Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #57893 üzenetére
Megépítve mi a véleményed az új karácsonyi szettről? Itt rendesen savazva lett.
Nekem is megvan de majd megy a karifa alá (legó bmw moci mellé), hogy meglegyen az élmény
Sínt is rendeltem, mert így szabadon nem néz ki számomra olyan jól.
Addig majd a Harry Potter-es téliesítet szettet fogom építeni a WV-embe.Ebben az összeállításban kicsit a "Télapu" c. film jut eszembe róla
-
gaga33
tag
-
-
sb
veterán
válasz
Sundesz #57879 üzenetére
Ez nem így van. Random máshol is.
Én speciel írtam, hogy rosszabb a tapasztalatom a másik kettővel mint az eMAG-gal.
Ebből az eMAG és a Mall mondjuk csak minimális rendelés (2-3db), de az Alzánál több rendelésné volt már olyan is, hogy az egyik doboz bubifóliába és külső fekete fóliába volt tekerve... 5 nap múlva meg egy sima dobozt vettem át ugyanígy teliberagasztva Alza matricával a közepén.A doboz meg itt szélsőséges. Van aki a minimális sarokgyűrődést és mm-es kopásokat sem viseli el, a másik oldalon meg tényleg vannak úgy csomagoltak amivel mintha egy falka kutya játszott volna. A kettő között van az igazság valahol... mivel ez design doboz, nem ártana becsomagolni pluszban (és a direktbe ráragasztott matricának sincs értelme). De kisebb problémáktól sem kellene falnak menni.
-
goran78
tag
válasz
HUN_Sector #57892 üzenetére
Köszönöm! És Neked is LLew!
-
HUN_Sector
őstag
Ahogy én kitapogattam az összeset:
Keresd a rudazatot. Az csak ebben van sima állapotban. Ha kis kampó van a végén az másik figura.
A másik jó találat a klasszikus kard.
A harmadik az a pajzs. Meglepően könnyű a torzókkal összetéveszteni első tapogatásra -
-
Llew
senior tag
Tesco: Dunaújvàrosban is elég sok minden van, bár Star Warsbol pont alig vmi. Orchidea elfogyott, csokor meg bonsai van. Grootra es a Creator viking hajora majdnem elcsabultam.
Újság is van minden témaban. Mondjuk azokat eddig sosem néztem. A mini keszletek nem érdekelnek, a figurak meg pont eleg semmilyenek.
-
szombatitomi
senior tag
Sok sikert majd, kíváncsi leszek képekre, ha összeraktok majd valamit.
@RapaNui1: Köszi, ez a fotózós megoldás bevált, így a szétválogatásnál sem volt gond, de anélkül tényleg esélytelen lenne. A creator hullámvasútról nekem is mindig a régi vidámparké jut eszembe.
@Mauzes: Attól még a termékeket be kellene csomagolni rendesen szállításhoz, ahogy be is szokta a legtöbb webáruház (nekem még nem volt gondom emagos csomaggal). Ez nem csak Legora vonatkozik, hanem bármilyen termékre, 95%-ban azért valamilyen csomagolás van körülötte. Ha futárt rendelsz is magánszemélyként, akkor is leírják, hogy csomagold be az árut biztonságosan, a doboz pedig itt az áru része.
-
sodokan
tag
Még egy pár hónapja vettem egy Emag újracsomagolt 75329 Trench Run diorámát. Ma álltam neki összerakni, és meglepetten tapasztaltam, hogy le volt ragasztva Emag resealed szalaggal az egyik oldala, viszont erre nem volt igazából semmilyen ok, mivel a szalag alatt teljesen bontatlan volt a készlet.
Az építési élmény szerintem kiváló, annak ellenére, hogy sok kis apró szöszmöszt kell összerakni, változatosak a formák és ötletesek a megoldások, mint például a fenti kis ember szerű építmény, ami elfektetve kerül bele és teljesen elveszti az asszociált jellegét. A végeremény szerintem kevésbé emlékezetes, mint az építés, ahol ötletes lett az X-Wing is és a TIE fighterek is.
Szerintem a másik két készlete is be fogom szerezni, amíg még piacon van, nagy előny, hogy "most" kezdődött a széria, így nem kell a régebbieket egy vagyonért beszerezni (ugyanez volt a terv a sisakokkal is, de ott elmaradt az első összerakása és így elhalt a gondolat
)
-
törölt tag
válasz
RapaNui1 #57880 üzenetére
Pedig full igaza van. Van egy vékony réteg, aki már már betegesen doboz mániás. Míg a többség szarik rá. Miattuk pedig minek változtassanak a policyn (na nem mintha szerintem nem lenne röhej, mindkét oldalról a viselkedés).
A tv-t, órát mindenki kibontja. Egyiknek se a dobozat fogjak mutogatni. Előbbit visszaküldik ha sérült a készülék is a dobálás során. ez kb olyan mint kiszakadt legos doboz miatt elhagyott zacskó stbstb.
-
RapaNui1
aktív tag
Muszály írnom az új winter village készletről.
Korábban a fanyalgók táborát erősítettem, de már a megálló építése során megváltozott a véleményem, majd aztán jött a villamos, vagy troli, illetve a két épület és a végeredmény igazán hangulatos téli dekoráció lett.
Kedvesek és aranyosak a minifigurák, tetszik a karácsonyfa is, de a pálmát egyértelműen a két épület a zenebolt és a játékbolt viszik el.
Nagyon jó és változatos volt őket építeni, kifejezetten tetszett a zenebolt kirakatának megalkotása a dobkészlettel, gitárral, hegedűvel, de az emeleti konyhai rész is nagyon jól sikerült az asztalon a gyertyával, teáscsészékkel és mézeskalács sütivel.
Azonban az épületek külső homlokzati részei is részletesen kidolgozottak, karácsonyi díszbe öltöztetettek.
A játékbolt emeleti párkányán különösen tetszik a kék madárka, a kirakat a kis vonattal, nyuszival, valamint az emeleti hálószobai rész a karácsonyfával körülötte az ajándékokkal.
Mindenki bevásárolt várják a villamost hogy hazavigye őket, lassan bezárnak az üzletek, lemegy a nap és kezdődhet a karácsony.
Nem bántam meg hogy megvettem, az pedig hogy illeszkedik-e a winter village világába, vagy megérte-e az árát mindenki döntse el maga, számomra elég hogy így élőben látva elolvadok tőle, mert tökéletes karácsonyi hangulatot áraszt, nagyon jól visszaadta a Lego a karácsony hangulatát. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes #57876 üzenetére
Szerintem meg vannak termékek amikre igen is oda kell figyelni pl egy márkás óra díszdoboza stb.
Szóval nem értek egyet, ha pedig nem tudnak rá vigyázni hát ne áruljanak Legot illetve olyan terméket amire vigyázni kellene.
Ez semmi egyéb mint odafigyelés kérdése és a vezetőség felelőssége.
Akkor dobáljuk az Oled tévéket is mert azok meg jól be vannak csomagolva. Vajon az jót tesz a tévéknek?
Nem tudom ha tévéből küldenének vissza annyit mint legoból a hanyag odafigyelés miatt akkor hogy állna a szájuk.
-
Sundesz
addikt
válasz
Mauzes #57876 üzenetére
Barbit bezzeg külön dobozba csomagolták, legalább egy fóliába illene akárhogy is nézzük. Ezer helyről rendeltem már minden félét, és mindig volt külön csomagolása a terméknek. De ha Legonál maradunk pl. Mall.hu vagy Alza sem így küldi ki, akik szintén nem kisebb logisztikát folyatnak le.
-
Mauzes
addikt
válasz
Tyler Durden #57875 üzenetére
Ha csak a matrica a gond rajta, azokat a csomagokat nem érdemes visszaküldeni, hajszárítóval simán lejön. Ultimate kombó: hajszárító után lejön szépen a matrica általában maradvány nélkül, de ha van ragasztó maradvány, akkor öngyűjtő benzin (pl. Zippo) nyom nélkül lehozza.
Amúgy az emag védelmében: vegyétek már figyelembe, hogy ez egy logisztikai cég, sokmillió különféle terméket adnak el és milliónyi terméknek igen is a gyári doboza a csomagolás (amúgy a Legonak is). Tök normális, hogy nem kezelik teljesen eltérően a Lego termékeket, csak azért mert ennek olyan speciális vevői kasztja van, hogy a doboz állapota is fontos szempont. Egyébként pedig higgyétek el, hog a vevők 98%-ának így is jó, mert általában összerakásra veszik és a doboz sokszor a kukában végzi. Tehát már pusztán emiatt sem fog a logisztikai gyakorlatán változtatni, nem éri meg. Inkább örüljünk, hogy panasz esetén hajlandók kicserélni (pedig az ő szempontjukból "csomagolás sérülés").
-
maross
nagyúr
válasz
Sundesz #57871 üzenetére
Mindegyiket vissza kell kuldeni. Mivel legtobbszor nem ertik ez miert gond, meg szoktam irni nekik, hogy a lego doboza nem csomagolas, hanem olyan, mint a konyv boritoja. Azt se szokas szetragatni a kutyakkal, vagy keresztbe ragasztani egy 20 centis matricaval. Ezt mar el szokott jutni a tudatukig.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
szombatitomi #57837 üzenetére
Tetszik ez a terepjáró, de én maradok annál hogy gyönyörködöm ebben, mert ha neki állnék egy ilyen projektnek és össze kellene kevernem pár száz vagy pár ezer alkatrészt utána biztos megőrülnék mire szétválogatnám, szóval inkább csodálkozom ezen. Nagyon jó lett, de ilyenbe én bele sem mernék vágni.
Szerintem is jó a szellemszállás, bár sok embernek nem jön be nekem nagyon tetszik.
A hullámvasútat tegnap este imádta a keresztgyerek, sokat játszottunk vele. Valóban az új talán szebb lett, de ez közelebb áll a szívemhez, jobban hasonlít a régi budapesti vidámparkban található ma már múzeális hullámvasúthoz, bár igaz hogy az fából készült, de mégis hasonlít rá.
-
sb
veterán
válasz
szombatitomi #57866 üzenetére
Én is örülök az írásodnak, mert mi is hasonlóra készülünk. Nálunk ugyan nincs ennyi nagy szett, de ami van abból is kis kiegészítéssel kijön egy rakás nagyobb modell. Így most ennek a beszerzése volt/van terítéken. Még pár darab hiányzik, a nagy része elvileg a jövő héten megérkezik a PaB-ről.
Minimális csere itt is lesz alkatrészekben, de csak 1-2 darabos a tervek szerint, ill. 1-1 főleg rigid/flex hose-os rész kihagyása aminek nem igazán van funkciója. És persze a színeltérés ami a legnagyobb kérdés... van fehér 911-es sárvédő, oliva a Defenderből, némi lila cucc az Extreme Adventure-ből és egy rakás sárga a Volvóból.
Ez a rész a legnagyobb kérdőjel és nyilván egy Volvo tök máshogy fog mutatni (biztos bénább lesz) de a tiéd most jól jött megerősítésként, nagyon jól néz ki!
@RapaNui1
Kíváncsi leszek a véleményedre. Ez az ami a nálam elfogultan a 9/10-től induló téli szettekhez képest inkább 5-6/10. Attól függően a villamost mennyire számítom bele.A múltkor linkelt Claus Toys mellé illene a városi képbe, de oda meg a méret/részletesség miatt lenne erős a kontraszt.
-
szombatitomi
senior tag
válasz
Throme #57863 üzenetére
Körülbelül ez a helyzet, igen. A Liebherr, Defender és a Claas van szétszedve/rendszerezve, a többi össze van építve, azokról csak lekapkodtam 1-2 szükséges alkatrészt. Elég kevés helyem van jelenleg kiállítani, úgyhogy ezeket a nagyobbakat csak összerakom, lefotózom, majd szétszedem és mennek vissza dobozba. Közben tervben van már egy kisebb szoba kialakítása, ahol ki lehetne állítani a mostaninál több szettet, de ebből még 1 éven belül nem lesz semmi.
Köszi, én is így voltam vele, és most is így látom, hogy nekem az eredeti árát sem érte volna meg, de így jó élmény volt összerakni.
@jackal79: Köszi!
Ha szét vannak szedve a “hozzávalók”, akkor viszonylag gyorsan megy, én most építés közben folyamatosan fotózgattam, hogy melyik alkatrész honnan van (az a 40%, ami nem Liebherr), ez kicsit lassította az építést, de legalább sokkal egyszerűbb volt szétszedés után szétválogatni.
-
Throme
veterán
Ez a telefon dolog változó. Utóbbi időben 2x hívtam őket és 1x írtam is emailt.
Első hívásnál kb 5percen belül kapcsoltak, a második már hosszabb volt, de nem 48perc (kb 10-15p).
Email-re meg kb 2 nap után kaptam egy telefonhívást, hogy látják van egy reklamációm és miben segíthetnek.
Szóval ez szerencse kérdése.Ennyi alkatrész azért nem jellemző, hogy hiányzik egy szettből szerintem.
A hiányt akkor ha jól értem telefonon akartad rendezni?
Erre van egy külön opció a Lego oldalán. Ott meg lehet adni mi hiányzik.
Már régen volt nekem hiányos szettem, úgy emlékszem a sorozatszámát is megadtam, hogy minél jobban beazonosítható legyen.#57853joe-ker
Kifutott használt szettekhez is küldenek alkatrészt?
Ott azért nagyobb a gyanú, hogy kamu, nem? -
Throme
veterán
válasz
Ez azt jelenti, hogy nálad a nem is kicsi szettek szét vannak kapva és rendszerezve az alkatrészeik(Liebherr, Defender (+ a CV jointok/planetary hubok), Pickup truck, Chiron, RSR, GT3 RS, Claas Xerionl)?
Egyébként jól kihoztad meglévő alkatrészekből. Nekem is tetszett ez a szett, csak az árával nem voltam kibékülve, még akkor se, ha gyárilag motorizált is.
-
-
sodokan
tag
Kösz a képeket.
Nem tudom, más hogy van vele, de én amikor meglátom a DUPLO készleteket elfog a KELL érzés. Ezek az állatkertek szerintem nagyon jól sikerültek és van valami varázsuk, csak az zavar, hogy az építés rövid lenne és ugye foglalják a helyet. Kukásautót meg exkavátort beszereztem már magamnak DUPLO-ból, de még fáj a fogam az állatos készletekre illetve a mikulás látogatására, csak 30 éves fejjel furcsa lenne a polcon kiálított DUPLO készlet
-
apholyon
aktív tag
Van aki vett már, vagy tervez venni 23-as szériás figurákat? Igazából nekem csak 4 db kellene (a téli témájúak), nem vagyok tapasztalt tapizó, de szerintem nálunk egy sem volt a Tescoban (mondjuk alapból kevés van belőle).
-
jackal79
aktív tag
válasz
Szia!
Szerintem rohadt jól néz ki így színesen
Szeretnék egyszer eljutni arra a szintre, hogy az otthon megtalálható alkatrészekből összeválogatok egy ilyen szettet -
42144 piros technic markoló máshol 35e, tescoban meg 36...baromi nagy akció. Utálom a tescot amúgy is.
-
joe-ker
senior tag
válasz
Napfénysüti #57852 üzenetére
Nekem is kérték már az összerakásiról a számot valamint a dobozzáró cimke számát.
Vannak olyanok akik megvesznek egy használt készletet,ha hiányzik belőle akkor rohannak a Lego-hoz,hogy pótolják. Ez nem így működik,nem arra van,hanem ha új készletből hiányzik valami. Gondolom ezért lesz egyre sűrűbben ilyen. -
Napfénysüti
nagyúr
Nekem a sérült elemes kérésem utasította el a rendszer automatikusan vagy nyolc próbálkozásnál.
Végül írtam nekik panaszlevelet az oldalukon amire jött egy kérés hogy csatoljak képet achibákról meg a vásárlást igazoló számlákról.
Ezt elküldtem és utána postázták az elemeket.De megjegyzem korábban ez nem volt ilyen macerás, sikerült ebben is visszafejlődniük...
-
axod
tag
Más is járt úgy, hogy a 21329 Fender Stratocaster szettből hiányzott alkatrész? Én már régóta Lego-zok, de olyan, hogy 18 alkatrész hiányzott, közte pl. 2x3 tile nem volt még
Az ügyfélszolgálat elérhetetlen, pénteken összesen 48(!) percig próbáltam hívni őket 4 különböző időpontban (volt opció, hogy visszahívnak, ez reggeltől estig nem történt meg), a hiányzó elem rendelés pedig automatikusan elutasításra került a rendszer által. Most ott tartok, hogy e-mail írtam nekik, nagy csalódás ez a szitu.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest