Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84191) LámaZ


LámaZ
addikt

Az én (legújabb) történetem:

Úgy döntöttem pár csomagot „POSTÁN MARADÓ” jelzéssel rendelem (és ezt a címzésbe, a nevem mögé be is írattam a feladóval).
Miért?
Azért mert főleg kis értékű cuccokat nem ajánlottan küldenek a kínaiak, és ezeket a postás vagy bedobja a postaládába, vagy nem, és ha történetesen a postaláda ajtaja nem zár rendesen, vagy kipiszkálják onnan – pl. – kölykök, vagy nem. Szóval, csökkenteni akartam az elvesztés kockázatát, ezért döntöttem e megoldás mellett, amely szerintem jobb a Postának, hisz én megyek be a csomagért (bár ott picit lefoglalom a személyzetet az ügyemmel), nem kell azt kicipelni a postás bácsinak.
Azt találtam ki egyébként, hogy minden hét pénteken megyek be a kiszemelt postára, érdeklődni a csomagom iránt. Félreértések elkerülése végett (nem jól ért valamit a postás kisasszony, aki lehet már élemedett korú nagymama is), egy papírlapra ráírtam a nevem, és azt, hogy postán maradó, nem ajánlott levélcsomagot várok Kínából.

Azonban, a helyzet nem ilyen egyszerű. (Az alábbi eset már két „túlélt” eset.)

1.) A postás „kisasszonynak” azt is nehéz felfogni, hogy mit jelent a „postán maradó” küldemény.
2.) Miután eljutott a tudatáig maga a kifejezés, kéri az értesítőt.
2.a) „Külföldi csomagot nem lehet postán maradóra küldetni!” - mondja ő. Na, ne vicceljen, a Holdról is lehetne – vágom rá én. (Már látom, ez egy kemény csata lesz.)
3.) Miután beletörődött, hogy nem lesz értesítő, kényszeredetten feláll a kényelmes fotelből, és hátramegy keresgélni a levélcsomagok között.
3.a.) Miután a „kisasszony” ma megtalálta a levélcsomagom – közben gondolom széttúrt, széthányt minden hátul (a zajokból ítélve) – diadalmasan kijött, hogy ez akkor sem „postán maradó” küldemény, mert rá van írva a cím, tehát címre jött.
– Rendben! – mondom én – Na, és mi az a cím?
Erre felolvassa nekem a postahivataluk címét, persze a nevem alatt lévő „Postán maradó” megjegyzésen átugrik a szemecskéje.
- Igen, ezen a címen vagyunk, ez a maguk postahivatala – mondom én diadalmasan.
Teljesen letör, letargikus lesz, nincs több aduja, elrontottam a napját.
Elnézést kérni! Muhaha!
Én örülök, hogy ennyivel megúsztam, és a személyi igazolványom bemutatása után, iszkolok is onnan, nehogy valamilyen kifogás még az eszébe jusson a „kisasszonynak”.

~~ Itt a vége, fuss el véle, ha nem hiszed, járj a végére! ~~~

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.