Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22086) A Zéé


A Zéé
addikt

Ajj bakker, ti hogy tudtok kiigazodni a millió egy tanács, és félinfó közt? :D
Ma egészen határozott gondolattal mentem be a horgászok házába, és hát sikeresen lebeszéltek... :D
Bárhova mentem be, bárhol kérdeztem, mindenhol jött egy új bot, egy új tanács a tutira, én meg már totál összezavarodtam. Az egyik helyen lebeszélnek a tűspiccről, a másik helyen rábeszélnének, amit az egyik helyen ajánlanak, a másik helyen azt mondják, hogy túl lágy, amikor meg próbálom összehasonlítani, vagy legalább kitalálni, hogy mi lenne jó, akkor meg az adatok nem összehasonlíthatók. A-B-C vagy Ultra Light- Light-Medium Light vagy Extra Fast-Fast-Moderate Fast... A kis tököm kivan :D

Elmentem úgy, hogy ha bejön az Abu Garcia Venerate, amit a facebookon is ajánlgatnak, akkor veszek. Erre az eladó azt mondta, hogy az elég lágy bot, nem ajánlja jigelni. Volt mellette egy Berkley Fireflex Spin 210 cm 7-22 grammos, inkább azt. Érezhetően gerincesebb volt, de hát ugye nem is ugyanaz a dobósúly tartomány. Kérdeztem, hogy a nekem tetsző dobósúlyú (2-10g) milyen lehet, azt mondta hogy olyant még csak papíron látott, de szerinte az is feszesebb, mint az Abu... De azt mondta, hogy 3-5g-os jigfejekhez amúgy is tűspiccest vegyek inkább. Egy másik boltban múlt héten meg pont lebeszéltek róla, és ott egy Cormorant ajánlottak, mint hogy ebben a 10k-s kategóriában az a legjobb.

Kezd a tököm tele lenni az egésszel, hogy ahány embert kérdezek, annyi válasz, és folyton és folyton új típusok jönnek fel. Az az igazság, hogy megengedhetném magamnak a drágább botot is, de azért az már nem férne bele, hogy legyen 2-3 bot és ennyi orsó éves szinten 10-12 használatra.Ezért húztam egy lélektani 40k-s határt magamnak. Bízva abban, hogy ez elég egy botra, egy orsóra, zsinórra, és 2 marék műcsalira, horogra, ólomra és az egyéb kis vackokra az elinduláshoz. Kis naívan gondoltam, hogy választék itt már van bőven, szart venni nem akarok, és talán nem is tudok, erre minden feltett kérdésem csak jobban bevisz a susnyásba, és nincs 2 olyan válasz, ami legalább közel lenne egymáshoz... Csalódni nem szeretnék, mert nincs túl sok idő a kikapcsolódásra, és akkor tényleg kikapcsolódni szeretnék, nem bosszankodni, ezért is variálok ennyit, de csak nem sikerül közelebb jutnom a megoldáshoz.

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.