Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsaranyi
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen maszek a nyél ezzel meg a tamperral együtt vettem. Keresem rá közben a megfelelőt...
A gyári szivattyú nagyon keveset nyomott. -
adpeter
tag
Ez miféle??
-
bobby_30
tag
Köszi a segítséget. A harmadik főzet már nem eresztett, és rendesen lejött a kávé is. Lehet be kellett járódnia. A különbség csak annyi volt hogy meleg vizet tettem bele. Majd próbálgatom. Ha valaki le akarja cserélni valamelyik hairo kézi darálóját komolyabbra akkor szóljon nyugodtan átveszem. Aztán ki tudja ha beindulok lehet veszek én is valami komoly cuccot.
-
And06
aktív tag
válasz
bobby_30
üzenetére
szerintem ha az illesztésnél jön el a viz, akkor nem jó a tömités.
a felső kupaknak üresen könnyen kell járnia, pl ha tüzre tevés előtt 2 ujjal meg birod emelni, akkor jó. ha szorul, akkor nem jó!
az teljesen normális, hogy az alján van egy kis viz csak, nem kell több bele, csak amennyit az adagoló mutat, illetve kávéval is csak lazán kell megtölteni és kész is. -
RBJ
addikt
Cuisinart DBM8E
Erről vélemény? -
lagoon79
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Tobbhoz egyebkent meg latte art tudas sem kell. A kepeken jopar nem is ontes, hanem tuvel rajzolt. Par potty a kaven, egy fogpiszkalo es mar kesz is a mu

-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A hattyut kellene megtanulni, az nagyon jo, de neheznek tunik. Amugy az egesz alapja a jol eltalalt /es viszonylag hig/ tejhab.
-
-HajTömeg-
őstag
Laurinit ismeritek?
Számomra ez eddig egy ismeretlen márka volt,de finomat ittam belőle nemrég egy egerszalóki étteremben. -
bbuffy
senior tag
Én egy Tricollis Red-el zártam ma.:-)
Igen jó kis veres. -
annyi a meló, hogy írni sincs időm, így csak címszavakban: ma kapucziner laos catemor és etióp yrgacheffe volt terítéken, és hát mindkettő állati jól muzsikál! most meg egy podere la vigna rosso 2011 folytatja a mai kulináris maratont

-
bobby_30
tag
Sziasztok!
A profik segítségét szeretném kérni. Ma megjött a 4 személyes brikkám. Az első próbafőzéskor valamilyen őrölt tchibót raktam bele, ami elég aprószemű. A vizet a max. jelig raktam majd elkezdtem főzni a kávét. Viszont a kávé az alsó tartály, illetve a felső tartály közt kezdett el kifolyni. A kávékiöntőbe csak pár csepp kávé folyt le, viszont az egész gáztűzhely tiszta kávé lett. A pukkanás is elmaradt természetesen. Következő próba omnia, ez valamivel durvább őrlés. Víz max jelig, majd nagyon erősen ráhúztam a tetejét hátha elsőre az volt a baj. Ismét eresztett az illesztésnél, pukkanás semmi. Kézzel felhúztam a szelepet, ekkor elkezdett lefolyni a kávé lényegében hibátlanul, még habja is volt valamennyi. Szerintetek mi lehet a baj? Van itthon pár mezei kotyogósom azok gond nélkül lefőzték ezeket az őrölt cuccokat. Illetve még azt szeretném kérdezni hogy a szűrőt tele szoktátok-e teljesen rakni, ugyanis nekem nagyon nagynak tűnik a max vízhez képest. Az is furcsa hogy ha a max. vizet beleöntöm, az lényegében az alsó tartály negyedéig ha ér. A régi kotyogósokat mindig szelepig töltöttem, itt ha a max vizet belerakom akkor is csak épphogy van benne. Előre is köszi a segítségeteket. -
And06
aktív tag
nem is mondtam, hogy a céges csoportlottón nyertem egy kis üveg kávélikőrt, jee

-
bbuffy
senior tag
odaát a dúúúúrva alázás? ez milyen már?

-
tariattila
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
jóaz!
igaz elég bukó... de hát ez van... legalább a postát megspórolom
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Metro 1100 a két darab. A lidlis olcsóbb, de véknyabb is sajna, már néztem. DE attól még ugyanazt tudja.
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Vastag, puha, nem karcol, jó nedvszívó, strapabíró, és tetszetős. Mégsem olyan vatag mint egy barista kendő. Plusz ehhez hozzájutok igen kedvezően.

-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Sonax microszãlas kendő.
Van belőle jópár, ez a 'barista' kendőm. Nagyon jó és jó az ára is.Nem törlök majd lesz ez jobb is. Nagyon tényleg nem öntögettem még csak öt bögrét.
-
bbuffy
senior tag
Hogy lehet képet törölni?
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
3.14 edelstahl.
-
-HajTömeg-
őstag
Csak nekem furcsa a másik oldalon lévő atctrade féle felajánlás?

-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Mikró.
-
-HajTömeg-
őstag
Abban segítsetek,hogy hogy tudom elérni,hogy NE legyen tejhab.
Nem vagyok oda érte.
Akármit csinálok habosodik, pedig szimplán csak beletolom a tejbe a gőz csövét,de akkor is habosodik, pedig én csak fel szeretném melegíteni a tejet.bbuffy Olyat nem tartunk itthon

Persze gáz van,csak gondoltam valahogy így is megoldható.
Elvileg az is,de akárhogy döntögetem habosodik,mint állat
-
FefeeX
veterán
Itt új leszek, de szerintem hogy idetaláltam, most már gyakrabban járok majd.
Én először ilyet egy vendéglátóhelyen ittam, ahol Perté-t árultak, ami olyan kakaós-csokis ízű volt, de a Perté-s helyek többségében nem ezt főzik, legalább akkor megoldottad Nekem a rejtélyt, milyet kell vennem.A kávéfőző vásárlás egyébként még előttem áll; használttól nem zárkózom el, sőt, egy jó gép használtan aranyat ér, ahogy a barista haverom szokta mondani

-
-
röfi kar sold
-
zozoka49
csendes tag
segítséget szeretnék kérni hozzá értőktől. Lehetőségem nyílt egy DeLonghi ESAM 2200 Caffe Venezia gép megvételére. 2 éves, de csak félévet nyaralóban volt használva.Mivel újonnan az ára 100 ezer felett van, 28.000.-ért megvehetném. Mennyire megbízható gép?Gyakran meghibásodik?Drága hozzá az alkatrész?köszi,ha segítenétek.-
-
bbuffy
senior tag

-
Toobee
veterán
Nagyjából 10 perce találtam el a tényleges igényeit. Mikor jöttél, annyira fel volt fűtve a gép, hogy esélye sem volt szegénynek. Egy Nobel-díj simán járt volna az előző shotért. 20 perc után kezdtem el szüttyögni a méricskéléssel. 19 gramm, La Scala duplaszűrő és zárt, két kifolyós kar. Az végig fent volt szűrővel együtt (egy picit hűtöttem rajta, mielőtt beleőröltem volna a kávét, mert túl forrónak találtam). Lövésem sincs, hogy hol áll most az Ascaso, az Etióp beállításaihoz nem nyúltam, úgy voltam vele, hogy lesz amilyen lesz, délután úgyis azt iszom már, egy húzásért nem tekergetem el. Na, szóval egy kis fogpiszkálózás után ráálltam a tamperre, 15-30 milliámtrillió kg-mal. Kar fel, pacsa nélkül. Olyan dupla risztrettó jött le belőle, hogy azonnal akartam inni még egyet, de meg kell tanulnom uralkodnom a szenvedélyem felett, ugyanis ebből az Etiópból 3 nap alatt elment 20 deka.
Ps.: jóféle szivar utóíze van így 10-15 perc távlatából, azt meg szerencsére csípem. Egy ilyet lőnöm kell neked valamikor Parci, hogy visszatérhess a robusztások közé

-
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nem görcsölök, kurva jókat húzok az esetek 98%ában. a mérleg már csak azért is kell, mert szemre lehetetlen megállitani az őrlést a kellő pillanatban, és 3-5 gramm kávét nem akarok elpazarolni minden alkalommal, ahogy a frissen őrölt kávéból sem engedek.
arról hogy ki mit szeret felesleges vitatkozni, te szólod le mindig a 100%At ivókat, hiába teszel mögé smilet. semmi bajom a robusztával, nemtudom feltünt-e, de az irodában a PODos gépen szinte csak 60:40 kávékat iszok.
-
Petee87
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én is egy Ascasot vettem, Gaggia Classic mellé, holnap lesz az első bevetésük.
Az itteni kollégák véleményét figyelembe véve döntöttem így, Iberital helyett. -
tariattila
veterán
válasz
zsaranyi
üzenetére
a fa nyél gondolom maszek (eredeti eltört)?
hogy reális-e?
tőlem egy 0625-öst nagysokára vittek el 20ért...
a szebb ,gőzölös/gőzkarosok meg iszonyat drágák...
hogy reális-e majd a kereslet fogja eldönteni...
kezdésnek jó
főleg ha valakk ilyen pimpeltet keres
az eredeti szivattyújával mi van?
csak mert elpusztíthatatlanok...max szétbarmolhatókaz ulkával nem változtak meg teljesen a vízhozam állításának határértékei?
az utolsó képen az a tamper...hát...”érdekes arcú lány” kategória

-
zsaranyi
csendes tag
Üdv! Bocsánat az offért!
Eladni szeretném, szerintetek jól lőttem be az árát?
http://aprod.hu/hirdetes/kavefozo-quick-mill-0825-elado-ID1qCwb.html -
t-bali3
senior tag
Én most Davidoff Fine Aroma-t iszom. Igaziból már korábban is eldöntöttem, hogy hanyagolom ezt a márkát, mert abszolút nem vagyok oda a jellegzetesen savanykás ízvilágáért, de ez van, adtam még egy esélyt.
Ha nem túl drága lehet rápróbálok majd az ajánlottra, ha ez elfogy. -
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
az is ledöglik, csak nem olyan hamar, és nem olyan látványosan. ha már kiadok ennyi pénzt kávéra, nem fogom szándékosan ledögleszteni. a bort sem hagyod pohárban az asztalon napokig!
ne haragudj, de ez a robuszta-férfias, arabica buzis, gyerekes
-
-
And06
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
ebben én is hiszek, de abban is, hogy a babtartályban szellőztetve 3 nap alatt ledöglik bármi, és ez erősebb érv nálam.
-
vadászcsiga
félisten
Gondoltam hogy rábukik valaki
Nem napokra tettem félre csak 1-2 órára a kovetkezo kávéig de azt is ritkán. Én telitöltöm a tartályt nem méregetek, nem osztok szorzok.
Én hiszek abban amit még régen a Living coffee című sorozatban Paul Bassett mondott hogy jót tesz a darálmánynak ha a babok saját súlya nyomja le az örlendő mennyiséget.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eredeti játékok OFF topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Hálózati / IP kamera
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Foxpost károsultak - 2026
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szép.

wow!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)