Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22554) King Unique válasza qwertly (#22552) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy pontosan mit jelent esetedben ez a "nem látja". Ha csak a fájlkezelőben történő megjelenés alapján állítod, akkor az nem teljesen mérvadó, mivel ott csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek, meghajtók jelennek meg. Pont azért kell ilyenkor az eszközkezelőt és a lemezkezelőt is megnézni. Ha sehol, semmilyen formában nem jelenik meg a Windowsban a külső SSD, akkor lehet azt mondani, hogy "nem látja", ellenkező esetben viszont nem.

Aztán az sem derült ki, hogy nincs-e esetleg USB-n csatlakozási probléma. Célszerű ilyenkor másik USB-portban (asztali PC-knél hátlapi), valamint szükség esetén másik USB-kábellel is kipróbálni az eszközt. Valamint a kábelnél az is lényeges, hogy ne legyen túl hosszú, máskülönben eszközfelismerési és tápellátási gondok lehetnek miatta. Valamint a stabil tápellátás végett célszerű USB 3.X porthoz csatlakoztatni az eszközt, még ha egy ilyen M.2 SATA külső SSD energiaigénye akár valamivel kisebb is lehet, mint egy 2,5"-os külső HDD-nek.

"Megtudnám egyszerű módon állapítani,hogy most a ssd ment tönkre vagy a dokkló?"

Kiveszed a külső házból az SSD-t és berakod egy másikba, úgy próbálod ki USB-n. Ha erre nincsen lehetőség, akkor pedig a gépbe téve SATA-n. Valamint lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is USB-n / SATA-n, hogy az eredeti hardver- és szoftverkörnyezet esetleges hibáját meg lehessen állapítani, avagy ki lehessen zárni. Továbbá az SSD állapotát a HDS (béta), vagy inkább a gyártó szoftverével (ezzel) ellenőrizni.

Most kivételesen elfér ebben a topikban is, de legközelebb majd inkább a külső 2,5'' mobil rack-ek topikjában kellene feltenni a 2,5", mSATA, M.2 külső házas megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.