Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [Divinity:] Google Pay használata Magyarországon
- [Re:] [bitpork:] 2024 Phautós tali zaba táblázat
- [Re:] [PSti:] A fizetős víruskeresőknek leáldozott?
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/native.gif)
ronin s8
senior tag
A lényeg a lényeg: az espresso a kávé csúcsa, mindenféle értelemben. Jelesül mi most arra csodálkozunk rá sokadszor, hogy ha egy hegycsúcson megcsúszik a lábad, lebukfencezel. Nagyon szűk az a mezsgye, amin járunk Nem nagyon van értelme lecsúszni róla, mert az következményekkel jár.
Amit keserűséget illeti, ez talán gép-függő. Nálam a Giotto-n inkább savanyúba hajlik az íz, ha túl lassú a lefolyás. Ennek talán az lehet az oka, hogy drasztikusan túlhűl csaplás közben a kávé, és kiemelődnek a savanyú ízősszetevők a többi rovására.
Keserű lehet a kávé túl sok hőtől is, de a hőhiánytól is. Ez mind-mind összefüggésben van a lefolyással.
De pl. a francia café créme tipikusan egy gyors lefolyásra hangolt szimpla/dupla, ami kicsit szőkébb, mint egy szabályos espresso, és fűszeres, gyümölcsös ízek jönnek elő belőle. A franciák direkt erre pörkölik a kávéikat, mert náluk ez nagy divat. Egy olaszos espresso kávé nem túl finom ezzel a gyors lefolyással.
Tudni kell, mi mire való...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.