Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kowi84

aktív tag

Sziasztok!

3 hónapja vagyok tulajdonosa egy Segway Ninebot F40E-nek. Napi szinten használom munkába járásra, ez oda vissza kb. 4km. Ez szinte végig emelkedő vagy lejtő, de nem sok sík terep van benne. Az emelkedők nem meredekek, illetve ilyenkor nem kínzom a gépet, lököm lábbal, hogy lendületesebben menjen. Beöltözve, táskával durván 105 kg lehetek, a visszanyerő maxra van állítva. Kerék rendesen fel van fújva (4 bar). Ezek az alapadatok.

Eleinte 3-4 oda-vissza utat bírt ki egy töltéssel (sose sütöttem ki, ezzel kb 20%ra merült). Gondoltam, hogy az akkori mínusz fokokban ez még elmegy, majd ha melegszik az idő biztos javul (gyári adat szerint 40km a hatótáv).
    Meglepődésemre a mostani plusz fokokban, nemhogy jobban bírná, hanem alig bír ki 2 oda-vissza utat (8km!!!) már pirosban van a szintjelző.

Összesen 193 km mentem vele eddig, és 92 napja van használatban az app szerint.

A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális, hogy ilyen tempóban amortizálódik az akksi? Ennek így kell lennie? Esetleg ez felveti a garancia kérdését?
    Vagy időközönként ki kéne sütni az aksit mintegy újraformázni? Vagy esetleg van valami akksi karbantartó funkció?

Köszi a választ, előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés