Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
-
adpeter
tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Egy szőke hölgyemény szolgált ki. Nem láttam a folyamatot,de gyorsnak találtam kicsit.Cukorral sokat javult,de anélkül elég "fura" volt. Majd teszek még egy próbát,ha arra járok. Hátha.

-
RBJ
addikt
A felső tisztító kefénél érzek egy kis hype ot. Vettem ma egy otsó 100 Ft os fogkefét ami semmilyen színű,formájú így ráfogom, hogy kávés kefe.
Nem szoktam kávét inni cukrászdában, meg sehol. De Egerben szabadságom töltöm sikerült nem is tudom minek nevezzem kapucsinót innom amit felmosóvíznek jó lett volna egy cukrászdában.
Ehhez képest amit én csinálok otthon kezdő létemre ég és föld.
Mi lesz ha kitapasztalom a darálóm, és kávéfőzőm. Akkor csillagos ég lesz a különbség.
Nem is tudom, hogy ilyen helyeken, hogyan tudnak ilyet kiadni a kezükből egyesek. -
TörökSzabi
csendes tag
Jut eszembe, holnap viszem az őrlőket festetni. Lesz egy fekete, meg egy szürke eladó Mazzer Super Jolly-m. Összerakás után már csak használni kell őket.
-
bl4ze
veterán
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Aki szeret barkácsolni
Knock-box nekem is a régi Grindenstein. (szürke) -
adpeter
tag
Úristen! Most olvasok vissza. PARCI neked nincs FELSŐSZŰRŐ TISZTÍTÓ KEFÉD???

Én vettem egyet,mert olyannal buheráltak a profik jutyubon is. Apám,ha tudnád mit hagysz ki.
Ma voltam Egerben. Eszterházy tér MVH. Mellette ILLY caffffe. Na mondom,olyan jó volt olvasni a korzós élménybeszámolót erre most rápróbálok. Egyből duplát kértem...hát nem szoktam de most cukroztam rendesen....úgy valahogy lecsúszott!

-
ronin s8
senior tag
A lényeg a lényeg: az espresso a kávé csúcsa, mindenféle értelemben. Jelesül mi most arra csodálkozunk rá sokadszor, hogy ha egy hegycsúcson megcsúszik a lábad, lebukfencezel. Nagyon szűk az a mezsgye, amin járunk
Nem nagyon van értelme lecsúszni róla, mert az következményekkel jár. 
Amit keserűséget illeti, ez talán gép-függő. Nálam a Giotto-n inkább savanyúba hajlik az íz, ha túl lassú a lefolyás. Ennek talán az lehet az oka, hogy drasztikusan túlhűl csaplás közben a kávé, és kiemelődnek a savanyú ízősszetevők a többi rovására.
Keserű lehet a kávé túl sok hőtől is, de a hőhiánytól is. Ez mind-mind összefüggésben van a lefolyással.De pl. a francia café créme tipikusan egy gyors lefolyásra hangolt szimpla/dupla, ami kicsit szőkébb, mint egy szabályos espresso, és fűszeres, gyümölcsös ízek jönnek elő belőle. A franciák direkt erre pörkölik a kávéikat, mert náluk ez nagy divat. Egy olaszos espresso kávé nem túl finom ezzel a gyors lefolyással.
Tudni kell, mi mire való...
-
jolti
senior tag
1-2 ezer forint! Ne wazze!
Akkor inkább veszek egy gyógyszertárban ( ezt rátok értem :-) ) egy 10 milis fecskendot és egy pofas felespohárra rámérem és egy vékony alkoholos filccel bejelölöm! Esetlegegy kis vastagabb fajta cellux szalaggal leragasztom, hogy ne kapjon le olyan hamar. -
Hami33
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
[link] akkor már az ascaso
))) -
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Király !
Mivel idáig senki nem írta (vagy csak nem olvastam), hogy ha túl finomra van akkor is keserű, nem csak akkor, ha túl durva, így ezt nem mertem mondani, nehogy hülyének nézzétek.
Bár tudom, e nélkül is... Megelőzve a lepattanóra lecsapokat! :-)
Csak, ha túl finom, akkor olyan máshogy keserű. Még talán azt hívtam a múltkor túl erősnek.
De akkor az a lényeg, hogy jól érzem.
:-) -
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére

-
jolti
senior tag
A feles jelzés, (ha csak nem 4 centes) a crema tetejénél lehet. Olyan 35-40 mili lehet.
Amúgy tudom, hogy tamperelés volt gyenge, mert alig merem már nyomni, nehogy befullasszam.
Ha túl apróra van darálva, vagy ha túl durvára, akkor nekem keserű, úgyhogy a finomságot kezdem kitapasztalni. Szerintem.
Kár, hogy nem tudok senki hozzáértőt meghívni egy kafféra! :-)
Amúgy meg qurvafinom volt és ez a lényeg!
-
vendingo
veterán
Mi ez a feles poharazás?
Mi a lényege, mire jó? -
jolti
senior tag
30 mp. volt és azt hiszem feles pohár. Sajnos nincs egy qurva jelzett pohár sem itthon! Lehet ma hazafalé menet be kell ugranom a kocsmába, inni egy háromcentest!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy viszek haza egy fecskendőt.
De azt nem lehet, mert az ideg javak eltulajdonítása lenne!
Majd viszek használtat, hátha maradt benne egy kis Furosemid!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolnagy
őstag
Tamper állványnak QM-nél szvsz semmi értelme, de én Gaggianal se használtam. Zacc nálam is a kukában landol, de meg tudom érteni, ha valaki felhasználja virágokhoz. Ezek az eszközök olyan ízlés kérdése dolgok, nem ezektől lesz jó a kávé.

Más, a kb 1,5 hónapja bontott már nem tudom milyen olaszból származó erősen robis kávé brikkában nagyon finom. Ez espressonak elkészítve már elég határeset (karcos) Szal a brikka erre is jó tud lenni.
-
And06
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
először légtelenitsd!
csésze a fej alá (kar nélkül), egy edény a gőzcső alá, gőzcsap kinyit teljesen, gép bekapcsol, pumpa bekapcs. amikor nem jön levegő a gőzcsövön már, akkor elzárhatod. utána még folyass ki egy kis vizet a fejen.
ha nem szivná a vizet, üresen ne erőltesd a pumpát. de gondolom mivel használva volt, lesz viz benne valamennyi...
-
vendingo
veterán
Megjött a Gaggia, szép karácsonyi csomagolópapírba volt

Mivel a darálóm még nincsen meg, ezért az otthon lévő kb. 5 fajta darált kávéval fogok próbálkozni, a semminél biztos jobb lesz.Nagy körvonalakba leírnátok, hogy mi merre mettől meddig hogyan?
Mire figyeljek főzéskor, egyáltalán hogy működik egy ilyen gép.
Az előző főzőmön csak egy on/off gomb volt aztán ennyi.vadászcsiga: Mi az a PID?
Megint költitek a pénzemet....
Toobee : Rome espresso-t rendeltem csak, ezzel gyakorolok aztán majd jöhetnek az igazi csemegék.
víner eksztra, csíbó, dauegberc...
-
weinmaker
őstag
Ha valaki gerjed a sütőtökre, és szereti a tejes italokat, akkor konzultáljon Paljoc-al, mert ma reggel a mr. espresso nevű blendből, olyan átütő sütőtökös kapucsínót toltam, hogy csak na

-
vendingo
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Néha átfut a fejemen, hogy lehet jobban jártam volna a Brikkával, de ha nem jön be ez a Gaggia főző, akkor ennyiért még mindig eltudom adni, daráló meg bármilyen főzőhöz jól jön, kis buktával az is elmenne.
Elég türelmetlen típus vagyok, nekem minden rögtön azonnal kell.
(amúgy meg otthon most csak filteres főző van...gondolom senkinek nem kell bemutatnom az ízvilágát..) -
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
a brikka után úgyis vett volna egy gaggiát, mint mindneki

(by SiD- ) -
vadászcsiga
félisten
-
ronin s8
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Csészék... Ehh! vagyonokat el lehetne költeni.

-
Toobee
veterán
Most betankoltam én is innen onnan, de ha apad a készlet, akkor mindenképp megkóstolom az új blendjeidet! Ma szeretném bontani a 9.22-i pörkölésű Monterosa Sidamo-t, ennek annyi a különlegessége, hogy ezt nem eladásra csinálják Csabáék, hanem maguknak, de valahogy szóba került, mikor beszéltünk és azonnal lecsaptam egy zacsira...aztán meg egy adag kávéra is

-
bl4ze
veterán
Persze, de nagyon megkönnyítik az életet.
A tamper stand pld. kiváló, hogy ne mozogjon el a kart tömörítés közben. (én karba tömörítek, nem üres szűrőbe majd azt be a karba)
A knock-box meg praktikus, és klassz dolog is. (zacc felhasználása növényekhez - kukából nem túrnám ki)
De így van: ezek extrák csak, de jó extrák !

-
ronin s8
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Még nem vagyok tulaj.
Az előbb hívtak, hogy csak jövő héten szállítják ki.
-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
CM70-et vettem.
A végén valaki rábeszél még egy inasra is, aki majd főzi nekem a kávét...

-
vendingo
veterán
Elvileg minden úton van, csak várnom kell.
Remélhetőleg a hétvégén már főzhetek.
A 20 ezer forintos keretet egy picikét átléptem, de ez csak is a ti hibátok!
Cirka 70k eddig és még apránként be kell szereznem pár dolgot, de azok még ráérnek.Jövőre pálinka főző project lesz

ronin s8: 58-ast rendeltem
-
RBJ
addikt
ezt a tampon a tartályba dolgot nem értem.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Vagy csak inkább havi egyszer átmosni a gépet, ipari vizkőtelenítővel. Én ezt választottam inkább, mint a tampon a tartályba.

-
Peti...(16v)
tag
Az Expolygonnál így találja meg, ezért írtam ezen a néven, de egyébként nem a felsőszűrőt, hanem a kartömítést és környékét lehet vele egyszerűen tisztítani.
A shotos poharat már én is jó rég láttam, de az elején hasznát vettem.Vendingo: ezek tényleg nem annyira fontosak, de a vízlágyító patron igen. Hacsak nem akarsz forralt/szűrt, vagy Norda vízzel pancsolni...
-
vendingo
veterán
Most csak egy tampert, vakszűrőt, kávét, tisztítószert rendelek, ezek nélkül nem ér semmit az egész.
Ez is összeadva annyi mint az előző kávégépem. -
válasz
vendingo
üzenetére
felsőszűrőt a vakszűrővel fogod tisztítani. vagy lecsavarozod és hidegzsíroldó. nemtom mi az a felsőszűrő tisztító kefe, én olyat még életemben nem láttam. shotos poharat sem. és szerintem lassíts, nem kell most megvenni a fél expolygont, meg 10e ft-os kávékat kezdésnek...

-
vendingo
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A felső szűrő tisztító kefét tudnád linkelni Báristából?
Én nem tudom melyik az.
Sajna vízlágyító patront se találok.A shotos pohár nem tudom minek kéne.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Igen, nagyon gáz. Innen tudsz venni.
-
vendingo
veterán
Ezek közül ajánlott valamelyik?
Innen most rendelnék több cuccot is:
57mm-es tampert (tudom 58-as kellene, de azt nem mindenhol kapni) Nagyon gáz ha nem 58-ast veszek?
Vakszűrőt
Tersonet
Tersonet-et
Gőzölő edényt (talán)Vagy esetleg tudtok egy webshopot, ahol ezeket megkapom?
A legfontosabb a tamper és a szemeskávé, hogy legalább kávém legyen.Megrendeltem a CM70-et is.
-
Toobee
veterán
Lagoon húzott nekem 2 P&Y Java mix-et. Közismert tény, hogy nem vagyok édesszájú, de a Sport szelet jégkrém bármekkora tételben jöhet, szóval telitalálat volt nálam ez a kávé. Ilyen finom robusztás blendet nem kóstoltam még, ebből szívesen húznék minden reggel. Egyáltalán nem könyököl ki belőle semmiféle mocsáríz, pici cukorral, ahogy a mester javasolja oltári brutál megagigajó kávé. A tegnapi toplistámba nyugodtan beírhatjátok.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
lehet, hogy bant is adok, kezdek elszemtelenedni

-
de egyébként nálam van egy műanyag borítású gaggia baby pid-elve (!), amitől megválnék, de nem akarok itt off-olni
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Atlas + Vostok 55mm rudak + 245kg tárcsa
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Hanem az, amire támasztod a kart, miközben zömíted a kávét.