- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
Ez elektromos rollernek számít?
-
PociAti
őstag
válasz
.-..-. #34037 üzenetére
Nem állítottam oksági kapcsolatot a kettő közé. A napelemeket mint feszültségingadozást előidéző jelenségre akartam felhívni a figyelmet. És hogy a feszültségingadozás milyen károkat tud okozni.
Ha a MÁV rendszerek által nyújtott "lakossági" feszültség szerinted biztonságos, akkor ám legyen. A MÁV jelen állapota miatt az ott tapasztalt állapotok elég széles skálán mozognak.
A technológia amit felvázoltál az elég nagy toleranciával (pufferrel) rendelkezik, ami végső soron megnyugtató. Ettől függetlenül kerülném, mivel ezek a belső töltők elég érzékenyek. -
.-..-.
tag
válasz
PociAti #34036 üzenetére
Nem tudom hogyan sikerult egy napelemek visszataplalasabol eredo feszultsegemelkedest osszehozni a MAV vasuti kocsik halozati feszultsegevel, de semmi kozuk egymashoz. Ne keverjuk oket szerintem.
A MAV a tavvezetekbol nyert 125kV feszultseget transzformalja 25kV-ra amivel az uzemi nagyfesz. berendezeseit (mozdonyokat is) uzemelteti. Minden vasuti kocsi ebbol kap 230V-ra transzformalva "lakossagi" feszultseget. A berendezesek egy resze UPS megoldassal van tamogatva vasuti kocsinkent, olomsavas akku-k segitsegevel. Mondjuk a halozati dugaljak pont nem.
De ... ahhoz, hogy akkora tulfeszultseg keletkezzen a 230V (secunder) oldalon olyan merteku feszultsegemelkedes szukseges a 25kV halozatban (primer), ami biztosan nem kovetkezik be.
Feszultsegeses tortenhet, siman lehet, hogy a 230V csak 210V vagy kevesebb (peldaul ugyanazon a felsovezetek szakaszon egyszerre tobb mozdony indit es leesik a primer feszultseg), de az nem okoz kulonosebb problemat egy Li-Ion processzor vezerelt toltesben.
Ugyhogy jelen esetben biztonsagosabb a vonaton hasznalni a halozatot, mint a lakossagi, napelemekkel tulfesz-elt halozatokat. Peldaul az emlitett budakeszi halozatot. -
PociAti
őstag
válasz
.-..-. #34035 üzenetére
Ne töltsd így a rollert!
Hacsak nem vagy rákényszerítve, túl kockázatos.
Ki tudja milyen feszültséget kapsz.Itt azt hiszem még nem volt, de a feszültségingadozásból eredő problémákra hívta fel ismét a figyelmet egy cikk a közelmúltban.
https://nepszava.hu/3285488_budakeszi-napelem-halozat-aram-tulterheles
Ha jól sejtem ez volt a kiinduló cikk és ezt vették át a többiek.Január vége óta Budakeszi Makkosi városrészében egyre több, hálózatra kötött elektromos készülék „füstöl el” – panaszolta lapunknak egy helyben lakó, de az érintett károsultakkal is kapcsolatban álló olvasónk. A hibákat, amiként azt hálózatüzemeltetőjük, az E.ON hivatalos mérésekkel is igazolta, alapvetően a konnektorból érkező áram feszültségének határértékeken túli ingadozása okozta.
A Ninebot rollerek belső töltője rohadt drága tud lenni. Esetedben kb. 51 dollár, de mire Magyarországra ér lesz belőle 43.191 Ft.
https://fixpart.hu/termek/segway-ninebot-tapegyseg-modul
És alapból meghibásodásra "hajlamos", valószínűleg a túlmelegedés miatt.És ki tudja mennyire szélsőséges feszültségingadozások ellen van tervezve a védelme. Amilyen feszültséget a MÁV szerelvényeken produkálni tudnak neked, az valószínűleg a budakeszi napelemes ingadozásnál is szélsőségesebb. És ha a védelem nem elég jó, akkor nem csak a tápegység megy tönkre, hanem ami mögötte van.
Abban meg nem igazán bízhatsz, hogy a MÁV valamilyen jogi úton nem védte be magát ilyen helyzetekre és a biztosító is gördülékenyen kártalanítana. Biztos találsz olyan embert, akinek semmi baja az ilyen töltéssel, de nekem nagyon lutrinak tűnik. Kényszerhelyzetben lennék és rendszeresen így kellene tölteni, akkor a töltő elé vennék valami védelmet. -
.-..-.
tag
Hazafele a vonaton [kép]
Kezd tetszeni a Ninebot Max G3 -
DigitXT
félisten
Azért gondolkodj el azon, hogy egy márkabubus válaszára hallgatsz kizárólagosan, vagy magadnak is utánanézel, hogy a konstrukcióban milyen hibalehetőségek vannak: vegyük pl. mindjárt a C-futóművet, az ilyen általában hajlamos a beszitálásra, az veszélyes lehet.
Képek alapján ennek a rollernek sincs utánfutása, tehát hajlamos a szitálásra, pont.Mondjuk ez a roller a maga 25 km/h végsebességével talán nem jut el abba a sebesség-tartományba, ahol ez komolyan jelentkezne, de nem árt észben tartani. A másik, hogy az 1350W csúcsteljesítmény teljesen rendben van, a közhiedelemmel ellentétben csakis ez alapján lehet rollerek "erősségét" összehasonlítani (a névleges érték semmit nem jelent), viszont gyakran elhangzó "ellenérv" itt, hogy jajj mi lesz, mikor kijön az új KRESZ? 1000W fölött viszlát kerékpárút? Mondjuk azt mondom, várjuk meg, amíg tényleg kijön. Csak ne álljunk addig fél lábon, mert már több, mint 13 éve ígérik, és tényleg most már jövőre jön!
(Azért nem most, mert még komoly társadalmi egyeztetések folynak. Nem. De jó duma.)Szóval lehet márkákban bízni vakon, meg szervizháttéren gondolkodni, de engem sokkal jobban érdekelne, hogy melyik vassal esek kevésbé pofára. Mert az fájdalmas. (Hidd el.)
Ui: amúgy az első kérdés kb. az szokott lenni a fórumon, hogy hogy lehet kiütni a limitet... Onnantól kezdve izgalmasabbá válik, milyen sebességtől életveszélyes. Ha egyáltalán.
-
PociAti
őstag
Leírás szerint a sebesség és teljesítményadatok rendben vannak.
Viszont a hivatalos magyarországi forgalmazónál 50.000 Ft-tal olcsóbban árulják ugyanezt a modellt*:
https://naveeshop.hu/termek/navee-st3-pro/Leírása szerint az is rendben van.
24 hónapot tüntettek fel mindkét oldalon, de a BstByte-nál konkrétan írják is hogy mely csapat áll mögöttük:
Garancia: 24 hónap Tanfield Kft.
Régebben az Okai rollerek kapcsán kerültek szóba, mert eredetileg egy botrányos múltú cég szervizelte őket, Tanfield vette át tőlük és itteni vélemények alapján egész jól álltak az ügyfelekhez. Aprilia, Ducati, a svájci Soflow szervizelésével foglalkoznak a Navee mellett. Ez amúgy újabb plusz pont mellettük.
https://tanfield.hu/szolgaltatasok/navee/*Mármint az általad mutatott árhoz képest 50k-val olcsóbban.
-
PociAti
őstag
Igen, a Navee rollerek simán az ajánlható rollerek közé tartoznak.
Valójában a Xiaomi, Segway-Ninebot és Navee laza családot alkot egymással. A városi kategóriába tartozó, tömegesen gyártott rollerek közül ezek rendelkeznek biztos háttérrel.
Hogy épp miért pont a Navee a többiek helyett, az leginkább ízlés kérdése. Ha úgy érzed pont a Navee ST3 Pro a neked való modell, akkor nyugodtan vedd meg. Viszont vásárlás előtt pontosan tájékozódj a variáns tekintetében. Legnagyobb eséllyel normál a normál európai változatot veszel, de ha megnézed a hivatalos oldalon roller specifikációját, akkor olasz, német, svéd, lengyel, svájci piacra más modellek jelentek meg, kisebb teljesítménnyel és végsebességgel. Xiaomik esetén a magyar kereskedőknél is előfordultak német és nordic (skandináv) modellek, szóval ezt mindig célszerű ellenőrizni.
-
norrberth
addikt
Én 95Kg voltam, mióta roller képbe jött elkezdtem fogyózni most 87 vagyok.
De még menni kell le, 80Kg már okés.
176Cm vagyok.
Testsúly Kalkulátorok szerint 75-80 között kéne legyek. És a tükör szerint is.... 😂
A jószág nem fog bírni menni alattam. 🤣
Plusz ha felnyalom a betont, nem mindegy mekkora súllyal vágódok. -
AGE-T
őstag
Tiszteletem! Navee ST 3 pro az ajánlott kategóriába tartozik? Főleg városban használnám. 80kg. vagyok, főleg sík terepen közlekednék vele.
-
amdboy
senior tag
-
PociAti
őstag
válasz
amdboy #34020 üzenetére
Szerintem vagy a rollerednél a szelep tüske áll ki túlzottan,
vagy a xiaomi kompresszornál az az elem, ami benyomja a tüskét. Valahogy ez eredményezhet torz mérési eredményt, helytelen működést.
Amikor a közdarabot használod, akkor az kijavítja, pontosabban áthidalja a problémát.Angolul auto valve, vagy Schrader valve a neve, ezekre keress rá ha jobban érdekel.
A célszerszám, amivel szerelik, kiszedik a szelepet: Tyre Valve Tool.
Ez az animáció meg bemutatja a szelep működését:
-
alphamooncam
őstag
válasz
amdboy #34020 üzenetére
Nekem Xiaomi Portable Electric Air Compressor 2-m van.
A rollerem autószelepes, és gyorscsatlakozóval fújom.
Lecseréltem a próbán a gyorscsatlakozós fejet a pumpán arra kis középső kis fekete biszabaszra a képen, de nem volt mire rádugnom, így nem tudtam a nálad jelentkező hibát reprodukálni.
Mivel a gyorsszeleppel a tied is működik így a pumpa minden bizonnyal jó.
Két lehetőség maradt. (1) A toldó nem kompatibilis azzal a szeleppel, ami rollereden van, vagy (2) user error.
-
DigitXT
félisten
válasz
amdboy #34018 üzenetére
Ha üresen bekapcsolod, mit mutat? Ez a 75 psi dolog még nyomásmérő hiba is lehetNE, de ha másik fejjel működik, akkor elég egyértelműen nincs rajta rendesen a csavaros fej. Finommenetes cucc, könnyű ferdén nekikezdeni: akár a szelepen a menet is lehet sérült. (Elég az hozzá, ha valaki szelepbehúzó helyett fogóval esett neki, aztán jól összeb.szta.)
-
amdboy
senior tag
válasz
alphamooncam #34019 üzenetére
Annyi változás van, hogy a sima rátekerővel nincs haladás, viszont adtak hozzá egy " csiptetős" fejet is, azzal úgy néz ki felfújta. Csak hát ennek nem igy kellene működnie szerintem.
-
DigitXT
félisten
válasz
amdboy #34015 üzenetére
Rendesen rátekerted?
Ha nem nyomta be a szeleptűt, akkor értelemszerűen 0 nyomást mér, viszont ha elkezded így erőltetni, úgy csak a saját csövét pumpálja fel...
Az megvan 1-2 mp alatt, és ott megáll. Ha rendesen rajta van, akkor mindenféle ikon kiválasztása előtt már mutatnia kell a mért nyomásértéket... A mód választás csak könnyebbség, automatán megáll a kiválasztott értéknél, elvileg tárolja a beállítást, adott módban, később előhívható.
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! A következő problémával küzdök. Vásároltam egy Xiaomi elektromos pumpát. Ezidáig nem kellett használnom de most úgy néz ki laposabb az egyik rollerünkön a gumi. Rátekertem a szelepre, kiválasztom a roller ikont és azt mutatja, hogy 75psi. Szerintem ez biztosan nem valós mert szemmel láthatóan lapos a kerék, illetve be is lehet nyomni ujjal. Ha leveszem mondjuk 50 psi-re akkor és megnymom a középső gombot elkezd kb 1-2 mp-ig berregni de más nem történik. Mi lehet a baj?
-
Van olyan weboldal ahol meg tudom nézni mi a legfrissebb gyári futó firmware a segway gt3 pro-ra? Jármű, akku, bluetooth, és motor firmware-re gondolok. Köszi!
-
PociAti
őstag
válasz
Leslie1966 #34009 üzenetére
Hát ha valami ismert bug áll a háttérben, akkor legnagyobb eséllyel ők fogják tudni megoldani.
Korábban a DownG app-ot használtuk firmware flashelésre. (Többesszám a SH-org közösségre vonatkozott.) És ha volt stock, azaz gyári fw, akkor ezzel raktuk vissza régit.
Lehet most is működne, de ennek előtte utána kellene olvasni, nehogy olyan bug legyen, ami miatt csak rontana a helyzeten.Az általad használt megoldásnál lehet ők is próbálnak lépést tartani az új gyári firmware-rel. Ezért tart tovább az új custom firmware létrehozása, mert nem csak az első gyári verziót "foltozgatják".
-
Leslie1966
senior tag
válasz
PociAti #34004 üzenetére
Escooter-tuning.shop. Többször is visszatértem a gyárira, mert a nappali menetfényt nem lehet kikapcsolni és töltés közben a kijelző is folyamatosan világít a custom firmwar-el,
Vissza lehet állni bármikor, eddig nem volt gond a frissítéssel. Érdeklődtem, de eddig nem kaptam választ. Korábban ígérték-amikor írtam a fenti hibákról, hogy frissítik majd a firmware-t, ismerik a bug-ot, meg saját appot fejlesztenek, de eddig nem valósult meg semmi, pedig már két héttel ez előttre ígérték.A 35kmh-t egyébként simán tudja. -
Tangerine
senior tag
Kaabo akkutűz
-
PociAti
őstag
válasz
Leslie1966 #33999 üzenetére
Milyen módszerrel módosítottál firmware-t? És melyik custom firmware került rá? Azoknak a felületén lenne célszerű érdeklődni.
Korábban is voltak félkész tuning módszerek, melyekbe benne lehetett ragadni. Aztán ha sikerült is tovább piszkálni, akkor meg 20 km/h sebességlimit lett a rolleren.
Az már csak mellékes kérdés, miért akartál gyárira visszatérni?
-
.-..-.
tag
válasz
.-..-. #34001 üzenetére
Megkertem a felesegemet, hogy mozgassa a fekkarokat.
Az elso feknel nem teljesen egyforman, de mindket fekbetet mozog. Ez relativ jol is fog.
A hatsonal viszont a kerekhez kozeli meg sem mozdul, szinte rajta van a fektarcsan, de a tavolabbi eleg sokat mozdul, mire eleri a tarcsat.
Ha jol nezem az a gond, hogy hatul a tarcsa nem pontosan a fekbetetek kozotti res kozepenel van. -
.-..-.
tag
válasz
Dr. Szilikát #33994 üzenetére
Mivel 2 napos a roller es a fekkart nem tudom a 2/3 resznel jobban behuzni, nem a bowden beallitassal van a gond.
A gond ott van hogy akkor sem fog rendesen a fek, ha megnyujtom a bowdent vagy letorom a fekkart, olyan erovel huzom.
Az elso szuper, de ha egy 25-os temponal azzal veszfekeznek, hat lehet azt vennem csak eszre, hogy 25km/h-val ulok a levegoben.
Szoval, emiatt gyanakszom rossz beallitasra, mert sem bowden nyulas, sem koszolodas nem lehet. Kezdettol fogva, azaz ket napja, a doboz kibontasa ota ilyen.Nem ismerem ezt a mechanikat, de nekem olyasminek tunik, amiben mindket oldalon mozog a fekbetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest