Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ja igen a vizlágyítás. Mivel nekem a norda es társai nem elérhető viszont kell valami mert nagyon kemény itt a víz ezért vettem patront meg egy csomag gyantát
-
jolti
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
150km...
Jó kis kimenő.
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem tucc vele habosítani, vagy csak zavarja a szemedet a műanyag..?

Nekem a Classic műanyag végű csöve működik. Tulképp tök eccerűen csak odatartom a tejet, és már kész is a hab.
ha funkcionálisan jó, felesleges kicserélni komolyabbra, nehogy úgy nézzen ki, mint egy Fiat500-as 40 centis Ferrari felnikkel. 
-
jolti
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Pedig egy csomó terméknél alapvető információk hiányoznak!
Pl. átmérő, mm, stb.. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Igen!
Én is erre gondoltam! -
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Lehet az lesz,ha végre kijutok

-
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Vigyázz mit mondasz a honlapra mert Weinmaker csinálta
Nem tudom milyen az Evo kialakítása de ha olyan mint a GC-jé, akkor a gömbcsukló miatt nem fog felmenni. Esetleg szereld ki és vidd el a tied, kerestess egy hasonlót
-
-HajTömeg-
őstag
Ez biztos nem megy rá a GG EVO-ra?
Egy anyával van csak rögzítve,ahogy nézem.
(#3586) vadászcsiga Ja,az más,akkor nagyon szép

-
-HajTömeg-
őstag
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na én is pont azt nézegettem tegnap!!!
Annyira gagyi ezen a kib@szott jó gépen az műanyag gőzölőcső!
Nem hiszem el, hogy nem lehet egy hosszabb fémre valahogy lecserélni! -
-HajTömeg-
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ó more,pedig annyi szép van, mit bonyolítják ezt is?

Jó ronda a honlap és 4ezer a cső
Másik nemjó,ez tuti?
Múltkor ennek a gyantás témának se nagyon értünk a végére, mindenki mást javasolt.
Te mit használsz vízlágyításra? -
vadászcsiga
félisten
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Egyik sem. Rancillio v1-es fém gőzcsöve jo ra de azt csak a Gev Kft-nél kapni, keress ra az indexen. Amúgy vehetsz még gyantás vizlágyító patront, hozza egy csomag gyantát.
-
-HajTömeg-
őstag
Gaggiára a műanyag gőzcső helyet nem lehet fémet venni?
Melyik kompatibilis?
Kimennék expolygonba pár apróságért,mert vennem kéne egy fém kifolyót.
mit vegyek még? Adjatok ötleteket
(A darálós poént ne üssétek le, már intézem
-
lagoon79
tag
válasz
vendingo
üzenetére
ha az ese podos kávé nem ízlett, akkor a kapszulás sem fog. kivétel, ha tényleg csak tejes italok fogynak, de az 1600 forintért összesen 8 kávé lesz. ha eszpresszó szerűséget innál, akkor a pod erősen a kapszula szintje fölött van! ja, hozzátenném, hogy kapszula terén dolce gusto van/volt otthon, többit nem ismerem.
-
vendingo
veterán
Ilyen volt mellettünk a kávézóba, végig ittam az összes változatot. Szerintem egyik rosszabb volt mint a másik.
Egyedül a jamaicas-ból nem ittam. Talán még a Columbia volt iható, a többi csapnivaló.A Dolce Gusto tetszett volna, de belátom, hogy ez se igazán járható út számomra.
Az üzletbe egyedül én kávéznák, komoly gépre nem ruháznék be, se hűtőre, se semmire, helyem se nagyon van ilyeneknek.
Végső esetben marad az, amit nagyon szerettem volna elkerülni: vízforraló meg vacak instant porok.
Otthon van "frankó" gépem meg hozzá több kiló lavazza. Max hozok be termoszba, de hidegen/langyosan nem az igazi. -
Hami33
aktív tag
-
Hami33
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Akkor mindegy ha nescafe-t isztok. Volt szerencsém a dolce gustohoz,nagyon gyenge a kávé ráadásul könnyen vízkövesedik ,ha nem szűritek bele a vizet. Ha nincs helyetek ,meg tejet sem tudtok tárolni akkor felejtsd el a tejes italokat. Vagy vegyetek egy full automata gépet. Vagy kerestek egy kávés céget aki betesz valamilyen gépet( lehet velük egyezkedni) de a dolce gusto felesleges pénzkidobás. Egyébként ha tejtárolás a gond vannak mini hűtők amikbe lehet tejet tárolni,de nagyon kicsi mégy egy asztalon sem sok helyet foglalnak.
-
adpeter
tag
Te csak gyakorolj valami óccccsóval egyenlőre! Aztán ha posztoltál pár lefolyást amit a szakértők is elismernek,akkó kapható' kóstolót!

Majdcsak nem szúrtam el ennyire a rendelést,az összeg rendben volt a végén. Arra azért figyeltem,nem csak te vagy csóró alkalmazott!

Ha valami rendszerhiba és érkezik holnap több kiló anyag,akkor úgyis feldobom ide a felesleget,licitre!

Majd leruccansz érte a búbos taxival.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Parci még dolgozol? Az előbb elszállt a PH!

-
adpeter
tag
Tegnap este rendeltem az akciós kávékból meg pár egyebet Kapuczinertől. Elég őskövület a rendelési felület,visszaigazoló emil sem jön. Mindegy,gondoltam,majd jön a cucc.
Erre reggel 8 körül csörög a telefon.Németh úr személyesen hív. Megköszöni a rendelést majd megkérdezi,hogy biztos kotyogóshoz őrölve kérem a kávékat?
Ááááááá dehogy...szemes. Jó gondolta,de azért megkérdezi.
Pedig biztos voltam benne,hogy szemesre állítottam kiválasztásnál,de valami miatt rosszul ment a rendelés.Lehet mégis én voltam láma!
Nem tudom máshol foglalkoztak volna-e velem,de ez eszméletlen korrekt dolog volt.Nem rendeltem egy raklap cuccot,de azért nem lett volna őszinte a mosolyom,ha megkaptam volna a csomagot benne az Etiop Yirg durvára darálva!

A végén még mondja,hogy berakja az ajándék csomag kávét és holnap már ott is a csomag.Átutalásos számlát küld,majd utólag utaljam el!
Majd nagyon jó kávézást kívánt. Nemsokára jött is az értesítés az MPL-től:úton a csomag!Köpni nyelni nem tudtam.Nem semmi manapság ez a fajta hozzáállás. Túl sok bunkóval találkozom nap mint nap,úgyhogy ez felüdített egész napra.
Innen is köszönöm neki!
ui: azt elfelejtettem egyeztetni vele,hogy negyed kilós csomagokat kértem.Ha rosszul ment el az is,lesz egy pár kiló felesleges kávém!

-
Toobee
veterán
A masik dolog, amit szinten imadok az Erotikaban a csatornasodas teljes megszunese, legyen az aktualis orles, tamperolas barmennyire is elszurva, bar ezt is beszeltuk kint. Nalam azert elofordulgatnak vendegek, volt olyan, hogy a Turmix, meg a Gaggia egyszerre dolgozott.
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hehe!

látom is magam előtt a jelenetet...
-Zsolti ! Hol van már a kávé???? Elveszítjük!!!
-Mindjárt,mindjárt a lefolyási idő.....ááá az alátét a Graefba lehet,hogy túl finom az őrlemény...
-
ez így van, de nem is azt mondtam, hogy minden körülmények között megállja a helyét, hanem azt, hogy ki lehet hozni egy kávéból a maximumot legtöbbször. kisgépnél ez kapásból szimplát jelent, de legalább van rá lehetőség így. meg a gaggia jól teríti a vizet, lehet túladagolni a szimplaszűrőt stb.
jolti: ez nem rendesség kérdése, tényleg azt gondolom, hogy ennél feljebb már másért fizet az ember. hogy tudjon zsinórban duplákat húzni, hogy tudjon zsinórban gőzölni is, hogy ne forduljon el a gép az asztalon, ha ráhúzod a kart stb. stb. de egyik esetben sem arról van szó, hogy többszörösen jobb kávét kapsz a sokkal drágább gépből. kényelmesebb használni, nem kell trükközni annyit (vagy semmit) stb.
-
paljoc
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Jani, ez nem volt atuto nekem sem. Ez csak szimplan qrvafinom volt, azert nem fukarkodtam a pontokkal. De en sem ugrottam tole hatraszaltot. Ami emlekeim szerint nagyot szolt, az a Carraro 1927 volt a bontas utani 3. napig. Igaz akkor meg nem porkoltem ilyesmiket, lehet azert is.
-
egy ilyen gaggia baby már mindenre elég. tényleg. van nagyobb, van krómabb, van következetesebb eredményt adó gép, de olyan nemigen lesz, hogy egy kávéból nem tudsz elég jót csinálni, mert a gép korlátoz. ha pedig esetleg 100-ból 1-szer mégis, hát akkor majd másik kávét szerválsz hozzá. szóval jó döntés, mind a daráló, mind a gép, jó mulatást hozzájuk!
-
jolti
senior tag
válasz
Petee87
üzenetére
Köszönöm szépen!

( Büszke is vagyok rá, mert -sajnos- nem a gazdag apám rakta a seggem alá a házamat, konyhámat, stb, hanem a kétkezi munkámmal teremtettem meg. )Amúgy igazad van!
Én olyan szívesen nézegetem, legeltetem a szemem más büszkeségein! Jó látni, hogy más hogyan rendezi be a kis kávés kuckóját, mondhatni szentélyét!
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani egy olyan kávéfőzőt, amibe csak víz kell és csinál mindenféle kávét a presszótól a latte-ig?
Valami kapszulás csodára gondoltam. Sajna melóba nincs helyünk, kedvünk tejet tárolni, csapunk sincs, hogy mosogassunk.
Valami jó megoldás kéne, amibe bele öntjük a vizet teszünk bele valami patront aztán nyomja ki a koffeint magából papírpohárba, amit utána eldobunk.
Árban max 20-25 ezret szánnék rá.Valami nagyon gondozásmentes dolog érdekelne, amit nem macera takarítani, mert mint említettem az üzletemben nincsen csap. Megtudom oldani a mosogatását, de nem szívesen. Ha csak valami kiömlőnyílását, vagy valami kis bizbaszt kell lemosni az nem para, lelögybölöm ásványvízzel, nem vagyok kényes az ilyenre.
Sajna megszűnt a boltunk közelében lévő kávézó, ahol amúgy is pocsék kávé volt, muszáj beiktatnom egy ilyen köztes megoldást.
Előre is köszi -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Kaptam Blazétól egy zacskó Sical nevű kávét. Azt próbálgatom.
Elég jó. Meg van egy nemrég bontott Rome Espresso.
Ha elfogynak, meg letámadom Paljocit! :-) -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Igen, kezdem!
Meglepő módon csak egyel-kettővel kell finomabbra venni. Azt hittem, hogy majd sokkal nagyobb lesz a különbség! 7-en ment a Delonginak, itt meg 5-6. 4-en nagyon lassú volt a lefolyás.
Csak, hát ugye a produktum nem olyan a legvégén a Gb-vel...
Amúgy merem ajánlani. Lehet akkor talán jobb lenne, ha két érték között felesben is be lehetne állítani, de szerintem így is tuti.Már látom, hogy tuti kis páros lesz!

-
-
-HajTömeg-
őstag
Nem tudjátok hol kapok expolygonon kívül fém kifolyót a Gaggiámhoz?
Jó lenne valami közelebbi helyet találnom
Zugló-belváros? 
-
weinmaker
őstag
Ez nagyon rendben van. Én lassan 5 éve zúzom, de lehet, hogy lassabb vagyok nálad. Nagyjából 10-11kh/h órás tempóval tolom, és lassan átlépem a 6000. kilométert.

A 30km 3 óra alatt szerintem nagyon jó idő (és itt most ne a versenyszerűen futókkal mérjük össze).
Gratulálok! -
ne érts félre, én maximálisan sajnáltalak titeket, látszott, hogy kb. élni sincs időtök. azért is mondtam, hogy tök jó lesz az espresso, ami elkészült, bármilyenre is sikerült.
szóval a kritika nem is annyira nektek szólt, meg nem is kritika. ezzel együtt egy jó kezdeményezés, és ha hagyományteremtő, remélhetőleg legközelebb jön még pár perkelde, akkor a nép is jobban eloszlik a standok között.meg jövőre kölcsönadom a bfc-t

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Nyaralás topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha funkcionálisan jó, felesleges kicserélni komolyabbra, nehogy úgy nézzen ki, mint egy Fiat500-as 40 centis Ferrari felnikkel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ááááááá dehogy...szemes. Jó gondolta,de azért megkérdezi.