Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
Az s100-as jó választás, vagy ha még elkapsz s95-st az sztem még jobb.
Amúgy nincs olyan sok embernek sx220/230. De 60e-ig nem nagyon van igazi vetélytársa képminőség terén. Nyilván mindenki azt vesz amit akar, de én nem fogok egy rosszabb gépet ajánlani csak a változatosság miatt.
(az s100/95 jobb amúgy)[ Szerkesztve ]
-
Triumph
tag
-
Triumph
tag
Sztem teljesen jó videókat meg képeket csinál, persze nem egy DSLR meg FullHD kamera de az árához képest jó. Én ennyiért teljesen meg vagyok vele elégedve. Én is sokat gondolkodtam hogy ezt vegyem e vagy a 220-at de nem bántam meg hogy ezt vettem
A pana lz10-hez képest meg egyenesen ég és föld[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Én nem azt mondtam, hogy biztos rossz, vagy, hogy ne vegyen olyat, csak annyit mondtam, hogy én nem mernék olyat venni.
A Benq mint márka, bennem nem úgy maradt meg, hogy valami hú de frankó lenne, fényképezőben meg aztán az életben nem hallottam róla. Én nem vennék olyat, mert lutri, ettől persze még lehet, hogy egy jó fényképező, de én inkább kihagynám. -
Loituma69
őstag
Teljesen automata mód. A kézi beállításokat most tanulgatom mikor mi jó! Pár nap és jobb képeket tudok lőni vele mint az automata beállításokkal csak tanulni és gyakorolni kell!
A TV-hez kapott használati utasításokban le van írva, hogy milyen kodolású videókat tud kezelni az usb port!
Én Dell Ips monitoron nézem a képeket nálam rendben vannak, talán egy árnyalatnyit sötétek![ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Attól függ milyen a tv, mert pl az ismerősöm samsung lcd tv-je viszi a hd felbontású mp4-et is ha rádugod a pendrive-ot. Valószínű régebbi a tv-d ezért csak sima dvd felbontású videó fájlokat visz a beépített media playere. Szóval próbáld meg dvd felbontású avi fájlba átkódolni az mp4-et.
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Ez a szelektív színtelenítés ne legyen a fő szempontok között - a gép elvégzi valahogy, kész. Akárcsak a fekete-fehér vagy a szépia effektek, azokat is megcsinálja a gép, ott van, kijön belőle a kép, ezt kaptad. Nem nagyon van rá befolyásod, hogyan hajtsa végre, például a fekete-fehérnél számít, melyik színcsatornát milyen súlyozással vesz figyelembe az algoritmus. Ha a gépből már egy kész végeredményt kapsz, utólag már nem nagyon lehet máshogyan elvégezni az eljárást. Ha a minden információt (jó, a jpeg veszteséges szintjén véve) megkapsz, és számítógépen a számodra legmegfelelőbb módon hozod össze, az jobb az egyenmegoldásnál, ráadásul ott van az eredeti kép is, nemcsak az effektes, csakúgy, mint amikor a neonzölden feldátumozott jpegeket köpködi a gép ki, amelynél a dátumozás utólagos eltüntetése nagyon macerás, a gépinél ezerszer rugalmasabban paraméterezhető utólagos feldátumozása EXIF alapján viszont meghagyja az eredeti fényképet.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
junior11
veterán
Ha jól tudom a tz30-ban nincs olyan kreatív mód (lumix G5, FZ200 - ezekben talán láttam, de más árkategória). A Sony HX10V 50p full hd-t nem tud (ahogy a pana tz25 sem), hanem "csak" 1080i-t. 1080 50p-t a tz30 és a sony hx20v tud.
//Amúgy ilyen kreatív módra gondoltál ugye: [link]
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
A HX10v elvileg 540 sort tud, a hx20v/tz30 már 1080 progressive. Valamivel jobb mozgásmegjelenítés és tisztább kép társul hozzá (bevallom, én rengeteg ilyen-olyan videókat letöltöttem s megnéztem a tévémen - sony 40nx710, de nekem mind2 verzió tetszett, gyönyörű képminőséggel, de ezzel nem azt mondom, hogy nincs köztük különbség, csak csupán számomra nem annyira szembetűnő).
Amit még megjegyeznék, a Pana tz30 képminősége egy árnyalatnyival jobb (kevesebb Mpx), a sonyé zajosabb (18Mpx ), videóban nekem mind2 tetszett, valamiben jobb az egyik, másban a másik, tökéletes egyik sem lesz.
összehasonlítás: [link]
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Runner_fxr
Ármester
Épp ezért van benne egy csomó felvételi lehetőség. Beállíthatod mp4-re is a felvételt, az 25fps. Illetve a géphez adnak egy photofun studio nevű programot, amivel az 50 fps-es m2ts-t átkonvertálhatod 25fps-es mp4-be. Ez azért jó, mert akkor felveheted 50 fps-el és utána átkonvertálod, megvan mind kettő formátum. Viszont ha eredetileg mp4-ben veszed fel, abból már nem lesz avchd 50 fps-el. Illetve ezzel a programmal meg is vághatod a videó fájlokat. Ennek az 50fps-nek nem is az ilyen lassú kamerázáskor van értelme, hanem amikor gyors mozgást akarsz megörökíteni. Pl egy autóversenyen, vagy ilyesmi. Éles marad a kép a gyors mozgásoknál is, míg 24,25 meg 30 fps-nél elmosódik.
Ja és van benne 320 X 240 220fps-el.judek: Nekem fekete színű van. Az extreme digitalnal vettem és ott volt fekete, barna, ezüst. A piros inkább csajoknak való szín szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Sajnos a legtöbb fényképezőhöz eléggé használhatatlan programot adnak.
Viszont ez a program amit adtak elég jó. Ezzel másolom fel a fényképeket, videókat a számítógépre, illetve ezzel a programmal tudom vissza is másolni a memóriakártyára a felvételeket.Esetleg a zippyshare-re is feltöltheted, viszont ott 200mb-nál nem lehet nagyobb 1 fájl amit feltöltesz. Nekem a dropbox is jól működik.
-
Raptor 666
tag
Az objektív ára egyelőre nem számít, mert még nem vennék, viszont később, mindegy, mennyi, ha kell megveszem. (persze azért értelmes limitek között ). Faterom gépvel fényképeztem a kicsikét, nálam is sentinel módba kapcsolt tőle de aztán megszokta és akkor nem volt gond. Csak kár, hoyg vissza kellett adnom a gépet Az a képminőség után már nem megfelelő a 10e forintos kis digigép minősége! Meg videót is akarooook! Hihetetlen mennyit lehet nevetni amikor az ember videózik, és a kicsi nézi, aztán fogdossa, és gügyög közben
Nézem mind a kettőt, a Cannon 600D tetszik is igencsak.
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
Raptor 666
tag
Találtam is egy Cannon 600D - t 166k -ért :
CANON EOS 600D +EF-S 18-55 MM IS II+RC6+2 AKKU ÚJEvvel az objektívvel így megéri? el lehet vele lenni, mig a gyerek féléves lesz? Vagy valami komolyabb objektívet kellene már most néznem?
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
nemox
csendes tag
Észrevehetően lassabb mint a Pana TX-1-es. Azt pedig 28eFt-ért vettük kb 2 éve és 8x optikai zoomos. Bár az se egy bajnok. Sajnos a Panánál a képeken megjelent egy fekete folt a jobb sarokban, lehet vmi szösz került bele, mert a lencsét hiába tisztogatom.
Szóval ahelyett kellett vmi, de ez még nem az igazi.
Lehet várunk míg lejjebbmegy a TZ30-as ára....Viszont arra nem reagáltatok, (akinek WB750-je van) hogy az automatikus forgatás hiánya Titeket nem zavar? Vagy esetleg vmi beállítás felett elsiklottam, amely felelős érte?
hamubasültpogácsa
-
scarabaeus
őstag
Attól függetlenül, hogy milyen gépeket hasonlít valaki vele, kitör néha belőlem, bár legtöbbször legyűröm magamban a késztetést. Ha a csak GPS-ben különböző SX230-cal hasonlítod az SX220-ast, hirtelen kinő az SX230-ban egy panorámaösszefűzés? Hirtelen megnövekedik a 24 fps full HD 30 fps-re? Különbségadatként írja az 1/3200 mp záridőt, miközben mindkettőben annyi? Mindkettőnél melléírja, unique, mint a popup vakunál is, miben unique, a saját leválogatása szerint is csak a kategóriában sok tucat gépnek olyan.
A fenti linkemen lévő kirohanásom is azért volt, mert valaki azzal érvelt, hogy igen is, a Canon DSLR-ekben márpedig van vázba épített fókuszmotor, bizonyám, hiszen a snapsort is megmondta.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Bocs, de én továbbra se értem, hogy egy webshop-ba, alkatrészeket fotózni, miért kell 300 ezres gép? Persze lehet ,hogy az én tudatlanságom az oka, de úgy gondolom azokhoz a minőségű képekhez bőven elég egy közepes kompakt.
Egy bemutató, teszt az megint más, oda tényleg nem árt egy profi gép. -
scarabaeus
őstag
"Vagy ha tud ilyet egy 60 ezres kompakt, akkor mondj egy tipust."
Amikor még 2002-2003-ban szórakoztam ilyesmivel, time lapse videóhoz, akkor még ingyen volt a Remote Capture a Canon Powershot gépekhez, meg volt egy külső fejlesztés is, a Breeze-től. A Remote Capture most már csak az EOS Utility részeként működik, DSLR-ekhez, és a későbbi Powershotok sincsenek támogatva. A fizetős (95 dollár) Breeze PSRemote viszont utóbbinál lényegesen több, újabb Powershot gépet is képes kezelni, igaz, újabban a Canon magukban a fényképezőgépekben szünteti meg a PC-s irányítás lehetőségét, így azokkal már nem tud mit kezdeni az sem. De van egy lista legalább, mi megy, mi nem megy, jelenleg. Tudja a valós idejű képátvitelt, távoli beállítást, exponálást. Az átnevezve mentős mókát is.
[ Szerkesztve ]
-
petiked
tag
-
sanzi89
addikt
-
scapegt
őstag
Lőttem ma pár képet, egy kis válogatást feltöltöttem netre, akit érdekel, milyet lehet fotózni egy Canon SX230 -cal, nézze meg őket. Nem vagyok profi, de nem automatán fotóztam, hanem manuálban azt hiszem az összeset. A fókusz nem tudom mire volt állítva, ilyenek lettek, íme:
[max optikai zoommal], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link]Ha valaki egyben szeretné letölteni a képeket, Tessék
... és igen, az enyémeken is "vattás" hatása van a fáknak, elismerem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs