Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31401) hermanyi válasza sityupityu (#31399) üzenetére


hermanyi
őstag

Fa alatt ültem . A 265 ös top is épen elfért .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#31402) sityupityu válasza hermanyi (#31401) üzenetére


sityupityu
veterán

Értem.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#31403) sityupityu válasza vendingo (#31389) üzenetére


sityupityu
veterán

Az elmúlt három hétben minden nap jártam felétek, csak hát Ausztria volt a végcél.
Majd egyszer talán. Ha minden jól megy akkor kicsit több időm lesz mostantól.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#31404) Interceptor


Interceptor
addikt

Mai nap csukázás közben, egy 80 dekás "húsvéti" nagyon szép balin volt az eredmény, remek erőben volt a parton is, aztán úgy ment vissza mint a nyíl. Összecsomagolás után láttam, hogy durván elkezdett forrni a víz a bentebbi szakaszon a naplemente vége felé, viszont még naplemente elött és alatt jóval kevésbé, talán a közelgő hidegfront? Hazafele a part mentén láttam két macskát ahogy üti a vizet, lemásztam a partra, hogy megnézzem, és egy 3kg ! körüli döglött balin lebegett ott. Nem tudom mi végezhetett vele, talán hajócsavar? Sérülést nem láttam rajta, igaz a másik oldalát a halnak nem láttam. Jó lenne majd egy ilyet fogni, de élőt :D

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#31405) egykettő válasza zsola32 (#31392) üzenetére


egykettő
aktív tag

Ennyi pénzért talán már jobb vétel a decathlonos, mert ahhoz van doboz is: [link]
Nekem is kéne egy táska, de Meg nem döntöttem, el, hogy milyen.

[ Szerkesztve ]

(#31406) Janusz001


Janusz001
őstag

Használja valaki a hd spécicorn csalikat? Kérdeztem már, de választ nem kaptam, én a tavaly vásároltaknál (fokhagyma,ananász,méz, chili) egytől egyig azt tapasztalom, hogy lesüllyednek, tavaly még vígan megemelte az a1 team feeder 6 os strong horgot, most már a sima vékonyabbat sem, muszáj egy kis pufit a horog szárára tűznöm.
Elég eseménytelen volt a 4 nap, pedig nagyon készültem rá.
Nem tudom a helyemben ki mit cselekedne, de konkrétan láttam a túlparton, hogy a nyugger spori elteszi a kis pontyot. Most ilyenkor menjek át és vágjam pofán vagy hívjam rá a halőrt? Mire kiér hatszor hazamegy.
A holtágon ahol tag vagyok az egyesületbe és ahol a hétvégi kulipintyó is van, véleményem szerint egyre kevesebb a hal, eddig a tavasz siralmas, nyár eddig sem volt fényes, de tavaly és tavaly előtt már az ősz is gyenge volt horgász élmény szempontjából.

(#31407) csƵ válasza Janusz001 (#31406) üzenetére


csƵ
őstag

Én hsaználom a SpéciCornokat, de nem vettem észre, hogy nem lebegnének.
Az meg már rohadt unalmas, hogy mindig a nyuggerekkel van a baj... :(

(#31408) Grillo válasza egykettő (#31405) üzenetére


Grillo
senior tag

Én EZT néztem. Kisebb, de fele árban, és egy 2-3 órás pergetéshez elég is.

(#31409) A Zéé


A Zéé
addikt

Ha már táskák, dobozok...

Olyan dobozt tud valaki, mondjuk max 3.000 Ft-ig, amibe belefér 12-15 db, max 12 cm hosszú Skinner, és max 77-es flatt shad laposságú wobbler, és nem akkora méretű, mint a kocsim raktere?

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#31410) vendingo válasza A Zéé (#31409) üzenetére


vendingo
veterán

Szólj, ha találtál ilyet :D
Én is megvagyok lőve a 77-es flatt shad-el, meg a 7-es sliderokkal.
Most vettem egy dobozt, de ez meg túl magas, állítva befér 1 fakkba 3 flatt shad :D
Ideiglenesen elleszek vele, mert már utáltam a gyári csomagolásba vissza szenvedni őket minden alkalommal.

Asszem most eljutottam egy szintre, hogy nem vágyok több csalira. Beszereztem már mindent amire vágytam, mindenből van több szín méret. Egyik nap elkezdtem számolgatni a csalira elvert pénzeket, és jobbnak látom ha nem veszek többet, hanem gazdálkodok abból ami van, így is azt se tudom melyiket rakjam fel.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31411) A Zéé válasza vendingo (#31410) üzenetére


A Zéé
addikt

Ez amúgy már majdnem jó lenne, de ennél is a nagy flatt shad a baj...

Just a simple Lineman...

(#31412) vendingo válasza A Zéé (#31411) üzenetére


vendingo
veterán

Szerintem menjél el egy boltba és próbálgassad bele a kívánt csalikat a dobozokba.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#31413) A Zéé válasza vendingo (#31412) üzenetére


A Zéé
addikt

hát a vége az lesz, meg a Kaland nincs is messze az építkezéstől, ha kinn vagyok, csak gondoltam hátha van valami tuti tipp :)

Just a simple Lineman...

(#31414) csƵ


csƵ
őstag

Jujujj! Holnapra hoz a nyuszi valamit!

(#31415) Grillo


Grillo
senior tag

Még táska

(#31416) LazacX válasza csƵ (#31414) üzenetére


LazacX
tag

Nekem ma egy 73-as csukát hozott.:) Jó erőben volt, jó kövér is, szerintem bő 4-es, 4.5-es lehetett. Mellé egy bő kilósat fogtam még (ezt hazahoztam), és egy bugylit még. De emellett rengeteg rávágás, odacsípés, vagy 10-15 biztos lehetett. Egyébként ha jól rémlik, tegnap volt az első betlis napom, olyan értelemben, hogy halat nem fogtam. Egy brutális rávágásom azért volt, bevágás után felrobbant a víz, sajnálatos módon torokra szívta a gumit, a drótelőke fölött harapta el a damilt. De úgy kell nekem, miért használok a legrövidebb (talán 15 cm-es) drótot. De mindegy most már, lassan úgyis elfogynak az előkék, visszatérek a fluohoz, csak éppen 50-70-es méretben, legalábbis ha süllőt is szeretnék fogni.

(#31417) Emu


Emu
őstag

Hétvégén ismételten megrendezik a helyi horgászok szokásos horgászversenyét. Most az ácsi Öntöző Horgásztóra fogunk menni, amit úgy tudok pontyos tó, és kb. ~1,5 ha.
Ahogy néztem elég tré lesz az időjárás a héten, vajon, hogy fogja ez befolyásolni a halak kapókedvét? Mit javasoltok milyen taktikával ugorjak neki a szombatnak? Feeder illetve Match botjaim vannak, és egy 5m spiccbot. Nagyon a dobótávolsággal sem tudok variálni, mert egy púp/törés sincs a mederben, a parttól (kb.80 cm) szépen mélyül a közepéig (kb. 3m) onnan pedig emelkedik a túlpartig.
Etetőanyag keverék tippeket is szívesen fogadok, mert általában mikropellettel szoktam horgászni.

(#31418) csƵ válasza LazacX (#31416) üzenetére


csƵ
őstag

Haltartóban tárolod a halat, amit elvinnél és mindig viszed magaddal az adott újabb beállóra? Gondolkodtam rajta, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de erre jutottam.
Én tegnap rendeltem egy 0.28-as Shimano Aspire fluoro előkét, csukához kevéske, light pergetéshez meg sok, kíváncsi vagyok, mit tud. De, ha a drótot is vágja a csukesz, akkor teljesen mindegy, hogy mit rakok fel neki...

(#31419) LazacX válasza csƵ (#31418) üzenetére


LazacX
tag

Bilincsen vannak. Pár beálló erejéig ott hagyom (amíg szem előtt vannak), majd utána viszem odébb 6-8 beállónyit. Minden ragadozó hal, a balin is. De olyan is volt hogy azonnal fejbe vágtam és már csak szatyorban hurcolászom, főleg hidegebb időben, mint amilyen ma is volt. Nekem nem a drótot vágta (azért ez mégse piranha), hanem a drót fölött harapta el, olyan mélyre szívta a gumit. Nem sűrűn, de már korábban is jártam így. A csukaszezon előtt (tavaly) 18-as fluot használtam. Még megvan a tekercs, de rém gyenge. Nem megy vissza újra. A legkisebb húzásra is szakadt. A mostani felállás: 8-as nano, arra előkapartam egy ezeréves Shakespeare Sigma 28-as madzagot ( még látszik az ára: 950.- ft volt 300 m-es tekercs), kb. 50-60 cm-es darabból előke (a nano miatt muszáj), majd arra a drót. Ez utóbbi helyett legalább 50-es de inkább 60-70-es fluot gondoltam, hátha nem utasítják el a süllők. A 28-as tényleg kevés csukára, inkább ne próbálkozz vele.

[ Szerkesztve ]

(#31420) csƵ válasza LazacX (#31419) üzenetére


csƵ
őstag

Múlt héten beszéltem egy sporival. 20 cm-es gumikkal dobált és 0.50-es fc előkét használt. Állítása szerint még nem volt vele gond.

(#31421) LazacX válasza csƵ (#31420) üzenetére


LazacX
tag

Akkor jól saccoltam a szükséges vastagságot. A jövő héttől már gondban leszek, a süllőkre szeretnék inkább ráállni, ott meg a drót kizárva.

(#31422) tween válasza LazacX (#31421) üzenetére


tween
őstag

Rendeltem 10db 54-es fluorot Pázmány Pétertől. Aki tagja a pergető csoportnak tudja kiről van szó. Nagyon minőségi előkéket gyárt. Ez a méret a legvékonyabb. Holnap érkezik, majd lövök fotót.
Idézem:"Hossz: 35-38 cm (egyedi méreteket is készítek)
YGK: 0,54 mm - 16 kg szakítószilárdság
YGK: 0,74 mm - 26 kg szakítószilárdság
Berkley Big Game Trilene: 36,6 kg szakítószilárdság
A 0,54-est olyan helyen javaslom, ahol sülllőzés, balinozás, pisztrángsügerezés közben beeshet csuka. A 0,74-es normál csukázáshoz, a 0,91-est nagy csukás pályákra. A szabadon mozgó kapocs miatt a kisebb csalik sem ,,butulnak" észrevehető módon.
Az előkéket Budapesten adom át, vagy postázom, (kizárólag SZÁMLÁVAL.)"

[ Szerkesztve ]

(#31423) A Zéé válasza tween (#31422) üzenetére


A Zéé
addikt

hehe.
Pont tőle fogok én is rendelni egy Surfert, meg pár ilyen előkét, csak még elő kell kotornom a facebookról :)

Just a simple Lineman...

(#31424) galervin93 válasza Emu (#31417) üzenetére


galervin93
őstag

Ilyen szeles, hideg, takony időben a match és a spicc felejtős szerintem... Én két távolságot próbálnék, egyet a tó legmélyebb részén, egyet pedig a sekélyebb részen (olyan 1.5 méteres vízben - hogy ez most az innenső vagy a túlsó partra dobással lenne-e jobb, azt a hely és helyzet dönti el, mennyire van messze a a part, mennyi verik tele kajával meg csapkodják a nehéz kosarakkal a közelebbi sávokat stb.)
Ha pontyos a víz (intenzív?), akkor valami method cucc, 10-es fonott előke bőven elég. Valami kisebb, 10-12-es horog, hátha kényesek lesznek (minden bizonnyal azok lesznek), de lehet még ezt finomítani. Kaja is sok mindentől függ, nagy etetést én semmiképpen sem csinálnék, de azért ha methoddal, kiakasztott klipsszel egy helyre dobálsz (mindkét távon), talán nagy baj nem lehet. Ha nem megy az egyik távolságon a hal, mész a másikra (mint a versenyzők, kell valami B terv, két távon rakózás, vagy rakó + match stb., szóval itt is a két távolság már több lehetőség).
Ha nem pontyos a víz, akkor meg hosszú előkés klasszikus feederezés, vagy cseppkosaras keszegezés. 10-12-14-es előke, 12-14-16-os horog, csonti, giliszta, szúnyog...
Persze ezek jó nagy általánosságok, szóval te látod majd a tényleges helyzetet.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#31425) joe979


joe979
aktív tag

Ma meghalt egy Balzeres pergetőhorgász :( Tóth István ...Nem ismertem, de most már éljenek az öregek tovább, mert sok ez a hónap így.

Szissz

(#31426) hermanyi válasza Steady74 (#31396) üzenetére


hermanyi
őstag

Azé csak nem bírtam magammal :D

Vettem Walter pontyos verseny kaját is egy kilót kíváncsiságból . Illatra olyan mint a Milo vip river .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#31427) gban válasza hermanyi (#31426) üzenetére


gban
Közösségépítő

Ezt azért vetted mert lesz aki mindenre nyitott lesz a közös pecán?
Nem tudom mi ez, de csak ilyesmit tudok elképzelni a kép alapján.

Postázást nem vállalok.

(#31428) joe979 válasza gban (#31427) üzenetére


joe979
aktív tag

Szerintem a pellet pumpával, egy fél kanyarral előrébb vagyok ;]

Szissz

(#31429) gban válasza joe979 (#31428) üzenetére


gban
Közösségépítő

Eszembe jutottál :K

Postázást nem vállalok.

(#31430) joe979 válasza gban (#31429) üzenetére


joe979
aktív tag

Bíztam benned :D

Szissz

(#31431) A Zéé válasza gban (#31427) üzenetére


A Zéé
addikt

egyre jobban úgy néz ki, hogy nagy buli lesz ez a közös peca :D

Just a simple Lineman...

(#31432) hermanyi válasza gban (#31427) üzenetére


hermanyi
őstag

Ebben nincs elem :D Ez a rakos bot top szetjét elégíti csak ki . :) Ha nagyobb a halacska akkor ezzel tudod rövidíteni a gumit . :D

De ha a horgász bulira te szeretnéd magadévá tenni akkor viszek neked egyet . :DDD Mond meg ez a méret megfelel vagy vastagabb kell :))

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#31433) gban válasza hermanyi (#31432) üzenetére


gban
Közösségépítő

Én régi de mégis amatőr pecás vagyok még, nekem még a legvékonyabb kell :DDD
És elem bázidzsó pumpájában sincs, az nem kizáró ok :DD
De máig nem tudom hogy tudok-e menni a közösre :O

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#31434) hermanyi válasza gban (#31433) üzenetére


hermanyi
őstag

Mivel szó érte a ház elejét ,hogy én 9 körül érnék le ,így lehet péntek este lesz az érkezés :) És a parton alszunk :DD

Amúgy ez vágható elég vékonykára :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#31435) egykettő válasza tween (#31422) üzenetére


egykettő
aktív tag

Én is töle vettem párat, most sajat gyártásba kezdtem, persze csak sajat részre :)

(#31436) zsola32 válasza egykettő (#31435) üzenetére


zsola32
őstag

én is magamnak gyártom, nem egy bonyolult történet

(#31437) Emu válasza galervin93 (#31424) üzenetére


Emu
őstag

Google mapson megmértem a tavat, 125x100m, oldalanként 12-en fogunk ülni, sok mozgásterem nem lesz.
Tavaly nyáron voltam itt kétszer is, egyik alkalommal szinte csak afrikait fogtam, másik alkalommal meg 2-4kg közötti pontyokat. Ennyi az összes tapasztalat.

Arra gondoltam, hogy egyik bottal methodozni fogok, kereső módszerrel, másikkal meg rendes etetőkosárral fűzött előkével próbálok alkotni valamit. Ha arról van szó methoddal is rá tudok majd dobni az etetés szélére. Aztán ha nem megy rakok fel monofil előkét elő csalival. Viszont továbbra sem tudom milyen kaját vegyek, mit tegyek etetőkosarakba. Mikropelletekhez gondolom még nem elég meleg a víz.

(#31438) csƵ


csƵ
őstag

Szerintem ezt a tavaszi pecát hagyjátok és készüljetek a lékhorgászatra. :D :(

(#31439) gban válasza csƵ (#31438) üzenetére


gban
Közösségépítő

Én is a símaszkot raktam be a szúnyoghálós sapka helyett :K :DD

Postázást nem vállalok.

(#31440) Emu válasza csƵ (#31438) üzenetére


Emu
őstag

Ne is mond, reggel mikor mentünk oviba havazott, gyerek meg azt kérdezgette mikor jön a télapó.... :W

(#31441) Halver válasza tween (#31422) üzenetére


Halver
csendes tag

Üdv!

Ha nem titok, mennyiért vesztegetnek ilyen fluo-előkét.

Köszi:
H

(#31442) sityupityu


sityupityu
veterán

Megbolondult valóban az időjárás. Két-három hete még rövid gatya volt rajtam. :N

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#31443) csƵ válasza sityupityu (#31442) üzenetére


csƵ
őstag

2 hete leégett a karom. Most meg havazik...

(#31444) A Zéé válasza Halver (#31441) üzenetére


A Zéé
addikt

400 píz/db.

Just a simple Lineman...

(#31445) sityupityu válasza sityupityu (#31442) üzenetére


sityupityu
veterán

A házunk előtt az egyik gesztenyefának le is tört az ága a sok hótól.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#31446) A Zéé válasza sityupityu (#31445) üzenetére


A Zéé
addikt

mi meg azt játsszuk a munkahelyen, mint januárban: nézzük hogy havazik.
A mai betonozás, falazás és vasszerelés frankón elmaradt.

Just a simple Lineman...

(#31447) tween válasza sityupityu (#31442) üzenetére


tween
őstag

Az utolsó mondatod sajnos elképzeltem :( ................................................ ;]

(#31448) sityupityu válasza tween (#31447) üzenetére


sityupityu
veterán

Mármint, hogy nálatok nincs semmi hó, vagy mire célzol? :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#31449) tween válasza sityupityu (#31448) üzenetére


tween
őstag

Hagyjuk :D
Más. Megint megjött egy csomag, de az előkék még nem, sajnos. Abba kellene hagynom ezt a rendelgetést, mert ez már komolyan függőség.....

A vicc az, hogy több tekercs fonottam van, amit még nem is használtam :(
Na, jött a postás, éppen most!

(#31450) csƵ válasza tween (#31449) üzenetére


csƵ
őstag

Délután én is jövök a képpel. ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.