Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4395 üzenetére
Cég vagyok, ezért ennyi futár.
Te honnan rendelted?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
And06
aktív tag
-
vendingo
veterán
Ma se jött meg a darálóm
Már volt 3 futár+a postás is de semmi...Ma sikerült lefőzni az eddigi legjobb kávémat.
Olyan crema volt rajta, hogy elbírt egy kanál cukrot.Kezdek fejlődni
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
And06
aktív tag
áhá, kösz!
más: most ittam egy PODos Lucaffe Mamma Lucia-t, ajánlom ezt a PODot a klasszikus vonalon mozgóknak. remek lefolyás, finom iz
Valami nem fér a fejembe, ez a POD elég nagy hányadú robusztát tartalmaz (sztem min 35%), hogy lehet, hogy a podos gépen ezek a robibombák kifejezetten izlenek, otthon meg a gaggián főzve nem birok robusztát meginni. Ma nyilt ki paljoc javamix, ebben is van minimális robuszta. igazából nem rossz, és még finomitani kell az őrlésen (hőfok jó), de a "robuszta iz"t kiérzem belőle.
húzzak 7grammos adagokat a gaggián is? -
And06
aktív tag
válasz vadászcsiga #4388 üzenetére
jut eszembe, lehet valahogy PHn listázni egy user (vagy saját magam) hozzászólásait?
-
-HajTömeg-
őstag
Szeretnék török kávét is készíteni,ez a leírás így stimmel?
"A török kávéfőzéshez szükségünk van egy megfelelő ibrikre és egy fa keverőpálcára, meg, persze, majd egy csészére a elkészült kávénak. Ehhez az eljáráshoz kell a legfinomabbra, szinte lisztszerűre darált őrlemény, 5–6 grammnyi. A kávét az ibrikbe helyezve, töltsük fel hideg vízzel a harmadáig (az előre odakészített csészébe majd körülbelül ennyi folyadéknak kell elférnie, épp csak egy kicsivel többnek). Tetszés szerint adhatunk hozzá cukrot is, keverjük el jól. Addig melegítsük a tűzhelyen, nagyon-nagyon lassan, amíg a kávé szintje emelkedni nem kezd. Éppen mielőtt kifutna, vegyük le a tűzről, és töltsük fel az odakészített csészét a harmadáig. Ezt ismételjük meg még kétszer: gyors hevítés, majd töltsük fel a csészét a második és a harmadik harmaddal is."
Alias: Júzer error
-
jolti
senior tag
Jaja!
Én is így szoktam. Egy fél órával korábban kelek inkább, de egy jó kávéval kezdjem a napot!És az asszonnyal is így jártam.
Nem értette, hogy miért kell azt a jó kis delonghit lecserélni. ( ami egyébként nem is volt olyan rossz, ha kitapasztalja az ember. Úgy mondanám, hogy nekünk akkor, odáig a legjobb főzőnk volt. A hauzerekhez képest..)
De hál' istennek nagyon tetszett neki külalakra a GB, egyből mondta, hogy milyen szép ( egy nőnél, meg persze valljuk őszintén nekem is, nagyon fontos, hogy mit tesz be a konyhába ).
Utána mikor megkóstolta a lefőtt elixírt' egyből megértette, hogy miét kellet ez nekünk. -
ronin s8
senior tag
Tegnap este az ATV-n frelytomika lökte az észt. Még olaszba is eeement, hogy lásson egy kávégépgyárat bellürü.
De közben persze arra is rájött, hogy a szarból van a pénz, és miután így tett, elkezdett papír alapú pénzgyárat üzemeltetni. Tizennyóc országba van érdekeeccsége vazze!
A többit nem tudom, mert elaludtam rajta...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #4355 üzenetére
Csak az elején szopás. Érdemes úgy kalkulálni, hogy később is elk.rsz 1-2 adagot, mire beállsz egy adott kávéval. Persze lehet többet is, ha össze-vissza kóstolgatsz
Praktikus tanács: miután úgyis elb..szol majd pár adagot, először állítsd befulladásra a gépet/darálót, és utána fokozatonként durvítsd. Jah, és szimplával kezdd, mert duplával dupla annyit is el lehet cs..szni.
Van még olyan formája a műveltetőképzőnek, amit nem írtam le...?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vadászcsiga #4379 üzenetére
vannak is, de nem lehet szegény egy szem SiD-ben bízni, ha az országban valahol elromlik egy kávégép... neki is csak két keze van. de lagoon már képzi magát például, hamarosan hozzá is lehet vinni a cuccokat
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adpeter
tag
Jaja! Jól jönne egy kis tapasztalt technikai support!
Legalább megtudhatnám mi bajavolt múltkor a Babymnek. Nem levegős volt az tuti. Jó lenne tudni mi okzta. ?)"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4371 üzenetére
rákkeltő
-
Hami33
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4371 üzenetére
Hát eteti a ráksejtjeit rendesen. Nem szabadna a kihűlt kavét meginni! Bebizonyított tény hogy nagyon káros!
Nem ülök mellette 30-40 percig Peti,de bekapcsolom ágyba vissza egy kicsit aztán reggeli ha bemelegedett folytatom ![ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
Aki otthon melózik többnyire, az kávéilag könnyű helyzetben van.
Én általában 5körül kelek.Ilyenkor nincs idő kávérituáléra.Igaz a gyomrom sincs kész még rà! Sajnis a melóhelyeb automaták vannak,omniával esetleg riobával. Nem tudom már ezeket meginni,hihetetlen,hogy milyen gyorsan megszokja a jobb minőséget az ember.úgyhogy alig várom , hogy hazaérjek. Szerencsére ha nagyon kivagyok be tudok ugrani valamelyik jobb helyre.
Ma rà is kostolok Lady Paljocra!
Remélem van a bóutba perkelési engedêly a tanácstú!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Hami33
aktív tag
Nekem is volt automata üzletben(soha többet). Inkább felkelek reggel egy órával korábban ,hogy rendes kávéval kezdjem a napot. Sokkal jobban indul a reggel is. Nem sok energia,ha berögződik a készítés folyamata fél óra alatt minden megvan a bekapcsolástól a takarításig. Szerintem megéri nagyon ennyi erőfeszítés mindenkitől. A párom is furcsán nézett mikor le akartam cserélni az egy hónapos poemiát,de most már érzi a különbséget.Nem mindegy a kávét inni a koffein miatt vagy élvezni az íze miatt!!!
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
hétvégén beszereztem páromnak egy két termoblokkos (nagy réz kávéhoz, kisebb gőznek, mindkettőhöz külön pumpa) ese podos gépet. Meglepően jó kávét csinál. Persze ehhez kell a megfelelő pod is és azért bőven nem hozza egy rendes eszpresszógép szintjét, de a kapszulánál fényévekkel előbbre van.
-
HÁZIGAZDA
-
Hami33
aktív tag
Egy hónap után létom mennyire lapos a magyar kávékultúra. Sok emberrel beszélgetek naponta és kérdezem a kávézási szokásaikat hát nekem kiverte a biztosítékot az előtte nap este karba teszem reggel pedig főzőm hogy gyorsabban menjen kávé) és az csak az omnia a kávé!( mondjuk ebben a boltok a hibásak. Sajnos azt látom a philips is ezért vasárolta fel a saecot hogy szinte teljesen halálra ítéljék az otthoni presszózást. A kapszulában több a haszon. Az olcsó kávét is tizenezer forint per kiló ha átszámolnánk a kavé kapszula árát. Az emberek lusták, kapszula gyors ,haszon nagy!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
Hami33
aktív tag
Tényleg jók ezek a fórumok,mert nagyon sokat lehet tanulni ha valaki kicsit is fogékony a témára. Tényleg 1 hónap alatt szinte mindennek utána tudtam nézni , hogyan lehet és kellene jó kávét főzni. Már a párom is profi tejhabkészítő lett .
[ Szerkesztve ]
-
Hami33
aktív tag
Jelentem saeco poemia lecserélve ( köszönöm az ajánlatokat,de új gépre vágytam) egy új gg evolutionra(candy trade) Iszonyat különbség van a két gép között. Sokkal masszívabb és lényegesen jobb kávét is főz. Gyorsan melegszik és sokkal melegebb kávét is főz. Tejhab is sokkal jobb állagú és gyorsabban kész a régi géphez képest.Ascaso mini-2+ gg evo a gépparkom jelenleg. Ahhoz képest hogy egy martello kapszulásom volt egy hónapja)). Tényleg fertőz ez a fórum és a kávé. Szerencsére utólag örülök hogy ascaso minit vettem nem cm70 et,mert könnyű finoman beállítani. Remélem ki fog sokáig szolgálni mindkettő!
-
adpeter
tag
Érdekes. Én meg semmi gyümire utaló ízt nem tudtam kipréselni belőle.
Én is közepes pörivel kértem.Egy jó munkás arabika kávé íz,semmi extra.
Össze kellene keverni a ta adagodat az enyémmel és akkor tuti lenne a blend!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
paljoc
tag
Pestieknek es akik ittak mar Paljoc kavet erdekes lehet: mostantol meg lehet kostolni az altalam kitalalt kavekat rendes kavehazi gepen /La Scala/ a Zenei antikvariumban, nem tudom beirhatom-e ide a cimet, Parci majd megmondja!?
A kavet ott porkoljuk az en felugyeletem alatt az altalam kevert zold kavekbol es a klasszikus izvilag lesz kepviseltetve. Holnap Lady Paljoc, szerda-csutortoktol Choco Madness. :-)
A legkivancsibb en vagyok amugy, hogy melyik mit mutat nagy vason keszitve, de remelem mast is erdekel!?!:-) A gep mogott Rocketeer topictars serenykedik!:-) -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4346 üzenetére
Tényleg vegyél valamit. Én úgy voltam vele, hogy mi a t...met beszélnek ezek, hogy meddig tart beállítani a darálót, nehogy már 4-5 főzés alatt ne allitsam be! És nem.... :-(
Majd elrittam' magam háromnegyed kiló pin-up elpocsekolasa után.... -
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4346 üzenetére
Rome Espresso, Covim Granbar.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vendingo #4344 üzenetére
Az enyém is holnap érkezik, kicsit félek a beállítástól a sok pepecseléstől.
Meg vennem kéne valami elfogadható minőségű,de nem túl drága kávét a kisérletezésekhez.
Nem is tudom milyet vegyek így hirtelen.
Beruházzak egy pellinire a médiában vagy mit ajánlotok olyan 2-3 ezres kategóriában?[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4337 üzenetére
Szintén zenész !!!!
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4342 üzenetére
Csöndben...
Nem jött meg a daráló, remélem majd holnap.Szerdán szétkávézom az agyamat.
Ma ittam 2 fos kávét, otthon nem volt időm csinálni.
Eddig egész tűrhető volt a szomszéd étterembe, de amióta megvan a Baby csak fintorogva iszom meg.
Csak "Jós" kávénak hívom.. Annyi zacc van az alján, hogy jósolni lehet belőle.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4340 üzenetére
Arra gondolsz, amit erre a csonkra kell ráhúzni?
Mert az szvsz csak ront rajta. -
zolnagy
őstag
Azon én is gondolkodtam, de aztán szembejött a QM
Én is körbejártam a témát, csak a Rancilio Silvia 1-es gőzkarja jó hozzá, amit tudomásom szerint csak a Gev Kft-től lehet beszerezni.
Amúgy nekem a Babyn a képen látható gőzkar volt, ami a hosszabb verzió, ezzel lehet normálisan gőzölni (a korábbi Evon a rövidebb volt, annak tényleg megvannak a korlátai) -
vadászcsiga
félisten
Ha találsz valami megoldást szólj
-
-HajTömeg-
őstag
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4327 üzenetére
Probalgatom, probalgatom, de idáig még nem bírtam cukor meg tej nélkül meginni.
Tudom, hogy szentségtörés, meg minden, de egyszerűen úgy nem ízlik.
Egy pici ( 1 vagy 2, a régebbi 3-4 helyett ) cukorral, meg egy ilyen előre csomagolt, pattintos' kávétejszínnel viszont annyira finomakat csinálok, hogy lefosom a bokamat. -
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
Nekem is volt Evom. Nagy ugrásnak tűnt a Delonghi után, és elégedett is voltam vele, de csak nem nyughattam, így lett belőle egy Baby, aminél nem éreztem ezt az ugràst. Kb olyan kàvét készítettem vele, mint az evoval (az Sid féle opv tuningolt verzió volt). Az ugrás itt a Pid volt (ezt mondjuk az evon is meg tudtam volna tenni) Ami egyértelmű különbség az evo és a baby között az a 3 jàratù szelep.
-
RBJ
addikt
50-50% arabica és robusta keverékből mi várható?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
HÁZIGAZDA
sajnos ez most tényleg szar. nem arról van szó, hogy az én hülye ízlésem, hanem, hogy már azzal szórakozok, hogy 15 grammos duplából csinálok gyors átfolyású szimplát, de így is citromlé, csak nem 200%-os, hanem csak 80%-os. éppenséggel jól ugyanúgy nem esik
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma reggel beugrottam a Tamp&Pull-ba egy koffeinmentes kávéért.
Chemex-et javasolták belőle, legalább megtudtuk milyen jószág az. Vállalható, de nekem kicsit vizes volt. Páromnak bejött az ital.⭐ Stella
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4321 üzenetére
Nalam ittal Yrga-t. Az volt az, amire mondtam, hogy nagyon pici cukorral probald ki es a 3. kanalnal szoltam, hogy ennel azert kevesebbre gondoltam
-
jolti
senior tag
Szép kis sarok!
Gratula! -
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4318 üzenetére
etiópok hasítottak nálam, sidamo és yrgacheffe, az előbbi paljoctól és kapuczinertől is, az utóbbit még csak kapuczinertől. paljoc apricot illusion. kapucziner vilcabamba is jó volt, meg pápua új guinea sigri.
-
HÁZIGAZDA
jó ötlet, kapucziner pacamara is van még bőven, azt most vettem ki a fagyóból. ha is világos lesz, tökönszúrom magam.
"hogy milyen kávét szeretek? a jó kávét szeretem. gyümölcsös-csokis-édes, nem citromos, nem füstös."
-
HÁZIGAZDA
kapucziner honduras shb mogola, kértem belőle 400 grammot, de ez bizony - nekem - alul van pörkölve. már az őrlemény színén is látszik, hogy világosabb, mint szokott lenni (sötétbarna helyett inkább ilyen élénkbarna), és akárhogy vuduzom, csak a citromlé erősségén tudok változtatni, eltüntetni nem.
talán ezt az ízt utálom már a legjobban, inkább legyen egysíkú és csokis egy kávé, mint ilyen, mert ebben semmi élvezet nincs. oké, hogy el tudom lőni cappuccinóba, de már sorakoznak a "cappuccino only" zacskók a kamrában. grrrr...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #4307 üzenetére
Megmondom őszintén,hogy nekem már a Dose-al is volt pár sikerélményem, ez a kis masina meg baromira bejön kinézetre is és én a magam szintjén szerintem teljesen jó kávékat csinálok az utóbbi időben
Még valami jó helyet kéne találnom,ahol kicsit olcsóbb a Lucaffe
No meg persze a daráló,na az nincs még,de a héten intéződik egy graef.
Eddig vagy Toobee vagy Paljoc darált nekem, de ugye ez nem lehet végleges megoldás(#4308) And06
Az egy espresszós és egy kapucsínós csésze.
Ezekre az üveg csészékre gerjedek.[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
mi az a teásbögre a tetején?
-
ronin s8
senior tag
Helyes! A Te nagy evolúciód megtörtént. Innentől kis lépések lesznek (ha lesznek), és nem biztos, hogy elégedettebb leszel utánuk...
-
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #4303 üzenetére
A tesójával biztos jól érezné magát, eltárolgatom neked, ha gondolod. Amúgy is kéne egy másik, mert úgy le van tekerve a bojlernyomás, hogy csak melegíteni tudom vele a tejet.
Mindenkihez: ez egyébként mennyire normális? 0,95-1 között ingadozott a bojlernyomásom, de rendszeresen ki kellett engednem több száz csepp vizet, ha állt 40-50 percet a gép. Most lent van 0,7-0,8 körül, így viszont már nem tudok gőzölni.
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #4301 üzenetére
Dehogy luxus, ne vicceljünk már, az a luxus, hogy a dobozában áll és eszi az enyészet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest