Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
höhö, megint húztam egy guatemalat! király ez a kávé, most ez a kedvencem a sidamoval egyetemben.
-
vendingo
veterán
Elkúrtam.
Vagy az őrlés finomsága, vagy a tamperelés nem megfelelő, vagy a hőfokot cseszem el.
Most egyszerre minden összejött és egy gyors lefolyású (dupla 20mp alatt), szétégetett keserű habos lét kaptam.
Még zacc is volt a pohárba, azt pedig nem értem hogyan.
A hőfokot szinte soha nem találom el, nagyon kéne egy pidesítés.A java mix kényesebb mint a rome espresso, azt nehezebb elrontani.
-
RBJ
addikt
na egyet finomítottam az őrlésen. Még mindig csepegősen jött le nagyon sötét fekete színnel.
Lehet most a tömörítés volt kemény.
-
vendingo
veterán
Ismételten pocsék lett a java mixem :-(
Na majd holnap csinálok párat, hátha rájövök a nyitjára. -
jolti
senior tag
-
And06
aktív tag
nem tudom igy hirtelen, de nem fogja megérni a kiszállitással együtt. A kávénak is megkérik az árát, itt látható. Ha érdekel még igy is, akkor tudunk vinni egy-két zacsit a köv látogatáskor. (meg természetesen vállalom, hogy feladom postán, ha nem riadtok vissza az áraktól)
megnéztem, levélként: 1kg 7,2€ normál 8,8€ elsőbbség. 2kg 14€ normál, 16,2€ elsőbbséggel.
-
And06
aktív tag
kinyitottam a guatemala zacsit, sikerült nagyjából eltalálni, de még folyik a kisérletezés. ebből a kávéból 20+gramm kell, hogy tele legyen a szűrő, miközben egy olaszos blendből 17,5-18al simán tele van. Crema újhullám szinten rendben van, bármelyik általam próbált kenyára 2 kört ver. 12napos pörkölés de még bubis a crema. Test rendben van 100% A vonalon, nem volt hiányérzetem. ĺzre a beigért zöldalmás gyümölcsösséggel nyit, majd "hagyományos" izekkel zár, utóize hosszan kellemes, "leöblitést" nem kiván. Savassága a tolerálható szinten van. Az izek összhangban vannak, citromléről szó sincs. Kár, hogy más valószinüleg nem fogjak tudni kipróbálni ezt a fajtát a távolság miatt, pedig kiváncsi lennék mit mondanak a hozzáértők

-
adpeter
tag
Hehe! Jól van,nem én vagyok csak beteg! Tegnap egyedül voltam a kislányommal itthon egész nap.
Kb másfél óránként ittam egy duplát a Pacificből annyira ízlik. 5 vagy 6 után este 7 körül álltam meg! :-)
Már én is sajnáltam a GB kapcsolgatni bár nem ugyanaz a kategória mint az E61 HX. -
bervala
csendes tag
Szerintetek a Lidl-ben most árult Pad-ok E.S.E szabványosak? ( 7gr-t tartalmaznak a zacskó szerint )
http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/SID-70967DCF-E9707F83/lidl_hu/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=37128
-
Toobee
veterán
Ilyen mondjuk csak hétvégén fordul elő, tegnap konkrétan 5x fűtött fel a drágászág, ebből gyorsan ki is lehet számítani, hogy az én fogyasztási szokásaimmal számolva ez 5 duplát jelent, ami ~100 gramm kávé, a pacsával együtt. Azt hiszem, hogy egy aktív programmal jobban jártam volna

-
nem lesz baja a gépnek, a hőcserélős dögök igazából erre lettek kitalálva. árammal fűteni meg drága, még akkor is, ha egy rocket a hőleadó felület
, de amúgy nincs jelentősége, mert ha 3-4x felfűtöd egy nap, tényleg egyszerűbb, ha ki sem kapcsolod.vendingo: ha megégeted a robusztát, egy - idézek - keserű szar lesz, az első pár java mixnek én is túl forró vizet adtam (még úgy is, hogy eleve lejjebb mentem 3 fokkal - kevés volt). jó is, hogy emlegetjük, mindjárt lövök egyet belőle

-
paljoc
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Pedig mar megijedtem, mikor tegnap olvastam hogy nem izlett. A szavam is elakadt, irni sem tudtam semmit egesz nap!:-(
Most kicsit megnyugodtam!:-)))
Sajna igen, gyorsan fogy, egy holgy ismerosom meselte, hogy bevitt a munkahelyere egy zacsi Mr. Espresso-t, hogy tudjon kavezni. Mikor fozni kezdte, a kollegak szimatolni kezdtek es az egy zacsi aznap elfogyott...ööö...ez amugy nagyon helyes is igy!:-) -
vendingo
veterán
Ma reggel nagyon jóra sikerült a java mix.
Most nagyon csokis lett, mintha megettem volna egy tábla csokit
Gyorsabban fogy mint gondoltam, elég hamar a seggére fogok verni.
-
RBJ
addikt
Nagyon crema s.
Tegnap napközben pont két utcányira dolgoztam a lakóhelyemtől, így hazaugrottam kávéra délelőtt.
Az még a kék lavazza volt ami nekem jutott a végére. Majdnem elfelejtkeztem a kollegáról úgy jöttem vissza az ajtóból és neki jutott a bontás a pelliniből. Vittem neki kis üvegben, tudom nem élvezeti faktor de neki a paloma után... csak lesett. cuppogtatott, csettingetett majd kiesett a gépből milyen finom.
Érdekesség, hogy még az kicsit durvább őrlés volt de mikor jött le a kávé majd 100% mintha krém jött volna a gépből. Igaz hosszút vittem neki de mikor lent volt a csészében majd 3/4 e crema, hab volt de leült azért.
Érdekes a Pellini zacsija is . Az aljára van jelölve, hogy ott vágd ki, így mindig a szelep felé csavarod a zacsit. -
RBJ
addikt
Na este 18.00 után nyomtam egy kávét a pelliniből. Jó úton járok, beraktam még egy alátétet. Igaz csepegősen jött le de holnap egyet finomítok és elérem az espresso fokozatot.

-
ma a my little melbourne saját blendjét ittuk, mert arra jártunk. nem volt rossz, de különleges sem, nem lett maradandó élmény.
-
weinmaker
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Egyetértünk. Nekem is az a kedvencem, amikor van benne gyümölcsösség, de nem tolakodó, nem túl savas, szép kerek az egész. Amúgy a Pascucci 100% arabikája volt ilyen. Azóta nem volt olyan tesztkávé ami kiváltotta volna belőlem a "húúúbazzeeeg" érzést. Az embertelen jó cucc volt. Pedig teszteltünk tök sok igen jó kávét, de ez az érzet nem annyira jön elő. Persze ez meg már az ízlések és pofonok szubjektív kategória.
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Valami ilyesminek képzelném a jó kávét...
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Blaze gyártja?

-
Toobee
veterán
Fogtam magam ma a fene nagy ráérős időmben és játszottam kicsit ezzel a kávéval. Az eredeti őrleményfinomságot egy teljes fordulatnyival durvábbra vettem, felpattintottam egy Nordát és a 0,7-es bojlernyomásra hűtőcsapoltam egy deci vizet, szóval kimondottan lementem a hőfokkal. Hát...ilyen jól még nem sikerült ez a kávé. Az a nagyon pici füst, ami volt benne, az teljesen eltűnt tömény gyümi, mintha beszabadultam volna a piacra
ja, mindezt picike cukorral. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Akkor jól van akkor.

Én is erre gondoltam, csak duzzogtam!

-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én is szeretem a gyümiset, de ez kib@szott savanyú more!

-
ronin s8
senior tag
Zóna Bistroban (Lánchíd utca) Carraro Don Cortez. Tökéletes ristretto. A hely nemkülönben (a zenét kivéve).
-
adpeter
tag
Nekem nincs bajom a gyümivel,sem a citrusossággal amennyiben az harmónikus. Azt hiszem kicsit félreértetted a mondandómat vagy én fogalmaztam szerencsétlenül. Nekem csak a túlzott savanyú citrom íz nemkívánatos a kávéban ami a rossz pörköléstől vagy a rossz elkészítésből adódik. Már ha mondhatom,hogy rossz pörkölés vagy legyen inkább túl világos.
Legutóbb 4 fajta kávét rendeltem Győrből mindet közepes pörivel. Egyik sem volt égett,azt sem csípom!
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Volt egy szabad órácskád és leruccantál A Kávé Házába egy presszóra? Nem semmi! Azé' te sem veszed félvállról ezt a kávé dolgot!

Toobee megelőzött ezzel a gondolattal. Én is azt akartam írni,hogy igazi citrom ízt elkefélt kávénál lehet érezni. Ha sz@r a pörkölés vagy nem megfelelően van elkészítve.Legalábbis kicsiny tapasztalatomból kiindulva. Én az Etiop Yirgacheffe-el jártam így. Saját tapasztalatlanságomból kifolyólag sokszor lett citromízű.Ha sikerült eltalálni akkor viszont nem volt zavaró a citrusossága. Tehát nem mindegy ,hogy citromleves kávé lesz vagy citrusos gyümölcsös.
Nem tudom de biztos van már olyan blend ami direkt "kajak" citromos,bár ezt már a kávé megerőszakolásának tartom.

-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Egyébkén a jól elkészített az gyümölcsös. Citromos akkor szokott lenni, ha rötyi.
-
-HajTömeg-
őstag
Nem,nem csak a HB Yrgára gondoltam, Szekszárdon a Kávé házában kóstoltam igazán szakszerűen elkészített, citromos ízvilágú kávét (a nevére nem emlékszem) és nekem az sem jött be.
De tőlem egyébként tényleg mindenki azt iszik,amit szeretne, egyáltalán nem szólom le a "citromos" kávékat, nem hiszem,hogy értelme lenne vitatkozni róla,hogy a vörös vagy a fehér bor jobb.
Kinek ez, kinek az. -
Toobee
veterán
Évekkel ezelőtt én sem gondoltam, hogy majd egyszer a "citromos" kávékat fogom preferálni a klasszikus olajos robibombák ellenében. Tök jó, hogy ennyi "újszülött" eszpresszós gyűlt ide össze, de azért csak óvatosan a fikázással. Majd pár év múlva, ha nem felejtem el megkérdezlek benneteket, hogy milyen kávékat kortyolgattok szívesen
Ameddig nincs a kézben a standard eszpresszó, addig meg tök felesleges is próbálkozni ezekkel -szvsz-, mivel ezek általában nagyon kényes, gyorsan öregedő kávék. Borzasztó nehéz rendesen eltrafálni őket, ha szarul sikerült, akkor meg nyilván csak citromlé van a csészében.Hajtömeg: tudom ám, hogy a HB Yrgára gondolsz...Annál nem sok finomabb kávét ittam életemben. Hozzá képest az utána kóstolt fémdobozos, frissen nyitott Lucaffé egy lapos, egysíkú reggeli munkagép volt a szememben. Nem piszkálódni akarok, feljebb írtam is, hogy évekkel ezelőtt én is csak ezeket toltam két pofára , kilós cukortartóban a kávés szívlapátom...szóval mindenki változik.
-
RBJ
addikt
Na megbontottam a Pellini t. Érdekes eddig a lavazza val 5 fokozatól lefele szenvedtem, igaz mostanság lejön rendesen de a Pellini meg egyesen is durva még.
Létezne, hogy ugyanazon beállításokon másképpen jön le két különböző kávé?
Babkeménység vagy méret eltérés lehet az oka?
Így beraktam egy 3. alátétet is a darálóba. Lassan kialakul a fokozatom.
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem tudok róla.
Már úgyis jelentkezett volna, ha van. -
vendingo
veterán
Én másfél hétig őrölt lavazzát főztem a Baby-el.
Nem volt rossz, de abból se mindegyik ajánlott. Ami nekem volt, az nagyon finomra volt őrölve, nem volt semmi probléma.
Persze nyomába se ér a frissen őröltnek, de nem volt az ihatatlan kategória.Reggel fater nem találta a jáva mix-et, ezért az otthon lévő maradék darált kávékból főzött magának.
2 fajta lavazza+ valami aldis Hofer nevezetűt vegyített. Azt mondta, hogy ilyen rosszat még nem ivott
-
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Média meg Szolnokon van a legközelebb, az is 50 km.

Azért vettem volna ezt, mer már sokadika van, pénz nem nagyon van rendelni, mert, ha már rendelek, akkor úgy szoktam, hogy 2-3 kg kávé, hogy az a genyó futárdíj ne drágítsa aránytalanul az egészet! Most nem rendelek egy fél kilót, a kávé ára, plusz ezerötért...
Gondoltam 3.-ig kihúzom vele! Hát nem.
Nálunk meg semmi nincs!
Tetszikérteni?
Azért gondoltam, hogy megpróbálom ezt Dalligetzit'!
-
vendingo
veterán
Szerintem 1.6 kg kávé csak nem döglik meg olyan hamar, extra durván becsomagolva a hűtőbe.
Simítózárás zacsi+ hőszigetelős zacsi +fagyasztós zacsi+ folpakk.
Szerintem december vége felére fog elfogyni. Ha hamarabb fogyna el, akkor meg veszek megint.Ugyan abba a cipőbe járok, mint jolti.
Sehol nem lehet a környéken normális kávét kapni, csak: lavazza, illy, sega.
Muszáj nagyobb tételt beraktározni minőségibb kávéból. -
jolti
senior tag
Tegnap elfogyott az összes létező kávém itthon. De mivel nincs egy nyamvadt, normális kávébolt a környéken, amit meg egy barátom hoz megkóstolni Rióbát a metróból, csak jövő hét végén ér ide( mert ugye az is a legközelebbi 80km-re van Debrecenben...), így kénytelen voltam venni egy kávét itthon.
Blaze mindennemű intése ellenére vettem egy Dallmayr Prodomot.
Hát nem kellett volna!
De mivel itthon nincs semmi választék, így kénytelen voltam ezt venni. Ezt is Lidlben hozták most újként.
Ilyen sz@r kávét rég ittam.
Olyan savanyú mintha citromlevet innék! A nejem kérdezte is, hogy ebbe citromlevet öntöttem...
Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valamit csinálni neki, vagy kuka? De akkor nincs mit inni. Illetve mérgemben beszaladta a spárba egy davidoffért, de az sem túl sokkal jobb. Más meg nincs.
Arra gondoltam, hogy a főzésen variálni valamit ( hűtőcsapolás, vagy valami ), vagy esetleg pörköljek rá valahogy, hátha jobb lesz?
Adjatok valami tanácsot.
Jelen állapotában kukaérett! -
weinmaker
őstag
Újra itthon. A Host brutális, teljesen más méretek, mint amihez izzhon szokva van az ember. Gyakorlatilag egy 24 órás etap volt, se csúcs. jelenleg hfélhulla állapotban vagyok, mert hajnal 2 volt mire hazaértem. Fotók készültek, a cikket is hamarosan megírom róla.
Aki él és számít, a kávés szektorban az kiálított.
-
bbuffy
senior tag
Viszont lőttem másodiknak egy Mr. E-t, kis tejjel nagyon jó lett. 96 fokon, normál lefolyással.
-
bbuffy
senior tag
Én ma 70! Forintért vettem klasszik presszós üvegpoharat a metróban. Nyolcvanmillis produktum, enyhe konvex zárással a szájnál.
Hetven forint bakker, kész vagyok. Hatos kartonban 440ért.
-
adpeter
tag
Nemá' Főnök! Más is szmájlizik meg offol.Mindíg engem hordasz le! Csak azért mert erősebb vagy nálam! Nem ér mindíg a kisebbet bántani!

Igenis hasznos és elismert tagja akarok lenni kicsiny kávés társadalmunknak. Pölö ma tök produktív voltam. HajTömeg Surda Surdalovicsnak pár órán belül szállítottam a peszifikkáffet,szinte házhoz vittem.
Féláron találtam Tobia csészéket Toobee-nak és más arra fogékonyaknak.
Feltártam eme remek helyet ahol személyesen ,készletről vásárolhatóak jófajta szemes kávék.Még a sokat látott Blaze nagymester is meglepődött.
Erre cserébe csak egy kis avatarocskát kérek,mert az én aranyos bikufejemet Zoknee bitorlja.Nem nagy valami,(átküldök 10-15 tervet mindjárt)!
Te meg valami banános fétispartyba akarsz beszervezni,ejnye!

Hogy Axel Foley-t idézzem: "nekünk hiába dugsz fel banánt HAVER!"

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de amúgy nincs jelentősége, mert ha 3-4x felfűtöd egy nap, tényleg egyszerűbb, ha ki sem kapcsolod.
Egyébként arra gondoltam, hogy ne a kiadás része alapján válaszoljátok meg, tudom, hogy a felfűtés kerül a legtöbbe, de nem azon a havi párszáz Ft-on múlik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mivel itthon nincs semmi választék, így kénytelen voltam ezt venni. Ezt is Lidlben hozták most újként.