű képek kerülnek ki).
Ebben kérném a segítségeteket, milyen géppel lenne érdemes fényképezni?
Árban a felső határ olyan 300ezer forint környékén lenne és jó lenne, ha a közvetlenül rá lehetne kötni a PC-re és elkészült képek egyből oda kerülnének.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tshunin
csendes tag
Ennek örülök, hogy ilyen olcsón is meg lehet úszni. Tudnál esetleg konkrét típust ajánlani?
Mint írtam, jó lenne ha a kamerával a gépre kötve lehetne fényképezni. Jelenleg egy Canon powershot A2200 van kéznél amit a gépre kötve csak a képek letöltésére lehet használni. Mivel elég sok képet kell készíteni úgy gondolom némileg meggyorsítaná a folyamatot ha egyből láthatnám is az eredményt a képernyőn, illetve a kép nevét egyből átírhatnám az alkatrész azonosító számára.
Valami Canon EOS Utility szerű megoldás érdekelne.
-
wrox
őstag
válasz Tshunin #37615 üzenetére
Neked valami állványos ketyere kellene, ami fixen rögzítve van, fix fókusszal, és mondjuk egy távkioldó a kényelemért. Szerintem az 50-60 ezres gép nem lesz jó, nem erre vannak kitalálva. Azzal is lefotózhatod, de csak kínlódás lesz, főleg, ha több 1000 db-ról lesz szó. én tükrös gépek körül szaglásznék
-
eastsider
nagyúr
SZiasztok!
50ezerig max mit ajánlotok? érdemes ennyit költeni egy kompaktra?
használt nem játszik -
-
sanzi89
addikt
Melyiket ajánljátok?
Nikon L810
Canon SX150
Fujifilm S4200Nekem a Fuji jön be legjobban, régen volt egy darabig egy Fuji S5500-asom, nagyon szerettem.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
wrox
őstag
válasz petiked #37621 üzenetére
Na, amit ezért itt kapni fogsz, ördögöt kiáltottál ezzel.
Lezúztad a csodamasínt.scarabeus: snapshortot miért ne? Nem igaz, ami le van írva? A samsungos rész az igaz (bár azzal a 440fps-vel még nem találkoztam , igaz nem is kerestem, csak Full HD megy ), a canont meg nem tudom,
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Attól függetlenül, hogy milyen gépeket hasonlít valaki vele, kitör néha belőlem, bár legtöbbször legyűröm magamban a késztetést. Ha a csak GPS-ben különböző SX230-cal hasonlítod az SX220-ast, hirtelen kinő az SX230-ban egy panorámaösszefűzés? Hirtelen megnövekedik a 24 fps full HD 30 fps-re? Különbségadatként írja az 1/3200 mp záridőt, miközben mindkettőben annyi? Mindkettőnél melléírja, unique, mint a popup vakunál is, miben unique, a saját leválogatása szerint is csak a kategóriában sok tucat gépnek olyan.
A fenti linkemen lévő kirohanásom is azért volt, mert valaki azzal érvelt, hogy igen is, a Canon DSLR-ekben márpedig van vázba épített fókuszmotor, bizonyám, hiszen a snapsort is megmondta.[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz scarabaeus #37627 üzenetére
Kifutottam az időből, de azért még pár dolog a snapsortról. Eddig szó volt a száraz adatokban való tévedéseikről, egy hibátlan adatlap ritka náluk, mint a fehér holló. Aztán meg ott van még az értékítéletük. Miből is áll össze az a snapsort pontszám? 100-as súlyozással a népszerűség, a géppel kapcsolatos snapsort "forgalom", utazózoomoknál a 45-ös súlyozással a zoom tele vége, a többi ennél jóval kisebb súlyozással esik latba. Lenne egy rohadt nagy tele, rohadt rossz képpel, mindegy, akkor is ezerrel a csúcsra törne. De ott van pl. a DXOMark képminőség. Ha a DXOMark tesztelte az illető gépet, hozzáadják súlyozottan, ha nem, hozzáadnak egy 0-át (tényleg). A szenzor érzékenységének maximum beállítását 27-es súlyozással veszik figyelembe, azt, hogy esetleg egy gépnek nemhogy a maximumon, de sok lépéssel előtte is sz@rabb a képe az átlagosnál, mindegy, lényeg, hogy milyen magasra lehet feltekerni. Eleve 18 pont a pontszámban a GPS. Stb. stb. stb.
A paraméterek elbírálásánál, jónak vagy rossznak beállításánál is sokszor ellentétes a véleményük, hiszen csak a gyártók szeretnék, ha a vevő elhinné, a nagyobb szám jobb.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Runner_fxr
Ármester
Bocs, de én továbbra se értem, hogy egy webshop-ba, alkatrészeket fotózni, miért kell 300 ezres gép? Persze lehet ,hogy az én tudatlanságom az oka, de úgy gondolom azokhoz a minőségű képekhez bőven elég egy közepes kompakt.
Egy bemutató, teszt az megint más, oda tényleg nem árt egy profi gép. -
wrox
őstag
válasz Runner_fxr #37631 üzenetére
Nem a 300 ezren van a hangsúly, nem is a képminőségen.
Leírta, hogy mit szeretne, realtime-ban nézni a kamera képét a sz.gépen, és egyből átnevezve menteni a képet. Gondolj bele, hogy több ezer képnél még utána bogarászni a cikkszámot, meg kiderül, hogy homályos vagy valami baj van a gépnél, akkor megint keresgélheted az alkatrészt. stb..
Vagy ha tud ilyet egy 60 ezres kompakt, akkor mondj egy tipust.
Ez kb olyan, hogy minek egy minőségi nagyteljesítményű pneumatikus fúrógép, mikor egy tescos ütvefúróval is ki tudod fúrni a lyukat.
AZ egyikkel kész vagy 20 perc alatt, a másikkal meg 1 óra.
Gázszerelő ismerősömnek szokták mondani, hogy mi kerül olyan sokba a munkáján, mikor olyan hamar végez, ezt Pista bá is megcsinálná fele ennyiért. (de 5x annyi idő alatt). -
wrox
őstag
válasz scarabaeus #37627 üzenetére
Nem ismerem ezt az oldalt, én most ebből az összehasonlításból indultam ki, mivel a Samsungos rész korrekt volt. Amiket leírsz, azok tényleg durva hibák, így nem lehet objektíven dönteni.
-
scarabaeus
őstag
"Vagy ha tud ilyet egy 60 ezres kompakt, akkor mondj egy tipust."
Amikor még 2002-2003-ban szórakoztam ilyesmivel, time lapse videóhoz, akkor még ingyen volt a Remote Capture a Canon Powershot gépekhez, meg volt egy külső fejlesztés is, a Breeze-től. A Remote Capture most már csak az EOS Utility részeként működik, DSLR-ekhez, és a későbbi Powershotok sincsenek támogatva. A fizetős (95 dollár) Breeze PSRemote viszont utóbbinál lényegesen több, újabb Powershot gépet is képes kezelni, igaz, újabban a Canon magukban a fényképezőgépekben szünteti meg a PC-s irányítás lehetőségét, így azokkal már nem tud mit kezdeni az sem. De van egy lista legalább, mi megy, mi nem megy, jelenleg. Tudja a valós idejű képátvitelt, távoli beállítást, exponálást. Az átnevezve mentős mókát is.
[ Szerkesztve ]
-
cukormeister
csendes tag
Mondanátok egy oldalt,ahová tesztképeket lehet típus szerint feltölteni,hogy mindenki lássa?
Köszi!Ha kéne választani a barátnőd és a lottó- főnyeremény között, Te milyen autót vennél belőle?
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy olympus vr-340 típusú gépet. kitöltötték garipapírt majd hazajöttem. Itthon vettem észre, hogy valami szennyeződés van az objektíven belül, a legkülső lencse belső falán. Szerintem egy nagyobb porszem. De már mindent kipróbáltam, így fotó úgy fotó, így videó, úgy videó....de egyik alkalommal sem láttam, hogy nyomot hagyna a képen. Viszont, nagyon bosszantó. Ez garanciális probléma? Kötelesek kicserélni másikra? Vagy szimplán körberöhögnek, hogy egy porszem miatt vittem vissza.
Hogy kicsit on is legyek. Tescoban vettem 29.990 ért. Sztem megéri az árát. Jó képeket készít,szép szinei vannak, pici, kompakt, fém ház, aksis, 10x zoom.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #37638 üzenetére
Itt volnának árral:
Fuji F660EXR
Canon SX230HSKonkurencia hasonló árban:
Olympus SZ-14
Nikon S8200[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
scarabaeus
őstag
válasz sanzi89 #37638 üzenetére
"Még mindig a Canon? Fujiba nagyobb a szenzor."
Hozzátartozik, hogy azt együtt érdemes nézni a felbontással. Az SX220-ban 6,17 mm széles szenzoron 4000 pixel van széltében, az F660-ban pedig 6,4 mm szélesen 4608. Az előbbin így 648 pixel esik egy mm-re, utóbbin 720. A Canonon 2,38, míg a Fujin 1,93 négyzetmikron esik egy pixelre. De azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Fuji a saját EXR CMOS-ával más technológiát használ, mint a Canonék. Meg kell nézni a képüket, abból kell levonni következtetéseket.
-
sanzi89
addikt
válasz scarabaeus #37640 üzenetére
Köszönöm, próbálok keresni hasonló beállítással képeket.
@szg88
Nem teljesen értem, mire gondoltál? Gondolom arra, hogy a Canon a nyerő."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Van valakinek valami élménye/tapasztalata a Samsung ES90-ről. Vagy ha nincs, akkor specifikáció alapján mit gondoltok róla? -
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #37639 üzenetére
Leszűkült a kör 3 gépre, kb azonos árban vannak.
Nikon S8200 54.256Ft
Fuji F660EXR 54.150Ft
Canon SX230 HS 57.088FtA gépekről az alábbi tesztképeket találtam, megkérnék pár éles szemű emberkét, aki tudja, hogy milyen hibákat kell keresni a képeken, hogy nézze már meg, előre is köszönöm!
Nikon S8200 tesztképek
Fuji F660EXR tesztképek
Canon SX230 HS tesztképek"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest